Glad Påsk alla bloggare!

Nu är det långfredagskväll. Vi håller på med maten. Sonen är på väg hem. När det nu är långfredag så tänker jag på hur det var när jag var barn, på 60-talet. Det var en tid då, tror jag, kristendomens kulturtraditioner eller i varje fall de traditioner man trodde hörde dit var synliga i samhället. Bl a så var långfredagen årets längsta dag. Man skulle ta det lugnt. Det fanns inget att se på TV som jag minns det. På radio, i varje fall på de kanaler som min mor såg till att vi lyssnade på, spelades bara klassisk musik.

Långfredagen var en dag som tog lång tid på sig. Kanske skulle vi alla ha vår egen Getsemanevandring den dagen. Idag lever vi i ett mera sekulärt samhälle där religion och kultur inte är lika framträdande tillsammans. Många affärer är öppna idag. Jag kan ju tycka förståss att för de affärsanställdas behov, inte för våra, så borde det vara stängt idag, i varje fall i alla möjliga affärer. Förstår att en del måste ha mataffären öppen, vi lever ju med många olika sätt att leva i Sverige idag, men klädbutiker, osv. Varför inte passa på så folk kan vara lite lediga? Ala behöver väl inte handla jämt.

Mannen och jag gick upp tidigt idag. Vid 08.00 hade vi ätit en första frukost och gav oss ut på en timmes PW. Sen ägnade vi förmiddagen åt städning. Ja jag vet det skulle varit klart innan men Herta har varken haft tid eller ork. Därefter togs julgardinerna ned. Ja inte sådana med tomtar utan mera vanliga vita med stora röda hjärtan men hos oss tänkter vi på julen när de tas fram. Herta strök vårgardinerna och en stor duk i grönt till matbordet och pimpade lite extra. Nu har vi städat klart, komplettteringshandlat lite bl a en lammstek till påskdagen.

Avslutningsvis vill jag önska dig som läser detta en Glad Påsk! Ät lagom med ägg och ha det bra.


Kommentarer
Postat av: kyrksyster

Så minns jag också långfredagen förr. Och nog tycker jag att det mesta skulle kunna vara stängt åtminstone denna enda dag på året..

Glad Påsk till dig också!

Svar: Glad Påsk!
Herta bloggar

2013-03-29 @ 20:57:43
URL: http://kyrksyster.wordpress.com/
Postat av: Freedomtravel

Vi är inte religiösa, så den kristna innebörden har inte så stor betydelse för mig. Men jag tycker samtidigt att helgerna kan få handla om lite avkoppling och att få lite tid för familj och vänner. Tråkigt att allt ska bli så kommersialiserat. Önskar en riktigt fin påsk!

2013-03-30 @ 12:07:37
URL: http://www.freedomtravel.se
Postat av: Skogsnuvan

Inte skulle det skada med en dag med stängda affärer och lite lugn och ro men vi lever i en annan tid. Annars gillar jag påsken. Den har ett speciellt skimmer i luften och trots kylan så är det liksom lite vår med dagar ute på sjön i solen och med goda vänner Ha fin bortsättning på påsken

2013-03-31 @ 21:23:47
URL: http://skogsnuvan.bloggagratis.se
Postat av: Skatan

En eftersläntrare får väl ... istället för att önska ... hoppas att du haft en Glad Påsk. Du hade ett väldigt fint påskbord i alla fall.

Kramar!

Svar: Kul att du dök upp här på bloggen. Hörs!
Herta bloggar

2013-04-02 @ 07:08:44
URL: http://skatanstankar.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0