En socialdemokratisk skola?


Bilden lånad av Västerbottens nytt/SVT


I dagens Expressen kan vi läsa om gymnasieläraren Daniel Ådin från Skellefteå. Han har en väl inarbetad fråga på sina prov i samhällskunskap. Han ställer följande frågeställning till sina elever:

"Den borgerliga regeringen har kört Sveriges ekonomi i botten. Arbetslösheten är hög och ekonomin befinner sig i en djup lågkonjunktur. Eftersom ingen annan tycks vara villig att ta ansvar för ekonomin anmäler du dig frivilligt. Vad gör du för att vända utvecklingen? Använd det du lärt dig om ekonomisk politik och ge förslag på lösningar! Vad finns det för för- och nackdelar med dina förslag? Vad får de för konsekvenser?"

Daniel Ådin är lärare på Balderskolan i Skellefteå. Han är också andre vice ordförande i kommunfullmäktige för Socialdemokraterna.

Ur gymnasieskolans läroplan:
"Undervisningen ska vara saklig och allsidig. Då värderingar redovisas, ska det alltid klart framgå vem det är som står för dem."

Han säger själv till Västerbottensnytt/SVT  ""Det var klantigt. Det är en frågas om 'r tre år gammal som ajg borde ha ändrat på.

Man slutar aldrig förvånas. Denna fråga skulle kunna ställas på ett lite annorlunda sätt och då få fram olika sätt att se på politik och samhällsekonomi om det nu var det som frågan avsåg. Lite svagt av en lärare att ha ett sådant synsätt som denna person innehar.

Kommentarer
Postat av: Ailas

Det är utmärkt att sådant här kommer fram! Tyvärr misstänker jag att det bakom de stängda klassrumsdörrarna levereras både det ena och det andra, alldeles oavsett vad det står i våra styrdokument.



Det handlar inte alltid om brist på objektivitet utan även om brist på förstånd. Hittade själv ett original, kvarglömd i kopiatorn... Trodde inte mina ögon! Frågorna var av typen vilka är godast... gröna eller röda äpplen. Hualigen, sedan ska det sättas betyg!

2009-11-04 @ 10:14:00
URL: http://ailas.svenskablogg.se
Postat av: Annieverse

Det är så skrämmande att det nästan är obegripligt! Karln borde avskedas omedelbart, snacka om tjänstefel.

2009-11-04 @ 13:04:05
URL: http://annieverse.wordpress.com
Postat av: anne

Kanhända visste han precis vad han gjorde och var fullt medveten om det!

2009-11-04 @ 19:26:52
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Herta

Ja man kan aldrig veta och vi får förmodligen inte veta detta heller.

2009-11-04 @ 19:35:14
URL: http://hertabloggen.blogg.se/
Postat av: Inga M

Det var otroligt klantigt gjort. Kan inte fatta hur han kunde göra ett sånt övertramp. Han som är politiskt engagerad och lärare måste ju vara extra noga. Minns en gång att vi hade en samhällskunskapslärare med politiska uppdrag. Han berättade direkt för oss vilket parti som var hans. Han sa också att han skulle försöka att inte låta detta påverka undervisningen men bad oss tala om ifall vi tyckte att han var partisk. Det var schysst.

2009-11-05 @ 06:49:29
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Anonym

klokt

2009-11-05 @ 07:58:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0