Landstingets konstigt utbetalda arvoden och höga löner till vissa.

I Nyköping har vi haft en eländig arvodesaffär hos våra landstingsspolitiker samtidigt med att man höjt chefslönerna rejält med 10 ooo, tror jag det sista var. Detta har hållit på i olika omgångar länge nu och började med en socialdemokratisk politiker som shoppade upp sig på en ståndsmässig takkrona till sitt arbetsrum. Jag vill minnas att taklampan kostade 19000:- Att jämföras med andra som byggt upp sina arbetsrum på IKEA.
Sen har det kommit mer tokigheter...
Nu har människor börjat att protestera. Som Nyköpingsbo så har vi traditioner att skramla med nycklar ( eller några av oss Nyköpingsbor i alla fall). Detta har tidigare gjorts på Stora Torget för att bekämpa främlingsfientlighet men nu så vet NI händer det saker.
Främlingsfientlighet har utökats till att handla om de pengar vi betalar till landstingsskatten. Det finns en irritation till konstigt utbetalda arvoden och höjda chefslöner. Och nu har Nyköpingsborna börjat att gå man ur husé. Inte direkt samma människor som på torget utan mest nya människor...gamla Nyköpingsbor som fått nog.
Titta på denna länken och vad som hände den andra veckan som gänget samlats i samband med att landstingsfullmäktige skulle ha möte.

Kommentarer
Postat av: skogsnuvan

Det är så skamligt så det är inte klokt. Till dom som redan har ska mer givas eller dit det lutar rinner det. Vi är alldeles för flata i det här landet och finner oss i vad som helst. Bara ruskar på huvudet och blir fattigare och fattigare. Så ruska på med nycklarna och visa ert missnöje så kanske man får en liten tankeställare. Elbolag och politiker är de värsta ockrarna. Det är min absoluta åsikt

2011-03-04 @ 09:38:51
URL: http://skogsnuvan.bloggagratis.se
Postat av: anne

Det är bra att SN fortsätter att rapportera.

2011-03-04 @ 16:17:48
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Britt

Det börjar bli dags att lägga ner hela landstinget. Vad ska vi med ett landsting till. I Finland har man inget landsting men ändå vård. Låt stat och kommun sköta vården. Staten tar hand om sjukhusen och kommunerna primärvården. Med det inte sagt att det blir bättre, men förhoppningsvis behöver vi inte avlöna så många politiker.

2011-03-04 @ 21:12:00
URL: http://metrobloggen.se/brittsbetraktelser

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0