Jag älskar måndagar sa instruktören på gym...

mms_img44697 (MMS)

Jag älskar måndagar sa instruktören på gymet i morse. Jobbar sent ikväll och börjar jobba halv elva idag på f.m. Åt andra frukost på gymet vilket inte är fel. Nu är jag redo.


Internationella musarmsdagen 28 februari.

Imorgon måndag den 28 februari är det den Internationella musarmsdagen. På engelska heter det RSI – Repetative Strain Injury, och är ett samlingsnamn för arbetsrelaterade stressfrakturer i nacke, rygg, bröst, axlar, armar och händer. Det är väldigt vanligt med belastningsskador på grund av arbete framför våra datorer.
Det gäller att sitta rätt, att ta pauser och att röra på oss lite då och då.Just därför slutar jag nu. Här skall ut och gås.
Förresten. Hur skall vi fira denna dag. Vad kan vi göra som är bra för hälsan kopplat till arbete med dator i morgon, till att börja med?

Tänk om jag skulle åka Tjejvasan nästa år?

Ytterligare en perfekt vinterdag för skidåkning. Denna gången valde Herta Ekensbergs friluftsområde och de perfekta skidspåren vid NOK - stugan. Åk hit och Du skall ha bra skidåkning. Idag hade vi ltie extra glid också.
Lite bilder från start och målområdet. Vädret var inte helt soldränkt idag vilket kanske kan förklara ljuset i bilderna.
Inte så långt från villorna vid Pettersberg...nära stan alltså.
Karta över NOK stugan och Ekensbergs motionsspår/skidspår.
Här kommer min egenhändigt avfotograferade karta över detta område.
Det finns så många bra platser för motion på många platser. Det gäller bara att vi skall hitta dem.
Apropå motion och annat trevligt. Idag har jag kollat på skidor, på Tjejvasan och sett hur kul det verkar. En gång för många år sedan var vi ett gäng tjejer som skulle köra kortvasan, tror jag den hette. Man behövde vara 6 personer vill jag minnas. När anmälan skulle skickas in var vi bara två personer kvar.
Inget blev av alltså, med detta.
Nu helt plötsligt är jag jättesugen att försöka, om kroppen håller och det borde den. De vore kul att ha klarat av detta.

Nu skall vi ut!Bara så att NI vet så är det dags nu. Ut i spåret skall vi ge oss.

När Palme mördades kom ondskan in i våra liv.

Jag minns den tidiga morgonen som om det hade varit i förra veckan eller kanske före Jul. Jag tänker på morgonen då landets statsminister, Olof Palme mördades i hörnet av Tunnelgatan och Sveavägen. För mig är detta dagen då Ondskan på allvar kom in i våra liv.
Jag vaknade tidigt denna morgon . Det var en solig tidig vårdag som jag minns det. Jag vaknade tidigt av att tidningen kastades in genom brevlådeinkastet till vår dåvarande lägenhet. Ett ganska vasst ljud. Det var ljudet av både när tidningen föll till golvet och när brevlådeinkastet smällde igen efter att tidningen glidit ned på golvet.
Jag vaknade och gick upp en sväng. Skulle nog bara in på toa och sen gå lägga mig igen för att somna om. Brukade aldrig läsa tidningen så här tidigt på morgonen på en ledig dag. Det var mörkt i lägenheten. När jag kom ut i hallen kunde man ana att våren var på väg. Ljuset föll mot golvet framför ytterdörren. Där låg Södermanlands Nyheter med förstasidan uppåt.
PALME MÖRDAD!
Jag minns att jag blev alldeles kall. Jag rös kom jag ihåg. Att Sveriges statsminister skulle kunna bli mördad fanns inte i min världsbild. Inte när man varit ute en sväng och gått och sett en film tillsammans med sin hustru.
Jag minns att jag tog med tidningen, väckte sonens pappa och visade honom tidningen. Jag tror också att TV:n stod på en stor del av denna lediga dag.
För mej så var det denna dag som ondskan på allvar kom in i våra liv. Det var då vi förstod att vi kanske inte får leva lyckliga i alla våra dar. Jag tänker nu inte på sjukdomar för de har alltid funnits i familjens liv så länge jag kan minnas utan jag tänker på galenskap, på hat och på annat eländé.
Sedan denna dag har vårt Sverige aldrig varit sig likt. Jag tror inte det.

Lasse-Stefanz - Varför?

