Syrenbersån



Denna syrenhäck planterade vi för ett antal år sedan. Vi tog skott från ädelsyrenser vi hade tillgång till när vi klippte en gräsmatta( innan vi klippte så ryckte vi upp skotten), från gamla torparhemman samt några plantor vi köpte av lisa samt vit syren när Blomsterlandet sålde ut för halva halvapriset i oktober. Det mesta har kommit upp. "Bersån skall bli nästan rund, det fattas några plantor, skall nog investera nu på vårkanten kanske så ringen blir någorlunda fulltalig bortsett från ingången. Tänker mig sedan i framtiden att sitta i bersån i de vita trädgårdsmöblerna i trä ( som jag inte har skaffat ännu - har lite tid på mej medan bersån växer till sig).

Vad är det som gör att vi dras till syrener? Jag skulle vilja att du som läser detta berättar om Din koppling till en syrenbeså eller en syrenhäck.














Kommentarer
Postat av: Suss

Syrener för mig, det är skolavslutning, fast jag är osäker på om jag nånsin hade några på bänken? Däremot har jag vuxit upp på landet i ett hus som omgärdades av syrener och körsbärsträd. En helt gudomlig omgivning som gör mig harmonisk bara jag tänker på det. Jag älskade att klättra omkring i syrenerna, vilket inte alltid uppskattades av min mor, jag klättrade ändå!

Doften är sagolik och idag när jag bor i ett litet radhus har jag lyckan att ha syrener på båda sidor om den lilla uteplatsen på baksidan!

2009-04-19 @ 13:33:21
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Herta

Vad härligt med syrener på baksidan kring uteplatsen. Jag bodde också i radhus i många år. Jag planterade en syrenhäck med farfars hjälp utmed ena tomtgränsen. Härligt!

2009-04-19 @ 16:32:52
Postat av: Fotofix

Hoppas du har en fortsatt tevlig helg :)

Kolla gärna in min fotoblogg, har lyckats fånga spöka på bild.

2009-04-19 @ 16:34:25
URL: http://fotofix.blogg.se/
Postat av: jayne

Ja du.. vad är det som gör att man dras till dem??? Luktar sommar???

Vi har en liten syrenberså, som nog kan vara mycket gammal.... Uppvuxen och fin är den. Sen har vi då kpt en hel del syrener och planterat lite här och där...

Förra året planetarade vi vid uteplatsen, de är ca 1 meter höga nu.

Vet inte vad det är för sorter vi har....

2009-04-19 @ 18:29:16
URL: http://jayne.blogg.se/
Postat av: Mia

Syrénberså, ja det hade vi på den gård jag bodde mina allra första 11 år. Jo, syrener är vackert... men det är nog inte de blommor jag uppskattar mest. Vitsippor och liljekonvaljerna ger mig glädjekickar! Bland vårens första läckerheter...

2009-04-20 @ 06:43:14
URL: http://miatankar.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0