Värme!

2cec0bd3c290aa84991b87d32ad9734d.png

Värme!


Kapellet En kille stod och delade ut små lappar om dagens lunch 59:- på ett ställe. Vi tyckte det lät spännande, med många år i Borgholm vill man ha variation och vi följde vägbeskrivningen till Södra Långgatan 18. Platsen kallades Kapellet, vi har passerat där förut men inte ätit, vi gick in och kom in på en mysig bakgård med ett stort körsbärsträd i mitten som gav skugga till lunchgästerna.

Känns lite speciellt att komma in i ett sådant här rum även om det idag används till sk profan verksamhet. Man kan känna att här har människor levt och verkat efter sina ide´er, drömmar och visioner i många år. Här hade också bevarats känslan i rummet vilket var ganska häftigt trots att det användes som restaurang7pup/barmiljö idag.
Alla läktare, fram och bak och på sidorna fanns kvar. Två spiraltrappor ledde upp till läktaren eller ner till övriga kyrkorummet om man så ville. Idag var allt helt vitmålat, överallt. I stället för korset längst fram hade man skrivit "Kapellet" med en lite speciell uppsättning. Känns respektfullt för en gången tid.

Nog minns jag den tiden, det är 70-tal. Kören sjunger: Jesus kallar Dej kom nu till källan, kom nu till mej, för jag vet att Du törstar, här finns vatten för Dej...Trappan användes flitigt upp och ner. Även om jag inte tillhörde en församling som hade så mycket kvällsmöten så visste man hur det gick till. Det fanns ju andra i stan som hade lite oftare.
Pannbiff var en av lunchrätterna som erbjöds. helt ok och smakfult.

Mysig utemmiljö.

Shopping i Borgholm.På Danielsssons herrekipering i Borgholm kan man hitta många snygga saker i klädväg även damkläder. Blev tvungen att inhandla mej denna jacka som kan komma väl till pass, enligt min bedömning nu till hösten. Sommarea! Italienska storlekar och tre nummer större än vanligt men det är ok. Ett plagg av denna storlek. Två damer tittade längtansfullt mot mej och min jacka, de ville åt denna storleken. Jag höll dock hårt i den.Detta skärp i skinn tror jag mej komma att trivas med. Hittade det i en sommarbutik nere vid hamnen.Här hos Jacobssons på Storgatan i Borgholm kan man handla damkläder med inriktning BH:ar mm. Innehavaren är mycket kunnig och hjälpsam och man får all upptänklig hjälp och är nöjd när man går ut därifrån.Nu har vi shoppat upp oss på plastpåsar för ett år framöver.


Stolt Fjällskivling eller någon gi

0-18db22c28cffe45208c22feb6b8b0b07.png

Stolt Fjällskivling eller någon giftig sort? Vad tror Ni? Vågar nog inte tillreda men vore kul att veta. Stolt fjällskivling är en fin matsvamp har jag en gång lärt mej.


Hur äter Du ett Ballerinakex?
Detta kan göras på många sätt. Att äta ett Ballerinakex menar jag. Jag gör nog så att jag äter överdelen först inklusive chokladen. Därefter och sist ger jag mig till med att äta underdelen dvs det mörkt bruna. Jag har alltid ätit på detta sätt.

Mannen härhemma äter bara rakt av. Han säger att han är så tråkig nu för tiden. Som barn åt han först upp locket, sedan nougatkkrämen och sist underdelen.

Nu undrar jag, hur gör Ni? I vilken ordning äter Ni ett Ballerinakex?

Vilken fjärr?

0-7e5b221cbe369067327112902d02ddf7.png


Vilken fjärr?

Inte får jag på morgon-tv idag heller? Jag blir tokig? Nu har vi bytt bland de gamla aparaterna igen.
Jag får strunta i tv: n.


Bakad potatis och solsken
Vill återigen glädja Er alla med lite god lunchmat.

Denna förträffliga rätt, bakad potatis med skagen åt vi idag till lunch.

Till detta ett glas lättöl för min del, mannen drack mineralvatten. Jag brukar roa mej med när jag skall dricka lättöl, att fråga vilka sorter de har och vad jag kan välja på. oftast har man inga val om man vill dricka lättör, Då pratar vi inte olika sorter som benämns vid sitt rätta namn utan å pratar vi lättöl rätt och slätt. Roar mej därför med att fråga om vad som finns...tänker fortsätta med detta.

