Vilka skall titta på TV på lördag?




Alla har synpunkter på det bröllop som skall gå av stapeln nu på lördag. Jag menar det mellan vår Kronprinsessa och Daniel Westling. När man frågar arbetskamrater och människor i bekantskapskretsen om de skall se bröllopet på TV på lördag så ser vårt samtal ut ungefär så här:

- Tänker Du se på kronprinsessbröllopet nu på lördag?
- Näe jag vet inte direkt. Jag tror inte jag tänker titta direkt men däremot så får väl TV:n stå på...




Jag skall nu berätta en sak för Dej. Jag tänker se på bröllopet. Jag tänker fördjupa mig i vigseln, vilka som kommer, hur de är klädda, om jag känner igen någon i kyrkan (Södermanlands Nyheter har talat om vilka som kommer att vara inbjudna till vigseln), hur alla brudnäbbar för sig och en massa annat som man kan fördjupa sig i.

Jag vet att detta kostar pengar men när det nu ändå kostar och när det nu ändå skall gå av stapeln så visst tänker jag titta.

Jag är inte värsta monarkiförespråkaren men jag tycker det är kul. Jag tycker det är kul med en kvinnlig kronprinsessa som gifter sig med en vad vi vet ganska vanlig kille från ett akademikerhem från en mindre ort i Sverige.

Hur tänker Du göra?
Tänker Du titta på vigseln?
Eller...tänker Du bara låta TV:n stå på och dra el?

Kommentarer
Postat av: Selma

Mest troligt kommer jag att titta så republikan jag är.

2010-06-17 @ 19:52:12
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Åsa

Är jag hemma så tänker jag titta, men mest troligt ska vi åka båt så det blir nog ingenting av det. Men det står säkert någon liten notis i tidningen på söndag.......

2010-06-17 @ 20:42:00
URL: http://spinninghead.blogg.se/
Postat av: Ailas

Jag har inte sett på TV på två år, så inte lär jag knäppa på dumburken bara för det där spektaklet. :D Men antagligen kommer jag att kolla på något bildspel, så att jag vet hur brudklänningen såg ut. Det lär inte gå att undvika, förresten. Tidningarna är fulla av bröllop redan NU.

2010-06-17 @ 20:56:04
URL: http://ailas.svenskablogg.se/
Postat av: Osloskånskan

Hur dags är det?

2010-06-17 @ 21:09:40
URL: http://osloskanskan.blogspot.com
Postat av: Jess

Jag tänker nog titta lite, men inte sitta bänkad, finklädd och så framför teven! ;)

2010-06-17 @ 21:17:12
URL: http://maisongrey.blogspot.com
Postat av: Anonym

Osloskånskan: Jag vet inte riktigt...nån gång efter tre tror jag. Man kan fördjupa sig grom 13.00

Jess. Hahahaha, jo men här så klär vi upp oss. Mannen hämtar kostymen från kemtvätten i morgon. Skönt att det är em bröllop så man slipper byta om.

2010-06-17 @ 21:30:14
Postat av: soctanten

visste inte riktigt vart jag skulle posta svar på dina tankar så gör det här utöver kommentaren på ditt inlägg här :).



För att en läkare från utlandet ska få arbeta i Sverige behövs handledning i ett halvår inom sjukvården utöver svenska kunskaper. Problemet är att just nu (iaf för mina klienter) så finns det inte resurser för att kunna ta emot dom för handledning, vilket jag kanske borde förtydligat utöver det faktum att de behövde mer svenska. Sedan finns det TULE testet också, men enligt arbetsförmedlingen behövdes inte det för dessa klienter. De svaren mina klienter fått från arbetsgivarna var att de behövde mer svenska, och att det saknades resurser (dvs handledare) som kunde ha hand om klienterna under tiden de "praktiserade". Så reglerna för vad som krävs verkar luckats upp lite, på gott och ont.