Kan någon förstå tanken med denna artist samt dansbandskamrater i Melodifestivalsammanhang?
Hur många män har LInda i denna låt?
Vi ha nu härhemma också haft en adekvat discus så här på lördagskvällen:
Hur många män har Linda Bentzing?
1.Familjefadern
2. Han i drömmen?
3. Honom som hon vill le åt mm?
Eller är några eller allihopa samma karl? Kan någon människa utveckla denna tanke så att jag fattar?
Denna person, Nicke Borg tror jag han hette hade en låt i min stil. Kanske inte något för en melodifestival men jag gillar sällan låtar som vinner Melodifestivaler. I varje fall var låten bra. En typisk låt som Herta skulle vilja köra bil till.
Bara så att NI vet!

Soliga Närke

Vegetarisk gratäng på Krämaren i Örebro
Soliga Närke fick besök av Herta and the husband idag. I bilen transporterades som vanligt alltifrån förnödenheter samt annat nödvändigt och även kanske inte. Lunchen ovan intogs på Krämaren alldeles för sent. Alla var hungriga, mycket aktiviteter skulle hinnas med efter lunchen och vi var trötta i alla fall en av oss som hade kört x antal mil på skidor innan lunchen. Här ville vi bara ha mat, Snabbt!
Maten smakade bra, gott och helt ok.
För att klara ett logementboende behöver man medföra en gammal hederlig sk gummimadrass. Mödvändigt.an behöver medtaga en pump till densamma och gärna en sovsäck också. Därutöver behövs överdragskläder och annat diverse nödvändigt.
Idag åkte Herta därför upp med dessa livsnödvändigheter till staden i Närke.
Skulle ta kort på snö och blomsterförsäljare som hängde ut blommorna utomhus denna soliga dag men hann inte då jag ville ha lite annat med på bilden också. Så blev nu inte fallet.
Här har vi Drottninggatan åt ena hållet.
Och här har vi Drottninggatan åt andra hållet.
Bara så att NI vet.

Pensionärer sågar ner barnens träd
I Kumla händer det saker. Det kan man läsa i Nerikes Allehanda idag. Där har nämligen pensionererna gått på trädgårdskurs för att lära sig om hur man sågar ner träd och vad är det som händer då? Jo de tillåts att öva på det fina päronträdet som så ståtligt och fint är placerat på en förskola i kommunen Kumla. Ett gäng äldre herrar kommer till förskolan och när personalen frågar vad de gör där säger de att de skall beskära lite träd. Med detta låter personalen sin nöja. Herta tänker att det kan ju också vara bra att få sitt fina päronträd beskuret.

Vad händer sen? Jo när personalen och baarnen kommer ut på gården till förskolan senare samma dag finns endast ett minnesmärke över det fina päronträd som tidigare gett skugga varma och soliga sommardagar. Klicka här och se hur minnesmärket över pensionärernas motorsågsmasak såg ut efteråt.

Bästa Vattengympan i stan!
Idag har det hänt igen. Det har varit torsdag och Vattengympa. Det lilla gänget av "vi som skall vidare till jobbet direkt efteråt" och därutver några pigga 65+++ slöt återigen upp klockan 07.00 i morse. Kallt ute men varmt att stiga ned i bassängen. Insruktören startar mjukt med tända ljus, lugnt och stilla och precis lagom av allting.

Sen tänder hon ljuset och musiken blir en annan.Vilken chans att helt koppla bort det mesta och bara tänka på ingenting samtidigt med tuff gympa. För denna morgon på detta ställe pratar vi lugn men hyffsad styrka på detta pass. Alldeles lagom så att man har gjort något men ändå lugnt.

Man kan sitta ner med en fika efter passet om man vill och hinner. Tänt det hinner aldrig jag. Jobbet väntar.

Vad jag har gjort efter jobbet? Ok det blev gympass med crosstrainercyklar sk funwalk i grupp.

Ps. Bilden ovan har inget samband med dagen i övrigt.


Snacka om kattmotor

Läste i Aftonblaskan idag om den nya kattmotorn. Katten Smokey spinner med en kattmotor uppmätt till 92 decibel. Där kan vi prata om kraft i spinnet. Kissen går också över ljudnivån för vad som är hälsosamt. Smokeys ägare Ruth Mark Adams i Pitsford, Northampton har mätt upp decibelnivåerna när katten spinner och fått mätvärden på otroliga 92 decibel.Det är jämförbart med det ljud man upplever när en Boeing 737 gå in för landning.