Kan rekomendera detta bageri, Söd

0-475d424d9cdc22b0f6bea67f521120d1.png

Kan rekomendera detta bageri, Södviks bageri på Öland. Gott fikabröd men bäst är deras goda matbröd.


Vad skall Ni göra imorgon eller ok

0650067126e42bd0923e7e92dfb43890.png

Vad skall Ni göra imorgon eller ok, senare idag då?


Husokupanter vid Skavsta.

En grupp ungdomar har ockuperat ett bostadshus nära Skavsta flygplats. Ungdomarna vill visa Nyköpings kommun att man kan bo i huset trots buller från flygplanen. Klicka på bilden och läs vad SN skriver.

Nu får vi se vad som händer?

Fotot taget av Jens Alvin på Södermanlands Nyheter

Nu sitter vi här med goda ostar if

0-3db99edd2d494451e6b9d5c7787c5244.png

Nu sitter vi här med goda ostar ifrån Jämtland. Lite småkallt ute sina 19 grader till trots. Brasan är tänd. Vinet smakar gott. Inget fattas. Ännu en dag med vardagslivets trivialiteter.


Denna lille kisse ville inte lämna

-c79229b0bb0284970e3b8c74e7ff29b.png

Denna lille kisse ville inte lämna vägbanan när jag åkte för att köpa bröd idag. Katter skall vara rädda för motorljud. Denna kisse var inte det.


Just nu läser läser jag Sjöjungfrun

7336c746567b807d2cdfcb061ee877e6.png


Just nu läser läser jag Sjöjungfrun av Camilla Läckberg. Vansinnigt spännande! En kriminalroman som passar bra som sommarläsning.


Tillägg till ovan

Klockan är nu snart fem samma dag som texten ovan. Jag har läst ut boken och detta slut vill jag inte ha. Smart drag från författaren. Min fundering blir nu, när skall Camilla Läckberg skriva uppföljaren. Jag läser i eftertexten att hon har en blogg. Jag skall skriva och fråga henne. Hoppas det inte dröjer för länge.


Det mörka otäcka Öland....
För en tid sedan läste jag boken Nattfåk av Johan Theorin från Öland. Boken tilldrar sig på Norra Öland,bl a vid Djupviks stränder, Föra socken och i dess närhet. På Johans Theorins egen hemsida citerar jag följande beskirvning om Nattfåk.

""

En fyr som förutspår död, en livskamrat som dör, en sägen om de döda som återuppstår ...

När den storm som kallas fåken drar in över Öland gör man bäst i att hålla sig inne. Fåken kommer från norr med is, snö och dimma och drar med sig allt i sin väg.

Det är vinter på norra Öland. Åluddens stora gård, beläget vid en fyr, har stått öde och igenbommad i många år. Det sägs att huset är byggt av timmer från ett skepp som gått under i fåken. Så får gården till slut nya ägare. Katrine och Joakim Westin har fått nog av Stockholm och flyttar till Åludden med sina två små barn. Snart får de höra en del ruskiga sägner om stället. Sådant som naturligtvis bara är skrock och vidskepelse. Eller? Det dröjer inte länge innan svårförklarliga

saker börjar hända ""    


Nu behöver jag läsa Skumtimmen. Jag skulle läa den först men det blev inte så. Vill läsa den nu i sommar,inte i höst med risk för att bli mörkrädd(!).

Så här skriver Johan Theorin om Skumtimmen:

""

En kort stund funderade pojken på att vända om ...

En dimmig sensommardag i början av sjuttiotalet på norra Öland försvinner en liten pojke utan några som helst spår. I dagar letar familjen, polisen och frivilliga efter honom. Tjugo år senare får pojkens mor Julia ett oväntat telefonsamtal från sin far, den åldrige sjökaptenen Gerlof Davidsson. Han ber henne komma till Öland för att hjälpa honom med efterforskningar kring dottersonens försvinnande.

Julia återvänder till sin barndomsö och tillsammans börjar de söka i det förflutna. Först nu får hon höra talas om en mytomspunnen ölänning, Nils Kant, som en gång satte skräck i en hel bygd. Han är död och begraven sedan länge, långt innan Julias pojke försvann. Ändå sägs han ibland vandra på det öländska alvaret i skymningen. I skumtimmen.""
Jag tycker mycket om det öländska allavaret,,på sommaren. Boken ger en lite läskigare bild. Det är lite läskigt också att följa med i boken, ner till havet, jag som så ofta varit vid havet även om det inte har varit sommar. Jag vill gärna sitta ner eller promenera utmed Djupvisk stränder.Och sen en bild på Föra kyrka.


