Halva grisen


 

Idag har jag varit på Stigtomta slakteri utanför stan och köpt en halv gris. En glad ekologisk gris som nu ligger stuckad och fin i bra bitar i vår frys. Det känns väldigt bra.

 


Skinkan skall rimmas härhemma i år. Det var länge sedan sist men nu är jag klar med steg 1. Om 14 dagar är det klart. Samtidigt har vi också kokat buljong på alla benbitar som blev över.

Känns ganska ok ikväll.


Kommentarer
Postat av: anne

Wow!!! Tror inte jag skulle ta mig tid med hela eller halva grisar. Eller om sanningen ska fram; jag skulle inte veta vad jag skulle göra med alla delarna... Jag är ingen vidare köttillagerska.

2009-12-09 @ 22:28:28
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: anne

Sv.Oftast vill jag inte veta mina värden på tryck osv, men när jag väl kommer iväg så är det alltid bra, till min förvåning. Någon gång kommer väl min livsstil i kapp mig, men länge har jag blundat för det. Kanske snart att jag kommer till skott med att leva sundare med vettigare mat och någon motion.

2009-12-09 @ 22:30:37
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Selma

Det var minsann husmoderligt och duktigt!

2009-12-10 @ 06:08:14
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Anonym

Min mamma, den heltidsarbetande kvinnan eller mer än heltid kanske kom från traditioner där kvinnor skulle kunna med hushållsskola som grund mellan realexamen och universitet. Jag har sett henne dona med mycket. Det är min skola vad det gäller kött.

2009-12-10 @ 07:41:56
Postat av: Britt

Jag och förra sambon brukade alltid åka till en gård utanför Piteå och köpa en glad frigående gris. Sambon var allergisk mot penicilin och kunde inte äta de industriella grisarna. Vi fick den alltid grovstyckad och fick finstycka själva. Ja herregud vilket jobb första året då vi stod med en styckningsöversikt i "Vår Kokbok" och försökte förstå hur vi skulle göra. Då rimmade jag också julskinkan själv. Idag köper jag tillochmed färdikokt och griljerar bara själv.

2009-12-11 @ 13:48:21
URL: http://metrobloggen.se/brittsbetraktelser
Postat av: Anonym

Vår halva var färdigstyckat, inte bara grovt så det var mest att paketera i påsar. Jag har tidigare nästan alltid köpt julskinkan färdig.

2009-12-11 @ 16:22:53
Postat av: Inga M

Förr gjorde jag precis så här i många år faktiskt! Vilken lycka att få tag på en glad och ekologiskt gris. Den smakar bra mycket bättre än de okända fläskstycken man köper över disk förstår jag

2009-12-12 @ 13:30:16
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0