Funderar på kartor av olika de sort.

Idag steg Herta upp tidigt. Efter sedvanliga morgonbestyr satte hon igång med kapitel städniing innefattande damsugning och golvtork. Herta brukar inte göra detta i arla morgonstund. Detta är lite ovanligt för henne. Hon funderar förståss vidare på vägval i livet. Lever vi för att arbeta eller arbetar vi för att leva? Vad tror Du?  Eller kanske mera Vad tycker Du eller Hur skulle Du vilja ha det?

Kommentarer
Postat av: Selma

Jag har dammsugit på övervåningen. Nu ska skurhinken fram och sen är det bara nästa våning kvar ...

2011-05-07 @ 13:11:07
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Mia

Ja, det är ingen lätt fråga att besvara. Om jag väljer ett enkelt svar så blir det ofullständigt... Det beror på...



Har du ett bra arbete så stimulerar det dig så du känner att du har ett bra liv under arbetstid. Men det räcker inte... för att du ska må bra ska du ha ett bra liv även utanför arbetet, tycker jag.



Tror dock att det finns människor som har arbeten de känner att de kunde vara utan, utan att sakna det. Ja, skulle t.o.m sluta det bums om det inte vore för ekonomins skull. Att ha ett bra liv utan att ha ett lönearbete tror jag också är möjligt... Alltså måste svaret bli att ett arbete har vi för att leva ett gott liv. För att ha ett gott liv måste vi ha en ekonomisk grund och det får man oftast genom arbete... :-)



Hänger du med i tankegången? Hur tror du själv?

2011-05-14 @ 13:30:39
URL: http://miatankar.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0