Behöver en ny dator så småningom.

 
Herta behöver en ny dator så småningom. Dell fungerar inte längre. Man kan inte spara något på den. Det går inte att jobba med bilder osv. Så Herta funderar och funderar? Har du några bra tips vad jag kan hitta på, behöver satsa på osv? (För att lugna dej kan jag meddela att den nya som flyttar in kommer varken att vara orange eller limegrön)

Efterrätten kommer sent.

 
Brukar köpa lunchmat på ett av stadens äldreboende nära mitt jobb. Ibland bara. Gott men inte alltid speciellt nyttigt. Mycket fett i maten, i såsen, i allt men gott kan det vara ibland. Bara man inte åker bil till jobbet om man säger så...Många före mig i kön, mestadels sk pensionärer och då främst männen ber att få undanbe sig grönsaker till maten. Jag ber däremot istället att få de grönsaker som framförvarande män tackar nej till. Därför blir mina rätter extra grönsaksmässigt välfyllda. Hur skall de annarr bli av med det gröna? 
 
Till efterrätternna ingår dock alltid efterrätt av olika sort. Ofta kräm förmodligen gjord på pulver. Ibland tar jag en portion men inte till lunchen utan som mellis innan jag tänker cykla hem. Piggar upp mej i huvudet och bensin till kroppen. Tänkte Ni ville se hur pensionärsefterrätterna ibland ser ut.
 
 
 

Jag är inte gravid!

 
 
 
Uppsökte idag en sk sjukvårdsinrättning för en provtagning kopplat till ögonen. I väntrummet rörde sig olika personer. Vid tillfället för den aktuella händelsen satt Herta och väntade. Utöver Herta satt ytterligade en dam, denna i 70 års åldern, i väntrummet. Följande utspelade sig.
 
Den äldre damen( som just kommit ut från undersökningsrummet): Vad svårt det är att se. Jag ser ingenting.
Herta( som satt mittemot henne på en stol): Jaha. Jag använder solglasögon när jag har varit här. Det fungerar så bra.
Damen: Jaha gör du det?
Herta: Jo det gör jag alltid. Känns bra efteråt speciellt när solen är så stark som idag.
Damen: Är det för att ( hon stryker sig över magen för att visa) ?
Herta: Jag förstår inte, hur ?
Damen:( stryker sig en gång till över magen) Ja för du är väl med barn?
Herta !
Herta: Neej jag är inte gravid ( försöker se glad alt förstående ut)
Damen: O, förlåt det var inte meningen, jag menade inte ( gjorde hon visst)
Herta: Nej jag är inte gravid ( Herta skrattar glatt åt idén i väntrummet) Det var många år sedn jag var gravid ( Herta nämnde antal år för damen)
Herta: Det är bara svullet fett.
Damen blev därefter inropad och vände sig om mot Herta och sa Hej då varefter hon följde sjuksyrran in i behandlingsrummet.
 

Ok Selma, Du har rätt.

Insexnyckel (eller sexkantnyckel) är ett verktyg som används för att skruva i och ur insexskruv. vilka har sexkanthål i skruvhuvudet. Insexnyckeln består av en stav med sexkantstvärsnitt som är böjd i 90° vinkel vid ungefär en tredjedel av stavens längd. På vissa nycklar är den längre delen avslutad med en kulformad del. Detta för att det ska vara möjligt att på trånga ställen hålla nyckeln vinklad när man drar. Det finns även en typ av insexnyckel som har en styrpinne i mitten vilket hjälper till att hålla nyckeln på plats vid stor belastning. På så sätt ökar man det möjliga åtdragsmomentet. Insexskruven medger ett högt åtdragningsmoment utan att skada hålet, vilket kan ske vid användning av skruv med spår eller krysspår. Detta beror också på att insexskruvar kräver skruv i högre hållfasthetsklass än maskinskruv. Insexskruvar finns med olika dimensioner på hålet, både metriska och i tumsmått.
Insexnyckel kallas även stiftnyckel eller unbrakonyckel (i Sverige ej så vanligt numera).
Det finns även bits med profiler som passar insexskruv.
Insexskruv används flitigt hos möbeltillverkare, som Ikea, som ofta skickar med insexnycklar för ihopsättning av sina möbler. Ett av skälen till detta kan vara att de är billiga i tillverkning.