    

Nu kollar jag om jag kan mobilblogga?

0-1244336c3a6ebe55c7d7a73975f980d9.png

Nu kollar jag om jag kan mobilblogga? Denna kisse träffade jag när jag var ute och cyklade.


London - Celuiternas stad ?
I dagens Expressen kan vi läsa om hur vi skall bli befriade från eventuella celuiter.

Vi skall köpa en sk mirakeltrosa som fixar till allt. Trosorna kallas "fat pants" och lovar ta bort celluliter och reducera fett runt, mage, lår och ända. Enligt en engelsk undersökning som publiceras i Daily Express har fyra av fem kvinnor som använt den specialkonstruerade "jättetrosan" reducerat såväl fett som celluliter.

Varuhuset John Lewis på Oxford Street har beställt 40000 av mirakeltrosan, eller "the Scala Bio-Fir Anti-Celluite" som den egentligen heter och tar mellan 300 och 375 kronor för ett par.
Materialet består av "biokristaller" som värms upp vid kontakt med huden och sedan bränner fett.

Är det någon som skall till London snart?

Den som älskarDen som älskar av Karin Fossum.


Nu har jag läst färdigt boken Den som älskar av Karin Fossum. Jag hittade denna beskrivning på Bokus hemsida:

Den åttonde boken om kriminalkommissarie Sejer är äntligen här!

Reinhardt och Kristine Ris, ett par i 35-årsåldern, är ute på sin sedvanliga söndagspromenad i det undersköna landskapet. Reinhardt har som vanligt tagit täten. Kristine försöker hålla jämna steg alltmedan hon funderar över deras äktenskap.

Så krackelerar idyllen brutalt: vid foten av ett träd ligger en liten, blek kropp. Åttaårige Jonas August är död och endast iklädd en t-shirt.

Reinhardt och Kristine har endast stött på en person under sin skogspromenad och den mer observante Kristine kan utan svårighet lämna något slags signalement på en möjlig gärningsman: mannen påminner om författaren H.C. Andersen, han haltar och han har skyndat mot en vit bil.

Fallet hamnar på den sympatiske och intelligente kriminalkommissarien Konrad Sejers bord. Tillsammans med kollegan Skarre börjar han metodiskt att kartlägga Jonas Augusts varje steg.

Så försvinner ännu en pojke.

Den som älskar något annat är inte bara ett porträtt som kryper under huden på en förbrytare utan också en naken, mångbottnad skildring av offren, de anhöriga och framför allt av ett äktenskap i sönderfall vilket bara det utvecklar sig till ett gastkramande drama i sig.

Karin Fossum betraktas som Norges och en av Nordens främsta kriminalförfattare.

Jag kan rekommendera boken om Du vill ha lite avkopplande sommarläsning där Du inte behöver engagera Dej och fundera över de stora frågorna, jo förresten helt avkopplande är boken inte. Du får fundera lite på vad det är som gör att vissa människor utvecklar sig mot sammanhang som inte alltid är så sunda och som avviker, som kan upplevas skrämmande och där barn far våldsamt illa. Så så helt avkopplande är boken inte.

Kom ner!Jag vill inte ha mannen på taket.

Solstolar av gammal sort.
Idag behövs verkligen solstolar.

Potiatisen slut!

Potatisen tog slut så jag fick ta cykeln och köpa ny.

Sedan kunde vi äta....Skönt med slapparluncher på sommaren.

Sandviks fisk


öra


Anne är tydligen hungrig ikväll. Hon funderar över att dränera huset eller nåt och medan hon funderar äter hon smultronglass.Kan någon åka över till henne med något ätbart så att människan blir mätt. Man skall inte behöva sitta och fundera över kantareller en fredagskväll när det är mörkt ute. Gör något folks!

Fisken på bilden kan jag berätta kommer från Sandviks fisk, tidigare Föra fisk. Här på tallriken finns gravad laks, rökt lax med peppar samt laxburgare allt med gravlaxsås, romsås och kokt färskpotatis.

Utmed vägarnaMan blir bara så trött...


Bild:Hans-Åke Runell, SNLäste Södermanlands Nyheter i morse. Nu får det vara nog. När skall vi få en stad där inte små killar från förorten i Stockholm kommer och bränner upp våra restauranger med löfte om en summa pengar? Grabbar som lockas av pengar och att göra den häftiga grejen,att få pengar, fixa en trofé och att bli någon. I stället åker de in och livet blir inte så kul framöver.  Det har varit flera bränder i stan nu, kopplat till krogar och restauranger. Ungdomarna går hit och tycker det är ok. Det är viktigt att vi har en stad där det finns lite kul som händer. Som förälder kan man tycka att krogmiljön inte alltid är det som borde locka mest men det är här som ungdomar träffas och umgås.

