Kommunalkunskap är aldrig fel. Lite nattle...

img_3059 (MMS)

Kommunalkunskap är aldrig fel. Lite nattlektyr med utgåva 1892 av den inte helt obekante Nils Höjer. Någon som vet om han är släktled efterföljare i den skrivande världen med ungefär samma efternamn?


Lunch i stugan. Nu har vi fixat och donat,...

img_9652 (MMS)

Lunch i stugan. Nu har vi fixat och donat, pratat med en granne och fixat ännu mer. Snart blir det en tur.


Gott med cafe'verksamhet utmed E4:an. Nu f...

img_2131 (MMS)

Gott med cafe'verksamhet utmed E4:an. Nu far vi vidare norrut. Funderade seriöst på att ts med mig katten.


Åkte av lite tokigt men snart så.

Åkte av lite tokigt men snart så.


Är detta Ditt väder idag?

img_2047 (MMS)

Är detta Ditt väder idag?


Är detta Ditt väder idag?

img_8563 (MMS)

Är detta Ditt väder idag?


Underbara Uppsala. Vi är här igen. Magnuss...

img_7394 (MMS)

Underbara Uppsala. Vi är här igen. Magnussons krog vid ån, för andra gången. Sonen som den student han är sätter sig gärna på en uteservering om mor betalar.


En kanonkväll med Daniel Ganesh

Detta är Daniel Ganesh och Galakören.
Vi var på Culturum i går kväll. Sång av solister och av en galakör, dansare och grabbar som hoppade med finess. En härlig kväll alltså. Daniel Ganesh tillsammans med Gert Fylking höll i kvällen. En betydligt mer seriös Fylking än jag någonsin sett honom tidigare. Ett litet klipp från lokalblaskans rörliga bilder.

Första fredagsfrallan avklarad.  Nu är det...

img_4859 (MMS)

Första fredagsfrallan avklarad.  Nu är det klart. Det gick bra. Alla verkade nöjda med utbudet.


Skall jag klara fredagsfrallan? Imorgon är...

img_7408 (MMS)

Skall jag klara fredagsfrallan? Imorgon är det min tur att plocka fram till fredagsfrallan! Fredag fm är den dag flertalet vill vara inne på kontoret dvs inga möten och träffar under fm-kaffetid på andra håll så man missar kaffet. Det jag inte fattade förut fattar jag nu. Imorgon är det min tur att plocka fram. Jag tror jag har lagt mig i mitten, ungefär.


Katastrofen ett faktum!  Idag höll jag näs...

img_0966 (MMS)

Katastrofen ett faktum!  Idag höll jag nästan på att köpa mig en tantklänning. Lyckades i sista stund avbryta projektet. Tog mej ut på Storgatan utan att gå fram och betala och jag klarade mig att ta mig ut ur butiken.  Är det gammern som slagit in?


Snabblunch inkl fix.

img_0955 (MMS)

Snabblunch inkl fix.


Är den rosa klänningen för stor?

Mannen och hustrun sitter framför TV:n. Det blir reklampaus. Det framgår med all tydlighet att det  kommer att bli helt rätt att ha en blommig klänning på sig i vår.
Hustrun säger till mannen: Oj, Nu är det modernt med blommigt igen. Jag kanske skall plocka fram klänningen med de rosa rosorna som jag köpte till sonens student?
Mannen: Sitter tyst försjunken i ett CAD-program på datorn.
Hustrun försöker få kontakt med sin man: Det är bara ett problem med den där klänningen...
Mannen: Vadå? Är den för stor?

Vad har vi för visioner idag?

Utmed å-promenaden i stan.
Vad har Du för visioner med den här dagen, den här veckan?
Kom igen nu! Nu vill jag veta.

Planerar nästa trip.

img_6648 (MMS)

Planerar nästa trip.


Att gå i nya jobbet.

På väg hem från det årliga mötet med dem vi samarbetar med eller kanske åt. Utmed stadens vackra å såg vi detta.
Det är sällan det ges tillfälle till att "gå i tjänsten" nu på nya jobbet men idag var det dags. Fram och tillbaka gick vi. Jag är fullständigt övertygad om att det blir rejäl vår snart. Är Du?

En deklaration färdig.

Så var då första deklarationen färdig, Hertas egen. Ja färdig och färdig, datorn krånglar vilket innebär att e-legitimationen funkar när jag skulle börja men inte när jag skulle skicka iväg dokumenten. Lite irriterande. Men jag är i alla fall klar. Så mycket enklare det är när man kan ta sig in på internet och hantera sig själv där. Datorn har liksom strulat i många år men här lagar vi saker trots att den är seg och orkeslös. Mannen funderar nu på ev uppgradering för att hjälpa lappe att få orken tillbaka.