Insektsnycklar

 
Bilden i det förra inlägget, http://hertabloggen.blogg.se/2012/june/gissa-bilden.html, föreställde alltså insektsnycklar. Dessa såldes i fina lådan på Vätternrundan inne i stora tältet där allt som en långmilare kunde tänkas behöva. Lite Grattis till Anita (http://skogsnuvan.bloggagratis.se/)  som i alla fall gissade på att händerna kunde bli starka med denna sak.

Gissa bilden!

Skulle så gärna skriva några rader däruppe i Norr men kunde inte. Fick inte iväg något vettigt från ippe mer än någon gång och orkade inte konstatera att jag skrivit långa tänkvärda saker som inte ville fara iväg till bloggen. Och inga bilder orkades med.

Förresten. Vet ni vad bilden föreställer?

Inte ens en gammal skrivmaskin.

Om jag åtminstone hittade den gamla skrivmaskinen. Då hade jag kunnat skriva ihop lite som jag kunnat förse bloggen med i efterhand. Klart jag kunde skriva förhand men men... Kan bara säga att jag stortrivs med den svenska sommaren.

Jobbat hela långa dagen.

Idag begav vi oss upp i arla morgontidning. Mannen skulle försöka få fart på gräsklipparen. Gick snabbt. Lite konstigt att den bara klippte på vänster sida... Nu började mannen fördjupa sig. Började plocka sönder Huskvarna . Detta kan ta tid...och bli bra lite längre fram. Scenariet dök inte upp utan mannen plockade bort det div delar och vi åkte till ortens gräsklippeservice och beställde nya prylar. Då har vi resten kvar. Får väl jaga igång nåt gammalt elände till maskin.8

Gräset behöver klippas!  Regnet har öst ne...

img_9007 (MMS)

Gräset behöver klippas!  Regnet har öst ner hela natten. Vi sitter nu här och inväntar bättre tider. Det finns mycket att göra. Ryggarna värker. Träplankorna och tagelmadrasserna har gjort sitt. Vi borde sätta i gång men jag vet inte, kan man ta det lite lugnt när man är ledig?


Datorn är paj

Min dator har återigen pajat. Kommer inte åt någonting, kan inte spara någonting, krånglar alltigenom. Kan blogga från telefonen, javisst men jag gillar det inte. Tycker inte det blir snyggt, kan bara lägga en bild per inlägg och hur är det för en fotomänniska som jag. Kan absolut inte kommentera från telefonen, jättekrångligt. Detta kan innebära att det kommer att vara lugnt från Herta ett tag framöver. Kanske ses vi igen.

Vätternrundan genom en mors ögon.


Så var det dags. Vätternrundan 2012. Nu skall det skrivas in och småfixa lite extra som kan behövas under loppet.

Saknades inte dessa ifall någor strular?

I centrala Motala beger sig allting under denna vecka.

Här kommer det inte att vara så folktomt under själva loppet.

Såna här skulle sonen inte ha.
Lite extra under rundan.

Välkommen sonen in i målområdet!Vätternrundanmedaljen delas ut.Medaljen 2012


Mycket folk efteråt

Folk och cyklar ligger och sitter lite överallt.

Alla verkar få plats överallt.

Kan inte kommentera hos Inga på Blogg.se

Jag kan inte kommentera hos vissa av blogg.se:s bloggvänner. det bara inte fungerar. Jag kommer inte ihåg vilken epost jag hade när jag registrerade mig för detta, i varje fall har jag inte det kvar och när jag fyller i den epost som är registrerad hos blogg.se de sista åren samt mitt lösenord räcker inte detta. Blir irriterad, funderar på att byta bloggställe alternativt sluta blogga om det bara skall krångla hela tiden. Har inte tid och ork med sådant.

Att cykla mitt i natta!

Herta känner sig lite nervös. Älskade sonen skall ut och cykla i natt. Herta känner sig lite orolig till mods. Cykla mitt i natta. Vilken galenskap, egentligen. Fast egentligen är hon rätt stolt förståss men lite läskigt är det. Mannen hennes säger lugnande ord, typ att man cyklar ut med Vättern och där skiner ljuset igenom. Hoppas vi kan lita på mannen.
Visst måste det vara en speciell känsla. Har du cyklat något av loppen eller är du sugen på att göra det?

Nummerlapparna hämtas.

img_0800 (MMS)

Nummerlapparna hämtas.


Nu är vi på väg!

img_8087 (MMS)

Nu är vi på väg!


Transporten ner mot Motala.