Man blir bara så trött...

Veckans fettinslagVeckans fettinslag kommer här. Jag vill dock uppmärksamma alla på att mannen och jag delade på en pizza, så och våra goda vänner som gästade oss. Det eminenta förslaget om pizza kom från väninnan som tyckte att detta kunde vara en lämplig aktivitet, något som vi alla godtog efter en stunds funderande.

Böda sant


Lite soliga sommarbilder....Er alla till del. (Någon jag känner finns inte med på bilden)
Varning lekande barn - kanske?
Här på Öland (kanske är så på många ställen) ställer man ut sina gamla barncyklar mm för att varna för lekande barn. Detta även om det bor mest tonåringar, alternativt inga barn alls i stugorna. Det funkar i varje fall jättebra för bilarna kör långsammare, tror jag.

Här kan det se ut såhär till exempel:

              

Hur ser era varningsskyltar ut?

Jordiska frågor mitt i allting.
Denna väska kan inte stå kvar ensam på hyllan i butiken! Eller! Tror att den passar mycket bra till min arbetsklädsel dvs jeans framemot sensommaren.

Att förlora finns inte på kartan.Societetsparken i Borgholm. Ett mindre sällskap på fyra personer skulle spela minigolf en dag. Denna bana är jättekul, jag kan rekommendera banan. Banan är lite av en pyttelånggolfbana med kullar och gropar mm. Kul med annorlunda vilket också innebär att en naturlig segrare inte alltid är den man förväntar sig. Intressant!


Borgholms puls


Vida konsthall
Har Du varit på Vida konsthall någon gång? Om inte rekommenderar vi en resa dit.

Mitt i den ljusa sommarkvällen.
  1. Det finns djup i Herrens godhet,
   och dess gränser ingen ser.
   Det finns värme i hans domslut,
   mer än någon frihet ger.
   Det finns underbar förlossning
   i det blod som göts en gång.
   Det finns glädje bortom graven
   och en framtid full av sång.
  2. Det finns nåd för nya världar,
   mycket större än den här,
   nya skapelser och tider,
   nåd för allt som blir och är.
   Det finns underbar förlossning
   i det blod som göts en gång.
   Det finns glädje bortom graven
   och en framtid full av sång.
  3. Gud, för uppbrott och förvandling
   lär oss glömma bort vårt jag.
   Driv oss ut att bygga broar
   till en okänd morgondag.
   Det finns underbar förlossning
   i det blod som göts en gång.
   Det finns glädje bortom graven
   och en framtid full av sång.

Sol, vind och vatten.
Ja visst är Öland solen och vindarnas ö. Just nu mest vindarnas ö och lite sol kanske men inte varma vindar...


Facebook


Skall man vara med? Jag har tidigare varit väldigt principfast och tänkt att jag skall inte vara med på facebook. Inte vill jag ligga ute med bild på nätet och till glädje och fördjupning för folk att kolla in vilka få eller många om jag anstränger mej som finns på min lista.
Till vilken glädje? Vad säger Ni? Är ni med? Hur tänker Ni? Varför? Hur använder NI facebook? Jag vill inte vara privat på nätet och har inte varit heller, bara personlig i allmänna ordalag tror jag. Har sagt till S att inga otillbörliga bilder på facebook men hur styr man andras bilder? Hur styr ungdomar te x  sina kamraters bilder? Respekt? Ja det kanske fungerar ibland. Jag tror att många arbetsgivare kollar blivande anställda, nej jag vet att de gör det? Skall alla hålla koll på min kontaktyta? Vill jag det?
Jag hörde om en arbetsgivare som tyckte det var bra att den som skulle anställas hade minst 300 vänner på facebook. Tänker alla så? Skall man bry sig? Beror väl på vilket jobb man har tänker jag.

Jag har en användare fast jag har inget där,,,ännu? Jag har nyligen fått all tänkbar info om facebooks förträffligheter och baksidor av en yngre släkting. Vi har pratat och diskuterat detta och jag vet nu lite mer.

Men jag vet ändå inte?

Hur har NI andra gjort och hur tänkte Ni då?

