Blir vansinnigt sugen...

Läste att Anita redan har börjat. Frågan återkommer från varje år. Vem skall jag äta surströmming med detta år? Som tur är så finns det ett gäng på jobbet som gärna vill äta denna delikatess tillsammans med andra. Om så inte vore fallet vet jag inte hur jag skulle klara mej igenom den kommande hösten. Mannen vill inte. Påstår att han på en skolutflykt i unga år sett tilllagningsprocessen och därför gjort ett livsval att avstå! Förstår honom inte. Sonen har jag ännu inte gått med på den rätta vägen avseende denna rätt. Men det kommer hoppas jag på. Själv var jag nästan 20 och förälskad i en ung man från jätteNorrland. Hans mamma som sedemera blev min svärmor serverade denna rätt, som seden bör en gång per år. Lilla jag som vid den tiden inte åt  rätten blev serverad Hotdogs grillkorv stekt i panna som alternativ. Jag gillar inte hotdogs grillkorv och definitivt inte stekt i panna. Panna kan översättas med stekpanna. Idag är jag evigt tacksam till denna kvinna som indirekt lärde mej att äta denna strömming. Då inga alternativ fanns så försökte jag lära mej. Det tog ett par år och nu är jag bland de värre i sammanhanget.
Farmor lever inte längre men hon visste att hon lärde mej att äta surströmming och att jag är glad för detta.

Kommentarer
Postat av: Selma

Strömming är gott. Vi har en fjolårsburk vi nog ska ta och öppna.

2010-08-05 @ 09:22:48
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Sandra

Du får äta surströmming med mig :)

2010-08-05 @ 11:26:24
URL: http://sandra-vardagen.blogspot.com
Postat av: anne

Mig kan du glömma!

2010-08-05 @ 15:11:15
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Veiken

Ingen surströmming för mig tack!

Jag fick så många frågor på/om Kiel igår,från dig bl.a, så jag har gjort ett bildspel därifrån. Det ligger på min blogg nu!

2010-08-05 @ 17:29:55
URL: http://veiken.wordpress.com/
Postat av: Suss

Min käre son har också börjat, han ringde och läskade mig i veckan och jag är så suuuuuugen att jag kan dö. Jag har nästan ingen att äta med och definitivt ingen av mina nära och kära som bor inom lagom avstånd. Jag får väl dra till Västerbotten där det finns folk som uppskattar denna ljuvliga produkt (sonen alltså). Tyvärr är det lite för långt för ett spontanbesök.

2010-08-05 @ 23:56:05
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Herta

Vilken fruktansvärd situation. Hade jag inte så långt eller rättare sagt det tar sån tid att köra hade jag åkt till "staden i Närke" med en gång.

2010-08-06 @ 10:17:18
URL: http://hertabloggen.blogg.se/
Postat av: Nilla

Min farfar var så förtjust i surströmming att han sparade spadet och drack upp det till frukost dagen efter. Men han är död nu så honom kan du inte äta med.

2010-08-06 @ 13:43:59
URL: http://nillalivet.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0