Idag skall transporten ske. Sonen sover för att ställa in sig på rätt sömnbehov inför dagar som kommer. Herta tar långfrukkost med ett par koppar kaffe, innan duschen. Sedan skall bilen packas om en av de två viktiga sakerna hängas på där bak.
Ps. Bilden föreställer delar av gårdagens bullbak.

Galna GPS

I går kväll var Herta på ett möte ang en aktivitet hon är med och skapar som kommer att gå av stapeln några gånger senare i höst. Arbetsmötet inför detta skulle ske i grannstaden, den fina, som ligger utmed vattnet och där också många människor, utan att vara märkvärdiga eller har ekonommiska medel, bor nära vattnet eller kanske säger man egentligen havet.
Herta hade aldrig varit där varför hon satte på GPS:en och skrev in adressen dit hon skulle. Det intressanta var att när hon nästan var framme säger GPS:en sväng höger och sedan vänster. Herta svänger höger och kommer ut på motorvägen mot den grannstad där hon själv lever och har sig. Gps:en leder sedan vidare till första avfarten utanför hemstaden, under motorvägen och sedan åter till samma ställe, där hon svängde höger. Herta stannade dock denna gången och valde att ringa och fråga var hon var:) Kvällen blev sedan trevlig, utmed vattnet och fortsatte i samma anda när hon kom åter till sin egen bostad framemot kvällen. Sonen hade tillrett äppelpaj och det fanns kvar även till hans mor så vi åt en andra laddning. Kan kort även nämna att det bjöds på förtäring vid arbetsmötet, uppdelat på för och efterrätt till kaffet.

Salt på galna kossan

Herta lunchade med sonen idag. Vi bestämde oss för Galna kossan. Sonen valde en Wallenbergare och Herta tof gravad lax för egen del.. Vi ångrade oss med allt. Det smakade mest salt.
Lite suddigt ovan... här var det för mycket salt i maten idag. Sist Herta var här, en valborg i sällskap med andra, var det inte lika salt. Brukar inte vara det men idag, nej det blev ett falaktigt val.

Fönster, telefoooooonen och bullbak.

Som sagt idag har det varit lite mycket.
Skulle äta lunch idag med arbetskamraterna, sommarlunch. Detta försvann iväg någonstans. I stället
har jag tagit emot en reparatör som har lagat telefonen samtidigt som en jättebil körde in på gatan där det desförinnan hade blivit lite trångt. Grannen hade köpt ny garageinfart och deras egna bilar, svärfarsgubben rakt över samt firmans bil stod där redan. Nåväl när jag körde iväg vår bil fick jättelastbilen plats på gatan. Sonen och jag släpade ut en del skit(?) ur garaget för att få in viktiga fönsterdelar som inte tål att stå ute och de andra finns nu framför vårt hus.
Mannen är på en förrättning och är inte speciellt användbar varför Herta får tänka själv. Anvisningar har tidigare kommit att när väl fönsterna är här skall vi vända oss till förnstergubben för inbokning av byte av fönster. Ash Herta ringer honom tänker jag och gör det. Då kommer det kuliga. De vill montera nästa vecka. Finns inte så mycket att göra. Hade planerat Jämtland nästa vecka och fix och trix däruppe men men nu får Herta trixa med sitt liv ytterligare. i vanlig ordning.
Bullar skall bakas också, förresten.

Har kört ett pass flexi-bar ikväll.

Har kört ett pass flexibar ikväll. Kul och lite annorlunda och nytt.

Spotify är kanon!

Nu är det sommar och  jag har just nu ett par semesterveckor. Vad det är skönt att kunna lyssna på gammal musik då, och minnas. Jag gillar spotify. Jag har gjort en lista med sommarlåtar som jag går igenom, på gymet och när jag är hemma eller uta och powerwalkar. Just nu lyssnar jag på gamla slagers. Jag leter efter en låt och lyssnar igenom hela LP:n, hette det väl.

Bloggpaus då Sverige spelar.

Nu är det fotboll. Nu håller vi på gamla Sverige.

Sitta ned och kissa?

Vänsterpartiet i Sörmland har kommit med ett nytt förslag, att det skall vara förbjudet, för män, att stå upp och kissa när de bevistar landstinget i Sörmlands lokaler. Detta för att alla skall sitta kunna gå på toaletterna och inte känna att det är äckligt och att någon har äcklat ned dem med urin ( fast de beskriver det på ett trevligare sätt).
Hur gör Du som läser detta? Bevistar Du offentliga toaletter eller skippar Du att gå på toa när Du inte vet vilka som varit på toan, innan? Om Du går på toan hur gör Du? Kanske som någon av dem ovan?
Hertas mor lärde Herta i tidiga barnaår att lägga papper, när man bevisttade offentliga toaletter eller gick på dass. Hur gör Du?
I Södermanlands Nyheter kan man läsa kort om förslaget. I Aftonblaskan kan man läsa lite mer.

