Ett jämställt samhälle för barnens skull.








Vi lever i vårt Sverige 2009. Vi har fått ett samhälle mer och mer jämställt. Fortfarande finns det mycket kvar. Jag är fullständigt övertygad om att för att vi skall få ett jämställt samhälle måste vi ha lika lön för lika arbete dvs det skall vara kompetensen som skall gälla, inte kön.
Mångfaldsfrågorna måste komma överst.
Det skall inte handla om kön, etnicitet, eller sexuell läggning. Vi skall ha lika lön för lika kompetens. Jag tror inte på att kvotera in kvinnorna i politiken och i yrkeslivet utan jag tror på kompetensen och på att vara påläst och att visa vad man kan.  Nånstans tänker vi tjejer efter också, före, vi tar på oss en extra arbetsuppgift eller ett högre jobb. Detta är kanske bra, jag hörde Fredrik Reinsfeldt tala om detta som något positivt och reflektera innan man ger sig in i en uppgift. Men vi kanske inte alltid skall göra det. Männen tänker inte alltid, de tänker att saker löser sig. Vi tjejer måste kanske också tänka så ibland. Kan männen lita på oss så måste vi lita på dem.






Vi måste dela lika på föräldraledigheten. Jag är för en kvotering av föräldraledigheten.
Jag tror att vi tjejer måste släppa taget. Vi kan inte få en jämställt samhälle där det handlar om familjens roll och om barnen om vi inte släpper taget. Männen måste få ta del av familjelivet men de måst få göra det på sina egna villkor. Här kan vi inte vara med och styra, vi måste släppa taget!

                             

Vad tycker Ni? Hur skall vi komma vidare mot en mera jämställd värld? Vill vi ha ett mera jämställt samhälle?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0