På Falsterbos badbrygga bestämmer 08:orna.
Det är så man sätter kvällskaffet i fel strupe. Läser om det sk badkriget i Fasterbo. Där finns tydligen en oskriven regel att det är ok att bada naken dvs utan någon form av beklädnad mellan 07.00-08.00 på morgonen. Vid kommunens enda brygga i Falsterbo råder en oskriven regel om att alla måste vänta tills en nakenbadare är klar innan en ny person får gå ut på bryggan.Denna oskrivna regel har gällt och fungerat bra i många år. Det finns tydligen också en lokal regel att man ställer sina skor längst ner på bryggen vilket markerar att här agerar någon utan beklädnad.
 
Nu har dock enligt en artikel i aftonbladet, lokalbefolkningen dvs ortens kommuninvånare nu reagerat och fått nog. De sk nakenbadarna ser så positivt på sin badmiljö att man gärna vill utöka sin tid, på eget initiativ. Man hänvisar nu personer med sk baddräkt alternativt badbyxor att gå upp från bryggan när de framemot halv tio på förmiddagen börjar längta efter sitt förmiddagsbad.

Lokalbefolkningen har nu uttalat sig till Aftonbladet i denna för vår härliga sommar för vissa viktiga fråga:

- Dom ska inte komma ner hit från Stockholm och sätta upp regler för oss. Passar det inte att bada med folk i badkläder så kan de stanna hemma, säger en kvinna till Aftonbladet.

Jag fattar inte att detta är Sverige. Vi har allemansrätt i vårt land. Vill man bada med baddräkt är det väl bara att gå ut på bryggan och hoppa i. Inte vet jag men jag inbillar mej att man inte badar naken kopplat till att man inte vill visa sig för andra utan mera för att det är skönt utan baddräkt osv. Rätta mej om jag har fel. Då kan det väl inte göra något om några medmänniskor också blir badsugna.

Allt badvatten åt folket!


Solen och vindarnas ö i regn...
Tittar på soliga Ölandsbilder. Rapporten sa att det ösregnar...nästan in...åskar och är inte alls trevligt.

Blåbär och mjölk
Visst är det gott med nyplockade blåbär till frukost...?

Glass och Marmelad.

Tänk en vanlig fredagkväll runt niotiden. Sommarsverige finns till för oss hur mycket som helst. Det är varmt och skönt ute. Balkongen är målad, Det grillade köttet, salladen och den färska goda potatisen är färdigäten, kaffet smakade bra. Vad fattas, jo en promenad som avslutning på en trevlig kväll. Vi tar på oss var sin tröja och går ner till hamnen. Vi köper glass på glassfiket, sätter oss utanför Skeppsbron 11 och lyssnar på Marmeladorkestern och livet är ganska enkelt.Vatttnet ligger alldeles stilla.Människor strosar fram och tillbaka, alla sorter av folk kkommer och går. Det är roligt att bara sitta och titta på allt som rör sig.
När vi suttit tillräckligt går vi vidare, så småningom hem. Tänk vad enkelt det blir en vanlig sommarkväll i juli.
Målen i livet.
Just nu är det väldigt spännande.

Svägerskans paj
som var jättegod.

Kvällssol över Stigtomta.Sommarsallad från Hellmans.
Så här såg den ut, Sommarsallad med extra räkor från Hellmans.

Sommarpromenad

Den regelbundna sommarpromenaden går hit och tillbaka, ibland...

Sommar och sol.
Idag har vi varit vid Sörmlands bästa bad, Stendörrens naturreserrvat utanför Nyköping. Du som inte varit här, kom hit och njur av den sörmländska skärgården.

Mat att samlas kring.Äntligen får vi se dem offentligt!


I dag får vi äntligen sen dem tillsammans, Kronprinsessan Viktoria och Daniel Westling. Expressen har följande film från dagen i dag i Borgholm Tänk att ölänningnarna fick se detta först.

Å vad vi frossar här framför TV:n....vi ville vara i Borgholm ikväll.

I Aftonbladet länkar man till denna filmsnutt direkt till Soliden.

Lite bilder från smultronställen på Öland.Min brors flickvän


Här är en gruppbild på alla oss som äter och har trevligt ikväll.Nu skall vi kolla på film.
Min brors flickvän.
Någon som sett filmen.

Svägerskan

 


Vi kom hem från Norrland via stora butiken vid norra infarten för att handla grillat till släkten som väntade hemma.. Väl hemma har vänliga människan, svägerskan städat köket, rensat ogräs och putsat ett par fönster plus säkert något mer.

Vilka människor det finns!

Surfa utmed Norrlandsvägarna...

