Saab till Kina



 

Den svenska lite smarta bilen skapad av kunniga innovatörer och produktutvecklare skall nu kanske bli en Kinesisk produkt framledes, i varje fall köper man tekniken.

Beijing Automotive har inte givit upp tanken på att bygga Saab i Kina. Tekniker från företaget är kvar i Trollhättan, de lämnade aldrig Saab när Koenigsegg-affären sprack förra veckan.Beijing planerar för att flytta över tillverkningen av Saab 9-5 till Peking.
Beijings  intresse är alltså att köpa tillverkningsutrustningen för nuvarande 9-5 som just har monterats ner i Trollhättefabriken. Plus utrustningen för att bygga de gamla Södertäljemotorerna i gjutjärn som satt i 9-5 och gamla 9-3.

9-5 ska byggas i Beijings fabrik i Peking och sannolikt säljas som ”Beijing” eller ”Great Wall”, ett annat av Beijing Automotives varumärken. Men alltså inte som Saab.

I kväll klockan 23 svensk tid, klockan 17 i Detroit, träffar Maud Olofssons statsekreterare Jöran Hägglund GM-chefen Fritz Henderson.

Är detta ännu ett av Sveriges industri som inte orkar vidare utan säljs till utländska intressenter?


Kommentarer
Postat av: Britt

Det är tragiskt, men det säger sig själv att vi inte kan köpa nya bilar hela tiden. Många bilmärken kommer att gå i graven. Många kända märken i USA och Tyskland som vi är van att köpa.



De som kommer köpa nya bilar nu är ju kineserna och indierna och de har inte råd med SAAB. Vi har inte heller råd att köpa SAAB. Inte Volvo heller.



Frågan är hur man löser såna här kriser. Ska man uppmuntra alla svenskar att köpa nya bilar? Ska alla få förmånliga billån? Ska staten subventionera SAAB och Volvo så de blir billiga för oss att köpa. Man skulle kunna få en SAAB för 50 000. Men vill vi att skattepengarna ska gå till det?

2009-11-30 @ 23:24:39
URL: http://metrobloggen.se/brittsbetraktelser
Postat av: britten sa....

ja jag tycker det är för sorgligt att vi snart sålt ut hela sverige...

2009-12-01 @ 14:29:46
URL: http://glitteroga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0