Normalt katspinnande brukar uppgå till 25 decibel. Den enda gången som denna kisse är tyst är när han sover.
Ljud ver 85 decibel kan vara skadliga och te x ett Jetplan uppgår till 120 decibel där också vår smärtgräns går.

Undrar om kissens husfolk har fått hörselskador pga denna livssituation?

Tänker på ingenting.

Pga olyckliga omständigheter bidde det inte gymet ikväll. Ja olyckliga och olyckliga men det bidde inte det. Kanske annan dag,kanske. Det bidde middag med mannen i stället. Det bidde småtrevligt och sen bidde det lite TV. Det bidde lite halvåtta hos mej först och Simon and Tomas sist och därimellan en timma på motionscykeln tillsammans med ULLAREDsprogrammet.
Jag kan inte fatta att jag sett detta igen? Vad är det som får männniskor att titta på detta program en hel timma.
SVAR: Motionscykling. Man cyklar och cyklar och tänker på ingenting.

VeckohandlingMannen har nu varit och veckohandlat. Han handlade en 10-kilos påse så att vi har hemma...


Skidor på stadsfjärden


Sociala medier är bra. I detta fall alldeles förträffliga. Herta la ut en öppen fråga i morse som löd ungefär så här: Vågar man sig ut i dag, det vara 21 grader i morse. ( I skrivandets stund tror jag det hade gått ner till 14). En fd kollega svarade att någon spårat en slinga på Stadsfjärden nere i hamnen och att ev kaffe efter skidåkningen kunde intas på hennes altan. Efter diverse sprsmål hit och dit om avstånd på slingan, isens hållbarhet osv åkte jag ner till hamnen och gav mig iväg. Jag minns inte säkert men jag tror att det är en av de första gångerna i mitt liv som jag åker skidor på is.Här börjar det- Småbåtshamnen. Någon har inte tagit upp sin lilla båt ser jag.Snart är Herta på väg ut på vattnet, jaga menar isen.Vänder mig om och tar en bild bakåt innan jg åker iväg. Verkar vara en skridskokbana där bredvid land.Startläge!Tänk att så nära centrum i vår stad kan man få uppleva detta. Nyköping är alltså en fin stad även på vintern.Här till höger ser vi det senaste tillskottet i nybyggnation i vår stad. Radhus precis en bit från vattnet.På väg mot Vattensportens hus. Här hölls kanottävlingar under flera år. Ni vet väl att vår stad har fina kanottraditioner och att vi har ett kanotgymnasium här?Nu vänder vi.På väg tillbaka. Har fanns medvinden med.Vilket väder!
Tillbaka efter turen, fast jag åkte lite mer. Ser Ni skridskobanan som en hjälpsam person plogat upp samtidigt som han me spårmaskin spårat skidspåren. Närmast bild en bastuflotte.Kul att se en sådan här flotte på nära håll.Ett speciellt ställe, detta och denna bastuflotte som man enligt uppgift kan hyra för olika evenemang. Denna flotte har också denna specialité med pelagoner som blommar trots kyla och vinterlandskap.Denna lilla båt kom aldrig upp på land i höstas. Så kan det va. Efter denna eminenta tur blev det kaffe i närheten. Men ifrån detta sammanhang får Ni inte se några bilder.Drömmar

Sitter här och drömmer om uterum
Det finns rum av mången sort.
Uterum från alla håll.
Rum som passar alla olika hus.
En del rum ändrar utseendet på huset.
Det finns rum där man går ut och sen går in.
Och små rum bredvid det ordinarie huset.
Det finns rum som är som egna hus, lite som gamla klassiska vxthus i engelska filmer kanske.
Det gäller bara att bestämma sig...och spara ihop lite pengar också förståss.
Visst kan vi drömma lite.

Efterrätt

Efterrätt som funkar
Mannen fixade maten ikväll. Nu sitter vi med efterrätten. Bara så Ni vet!

Pärstampa och sharonfrukter

Det var jag som hade lunchen idag.
Snurrar lätt in mig på dessa Sharonfrukter.
Jag tog en fm runda för att handla potatis i matafffären. Varför fastnar jag alltid vid dessa frukter? 4 stycken hoppade raskt ned i en plastpåse.
Det blev Pärsampa med lax, tomat och paprika. Bara så att Ni vet.

En Social entreprenör

Rensar i posten och fick just veta att en Social Entreprenör är en person som har identifierat ett problem i samhället och som med entreprenörens drivkraf, envishet och dårskap brinner för att hitta en lösning på detta problem.

