Påskmust hör påsklunchen till.

Som sagt, påskmusten hör påskmusten till.


Glad Påsk alla bloggare!

Nu är det långfredagskväll. Vi håller på med maten. Sonen är på väg hem. När det nu är långfredag så tänker jag på hur det var när jag var barn, på 60-talet. Det var en tid då, tror jag, kristendomens kulturtraditioner eller i varje fall de traditioner man trodde hörde dit var synliga i samhället. Bl a så var långfredagen årets längsta dag. Man skulle ta det lugnt. Det fanns inget att se på TV som jag minns det. På radio, i varje fall på de kanaler som min mor såg till att vi lyssnade på, spelades bara klassisk musik.

Långfredagen var en dag som tog lång tid på sig. Kanske skulle vi alla ha vår egen Getsemanevandring den dagen. Idag lever vi i ett mera sekulärt samhälle där religion och kultur inte är lika framträdande tillsammans. Många affärer är öppna idag. Jag kan ju tycka förståss att för de affärsanställdas behov, inte för våra, så borde det vara stängt idag, i varje fall i alla möjliga affärer. Förstår att en del måste ha mataffären öppen, vi lever ju med många olika sätt att leva i Sverige idag, men klädbutiker, osv. Varför inte passa på så folk kan vara lite lediga? Ala behöver väl inte handla jämt.

Mannen och jag gick upp tidigt idag. Vid 08.00 hade vi ätit en första frukost och gav oss ut på en timmes PW. Sen ägnade vi förmiddagen åt städning. Ja jag vet det skulle varit klart innan men Herta har varken haft tid eller ork. Därefter togs julgardinerna ned. Ja inte sådana med tomtar utan mera vanliga vita med stora röda hjärtan men hos oss tänkter vi på julen när de tas fram. Herta strök vårgardinerna och en stor duk i grönt till matbordet och pimpade lite extra. Nu har vi städat klart, komplettteringshandlat lite bl a en lammstek till påskdagen.

Avslutningsvis vill jag önska dig som läser detta en Glad Påsk! Ät lagom med ägg och ha det bra.


Våfflor efter vattnet.

Mannen väntade med våfflor, sylt och grädde när Herta kom hem efter vattenpasset ikväll.


Snart är det Påsk.

Solen skiner och nu kommer våren snart:)

https://cdn1.cdnme.se/802890/6-3/pic_515088099606ee7dfb271c8d.jpg" class="image">


Nya jobbarskor!

Kan kort meddela att nu har det inköpts nya skor till jobbet. Är mycket nöjd.


Tyvärr måste jag granska kommentarerna

Någon tokpelle eller dyligt har börjat skriva in en massa kommentarer långt bak i min blogg om en massa skitreklam, hemsidor mm. Kanske detta sker utan att någon pelle sitter bakom datorn jag vet inte. Kommentarerna tyder i alla fall på dåliga rejält bristfälliga svenskakunskaper då dessa kommentarer aldrig passar ämnet i själva blogginlägget. Av denna anledning har jag valt att granska först. Jag vet att en ev debatt, tråd mm diskuteras sämre, tar längre tid men så får det bli.

Ådi sjuk igen.

Ådi mår inte bra. Nu strular den igen. Verkstan hämta honom och kom med en lånebil. 15 år nyare,läckert och mysigt....snälla Ådi bli inte svartsjuk nu igen. Snart är du hemma hos oss igen och nya Audin inkl allt åker tillbaka hem till sig.


Ådi åkte bärgningsbil

 
Herta skulle bli hämtad av mannen idag, efter jobbet. Vi skulle mötas nere på stan. Hertamannen hade parkerat på bakre huvudgatan och Herta såg mannen men som planeraat gick hon först och handlade lite hämtmat, typ kinamat fast av annan sort, mera hälsosam sådan inbillar sig Herta. Mannen startade bilen men sen gick det inte. Bilen ville inte köra ivag. Ådi ville inte åka iväg, orkade liksom inte, handbromsen satt i. Ådi har varit på service och borde vara pigg och som ny. men Ådi ville inte åka iväg Mannen tvingade iväg Ådi som inte ville. Det började ryka och lukta och mannen var tvungen att stanna bilen. Mannen och Herta fick gå hem och Ådi fick åka bärgningsbil till verkstan som Ådi just lämnat. Kanske hade de fixat bromsen lite väl för mycket denna gången.  Så kan det gå.

Hoppade föreläsningen ikväll

I kväll skulle jag lyssna på en föreläsning,en kunnig och känd person. Men efter att som alltid först ha arbetat till 18.00 så försvann lusten till detta. Föreläsningen var av privat karaktär fast viktig, säkert ur olika perspektiv. Men man vill inte jämt. Vad jag gjorde istället? Satt i en fåtölj och....


Tandmorgon

Sitter i väntrummet. Kom på igår att nu skall jag hit. Det går bättre år från år. Det borde inte ha hänt så mycket i år. Inget ont eller annat oskönt. Nu får vi se. Min tandläkare är bra.


VI HEJAR IDAG!

Idag hejar vi på sonen,en av hans kusiner och deras farfar som kör Vasaloppet idag. För mej är det imponerande att de redan kommit dit. Farfar har förresten kört drygt 40 Vasalopp. Där kan man prata om tradition och underbyggnad.

Skidspåret bra balansträning!

Det går bättre och bättre med balansen. Skidåkning är bra balansträning har jag upptäckt. Känns lite i början och det gäller att våga åka i backarna.


Vad skall jag välja?

  • Shiatsu Handmassage

  •   Kroppsmassage med antistressoljor

  •   Kroppspeeling med sjögrus och havssalter

  •   Hydromassage bad med örter

  •   Vital ansiktsbehandling för herrar/damer

 
 

RSS 2.0