Snart allhellgonatid.

Av någon anledning som jag inte riktigt är klar över har jag tagit på mig att sköta den senaste graven själv. Eller själv och själv. Jag har betalt för ogräsrensning och tillsnyggning regelbundet om så behövs men jag planterar det jag vill ha själv. Förra vändan det var aktuellt med grav så fanns det ett avtal som innebar en inbetalning för många år sedan och sedan räckte denna i 25 år och inkluderade skötsel samt växtligehet under årets skiftande växlingar. Nu ges möjlighet att betala mer regelbundet dvs varje år samt tillägg för all växtlighet som man vill ha. Bestämde mej för att fixa detta själv... Idag var en härligt solig dag. Lille kissen, extremt kramig och kelen höll sällskap. Kändes extra bra då med honom som sällskap.
Gravvårdsprydnader köps på torget enligt Hertas tradition. Kissen håller sällskap under planteringen.
Det gäller att hitta växer som passar till gravstenarna har jag förstått. Skall man ha ett högt blomsterarrangemang så bör man kanske ha en hög gravsten.... Herta får fundera på eventuellt buskage till nästa vår.

Kommentarer
Postat av: Inga Magnusson

Faswt det är väl ett tag till fram till Allhelgona, i november om jag minns rätt. Undrar hur länge man kan betala för gravvård? Det måste finnas en gräns.

2010-10-10 @ 02:03:46
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Mia

Jag tycker det är bra när kyrkogårdsförvaltningen sköter graven, då blir det inga måsten runt det. Besöken blir för att jag vill och ingenting annat.



Det här med att sköta gravar som varit tradition hos oss, undrar om det är på utdöende. Jag menar folk bor många gånger långt bort, lever på ett helt annat sätt än tidigare. Vi har kanske inte behovet av att vårda en grav på det sätt som tidigare!

2010-10-10 @ 07:51:49
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: Herta

Inga: Så länge det finns anhöriga som visar intresse för graven så finns den kvar. Kyrkogårdsförvaltningen letar ofta efter anhöriga ett bra tag innan en grav läggs igen. Beträffande den senaste graven jag fixade till så var det utvissnat så det måste fixas och då tog jag all novemnberpimp på en gång. Eller en bit i alla fall.

2010-10-10 @ 10:53:53
URL: http://hertabloggen.blogg.se/
Postat av: anne

Bara gravarna sköts om, det är beklämmande med ovårdade gravar.

2010-10-10 @ 11:23:16
URL: http://annnne.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0