Rådjur hemmavid

Helt plötsligt kom 6 rådjur springande på gräsmattan.
De sprang ver gräsmattan och sen upp på berget. Här ser vi fyra tror jag.
Samma gäng.
De var skyddade mellan träden. Tur att man har lite tele på kameran.
Mera mellan träden.
Skulle ha varit kul att ha kommit riktigt riktigt nära.
En kanondag för härliga promenader idag!

Ica Banken ändrar sina villkor.

Är det några fler än jag som fått detta brev från Ica och Ica Banken nu i dagarna? Informationen gälelr att Ica nu ändrar sin villkor. Situationen skall bli bättre för mej som kund så tillvida att:
En självrisk införs när obehöriga uttag kunnat genomföras med min personliga kod ifrån mitt konto. Min självrisk blir 1200:-.
Dröjsmålsräntan justeras för krediter som förfallit till betalning i sin helhet.
Rätten till ersättning vid obehöriga uttag begränsas till 12000:-. Försäkringen ersätter inde den självrisk på 1200:- som Du har att tilllägga i de fall uttag genomförts med min personliga kod.
Månadsdebitering dvs fr o m 1 januari 2011 kommer Ica att debitera avgiften för ICA:s bankkort månadsvis i stället för årsvis. För ICA bank kort och ICA bandkort Online blir månadsavgiften 20:- och för ICA Bankkort plus blir avgiftetn 27:-
Jaha nu vet man det. Jo de skrev visst vänliga hälsningar också.

Inbyggda fönster och annat viktigt.

Nu är vi där igen. Funderar på fönsterbyte gör vi båda två. Herta funderar dessutom på ev omändring av altanen eller om vi nu kallar det för terassen. Nej jag tror att vi har en altan.
Hur sjutton skall man veta vilken byggfirma man skall välja? Någon som både kan byta fönster och som vill hjälpa oss att tänka. Jag skulle vilja ha en inbyggd altan. Jag vill sitta där under kalla höstkvällar och känna att jag är nära naturen. Ingen skall behöva gå in och inte umgås kvar ute för att man fryser när Herta vill sitta kvar.
Skall man åka på villamässan i storstan i morgon kanske?

Styrelsemöte

Idag skulle vi egentligen ha träffats i den stora staden för att arbeta tillsammans. Ha ett styrelsemöte. Men pga dyra resekostnader och kanske lite osäkra transportvägar pga snö och annat eländé så  hoppar vi det. I stället för en resande dag så där fram och tillbaka träffas vi nu per telefon vilket var en för oss alla i de sammanhang och organisationer och verksaheter vi verkar, en helt ny företeelse. Lika billigt som att bara Herta åker med SJ fram och tillbaka blir det för oss allihopa också och då har några av oss många mil att färdas.
Herta var ju också den som organiserade detta. Det gäller att hålla ordning på alla nummer och koder. Ringer man från en IP telefon blir det ytterligare saker som skall knäppas på. Herta lyckades dock "öppna rummet" och in hoppade en efter en. Riktigt kul var det och nu har vi varit med om detta också.
Vi var väldigt effektiva, hann med mer än vad vi skulle och vi behövde inte hela tiden utan fick en halvtimmes arbetstid över. Så effektivt! Så bra! Lite kul också för oss som inte lever i denna värld i vanliga fall.
Vad vi pratade om? Vi planerade en konferens bl a. Om vad håller jag för mig själv men vart kanske jag nämner nån gång. Det kan nog bli riktigt seriöst och bra, det här.

Solmogna tomater

Mannen och jag har gästat stadens gym, numero ett ikväll. Ett funwalk-pass med en av gymets kanoninstruktörer av de bättre. Passet avslutades med styrketräning på egen hand. Herta gillar styrketränng på egen hand. Hellst före fyspasset men det hanns inte med ikväll.
Efterföljande kväll har suttits i fåtöljen med thé och macka.
Vi skulle bli som solmogna tomater sa hon, instruktören. Vi pratar om en kanonbra instruktör som fixar till det så vi tar i för kung och fosterland.
Äh lika bra att gå och lägga sig.

En stillsam morgon...

Nyss hemkommen ifrån de svenska fjällen med två ganska sena arbetskvällar alldeles efterföljandes hemkomsten skippar jag nu det inbokade gymet idag på morgonen. Skulle ta lite kompledigt och inte jobba ifrån arla morgonstund idag då jag gjort det två dagar nu. Sitter därför här i morgonrocken och tänker göra det en hel lång timma till innan det blir färd mot arbetsplatsen.
Bara så att Ni vet.

