Frivilligorganisatinernas insamlingsråd anser

Inga Magnusson bloggar om en viktig sak idag. "Svenskan" har en artikel om vad 29 olika organisationer sysslar med. En viktig artikel och den ger oss ytterligare en tankeställning att vi skall välja rätt om vi vill bistå med pengar till något viktigt. Frivilligorganisationernas insamlingsråd, Fri, anser att just nu skall man inte ge några pengar till dessa organisationer, Dessa har inte något 90-konto och uppträder inte etiskt enligt vad som rekommenderas.

 
Foto: Daniel Holking, DHNM Bildbyrå Etik

FRII arbetar för att insamling hos allmänheten skall bedrivas på ett etiskt sätt. Tillsammans har vi tagit fram FRIIs kvalitetskod, godkända av årsmötet, som alla medlemmar skall följa. Nyckelord i etisk insamling är respekt, öppenhet, trovärdighet och kvalitet.






Lite blandat till dagens middag. Smakade jättebra som pyttipanna.
Har Ni slut på all julmaten förresten?

Ta det lugnt med halkan!

Kommentarer
Postat av: Inga M

Det här med bluff när det gäller insamlingar är bedrövligt. Att ha mage att profitera på människors givmildhet och medkänsla.



Jag hoppas att man byter till ett system där det klart framgår hur mycket av varje given hundralapp som går till hjälpbehövande. Det finns så otroligt mycket de här pengarna används till; sponsring för att få ett gott rykte, anställda som ska sköta om kampanjer osv. Och det är många miljoner i svang här varje år och allt fler vill ha med av kakan. Alla gånger kommer merparten av pengarna från gamlingar som inte kan värja sig för den här typen av telefonattacker eller inbetalningskort som dimper ner i brevlådan. Gamla betalar ju ofta allt utan knot.

2009-01-04 @ 02:21:37
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Thalina

Tycker också att det är hemskt att göra så med folks pengar.Tycker heller inte om att olika föreningar ringer och vill ha bidrag.Vill jag skänka något då uppsöker jag själv dessa organisationer. Skinkan och julmaten är slut för längesedan och idag blir det broccoligratäng det har jag längtat efter. Kram THALINA

2009-01-04 @ 10:59:50
URL: http://thalina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0