Vet Ni om att internet i bilen och utmed E4:an i Norrland innebär noll stress. Till exempel så kan man ha kontakt med  studera.nu och se om man kommit in på den Universitetsutbildning som man vill.
På min tid fick man vänta på brevet.
,

Från det ena till det andra.Har Ni läst boken, Breven till samhället.Eric Ericssons debut "Brev till samhället" som blivit en humorklassiker och fortsätter att sälja i stora upplagor, kommer här i en utökad version, med ytterliggare tio nya brev och med nytt omslag. Eric Ericson skriver brev med sällsynt bisarra idéer och förslag till myndigheter, kennelklubbar, frikyrkor och tvättmedelsfabrikanter, bland många andra. Och han får lika fantastiska som trosskyldiga svar.

Vad jag  gillar Eric Ericssons sätt att uttrycka sig i skrift. Jag skrattar hejdlöst år hans brev som han tillskrivit alla möjlga personer, myndigheter och annat med. Rekommenderas nu i sommar!

Hej då Jämtland = Spöregn!
Nu lämnar vi Jämtland,Vi förstår när vi är ute på E4:an att vi också lämnar solen och det fina vädret. Just nu har vi nyss passerat Söderhamn. Lunchpausen på "Donken" innhöll spöregn.Även här strax nedanför Gävle regnar det.


Långväga släktträff
Jämtlandsresan innehöll också en långväga släktträff.

Solen skiner över Jämtland nu på morgonen...


Vill som sagt bara berätta att vi ha sol idag.

Hammarstrand


Inte visste vi att det var marknad eller vad det nu kallades i Hammarstrand idag. Vi som bara skulle in till Ica och köpa röd vinbärsgele till  älgköttet.

Nu blev vi tvungna att köpa surdegsbröd som var jättegott och goda ostar från Åsbergets gårdsbutik utanför Bräcke. Dessa skall tas med hem och avnjutas i gott sammanhang.

Sista nyheten
Nu har vi varit ute och gått. Lite småregn men mysigt i alla fall.
Ikväll har brorsdottern också tilllagat älggryta som vi har ätit med färsk potatis,grönt och rödvinbärsgelé.
Det blev en massa matlådor över...

Finväder!Ser i mina kommentarer att det inte bara regnar, det öser ner. Både Tanten som förmodligen befinner sig inte så jättemånga mil med jamtska mått mätt eller Inga M kan påstå något annat. På E4 igår så var det inte kul En massa vattenplaningar fast inte på högsta plats på en skala 1-10 men i alla fall.

Men när vi kom fram möttes vi av ett strilande regn och idag är dessa bilder vad jag ser när jag vaknar. LIte svårt med modemet, vet inte om jag kan skicka upp bilderna idag,verkar vara lite skugga just här.

Det gick inte att skicka någon bild...jo nu går det men till Tanten och Inga kan jag inte länka...det kan vi inte vänta på häruppe.

       

Det regnar inte överallt...

men det har regnat i Sverige idag.


Vi är här nu...Nu har släkten anlänt...Nu är de kommit hem till oss och  vi har huset fullt ett tag...


Tre på ett modem


Vet inte hur vi skall klara oss, tre personer på ett trådlöst modem.Tänk om vi klarar oss!
Tänk om det finns så mycket annat att göra.
Tänk om vi bara kan koppla av, möta människor och leva i nuet.

Vi får se! Självklart måste vi visa lite av internet och så, läsa lite tidningar, kolla runt lite...

Idag kallas det shabby shik...


det människor tillverkade en gång.Nere vid sjön.Lite sol och sommarbilder behöver vi en dag som denna.

Snart...


Om några dagar...

Gratis uppställning hos Ryanair.Nu har Ryanair försökt sig på ett nytänkande igen. Denna gången tillsammans med att erbjuda gratis flygresa för oss resenärer. Det finns en hake förståss. Vi skall erbjudas att åka med om vi står upp på planet.

Gratis ståplatser är företagets nya idé för att kunna klämma in fler passagerare i flygplanen.

Lösningen är att ta bort de bakersta sätena i kabinen.

- Det här är samma sak som du ser på tågen med passagerare som står i mittgången. Det händer hela tiden i tunnelbanan, säger O'Leary till Sky News.

Ryanair har bett flygplanstillverkaren Boeing att kika på möjligheterna att bygga "vertical seating" (vertikala säten).