Sitter i en solstol

mms_img69441 (MMS)

Sitter i en solstol


Äntligen skidåkning
Nu har Herta hyrt sig ett skidpaket. Mina gamlingar är nog inget att åka på längre.Huvudbyggnaden på VemdalsskaletUppe på fjället såg det ut sä här när vi just lämnat liften.Här kunde man också åka.Liftarna gick lite överallt och tur var väl det. För vi vill inte klättra uppför fjället.och sen en bild tillToppstugan på Vemdalsskalet. Här kan man inte de mest underbara rätter.Renskavspanna med potatismos och lingon på Vemdalsskalet,i toppstugan, helt underbart och kan rekommenders.Sen var det dags för mera skidåkning innan vi skulle inta mera mat. Kolla in det soliga vädret.Nu skall vi äta middag och befinner oss på Hildings krog i Vemdalen.Bilden talar för sig själva, Kantarellsoppa med gott bröd till.Sista bilden föreställer kvällens efterrätt, varm Getost och Hjortron.

I morgon kanske det kommer mera...

Plogbilen trängde ut oss.
Äntligen framma!

Denna dag som startade med avfärd i ottan, lunch i Tönnebro på Frasses och vidare färd norrut fick ett hastigt stopp norr om Bollnäs. En plogbil trängde ut oss eller rättare sagt vägrade hålla åt sidan så vår busschaufför var tvungen att köra åt höger så mycket han kunde. Och där satt vi! Fast. Dörrarna gick inte att öppna. Efter ett tag fick vi hjälp av:
Polisen
Stor bärgningsbil
lokalreportern som rapporterade till lokalblaskan.
En lång dags färd mott natt och mot ett rejält snöande Vemdalen. I morgon skall backarna provas.Polisen dirigerade trafikenNy kommer plogbilen och där står reportern (skymd) och plåtar.Allt gick jättebra! Lite läskigt var det dock när vi satt fast mot kanten och inte kom ut och ingenstans.
Imorgon tänker vi på annat.

Flörhoppningsvis kommer fjällbilder och annat mera trevligt....

Norr om Tönnebro Värdshus
Nu sitter vi här på bussen igen efter att ha rastat vid Tönnebro Värdshus. Restaurangkön var alldeles för lång varför vi valde Frasses. Denna rörelse säljer hamburgare av alla den sort. Vi shoppade upp oss på Hamburgare med frites jag menar pommes men det stor faktiskt frites. Hade inte tänkt. Hade mackor i bilen men nåt måste vi hita på när bussen stod stilla. Vi har förstått att vi lämnat vår hestad där det snöat för fullt sedan vi åkte och att man har klass 2 varning hemma,men inte här. Här snöar det, visserligen men än så länge så går de bra.

Intressant folk som rastade samtidigt med oss på Frassen. Det var ett förfärligt fisande och rapande vid borden intill oss. Kóllegan kunde inte hålla tyst men ingen verkade att reagera. Vi sökte sedan upp kiosken utan att finna mer av intresse än var sin kvällstidning för kommande stunder i bussen. Inget roligt alls alltså. Inga goda bullar osv. Vi skulle i och för sig inte ha några men i alla fall.

Vi åker nu vidare norrut.De förnödenheter som finns i bussen är:
kaffe
mörk choklad
äggmackor

Matdags.

mms_img65654 (MMS)

Matdags.


Bussen packas.

mms_img64809 (MMS)

Bussen packas.


Semesterdagar...

Imorgon skall jag ha semester.
Dagen därpå skall jag också ha semester.
Sen kommer det en helg.
Helgen består av lördag och söndag.
Bussen går 08.30 i morgon bitti.
Övriga familjen får vara hemma.
Här skall åkas skidor, utför!

Diskussionskväll

Vissa arbetskvällar är både svåra, spännande och intressanta. Det skall vara så i mitt jobb.
Ikväll var det seriöst så det räcker till men ändå så kul. Herta blev inte trött alls.
Dessutom så åt vi fruktsallad.
Ja så kan det vara.

Vad man kommer i och vad man vill ha.

