Staden på slätten.

Här kommer en massa bilder från dagen resa till Uppsala. Jag varken hinner eller orkar tänka om varje bild just nu. Kanske känner Du igen Dej själv? Har du minnen från Uppsala. Berätta!

Kommentarer
Postat av: Inga Magnusson

Oj, domkyrkan är verkligen mäktig! Jag har inte så mycket av minnen från Uppsala. Jag var där ibland under studietiden eftersom jag var studerandefackligt aktiv och Uppsala var vår regionsort. Men det blev så nära att vi åkte fram och tillbaka över dagen, inget minnesvärt kvällsmingel alltså. Har dock ett minne av att jag gick med en stadsvandring i Pelle Svanslös fotspår eller också har jag drömt det ( med källargluggen och en del annat?) Sen läste dottern en termin i Uppsala, men trivdes aldrig. Hon påstod att studentlivet var snobbigt där, däremot passade Umeå henne så där blev hon kvar. Jag har inga fördomar om Uppsala för egen del, vackert är det i alla fall i innerstaden med de gamla husen och vattendraget

2011-09-18 @ 06:20:53
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Selma

Jag har bott i Uppsala och ärvt en Uppsala ångest som slår till i Höjd med Tierp när man kommer norrifrån och i princip inte släpper förrän man är i Stockholm.

2011-09-18 @ 07:47:18
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: anne

Med studietid och ett halvårs anställning och diverse annat häng, så har jag massor med Uppsalaminnen men inget som lämpar sig i skrift. Det får vi ta muntligt vid tillfälle! ;)

2011-09-18 @ 18:31:28
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: annebelle

Jag hälsade på min farmor som bodde i U-a, många gånger under hela min barndom. Pappa kom från U-a och han hade många bekanta där. Kommenterade alltid hur de byggde om och ändrade. Nu reagerar jag lite liknande när jag ser hur stan förtätas och grönområden och spännande rivningstomter försvinner. Flyttade till U-a och läste två utbildningar där. Flyttade sen tillbaka och bodde där ett antal år till. Jag har massor av minnen förstås. Första riktigt egna lägenheter i Svartbäcken, första gemensamma hemmet i Norra Skogen i Flosta, träning på Svettis vid svandammen, nationerna, leta böcker på Carolina, plugga på cafe Alma, flytta in på Österplan och känns lycka över det...Nu tillbaka i stan igen på deltid i övernattningslägenhet och plugga på distans...Oj, det här blev en liten uppsats!! :)

2011-09-25 @ 13:33:48
URL: http://annebelle.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0