Jag vet inte om jag vill åka stående när jag flyger. Först får jag inte ta med mej nånting. Varken när jag reser eller när jag åker tillbaka. jag sparar pengar förståss. Sen måste jag stå upp. Jag vill sitta ner. Jag vill ha det någorlunda lugnt och skönt när jag flyger, så lugnt som det går. En sak kanske är bra. Man lär nog inte bli stel för man rör sig hela tiden.

Läs mer i dagens Aftonbladet. eller varför inte i dagens Expressen.


Första dagen...


Äntligen sommarsemester! Vad jag har längtat!

Humanist - nej inte längre!

Annebelle har idag länkat till Bengt Ohlssons artikel i Dagens Nyheter med rubriken De kallar sig Humanisterna. Artikeln kan läsas i DN den 2 juli i år. Det är en bra artikel. Jag  citerar " De kallar sig Humanisterna, och redan här blir det grumligt. Framför allt är de Ateister, men kanske tyckte de att namnet saknade den rätta schvungen, att det lät för anti och nejigt och armarna i kors och snipigt slokande mungipor och Vill Inte Va ME! Humanisterna, däremot. Uppåt-framåt, Stå För Nåt, bra grejor som alla kan sluta upp bakom. " han konstaterar vidare att humanisterna hittintills enbart försökt istendomen och vetenskapenlägga kraft på att slå in en kil mellan religionen och vetenskapen och det bästa vore väl om Humanisterna åkte till de där hålorna i USA där de mördar abortläkare och till bergstrakterna i Afghanistan där talibanerna bränner ner skolor. Jag förstår inte riktigt varför de behöver kampanja i svensk dagspress om att Gud MINSANN inte skapade världen på sex dagar. "

När människor så envist måste "bevisa" att religionen är fel då blir jag mörkrädd. Då handlar det om en annan form av fundamentalism. I ett land med religionsfrihet behöver vi inte bevisa att Du och DU och Du och Du har fel. Vi respekterar varandras olikheter och varandras olika tro och tolkningar.

Den som måste bevisa att någon har fel, redan där börjar jag fundera över hur den personen har det med sin egen tolkning av sin omgivning och sitt liv.

Jag kollade på Wikipedia och där kunde jag läsa följande.

Humanism (från it. umanista -> umano "mänsklig", jämför lat. humanus, "mänsklig") är en idéströmning - vanligen andlig eller kulturell - som utgår från en livsåskådning som bygger på den enskilda människans värde och bildningens vikt, men också på ett allmänt humanistiskt förhållningssätt.

Humanismen kan även förknippas med de akademiska ämnen som ingår i humaniora. I likhet med andra ismer har ordet en vag innebörd. Ordet myntades 1808 av Friedrich Immanuel Niethammer, men förekom i andra grammatiska former redan under den romerska antiken. Strömningen brukar räknas ha uppstått under renässansen. Enligt Jacob Burckhardts klassiska distinktion i Die Kultur der Renaissance in Italien (1860) var humansimen den lärda sidan av renässansen. Det kulturarv som renässansen medförde har sedan gått under den benämningen.

Traditionellt delas humanismen in i tre perioder: den egentliga humanismen, nyhumanismen och den moderna humanismen. Ett annat indelningssätt är att skilja mellan sekulär och religiös humanism. Den sekulära humanismen vänder sig emot religiösa och metafysiska förklaringsmodeller av verkligheten, medan den religiösa accepterar övernaturliga företeelser och skeenden i världsbilden.


Vem har mest attraktiv religion?Frälsning pris i tv-show. I dagens nummer av DAGEN. har webreporter Leif Cyrillus skrivit en artikel om detta.


Turkisk tv erbjuder ateister att konvertera. Vinnaren får bland annat en pilgrimsresa.

I programmet "Tovbekarlar Yarisiyor" (på svenska ungefär De botfärdigas tävling) medverkar en muslimsk imam, en katolsk präst, en judisk rabbin och en buddistmunk. De ska alla försöka övertyga tio ateister om fördelarna med deras religion, enligt turkiska CNN.

Om de lyckas, belönas de tävlande med en pilgrimsfärd till heliga platser - Mecka för muslimer, Jerusalem för den som konverterar till judendomen, en resa till Tibet för buddhister samt Efesus och Vatikanstaten för kristna.

Ahmet Özdemir, biträdande chef för turkiska kanalen Kanal T som ska sända programmet från september, säger att programidén är att omvända ateister till Gud.
- Människor är fria att tro vad de vill. Vårt program påstår inget annat, säger han, enligt turkiska tidningen Hurriyet.

Innan de godkänns att tävla bedöms deltagarna av en panel bestående av åtta teologer och religiösa experter som ska kontrollera att deras ateism är äkta.