Som Herta tidigare har nämnt så har hon varit uppe på en av de spännande vindarna för att leta persedlar för den kommande resan mot de efterlängtande fjällen.
Hon har hittat mycket där, även sådant som kanske inte passar sig just på denna resa. Hon har också hittat ett antal sk skidbyxor. Hon plockade ut följande:
  • Skidbyxa inköpt på Hennes och Mauritz ( inköpta under den tidsepok då man inte sa HM) i den storlek som Herta haft i många år och känner sig hemma i.  Vi pratar alltså då denna storlek verkligen var denna storlek. Skidbyxan är varm, har enklare funktioner som snörning med knytfunktion i midjan. Pris 39.90 på rea i slutet på 80-talet.
  • Skidbyxa av märket Tensson i en storlek större. Nyskick! Kostade säkert en hel del. Inköpta till sonen. Snabbt utsorterade då dessa inte passade. Skall ge bort dem till någon bättre behövande.
  • Skidbyxa av märket Touch 9 vad nu detta kan vara för någon sort. Storleken är ytterligare en storlek större. Denna byxa sitter snyggt men tajt om man har ätit (!) Mannen anser att denna byxa har bäst kvalitutta och mest öriga funktioner tex dragkedja vid fickorna, resår mer extrafunktioner, innerbyxa mm. Förfärligt prasslig är den också. Kostade också en hel del vill jag minnas. Tror den är inköpt åt sonen året efter den förra.
Nu till frågan: Vilken skidbralla valde Herta?

Halk och sladd

Jaha här ligger man och väntar på att telefonen skall ringa. Eländes elände

Kablar, kablar, kablar

Å vad vi har skrattat ikväll åt Solsidan.Inledningen är helt makalös eller i varje fall tycker vi det härhemma. Igenkänningsfaktor vadå? Haha. ( Obs bild från kabelbutiken saknas)
Undrar vad det är som gör att vi är så många som ser detta program?

Paddar eller paddlar...

Så kom jag då till dagens vattengympapass. Kom lite tidigare och tänkte att nu går jag in i bassänghallen, först....och tar en bild så jag kan visa hur det ser ut. Jättefräscht ställe. Men hela hallen var upplyst och där höll instruktr B på att förbereda. B presenterade sig och fick liksom ur Herta varför hon var där. B talade om vad hon arbetade med dagligdags och passade samtidigt på att instruera Herta hur hon skulle göra vid några av de kommande övningarna.
Sen kom gänget. B kallade oss "damerna"- Vi var ett gäng "damer" i blandad ålder där jag var yngst. Här vattengympade vi till allt från Rocking over the wourld till Ted Gärdestad. Här skulle också användas av div paddar eller om det hette paddlar samt en  frisbee.
När passet var slut och vi skulle gå ur hallen kom nästa gäng in, bl a min jämnåriga arbetskamrat ( hon som lockat med mej på vattengympa på söndagar) tillsammans med övriga gänget glada tjejer.. Fast hälsosamt och bra tror jag att det har varit.
Väl inne i bastun träffade jag på två tjejer/damer som var mitt inne i en discus om olika sorters hjärnblödningar och strokes ( heter det så i flertal). Jag fick del av ett antal personer som mitt i livet fått olika symptom. Gemensamt var att de alla först hade huvudvärk, en kraftig sådan och sen bröt blödningen, vad den nu hette.
Jaha

Frid eller Salam!
Jag har vid flera tillfällen tagit upp ämnet, att hälsa på dem vi möter när vi är ute och går. Här hemma är det sjävklart att vi hejar på dem vi möter även om vi inte är närmare bekanta med varandra. Vi hejgade på en 7-8 olika promenadkonstellationer dvs mindre grupper som tillsammans i respektive grupp var ute och powerwalkade idag. Jag alla kanske mera promenerade lite sakta men i alla fall.
Ett par valde att inte heja tillbaka. De såg närmast totalt oförstående ut. Resterande hälsade glatt.

Att hälsa var en gammal symbol på att man kom med fredliga avsikter. Kan tyckas löjligt av somliga idag men traditionen tycker jag om och jag tror den gäller över en stor del av världen, att nicka eller på annat sätt hälsa till förbipasserade. Eller? Hur gör NI andra? Jag vet att jag har tagit upp denna tråd tidigare.Vattengympa

Dagens inbokade och planerade aktivitet: Vattengympa 60 minuter.

Erin Brockovich

Jag gillar den här filmen. Lagom avkopplande men med ett innehåll. Vi får aldrig ge upp. Aldrig i något sammanhang. Precis vad vi behövde efter schlagerdängorna tidigare ikväll.