Min dator vill inte arbeta till 75!

Min dator vill inte arbeta till den är 75 år. Den orkar inte med min e-legitimation. Den tjatar om add C-drivern är full fast allt är borttaget, den kan inte scanna dokument längre och den gillar inte att jobba trådlöst i huset. Vill aldrig koppla upp sig mot stället mina bilder ligger t ex.
Som sagt. Datorn och jag är osamt.

En kväll med Daniel Ganesh, West end...

Nu är biljetterna bokade till torsdag kväll. Fredag hade varit skönare men då har vi annat på gång.

Älskade pelargoner!

Vi var på blomsterlandet idag, för att köpa pelagoner.
Var och köpte pelargoner tidigare idag. Två som skall transporteras till en äldre anhörig inklusive som mannen tyckte passande kruka, :),  och två som skall trivas här hemmavid. Dessutom fina påskliljor till en av gravarna och lite bra att ha saker till mannen...mossmedel och någon "kräm" för att reparera äppelträden.
Dessutom stod en dam från pelargonsällskapet vid ett bord och sålde av henne uppdrivna små sticklingar. Vi handlade lite av henne också.
En dam från pelargonsällskapet stod och sålde av henne uppdrivna sticklingar.

Den till vänster kan man klippa som ett bonzaträd sa hon varpå mannen snabbt bestämde sig för denna stickling.
Basilika letade jag efter i går fredag i vår närbutikl Ibland har dom det men inte igår. Ingen förrätt igår alltså.
Påskliljor till en av gravarna...ja inte alla dessa förståss.
Bäst att gå till kassan. Kan bli massor av växter med sig hem för Herta och mannen annars.

Rostbiff, mozarella mm.Rostbiff, Mozarella, Basilika och Tomater.
Igår fick jag inte tag i någon basilika i mataffären som ligger här närmast. Men idag fick jag tag i detta.
Lite bröd till detta så är det fullt tillräckligt för Herta och mannen ikväll.

Bästa lördagslunchen ute - på Buzis.

img_0030 (MMS)

Bästa lördagslunchen ute - på Buzis.


Mera plats för annat bråte.

7 annonssvar på soffa Ektorp 3 sits har vi fått. En skulle komma i tisdags. Kom inte och hörde inte av sig. Nummer två på listan ville ha hjälp med transport men kunde betala. Vi valde bort honom. Nummer tre tittade in här i kväll. De vill ha soffan och hämtar den i morgon. Tror dom då vi känner varandra. Skall bli skönt att få lite plats i garaget för annat bråte.
Ps. Precis när vi gått ringer hon som var etta på listan och undrar om soffan är kvar.

Vi dansade i mittgången.

När Ingemar kom till stan dansade vi i bänkarna och i mittgången. Denne man och sångare med sina lite annorlunda låtar...angelägna liksom med härlig rytm och fläng. Ett infotillfälle om Etiopien och afrolight i mittgången....ingen stillsam kväll i kontemplationens tecken där inte.

Fortum telefonerar

Vi orkar inte med telefonförsäljare som ringer precis när vi skall sätta oss till bords efter en lång arbetsdag.
- Hej det är Sanna från Fortum. Jag skulle vilja prata med den som har ansvaret för elavtalen hos Er?
- Jahaaaaaaaaaaaaaaa sa jag. Jag vet inte vem det är av oss. Är någon av oss kund hos Er?(  jag vet förståss svaret att det är vi inte)
-Jaa säger hon. Jag skulle vilja berätta lite om våra elavtal.
- Ett ögonblick säger jag. Pratar med mannen ....är vi intresserade av att prata elavtal nu före middagen?
- Nej säger mannen vänligt.
-Hej igen säger jag. Vi orkar inte såhär dags ( 17.45 och middagen på bordet alldeles startklar för att ätas). Lycka till med Ditt fortsatta arbete med telefonförsäljning. Hej då!
( Nu hette hon inte Sanna utan något annat. Vi orkar inte med att folk ringer i middagstid då man vill vila lite, samla ihop sig lite, äta och prata lite. en av de få gånger vi sitter ned tillsammans.)

Kraften spränger gränserna.

Såg denna maskros under min lunchrunda idag. Vilken kraft det finns i växter som växer där de egentligen inte skall växa.

Jogg

Vilken strålande solig dag.
Cykel till jobbet, 4 km.
Lunchprommis 2.1 km
Cykel hem 4 km.
Kvällsjogg a´la intervallträning 3 km.

Bilden talar för sig själv!

Som sagt. Herta behöver inte säga mer än visa den här bilden. Hon hoppas att Du som läser det här förstår. Det är en stor dag i det Hertianska hemmet idag.

