Vattenpass

Ikväll var det dags. Förkylningen förklaras härmed över( lite host förståss men...) och nu är det dags att ta nya tag. Värmde upp med en 45 minuters promenadrunda med en tjejkompis och så nu ikväll VATTENPASS på gymet. En riktig genomkörare. Känner mig slö och slut i hela kroppen.

Samtal med terapeuten.

 
Vill gå och se Strömstedt prata med Freud nu i vår.  
 
 
Ps. Bilden lånad från ticnetsidan. Hoppas jag fick. Man kan köpa biljettter via ticnet så gör det allihopa. Nu har jag gjort reklam också.

Missade lampan.

 
Denna lampa hade ett utgångsbud 49 :-på Tradera. Jag la 49:- och glömde bort men öppnade datorn tidigt i morse, någon hade budat 50.-, insåg att om 39 minuter skulla auktionen gå ut, kom på tiden när det var en minut kvar...lag budade 75 :- för säkerhet skull. Missade och hann inte. Grr! Hade tänkt ha den i fönstet på jobbet. Inte så tokig med en skärm till och kanske elen utbytt.  Nu får jag leta vidare.

Kumlins konditori har nyöppnat!

 
Kumlins konditori har nyöppnat, äntligen! Visst har det varit trevligt tidigare också men nu, nu är det så fint. Gamla möbler, gamla tavlor, gamla speglar, gott bröd, surdegsbröd också om man vill, allt bakas vid ett annat bageri/konditori en bit ifrån på stadens huvudgata. 
 
 
Nyskalade räkor på mörkt bröd, en liten miniusemla a´la saffran ( de stora var utan saffran) och kaffe som m an fick ta från ett bord i mitten av lokalen, så många koppar man vill. Så mysigt. Massor med folk var det som kom dit. Ta vägen förbi om ni är i stan.
 

Röd spegel från 60-talet.

 
 
Försökte ropa in en kul spegel som jag skall ha bakom dörren på jobbet. Började vid 50-lappen men forlorade tyvärr budet. Över 400:-kronor ville jag inte betala, i varje fall inte närmare 450:-. Men visst var den läcker. Nu får jag hitta något annat i stället.

Snabbmat hemmavid

Måndag och arbetsdag. Flyttdag på jobbet. Varför inte fira dagens sortera ut och rens utöver allt vanligt jobb med var sin halva kebab till mannen och Herta.


Fotoböcker

 
 
Försöker fixa till några fotoböcker men det är svårt. Om jag har en mac så finns det bara Iphoto att tillgå och det räcker då inte med allt jag skall få plats att skriva, eller?

Solsken i blick.

Kalasväder om än lite kallt ute. Solen skiner alltså. Var tvungen att ta mig till Ica och skicka tillbaka ett paket så jag har sett vädret idag. Är nu hemma och inne igen och vilar halsen eller om det är rösten eller om det är hostan. Funderar på om jag skall börja orka sortera i arbetsrummet. Nja, mannen ligger och slöar framför TV:n. Valet är just nu lätt.

Sönderhostad.

Har hostat sönder ryggen. I övrigt gläds jag åt Mia på Grötö, del 1 ikväll och åt att jag försöker läsa Doris Lessing.


Snöat hela dagen.

Idag har det snöat i stan. Hela långa dagen. Dryga 2 dm. Själva är vi inomhus och kurerar oss och försöker låta bli att stressa upp oss över all snö som hinner fästa ihop innan vi kommer att orka att ta tag i den. För den som känner oss vet ni att skottning hemmavid inkl det mesta tar ett antal timmar.

Stängt pga influensan.

 
Mannen fick eländet först, två dagar därefter blev Herta sjuk. Nu ligger vi här,antingen sover vi eller så ligger vi i soffa resp fåtölj och halvglor på tv:n för att vi inte orkar något annat, om vi inte sover framför tv:n förståss.
 

Skulle funka

Detta objektiv i nytappning skulle funka. Bara så att ni vet.

Inget inlägg idag

Orkar inte blogga idag. Första vattenpasset för terminen. Efter dusch och bastu på det är Herta helt slut. En dramakomedi på Tv och sen är det bra med den här kvällen.

Uppsala under lunchen.

 

 

Så har vi transporterat upp sonen, pjäxor och längdskidor, litteratur, träningsläger och ett par väskor och datorn på det. Kanske lite mycket att ta på tåget, speciellt när det skall bytas. Herta o mannen har därför varit i staden på slätten lite uppåt sådär. 

Kan berätta att vi varit och ätit på Palermo. Olika mat kunde ätas men vi lämnade det gamla och avslutade med var sin pizza. Här ser ni in vegetarisk sådan med färska grönsaker. Vad stället hette där vi åt pizzorna? Palermo hette pizzerian eller om det kanske var en pub.

 

 

 

 


Trettondagskväll

 
 
Nu är det dags att äta igen. Nytt år och kanske ett nytt liv. För dem som är intresserade kan jag tyvärr meddela att detaljerna skippas i denna blogg. Men en bild av en av ingredienserna vid kvällens middag får ni här ovan.

Ja jag vill!

 
 
 
Alltså, det gör mig absolut ingenting om jag får denna gåva vid något speciellt tillfälle. Bara så ni vet.

Mango och sötpotatis

 
 

Ny kaffemugg på jobbet.

Kanske skulle man ha en ny kaffemugg på jobbet.

Drömmen om en Audi Q 5.

 
 
Mannen vill byta ut den gamla rostiga bilen som varit oss trogen i så många år. Men bilar kostar pengar, mycket pengar. Kanske kan han få denna radiostyrda audi q5 istället. Den kostar bara några tior under 300:-.

Clas Malmberg från Svenska kyrkan.

 
 
Jag fick nyss ta emot följande telefonsamtal från ett okänt mobilnummer. En man i en något yngre ålder sa följande: 

- Hej! Jag heter Claes Malmberg och jag ringer från Svenska kyrkan. Jag undrar om du har betalt bla bla bal...
- Ja hej ( vad sa du)
- Jo hej, jag heter Claes Malmberg och jag ringer från Svenska kyrkan. Jag undrar om du har betalt in din kinamat för förra året?
- Nej tyyyyyyyvärr, det har jag inte, har du gjort det svarade jag. Helt plötsligt hade Claes lagt på. :)

När jag kollade vem som stod för abonnemanget framgick det att telefonen hörde hemma hos en kvinna i Åtvidaberg. Undrar hur många det är som har busringt någon gång. Jag tyckte samtalet var ganska kul.

Ledig igen.

 
 
Efter några dagar på jobbet är jag ledig igen Nu skall det firas trettonhelg, nya röda dukar skall fram och det skall fixas till lite. Nu kommer den mysigaste helgen under jultiden, den utan krav och måsten. Den då vi kanske har lite tid över till att göra ingenting eller till att bjuda hem någon så där spontant och då vi fixar något enkelt av det vi har hemma. Skall bli skönt.

Fjällbacka


 
 

Ush Sitter och kollar på kvällens deckare. Har läst boken tidigare. Nu ser jag filmen. Tänk vad mycket läskigt som sker i denna bygd:)
 

Nyårsmenyn hos Herta

Nyårsdagen. Härhemma sov vi länge. Ovanligt för att vara Herta och mannen.
Nyårsaftonens meny bestod av följande:
Toast skagen a la mannen på 70-talsvis.
Lammstek provencale med potatisgratäng och ugnsstekta grönsaker.
Svägerskans hemmagjorda glass med frukt.
Goda vännens vickning framemot tolvslaget.

Idag har vi inte ätit så mycket:)

RSS 2.0