Melodilördag 1
Dilba: Jaha
Swingfly: "Vi gillar Dej. Sånt slår stenhårt på Balkan". ( sa de som presenterade låt och artist) Kanske någon som kunde passa på ett funwalk-pass.

Jenny Silver: Hon påstår att det är något i våra ögon. Jag vet inte.
Jonas Mattsson: från Frillesås. Han hette tydligen Emil också. Tralalala lalala
Le kid: Kanske trodde vi först men...glada färger hade de i alla fall. De hade i alla fall liveinstrument och det var väl längesen sist? Ett plus för detta.
Rasmus Viberg: Inte så tokigt om man jämför med tidigare inslag i dagens program.
Pernilla Andersson: Lite i Hertas smak. Hon som gillar lite lugnare låtar, ibland. Fast ingen schlagerlåt.

Danny med flera: Första schlagerlåten fast lite enkel text kanske.
Och sen så har vi programmissarna Marie och Richard. Richard har ju Herta haft en mailkorrespondans med för några år sedan...??? Det kan Ni ju fundera på vad denna kan ha handlat om?
Konstaterar avslutningsvis att Herta nog får satsa några lördagskvällar till om hon skall få höra några vettiga schlagerlåtar.

Dance Fever Bollywood60 min danspass för Herta och många fler idag. Helt obegripligt hur denna person, som i skrivandes stund just nu försöker att formulera lite tankar efter dagens pass, kunde genomföra två pass enligt följande:

Danspass Bollywood     30 min

Danspass Mamma Mia    30 min

Tanken var initialt att prova ett pass, Bollywood 30 min. Sen dök Anne upp på gymet. Människan hade bokat upp sig på två pass, BARA SÅDÄR varför Herta insåg att hon inte hade några val för egen del.
Hon måste köra två pass. Vilket hon också lyckades göra?
Ikväll tänker hon inte gymnastisera mera utan nu är det soffan som gäller. Men först väntar kvällens födointag.
Drefter slapp i soffan med Melodifestivalen(!)Heja helg!

:
Lördag:
Cykel 30 avbokad
Funktionell träning avbokad
Dance fever Bollywood nybokning (efter noga övervägning och under god tilltro till att tingens ordning inte alltid behöver vara som de egentligen är.)
Leta utförsgarderoben som eventuellt kan gömma sig på vinden eller på annan i huset därför avsedd plats vilken Herta inte fn känner till.
Under förutsättning att jag överlever detta experiment så kommer en rapport under sen lördagseftermiddag.

Thank God it´s friday

TGIF var namnet på kvällens pass. 60 minuter hårdkörning med många backar ledde oss instruktören J oss igenom. En härlig känsla att kroppen pallade.
Fullt pass var det och några fick inte plats. Mannen var inträngd bland hela grabbgänget, de där som kr easy life och verkar att trivas med livet just nu inklusive grävis och tofsen.
Lite enkel fredagsfix efter gymet
Nu är frågan: Vad skall hända i morgon. Skall vi på´t igen eller skall vi inte? Skall vi göra något annat i stället? Vågar vi tänka Bollywood imorgon kanske.....?

Det är vår!


Ser Ni bilden. Snön håller på och lossnar från taken. Visst är väl våren på väg.
Här nedan så ser Ni samma bild men i vintras.

Lunch med kollegorna

Idag har vi haft en bra förmiddag med utbildning. En kollega som är kunnig i ämnet har förmedlat vidare sina kunskaper till oss andra. Detta är ett bra sätt att ta tillvara den kunskap som ofta finns i ett arbetssammanhang.
Därefter var vi några stycken som stack till Hellmans och käkade lunch, Palsternacksoppa och en god omelett till detta.

Stora nallar på g

Ni kom väl ihåg när nallarna var stora. Minns sonens fars första arbetsnalle som möjliggjorde att man kunde ha jour också utanför lägenheten dvs i bilen. En stor koloss som satt fast i bilen men som möjliggjorde resor och sen snabb vidarekoppling dit man kom. Allt gick och detta tyckte vi var en jätteutveckling till ett friare arbetsliv och jourliv. Sen kom stora nallar som man kunde ta med sig. Sony Ericssons gamla.... Motorola hade en modell som fanns i Hertas ägo. Trodde detta var fornstora dar men nu skall vi åter till detta igen.
Ja vi och vi...jag är med en Android men för Er som har iphone!

Gamla väskor och annat kul.

