Yorkshireterrier på vift

Dagen har varit innehållssrik. Morgonpass på gymet med instruktör A som är en av de bättre instruktörerna om Herta själv får välja. Cykelpass tätt följt av Core eller som det heter from idag mage & rygg. A är nog den som gör fd Corepasset bäst tycker jag. Hon ser allt som händer i rummet, om man gör rätt osv.
Därefter skulle nya glasögon  beställas. Det gick dock inte då säljarna var nya och inte kunde räkna på kostnaden och ta emot min beställning idag. HERTA VILL HA SINA NYA GLASÖGON OCH HERTA VILL BESTÄLLA DEM NU IDAG.
SÅ var det då dags för Hertig Karls Marknad. Inledning på Stora Torget efter gymet. Träffade lite vänner och stod och pratade. Något som hette Bondens Marknad eller nåt liknande på Smörtorget. Hann köpa bröd bakat på dinkel inklusive skorpor innan vi såg honom.....
En liten yorkshireterrier sprang fram och tillbaka i närheten av Smörtorget bakom Stadshuet och ut på gatan ibland bilarna. Nöd och näppe att han inte blev påkörd. Herta lägger nu på en rem och efter några minuters jagande inklusive att den lille behöver göra sina behov på en för ändamålet för honom trevlig gräsmatta så kommer nu den lille hunden fram till mig och låter sin infångas.
Hjärtat bankar och slår och hunden är så rädd. Herta får hålla honom en lång stund tills han lugnar ner sig ( eller om det nu är en hon). Vi bestämmer oss sedan för att kontakta polisen i staden och lämna honom där.
Mannen går en sväng på torget och letar personer med koppel men utan hund. Inga personer likt detta signalement är dock synbara för mannen.
På polisstationen finns en bur i källaren där han kan få vara pga bl a allergier osv. Vi lämnar våra uppgifter. Hunder har chip men det finns inget noterat när man söker på chipet vilket kan innebära att ägaren inte betalt in senaste årsavgiften. Detta händer inte så sällan berättar man för oss.
Jag får frågan om jag vill ta med den lille hem till att börja med under en tid tills man finner ägaren...Mannen tittat på mej och sägar:
- Du får bestämma. Jag ser dock i hans ögon att han inte alls är negativ till detta....
Vi bestämmer oss för detta. Då inkommer ytterligare ett samtal till polisen. Man har nu hittat en äldre dam som ägare. Vi hörde namnet och sökte på Eniro där hon fanns, en dam runt 90. Den stackars vovven hade kanske smitit vid något tillfälle. Det var mycket ljud på stan idag och kanske lite läskigt för den lille.

Kommentarer
Postat av: anne

Men det var väl nästan litet synd... Det låter som att Herta och man mer än gärna tagit hem det lilla livet?Bra att du jagade rätt på honom, husdjur ska inte behöva vara rädda.

2010-08-28 @ 22:13:52
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Mia systeryster

Underbart att ni tog vara på honom, vilken sötnos;)Skönt ändå att ägaren hörde av sig. Vi hade också bonde marknad här i centrum idag;D

2010-08-28 @ 22:56:48
URL: http://systerystersdagbok.blogg.se/
Postat av: Inga M

Du kanske räddade livet på den här lille krabaten! Nu blir det nog en stjärna i himlen.

2010-08-29 @ 08:56:06
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Selma

Vilken liten sötnos. Så tur att han blev räddad och kom till rätta. Jag kan tänka mig att man skulle vara mycket orolig.

2010-08-30 @ 08:46:50
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Britten sa

Åååå det är klart at tdu får wen guldstjärna i himlen nu du får i alla fall en av mig ....kram

2010-08-30 @ 11:30:42
URL: http://glitteroga.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ok så här är det. Vi hade gärna ställt upp som jourhem för denna lille gossen.

2010-08-30 @ 19:59:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0