50-årsförbud mot bikini!

”50-åringar ska 
inte ha bikini”

Läser i Aftonblaskan idag. Enligt artikeln som grundar sig på en underskning gjord på 2000 brittiska kvinnor så finns det många uppfattningar om hur vi som kvinnor skall vara och hur vi skall leva. Ganska gammaldags tycker jag kanske. Jag och mina jämnåriga bör alltså undvika bl a bikina, kortkort ( använder jag sällan), gympadojor ( inte efter 44), leggings osv. Som tur är får jag bära baddräkt i tio år till ungefär.Det får man tydligen vara tacksam för.

Åldersgränserna – enligt 2 000 brittiska kvinnor

Bikini, 47 år

Kortkort, 35 år

Tubtopp, 33 år

Stilettklackar, 51 år

Navelpiercing, 35 år

Knee high boots, 47 år

Gympadojjor, 44 år

Läderbyxor, 34 år

Leggings, 45 år

Ugg (stövlar), 45 år

Baddräkt, 61 år

Genomskinlig chiffongblus, 40 år

Långt hår, 53 år

Hästsvans, 51 år

Det gäller att ta vara på varje år som går som det är ok att vara med,att leva och att få vara den man är. Kan nämna att när jag var hos frissan i förra veckan och diskuterade detta tema framförallt gällande kvinnors längd på håret så var frissan av den bestämda uppfattningen att man absolut inte skall klippa sig kort...LÄS ATT JAG INTE SKALL KLIPPA MEJ KORT FÖR DET BEHÖVER JAG INTE ALLS.
Så det tänker jag inte göra. De brittiska kärringarna...för det är väl det de är, oavsett ålder eftersom de svarar på dylika sätt, kan dra något gammalt över sig. Här kommer jag, Herta i sitt långa hår.

Kommentarer
Postat av: Inga M

Ha ha... jag antar att jag som är 61 i år får se fram emot nakenbadande då!

2011-05-17 @ 07:13:53
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: skogsnuvan

Det enda snygga på mig är mitt långa vita tjocka hår Skulle aldrig klippa av det. Ser jag ut som en gammal kärring så är väl det bättre än att vara kortklippt och se ut som en gammal gubbe..

Dom där gammaldags kärringarna i England kan stoppa upp något i häcken kanske stillettskorna.

2011-05-17 @ 20:20:39
URL: http://skogsnuvan.bloggagratis.se
Postat av: Jess

Hahahaha! Seriöst??? Hahahah!

2011-05-17 @ 20:46:42
URL: http://maisongrey.blogspot.com
Postat av: Krönikören

Ja, britterna är ju inte direkt kända för att vara framåtsträvande...



Sv: Nötburgare är gjorda av nötter.

2011-05-17 @ 22:02:58
URL: http://www.metrobloggen.se/antligenmandag
Postat av: Maggan

Men ärligt har jag funderat mycket över just ditt tema. Jag tycker att det är rätt naturligt att just jag inte har kortkort med min övervikt, ser unga flickor och äldre idag med överdeler som sitter som ett klister över valkarna som också sticker ut och kortkort som ständigt strävar uppåt då låren är för tjocka. Inte är det vackert ens på unga feta flickor och jag förvånas över deras totala brist på känsla för hur de ser ut. På ett vis tycker jag att det är skönt att de klarar av att "se" ut så där i sina trikåer oavsett stor fetma. Men för mig är det otänkbar, jag är övertygad om att andra tänker att det ser hemskt ut om jag skulle sätta på mig så trång överdel och kort så att valkarna hänger utanför ... Jag tycker fett är skitfult har varit smal som en pinne halva livet och är nu redigt överviktig, inget kan få mig att tro att andra tycker att det är snyggt med fett, iallafall inte på mig.

Jag har nog en del tillsammans med brittiska kärringar .. jag har inget emot långt hår oavsett ålder, men ofta har de äldre långt risigt ovårdat hår och då är det banne mig inte snyggt. Jag gillar grått hår men gillar inte ovårdade risbuskar som jag ser rätt ofta på äldre kvinnor.

Att vara äldre och gå omkring i vad jag anser vara tonårskläder verkar desperat, en del tror nog att de blir yngre för att de klär sig som barn, men smaken är som baken.

Själv använder jag leggings och tycker det är en rätt ålderslös byxa om man bara har tunika som hänger över ändan om man är fet.

Bikini går bort jag är för fet, likaså kortkort, höga klackar är obekvämt jag bryr mig för mycket om mina fötter för att gå i dem men det finns ett gäng som jag har haft väldigt mycket som yngre. Tubtopp går också bort pga fettman .. men gympadojjor har jag ingen som helst ålder på.

Det är väl så att andra får väl klä sig bäst f*n de vill, men jag själv tänker mig för och tänker för all del en del om de som är överviktiga och utan smak för det är så det känns när jag ser dem i för mig tokiga kläder.

Kanske borde jag skämmas som skriver det här men jag har svårt att säga att äldre eller feta personer är snygga i alla sorters kläder.

2011-05-18 @ 13:21:31
URL: http://livsglimtar.wordpress.com
Postat av: Suss

Ska man bada näck efter 61?????

2011-05-20 @ 22:27:36
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Merete

Brittiska kvinnor är ju inte kända för sin klädsmak precis. Så jag tycker dom kan använda sina regler hemma i sitt land om dom vill:-) jag skulle gärna ha långt hår (men har inte riktigt den tjocka hårkvalitè som passar) Och bikini kommer jag att ha tills jag inte kan kle på mig den själv. Tycker väl att vi i Sverige är hyfsat bra på att kle oss efter kropp som jag tycker är många ggr viktigare än att kle sig efter ålder. Jag bryr mig i alla fall inte om tabellen med olika åldersnekande av kläder. Och tänker gå i högklackat lääääänge!

2011-05-21 @ 17:06:59
URL: http://www.meretesblingbling.se
Postat av: Mia

Inga M och jag är födda samma år så jag får ansluta mig till hennes gäng... :-)



Snacka om fördomar!

2011-05-21 @ 21:44:00
URL: http://miatankar.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0