Röda vinbär

Herta har drabbats av ett rejält ryck. Här fabriceras gelé så det ryker om det. Här skall konserveras och parafineras så det står härliga till.
Vad som hänt? Ja Herta har ingen aning.
En sak som jag reflekterat över är att sildukarna är slut eller rättare sagt inte säljs på så många ställen. I vår lilla stad enbart på ICA MAxi vilket var den affär jag kom till sist. Coop Forum hade enbart silduk inkl ställning i plats till försäljning. Brist. Min ställning är en rejäl men ganska ny historia i metall villken jag vill använda även fortsättningsvis. Gårdagens "gelekväll" tillbringades med en gammal linnehandduk från norrlandskusten.
Herta köpte därför två ex av denna produkt.
Nu en annan sak men med koppling till vinbär, nämligen bladen. Vinbärsthé. Det var länge sedan Herta tillverkade denna dryck men det kanske är dags snart igen. Är det någon av Er som provat nyligen, eller kanske i en svunnen tid? Hur smakade det? Jag skall nog inte ut och plocka blad för torkning ikväll men snart...
Kan informera om att kastrullerna används ikväll igen till gelé. Då Hertas burkförråd inte är hur stort som hellst har hon också tänkt att pruducera röd vinbärssagt...det var länge sedan.
Nu kanske någon funderar i banorna...varför använder inte Herta sig av svarta vinbär i stället. Svartvinbärssaft som är så gott? Tänk det tycker Herta också men hon lever helt i avsaknad av svarta vinbär. Ja inte helt för hon och mannen har hittat en buske när de tagit ner delar av sin Törnrosahäck men det dröjer tills vi kan plocka flera liter där.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0