Hur många stigar som finns, finns det.

En skogsrunda idag med mannen. Hur många stigar som finns finns det.
Idag har mannen och jag varit ute och gått. Det finns hur många stigar som hellst och alla kommer inom ett visst distrikt fram umgefär åt samma håll.  Porlande bäckar gör att man känner att snart är det vår.

Däcket satt fast. 15 april nalkas och det ...

img_4500 (MMS)

Däcket satt fast. 15 april nalkas och det är däckbytaredagen. Idag skulle det ske men men , däcket sitter fast, stadigt o rejält.


Knäcke-fredag

Nu börjar jag få lite rutin på det här med knäckebrödsbakning. Ikväll var det dags igen. Två stora  plåtar räcker väl över helgen i alla fall. Förlåt om jag är tjatig men det är så gott.

Till offer åt Molok.

Fick låna Åsa Larssons senaste bok av en kollega idag, Till offer åt Molok. Ifall någon undrar vad jag skall läsa i helgen.
Jag gillar Åsa Larssons böcker. Äntligen har en ny bok kommit ut. Skall börja ikväll med "Till offer åt Molok". Känns lite ruggig titel. Undrar om jag vågar? Har Du läst den?

Tanten som nästan föll i vattnet...


Herta var på vattengympa ikväll I sin svarta baddräkt. Herta gick ned i vattnet. På uppmaning tog hon med hantlar i två storlekar, en frisbee och ett långt rör i någon skumgummiliknande kvalité. På detta kan man flyta och med detta kan man träna:)
Nåväl när Herta och ett antal andra damer befinner sig i vattnet väntandes på att passet skulle komma igång kommer det två damer också de för tillfället klädda i svarta baddräkter ( svart verkar vara färgen som gäller vid vattengymnastik i grupp). Den ena ger plötsligt till ett jättetjut typ:
- Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Damen ifråga höll på att trilla i men lyckas räta upp sig innan hon for över kanten. Så kan det också gå om man är någorlunda rörlig vilket hon förmodligen var.
Vad tycker Ni? Skall vi köpa nya baddräkter i vår. Kanske något i gult eller orange?

Måndagen som var en tisdag

Dagens tisdag kändes som en måndag fast vi trodde det var onsdag. Ja ungefär så kändes det idag. Kan också nämna att det har spöregnat hela dagen. Skulle ut en sväng på lunchen vilket totalt spolierades av skyfall. Måste också klaga på att jag hela dagen idag har levt med god utsikt från mitt fönster när jag suttit och jobbat. Min utsikt är vanligtvis helt perfekt men idag, endast skyfall.

Vinkade av vid Centralstationen.

Nu är helgen slut och sonen är avvinkad vid stationen. En kompis från dagistiden dök upp med sin mor samtidigt. Så praktiskt med möjlighet till direkttåg ( inte idag då det var två byten) vilket inte existerade på förra studieorten vilket alltid inkluderade mellan 1-3 byten inkl stadsbuss väl framkommen till staden i Närke.
Nej detta passar hans mor även om de 18 milen sträcker iväg.
Tänkte samtidigt att jag svänger ner och bokar tid för glasögontest, i gallerian som alltid håller öppet och samtidigt scannar jag av sportbutiken på samma galleria. Denna hade dock stängt annandag påsk till ära. Säkert klokt då butikspersonal annars jobbar nästan jämt.
Får bli en annan gång.
Hade parkerat precis utanför nya "livsmedelsbutiken" på Väster. Den som öppnat upp när flertalet andra stängt igen. Kylskåpet innehåller fortfarande mat efter påsken så något direkt behov hade jag inte, bara intresserad av hur det såg ut. Shoppade lupp mig på produkterna ovan i stället, går alltid åt i det Hertianska hemmet.

- Ja han är sannerligen uppstånden!

...sa vi i kör idag.
Påskdagen, den största helgdagen över hela året. Körsångare från 4 år och uppåt. Fart på orden, massor av sång och kaffet tog slut hela tiden.
Eftermiddagen har haft följande utseende:
  • Trädgårdsarbete
  • Poverwalk med sonen
  • Åka till Pizzerian och hämta kebabrulle med blandad sås och pizza. Ja mannen och jag delar på kebaben. En av oss får underdelen bestående av sås, överstekt kebak(idag) och lök. Den andre av oss får kebab, sallad och feferoni.
Nu skall det slappas resten av kvällen. Kontemplation kallar vi det.

Rosor från en äldre gentleman.

Trevlig middag hade vi härhemma för närmaste släkten. Svärfar, artig, belevad och som den gentleman han alltid är, hade med sig rosor.

Morgon i Jenin.