Vad gäller cyklar till barnen så står jag fast vid att jag inte anser det vara skälig levnadsnivå. Att kunna betala en hyra, köpa mat och kläder är skälig levnadsnivå. Studenter lever idag precis vid existensminimum och får ingen hjälp av soc om de är arbetslösa under sommaren, jag förstår inte riktigt varför barnens cyklar ska ses som viktigare än att en student får mat? Dessutom så är det ju som så att föräldrarna ofta är fullt medvetna om att barnen kommer att vilja ha cyklar till våren redan våren innan, de kan sälja den cykel de har, eller använda fritidsnormen till att köpa en cykel. Barnen kan ärva cyklar av varandra osv. Om jag inte använde mig av mina egna erfarenheter av fattigdom skulle det nog vara ganska svårt att kunna ge råd till familjerna eftersom jag inte skulle kunna leva mig in i hur de har det och då hade mina bedömningar troligtvis blivit hårdare.

Men jag tycker ditt inlägg absolut var tänkvärt och tackar för synvinkeln :).

Vad gäller prinsessbröllopet så ska jag inte titta på det, är emot monarkin och kommer nog bara äcklas av spektaklet. Tycker lite synd om Viktoria som tvingas till det stora spektaklet... eller ja, tvingas och tvingas.....du förstår nog :)

2010-06-17 @ 21:57:19
URL: http://www.soctantsnytt.se
Postat av: anne

Jag inser nu att jag inte vet hur dags själva vigseln sker, det är vid 15-tiden eller!?!?



För JAG vill se!!!



(Vi har logistikransonering på lördag, bilen är inte hemma och sonen har till för synundersökning så det blir bussande. Fast. Han klarar sig själv och vill nog INTE se bröllopet).

2010-06-17 @ 22:36:45
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Anonym

Anne: Jag tror vigseln är närmare halv fyra men vi får kolla. Eftermiddagssändningen börjar 13.00. Vill Du kan DU ju glutta på Tv hela dagen från arla morgonstund vilket jag inte ska.

2010-06-17 @ 23:05:08
Postat av: Ama de casa

Vi har till och med skjutit upp avfärden för vår längre camping tills efter den 19:e. Vill ju inte riskera att vara nånstans där det inte finns nät på lördag...

Men nej, jag ska inte titta på tv-n, inte heller låta den stå på. Jag kommer att titta på datorn :-)

2010-06-18 @ 09:34:03
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Ama de casa

sv: Jag kollade även blogg.se när jag bytte från metrobloggen. Det som störde mig med den är att det är så jobbigt med alla verifieringskoder när någon som INTE är inloggad på blogg.se ska kommentera.

Jag trivs med wordpress. Men jag har inte så mycket "fuffens" för mig heller. Skriver lite text och lägger in lite bilder... Men EN sak som är toppen med Wordpress är att den automatsparar inläggen medan man håller på och skriver. Har blivit räddad av det ett par gånger när klumpfingret har varit framme ;-)

2010-06-18 @ 10:39:28
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: MaryCaroline

Sv: Tack för din kommentar! Håller med dig, vi måste ju börja våga prata om det. Tycker det är tragiskt att många kommer med bortförklaringar och folk som säger att man har ett bra förhållande till alkohol. Men så ser inte jag på saken och någon måste ju ta upp det, oavsett om man får stöta på många negativa kommentarer.

2010-06-18 @ 12:03:34
URL: http://marycaroline.blogg.se/
Postat av: skogsnuvan

Jag tänker titta om det blir regn annars ska jag vara ute i trädgården och rota på.

2010-06-18 @ 12:56:57
URL: http://skogsnuvan.bloggagratis.se
Postat av: Inga M

Jag ska självklart titta och jag är värsta monarkiförespråkaren! :-))

2010-06-19 @ 07:55:57
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Mia

Nej, jag tittade inte - jag var tillsammans med vänner och upplevde Göteborg. Däremot såg jag godbitarna dagen efter, en timmes sammandrag. Det var kul... och jag tror jag fick se det viktigaste för att hänga med i snacket som går!



Bröllopsklänningen var urtjusig framifrån.... släpet gillade jag inte speciellt.. alldeles för långt och svårmanövrerat... s

2010-06-22 @ 22:23:01
URL: http://miatankar.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0