Livspusslet går inte ihop!

Nu pratar journalisten om ordet " livspusslet igen ". Att hon inte fattar? Ett pussel går ihop men vardagslivets alla delar går inte alltid ihop. Det kan vara alldeles för krångligt. Så skrota detta ord. Eller?

Potäter

Hur är det nu? Vad kallar man dem, dessa potäter. Hur benämner men dem i ental?

Hämtat hem son och cykel. På hemväg från U...

img_3174 (MMS)

Hämtat hem son och cykel. På hemväg från Uppsala där sonen och cykeln hämtats hem. Em vecka kvar nu bara!


Sonen plus cykeln skall hem. Här sitter vi...

img_2885 (MMS)

Sonen plus cykeln skall hem. Här sitter vi, Herta och mannen i Stockholmstrafiken på väg till studiestaden lite norr om Stockholm. Solen skiner. Mannen kör och Herta halvsover. Ser en skylt som vi passerar , " inga studentflak i city tack". Kanske blir det många flak, Herta vet inte. Hon kommer ju från småstan:).


Rengöring

Samtididgt med middagen passar jag på att rengöra en massa flaskor som fanns i tvättstugan. Vem har nu tagit korken till massas flaska från facket?

Hur firar Du Nationaldagen?

Hur firar Du Nationaldagen? Gör Du något speciellt? Äter DU något särskilt? Åker DU iväg för att träffa några eller sitter Du hemma eller kanske påtar i trädgården?
Jag har inte något särskild tradition denna helg. Ibland far vi iväg till ettt gemensamt firande, äter blågul glass och bara tycker om vårt land, den svenska försommaren och allt fint vi har. Ibland är vi hemma.

Tjaba! Du får 8500:-

Tjaba!
Du får 8500:- och jag kan hämta bilen ikväll skrev sign Daniel i sitt mail. Han ringde inte för att diskutera bilens förträffligheter. Han ville inte veta hur servad den var, hur det var med rosten. Nej det var han inte road av. Han ville bara köpa, billigt, via mail och hämta senare idag. Jag har kollat honom. En ung man som tror man kommer långt med att snacka, men tyvärr så går det inte till, hemma hos oss. med det beteendet säljer vi inte.


Snart sommarlov

Nu går vi in i sista skolveckan innan sommarlovet, för dem som har lov. Men visst är det lite visst i alla fall även om vi har vuxna barn. De yngre barnen samlas vid Slottet och studenterna åker runt i sin kortege, några varv runt stan. I år är polisen tillsagda att beslagta all alkohol som de ser i samband med kortegen. Kanske är det bra där det friskas på för mycket men man funderar hur det skall gå till rent praktiskt. Härhemma skall vi på studentuppvaktning och sonen kommer hem, hämtas kvällen innan. Sen i fall någon undrar så har jag lite ledigt vilken inte är helt fel även om vi inte har några examina härhemma. På bilden ser Du några av Hertas syrener. Känn doften och njut.

Upp till kamp mot fästingarna!

Nu har Herta bestämt sig. Här skall klippas gräs. Fästingarna har inget på vår tomt att göra. De skall väck. Rådjur & hjortar har inget att säga till om. Släpp inte av fästingar i vår trädgård för då kör jag ihjäl dem med gräsklipparen. Detvkan gå vilt till. På onsdag morgon klipper jag igen.

Herta fixar bilar!

Herta skall bistå svärfar med att förbereda för bilförsäljning. Mannen och Herta har därför ägnat hela dagen åt regelrätt rengöring av hans bil som nu skall vidare till en annan ägare.Det finns massor man kan göra,leta spår av skräp och diverse mystiskt som inte setts på många år. Många fack och dylikt som hittats på bilen. Nu är somamrdäcken på, bilen är tvättad, avtorkad, dammsugaren har farit runt i bilen och rutorna avtorkade på insidan osv.
Detta tog hela förmiddagen. Bara polering kvar och idag regnar det i Svea så det skippar vi.

Idag fixar vi svärfars bil.

img_6225 (MMS)

Idag fixar vi svärfars bil.


RSS 2.0