Iofs sov jag någon timme drygt på dan igår... men inte var det väl detta som var orsaken. Kunde bara inte somna i går kväll, tänkte läsa lite. Har inhandlat, för en tid sedan på bokrean, Morgon i Jenin.Boken belyser en familj som levde i gamla Palestina, det som vi idag delvis kallar Västbanken fast som vi ibland börjar benämna Palestina igen. Kvinnan som berättar tror jag lever på andra sidan Atlanten idag men beskriver valda delar ur sin familjs historia med början innan hon föddes och framåt. Jag har nu kommit fram  till sexdagarskriget. Jag har försökt tre kvällar att komma in i boken, aningen svårt och man får inte vara trött när man läser det första kapitlet men nu är jag FAST. Läs den gärna.

Äntligen Hibiskus!

Äntligen har jag köpt en Hibiskus till mig själv igen. Detta var min egen påskpresent, inköpt av mig själv till mig själv. Bara för att jag vill ha en sån.

Torpestalimpan från Öster Malma.

På skärtorsdan då jag gjorde allt, jobbade, storhandlade, lagade mat, hade gäster hemma på kvällen osv. Ja visst skulle jag baka då också. Kan kort nämna att jag minns inte NÄR jag bakade limpor sist.
Här ovan är receptet.
Två limpor in i ugnen.
Och färdiga limpor blev det inklusive allt i receptet. Sunt blev det inklusive mitt knäcke också.

Tårta från ICA funkar också.

Om man inte hinner fixa en egen och ICA har påskpris så funkar det bra. Tog slut innan påsk f.ö.

För mycket slask i Let´s dance ikväll.

Jag kommer att reta mig på detta evinnerliga slaskande från vissa äldre herrar i Let´s Dance. Detta inlägg är ett helt trist inlägg i let´s dancediscussionen men jag vill inte se. Härhemma tyckte vi att aktuell danspartner drog sig undan sista pusskyssvaddetnuheter på huvudetnågonobestämdplatsdärhankomåt.
Nej ush såna här inlägg får man inte lägga in. Men mannen ifråga saknar ju stil. Kan ingen hjälpa honom?

Via Dolorosa

Så går vi ned mot Jerusalem.
Sträckan är mellan 2 och 3 kilometer.
Vi börjar gå ned mot staden.
De tre världsreligionernas stad.
Tänker på när vi var i Jerusalem och vandrade lidandets väg. Låter Långfredagen gå i kontemlationens teckan. Idag behöver vi nog det.

Påskhandlar, helt slut!

img_4247 (MMS)

Påskhandlar, helt slut!


Pimpat och klart inför påsken - utomhus.

Nu skall det väl ändå synas att vi skall fira påsk härhemma ...och idag kommer sonen hem!

Skoshopping väntar!

Det har just blivit klart att jag skall på skoshopping om ett antal veckor. Skall bli kul. Jag behöver gärna något kul inför den vår och sommar som kommer. Här finns det som är lite extra och som inte finns hemmavid.
Detta kräver planering förståss. Nogsam planering givetvis.  Troligt är att vi ägnar tid och seriös sådan åt andra saker också.

Nu kommer solen?

img_8720 (MMS)

Nu kommer solen?


På fiket innan genrepet ikväll.

img_7090 (MMS)

På fiket innan genrepet ikväll.


Snöat in på knäckebröd, idag igen.

Det var så gott häromdagen. Allt är uppätet. Vi måste ha mer.

Varför vill man ha en kaktus?

Mannen och jag var en sväng på Blomsterlandet i dag. Vi skulle shoppa upp oss på lite växter i gult. helt plötsligt fann jag mannen tittandes på kaktusar. Vem är det som köper kaktusar undrar jag. Bredvid oss fanns en jätterund kaktus i bigbigstorlek, vem köper den eller kommer den att förbli osåld?
Hur många kaktusar har Du därhemma?

Olivlundar


Olivträd - livets träd. Drömmer mig bort till Olivlundarna utanför Jerusalem. Skulle vilja sitta där och låta tankarna ta sina egna vägar.

Öster Malmas Knäckebröd

Jag är inget bra på att baka. Ger mig inte tid. Det känns i rygg, axlar och nacke osv. Men när vi var på Öster Malma häromdagen så fick jag lust. Köpte en limpa och en påse knäckebröd i deras butik.
Köpte hem det jag inte hade hemma, rörde ihop allting.
Enkelt. Det svåra var när man skulle hälla ut det på blåten och se till så det inte blev för tjockt. Ja svårt och svårt, kanske inte för alla men om man inte bakat knäcke innan och det hade jag aldrig gjort.
Luktade inte så gott under timman i ugnen men det blir så gott, säkert också hälsosamt.

RSS 2.0