Tv-programmet har fördömts av turkiska religiösa ledare. Chefen för landets högsta råd i religiösa frågor, Hamza Aktan, säger till turkiska CNN att det är "respektlöst" att ställa olika religioner mot varandra och anklagar Kanal T att använda religionen för att öka tittarsiffrorna.
- Religion ska inte vara föremål för denna typ av program, säger Aktan.

Kyrksyster har bloggat om detta. Jag tycker inte att vi skall tävla i religion, vi skall ha respekt för varandra. Jag kan ändå inte låta bli att bli lite nyfiken. Hur skall det gå? Vem vinner! (obs jag skrev inte ?)  Hur får man veta vem som vinner. Följer månne tidningen Dagen upp detta?


På förekommen anledningDet har framförts funderingar i kommentarerna...skall jag inte göra något annat på semestern tex gräsklippning.
Jo tänk att det skall jag. Jag skall klippa gräs och jag skall rensa ogräs.

Och jag har en dröm.En bit härifrån, på vägen till och från jobbet har man en dylik produkt. I den nämnda villan bor också ett par stora och rejäla katter...
Jag såg gänget senast igår. Först kom den automatiska gräsklipparen och sen kom en av katterna efteråt. Tycker detta ser mycket trevligt ut.

Sommarsverige...här kommer jag.
Längtar...

Cyklar hem...
Passerar hamnen där vi var igår.Hamninloppet

Hamnmagasinet där vi käkade igår.

Ms Linné är inte i trafik i sommar eller serverar i varje fall inte mat.

Fastern ute i vimlet
Så mycket folk i hamnen ikväll. Kvällens bilutställning handlade om amerikanska bilar, bl a var det här gänget met corvetter i stan. Vet inte hur många det var men det var massor.


Tovastugan som börjat med mat igen. Helt plötsligt är det ok att servera mat där.Labrador, den sk räkbåten som numera även gör buffékryssningar. Låter lite nytt och varierande som omväxling.Lite hamnvimmelOch som avslutning, den rätt vi åt, fläskfilé med kantarellsås med potatisgratäng av någon speciell sort vilket jag glömt. kan passa på att nämna att skall man ha bord i hamnen en onsdagskväll måste man boka en vecka innan. Hur vi fick bord...ja vi fick ett trevligt fönsterbord, nej inget fönster visatt närmast där alla passerar vid Hamnmagasinet så vi hade full koll på alla sätt.
Min bantningskur blir betald. Jippi?
Idag kom mailet. Nu är det klart och bestämt. Jag får min bantingskur betald. Äntligen kom lösningen på mitt beskrivna bekymmer.

Den nya generationens bantningspiller är här:
Bli kvitt magfettet utan svält
och ökad fysisk aktivitet

Jag fortsätter i texten från det mail som kom mig tillhanda idag:
 "

Vet du varför 95 % misslyckas med bantningskuren?
De flesta bantningskurer misslyckas. Du upplever hungerkänslor, yrsel, illamående, problem med magen, huvudvärk och andra obehagligheter. Kroppen kämpar emot, och det är omöjligt att stå emot alla frestelser. Det är inte konstigt att vi ger upp.
Bantningsdieter leder till svält. Svält gör att du misslyckas, förstör din förbränning och kastar dig ut i en karriär som jojo-bantare.

Det är bara att erkänna: Du behöver hjälp

Viktminskningen i studien uppnåddes helt utan förändringar av kostvanor och motion.


MEN

Jag vill inte ha sk gratis 30 dagars förbrukning, fitnessdagor, läsvärda magasin, praktiskt måttband, bantningsdagboken till ett gemensamt värde av 1225:- samt frakt 79:-. Jag vill inte ha! Jag vill inte banta! Jag är inte tjock! 

Jag vill ha semester, bara det,ingen bantningskur!

DELETE, DELETE, DELETTE, DELETE, DELETE, DELETE, DELETE, DELETE.


Indalsleden....
Snart så...kommer jag...


Fastern drar till hamnen
Idag har jag fått möjlighett att åka till hamnen för att äta. En av kusinerna finns i stan och idéen är helt på min sida inkluderat kusinens kusin vilken föredrar rejäla kötträtter. Skeppsbron 11 har allt men fullsatt, Hamnmagasinet...kan innebära att sitta inne, vill vi inte. Smått & Gottboden har även rejälare rätter har jag konstaterat idag när jag gjorde en snabb undersökning. Vi får kolla vilka som vill ta emot oss.

RSS 2.0