Projektdag 3 tvättmaskinen.

Mannen kom och hämtade Herta ikväll som till råga på allt behövde jobba till 19.30. Det gjorde inget, skrivjobbet kändes kul och meningsfullt men lite trött kände hon sig allt, Herta. Med sig i bilen var svärfar, 88. Nu skulle tvättmaskinen bäras ned från garaget och inmonteras i tvättstugan.
Hoppas nu bara inte att mannen i de grå byxorna fastnar mellan maskinerna.Snart skall det tvättas med alla nya roliga program t ex bubbeltvätt.

Välkommen Samsung!

Vår nya tvättis har nu gjort sig hemmastadd i vår tvättstuga. Herta förstår redan varför vi kommer att trivas så bra med varandra.

Äntligen, en bild på Herta! Vem mer ?

Idag har vi haft en minibloggträff mellan två personer. Ja bloggträff och bloggträff vet jag inte. Kändes mest som att träffa en kompis och gå igenom olika dagsaktuella frågor, arbete, jobb, ungar, karlar...nja kanske inte idag.
Nu är detta också en tävling. Vem av bloggvännerna är den andra personen? Någon som känner igen henne?
Undrar Du vad vi åt? Jo Herta åt i alla fall detta:
Räksallad, på Paus i Nyköping. Jättetrevligt ställe.

På väg...lunch med bloggkompis!

img_3724 (MMS)

På väg...lunch med bloggkompis!


Projektdag 2 Tvättstugan


Jag orkar inte mer.

Jag orkar inte mer sa Bosch.
Jag orkar inte mer, sa Bosch, tvättisen hemma hos oss. Han har sagt så flera gånger och tvättisdoktorn har varit härhemma många gånger. Om Ni visste vad vi betalt för att Bosch skall må bra.
Men nu får det vara bra. Nu har vi tröttnat på alla småfel och inte nog med det, framförallt större eländé som Bosch drabbas av. Nu skall han lämna oss och flytta till någonstans jag vet inte var men vi hoppas förståss han blir väl omhändertagen och sönderplockad så han inte bara läggs på ett berg av  vitingar.
I garaget står en ny kamrat, Samsung. Det kan ta ett tag för mannen läser bruksanvisningar. För den som känner mannen vet att bruksanvisningar är allvarliga saker som man inte hastar över hur som hellst. Hellst läser man dem i soffan, ordentligt, gärna i Hertas sällskap och diskuterar intressanta aspekter på aparaturen det gäller.
Samsung skall också tydligen utnyttjas maximalt. Herta har skurat tvättstugan och kollar nu som paus på TrädgårdsTVprogram. TV4 har en programidé där ett gäng åker hem till olika grupper och föreningar och sammanhang och hjlper till att fixa till deras utemiljö. Har nyss tipsat goda vänner som jobbar med ett projekt om detta. Fast kanske är det försent att anmäla sig nu, men till nästa säsong.

Svärfar är en gentleman.

 • Sonen slutpluggar inför våren på annan ort men ringer till mor.
 • Mannen "glömmer kaffe på sängen".
Dagen har ägnats åt trädgårdsmöblersfix, blommor på gravarna och annat trist pyssel.
Svärfar kommer på lunch. Som den gentleman han är har han alltid med sig fina blommor. Denna gången rosor.

I denna hänryckningens tid sattes straffen.

Äntliggen Pingsthelg! Denna underbara helg när sommaren är som vackrast. Syrenerna blommar, full ut och det är så mycket glädje och sommar i luften.
Minns en Pingstafton för många år sedan. Det var fotbollsCup och det var vårt lag och de andra Sörmlandslagen som spelade. Vi befann oss på en vacker fotbollsplan utanför stan där en känd och verksam fotbollsförening har varit aktiv i många år. Vi skulle vara där hela dagen. Många var sommarklädda och passade på att få sol och värme. Kaffekorgar och lunch fanns nedpacket.  Det blev final och sonens lag var en av lagen, det blev förlängning och det fortsatte senare i straffförlängning. Lagledarna tog ut killar som skulle lägga straffarna. Det stod 4-4 och motståndarlaget hade förlorat sin straff. Då lägger sonen sista straffen. Nej han lägger inte straffen. Han sätter den, kraftfullt! Inte en chans för målvakten att ta den. Hans mor stod och tittade och hon grät, det bara forsade. Lagledaren stod bredvid, kolugn. Han frågade henne "Varför gråter Du, jag visste att han skulle sätta den".  Ja men... inte kan man alltid lita på sina barn, eller?
Solen sken vidare. På morgonen, eller förnatten men ändå denna Pingstafton hade ett visst byte gjorts av små tecken på stadiga förbund och samband....vi firade denna dag.  Den som hunnit läsa lokalblaskan den morgonen innan Cupén hade sett. Ja som sagt. Vi firade lite av varje och solen sken.
För kännedom är det 14 år sedan nu. (Sonen lirade fotboll igår kväll, förresten. Måste ringa och kolla hur det) gick.

Hittade studentklänningen !  Herta har bör...

img_5982 (MMS)

Hittade studentklänningen !  Herta har börjat garderobsrota efter klänningen som jag hade på sonens student för 5-6 år sedan och en sak till. Jag kom i denna skapligt hyffsat?????? Blir det för blommigt kan man nu undra. Hade    nog haft den mer om jag hade valt den blåblommiga...då för många år sedan. Funderar nu om jag kan ha den nu i vår?


Ett litet gossebarn har kommit till världen.

Ikväll har jag inte tagit det lugnt. Jag tog bilen och  körde till grannstaden söderut på E4:an medelst två små paket och åkte och gratulerade ett litet gossebarn som kommit till världen. Ganska mysigt faktiskt.

