Semestertorsdag

Vilken härlig semesterdag, idag! Herta begav sig upp i arla ottan. På med gympadojjor, shorts och tröja, Runkeeper och gångstavar och ut på bondvischan. Morgonrundan råkar vara ca 4 km. Alldeles lagom för Herta innan frukost, mest  pga lagom tid för sträckan så frukosten inte behöver vänta så länge på Herta.
Efter frukost och annat morgonpraktiskt väntar en ny dag. Norra Öland here we come. Solen lyser med sin sol och värme idag varför vi bara måste besöka de vita stränderna. Som vanligt blev det Kesnäsviken, en strand dit vi hittar med öronbindel. Vi har knappt hunnit sätta oss då en ung man kommer lätt springande på sandstranden. Han och flickvännen hade farit upp från filten med väldig fart. Den unga damen hade helt plötsligt känt av något på foten och upptäckt en orm som kommit ringlande över foten med en väldig fart och sedan fortsatt mot oss ( kanske hade vi 5 meter mellan varandra) Den unge mannen varnade en barnfamilj och så då oss.Ormen visade sej, som tur, vara en snok och den ganska fullvuxna snoken kom snabbt ringlande mot oss. Jag far upp och ormen ändrar i samma veva färdriktning och smiter in i gräset bakom sandstranden ( puh!). Tänk om det varit en huggis? Ush!
Efter sedvanlig shoppingrunda i Löttorp med inriktning på mat vilket inkluderar både Rosas och Ica bär färden åter hemåt. Ja ok en tur till Södvik och köpa bröd då förståss. Har Ni tänkt på att nu när man har semester och varit ute en hel dag är det faktiskt ok att lägga sig på soffan på altanen medelst pocket och somna inom fem minuter. Helskönt att vakna upp efter 15 minuter som en ny person, åtminstone en lite piggare.
Pigga och nyvaknade fixade vi middag och sedan övergick vi till kvällspower. Ut på vägarna igen. Ibland i snabb takt och ibland i sakta fototakt. Det är sommarkväll och solen skiner fortfarande. Mannen plåtar.  Det blev Hertas morgonrunda plus några km till, alldeles lagom. Herta har fullt upp med stavar och Runkeeper för att plocka  med telefonen...skall dock gå rundan med vanliga kameran innan vi åker hem.

Kommentarer
Postat av: yasir

Låter underbart, har faktiskt aldrig varit på öland så kanske vore en tanke att fara dit nån sommar.Sv: sara har åkt iväg så lite jobbigt är det men hon måste hitta livsgnistan igen annars vet jag inte hur vi ska re ut det här

2011-08-05 @ 11:05:01
Postat av: Zarah

Låter som en härlig dag, trots snoken. Du får trösta dig med att det är ett nyttodjur...

2011-08-05 @ 21:20:06
URL: http://verandan.svenskablogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0