Mannen kickoffar ikväll. Härhemma går jag och har det riktigt skönt. Eller hade, innan jag gav mig in på vinden. Vi har såna där gamla vindar som är på sidorna på övervåningens båda sidor längs med liksom, med snedtak och med en lampa som inte lyser hela vägen. I perioder så har vi riktigt välstädat. Fn har vi dock ej en sådan period. Men vi planerar...
Nu har jag just hittat något som jag letat länge efter plus ytterligare några saker som jag inte visste att jag hade.

Vitaminvattnet blåste oss

Idag kan vi läsa i Aftonblaskan om sk Vitaminvatten,en produkt som jag själv inte provat men som många andra tydligen köpt.
Det kallas ”funktionellt vatten” och ”vatten med fruktsmak spetsat med vitaminer och mineraler”. Tydligen är det mest hälsomänniskor som har köpt denna produkt och sådant folk får väl i sig rätt saker i alla fall. Eller?
Coca-colas Vitamin Water innehåller motsvarande sex sockerbitar. Den som dricker en flaska om dagen får i sig drygt 8 kilo socker på ett år. Rent teoretiskt skulle det innebära att man går upp 4–5 kilo. På ett år.
Tänk vad mycket som vi människor kan komma på för att göra vinst på andras längtan efter bättre hälsa.

Barnfattigdom
I Svt.se har vi hört om Rädda barnens rapport om barnfattigdom i Sverige idag.

Det finns olika sätt att beskriva fattigdom. I Sverige betyder barnfattigdom mycket sällan att barn behöver svälta eller frysa av ekonomiska skäl. Enligt Rädda Barnen handlar det snarare om att inte ha samma möjligheter som de flesta barn har i Sverige i dag.

Rädda Barnen skriver i sin rapport att fattigdom kan beskrivas på flera sätt. Inom EU används ett relativt fattigdomsbegrepp som innebär att fattigdomsgränsen går vid högst 50 eller 60 procent av landets medianinkomst.

Men det går också att beskriva fattigdom med absoluta ekonomiska mått, dvs inkomster som understiger en viss gräns. En gräns som kan sättas på olika sätt beroende på land och sammanhang.

I sin rapport har Rädda Barnen valt två mått i sitt fattigdomsindex. Låg inkomststandard och försörjningsstöd (socialbidrag). Rädda Barnen räknar då in barn i familjer som antingen har låg inkomststandard eller lever med försörjningsstöd som fattiga.

I rapporten skriver man att det finns flera skäl att kombinera de två fattigdomsmåtten som delvis fångar in olika delar av befolkningen och mäter olika slags ekonomisk utsatthet.


Skall vi ha ett samhälle som skiljer på barn och barn. Där vissa ungar måste vara hemma från skolan då det är utflyktsdags för att man inte har tjugan det kostar att hänga med, föräldrar som inte kan låta sina barn gå på kalas för det finns inga presentpengar, barn som är hemmavid hela sommarlovet för det finns inga busspengar till att ta sig till vattnet för att bada och inga pengar till det kommunala ( eller kanske fd) badet för att bara. Där semesterresor inte finns på kartan och simskola det vet man heller inget om. Ett sverige där vissa föräldrar är utan arbete och måste jobba hela sommaren om de får ett vikariat behöver inte vara dåligt, tvärtom men det kan vara kul att ha något annat att berätta också och barnen blir hänvisade till förskola och fritids hela sommaren.Detta behöver inte vara dåligt men det kan vara roligt att göra någonting som kompisarna gör.

Samtidigt har vi ett Sverige där några av oss skickar iväg våra ungar på ridläger, på skidläger, på utlandsresor eller bara med några hundringar till storstan för lite shopping.

Räkmackan fungerar så bra...så bra, så...
Idag har jag haft en sån där jättelång dag igen. Som sagt jag jobbar kväll vanligtvis en gång i veckan just nu, ibland två om det är något speciellt även om det är ganska sällan. Tog en paus mellan sjutton och arton och åkte en sväng. Fixade ett postärende och KÖPTE EN RÄKMACKA som alternativ till de vårrullar jag först planerade.

Vet inte vad som är sundast, en räkmacka eller en portion vårrullar med ris? Personligen tror jag vårrullarna är mest osunt.

Räkmackan ligger avplåtat i min jackficka just nu och jag orkar inte gå ner och hämta telefonen varför Ni får del av denna bild istället.

Bara så att Ni vet men min var också god ikväll.

En i sällskapet insåg gruppens behov av jordgubbspaj till fikat senare ikväll (kuriosainformation).

RSS 2.0