Cykeln ville inte sluta prata

Kanske skall jag köpa en cykelhjälm
På väg hem från jobbet, där jag sitter på cykeln, så ringer mannen. Vi pratar en stund om vad vi skall ha till middag och vad som behöver handlas. Herta cyklar och mannen ligger före i tid, närmast mataffären varför vi beslutar att mannen skall handla. Vi avslutar samtalet. Det är då det händer. Herta cyklar på en cykelbana av modell asfalt med skarpa kanter mot gräset. Hon lyckas givetvis förirra sig närmare kanten och åker ut på gräset hållandes i cykeln med höger hand och mobilippe med vänster. Vad händer? Jo Herta åer ut på gräset, försöker ta sig tillbaka och det går ju inte alls. Herta vinglar fram och tillbaka, vinglar till ännu mer och faller till höger. Eller hela cykeln faller och Herta faller också,  liksom framför cykeln över styret. Herta släppte inte sin mobiltelefon under hela fallet (?). Helt plötsligt ligger hon där på gräset över cykeln på något konstigt sätt. En välklädd sportklädd gentleman cyklar förbi precis när det händer eller när hon faller. Han tittar till och cyklar vidare och där ligger jag och funderar på var jag gick sönder... Sen kommer fru B, en gammal granne från gamla gatan. Hon hojtar till Hertas namn( ja inte Herta men i alla fall) och undrar samtidigt hur det gick och att hon såg fallet och undrar en gång till och om jag slagit mej i huvudet och om jag har ont och vad som gick sönder.
Trasigt:
 • Höger växlar
 • Framlyset
 • Högra strumpan gick sönder inkluderat en nagel på höger stortå.
 • Skrapsår på vänster knä
 • Kanske lite ont i nacken, sån därsträckningsvärk, Herta får väl se imorgon.
 • Kanske har jag lite ont i höger ben. Får nog ett blåmärke i morgon.

Solig kväll på Södertälje syd.

img_6038 (MMS)

Solig kväll på Södertälje syd. Efter en dag i utbildningens tecken sitter vi nu i solskenet på Södertälje syd. Här är soligt och fint. Vad vi gör här? Jo vi väntar på tåget som skall föra oss vidare hem. Kanske kommer det bussar lite senare ikväll, kanske inte.


Herta på akutshopping. Ja det är faktiskt ...

img_1990 (MMS)

Herta på akutshopping. Ja det är faktiskt nödvändigt med akutshopping. Herta saknar ändamålsenliga kläder i värmen på jobbet eller kanske mera  att ta på sig på jobbet i värmen. Tror inte förra vårens paltor som det kräkts och slabbats på och med funkar. Undrar vad människan jobbat eller jobbar tänker Ni nog nu.


Mannen kommer billigt undan.

img_5443 (MMS)

Mannen kommer billigt undan. Som sagt, vi har varit på Ikea. Mannen hittade detta försök till uterum vilket han glatt föreslog Herta. Herta önskar bygga uterum, på sikt. Största anledningen är mannen som inte föredrar utesittning. Nåväl nu hittade mannen detta. Ok det ser lite trevligt ut men kanske lite luftigt:).


Halsbandsflugsnappare som hyresgäst.

img_7855 (MMS)

Halsbandsflugsnappare som hyresgäst.


Att köra operationssaxen i ryggen?

Retar mig på TV4 idag, på Nyhetsmorgon Söndag eller vad det kallas. Idag med Kristin Kasperssen. Man väljer att visa ett kortare avsnitt ur Hypnotisören. En jättebra bok som säkert kommer att bli en jättebra film. Vad jag inte gillar är att man visar ett avsnitt från en sjukhuskorridor ( eller liknande) En man kommer springande. En sjukvårdspersonal kommer emot honom och tar emot honom håller honom och försöker lugna honom, utifrån sin förmåga. Han ser att hon har en vagn med sig. Han väljer att plocka ut en som jag tror operationssax och köra in den i ryggen på henne. Hon är ovetande utan fokuserar på att  hålla om honom. Säkert otroligt spännande, jag skall se filmen men men... Pä bästa sändningstid, söndag förmiddag. Bedrövligt!

Sommardisk

Säkert finns det någon s om kommenterar att Du diskar hela året. Alla har inte diskmaskin. Jag har däremot och när jag sommardiskar är det ofta tankarnas stund.
Färdigdiskat för denna gången.

Loppis och glass på norra öland.

Ölandsro är ett ställe med lite av varje, inredningsprylar, the och glass och sen loppis ned till höger om huset.
Fanns måna saker. Inget direkt som jag känner att jag behöver. När de köpte huset, inkluderat det mesta av inredningen så fanns här en hel del att fynda men idag vet jag inte.
Fanns förståss mycket mer än detta som visas på bild.
Ölandsro tillverkar sina egna fågelholkar i olika färger. Värt ett besök är stället om Du har vägarna förbil.

Loppisfynd från Laholms keramik.

Hittade denna lilla kruka inne på Kupan i Borgholm. Mina föräldrar var en gång för länge sedan, vi pratar 70-tal på Laholms keramik under en semesterresa. De köpte hem några fina saker till sina dotter, några vaser och en kruka minns jag det var plus ett par krukor till sig själva. Har alltihop i min ägo vilken är anledningen att jag rör i hop det. Har också köpt en lampfot i samma serie på loppis. Nu fick jag även detta lilla krus i min ägo, passligt för socker eller liknande att ställa fram på bordet.

Morgonjogg i strålande sol.

Eller kanske mera intervallträning a la Herta.
Det gäller att inte stanna och fota för mycket.
Fanns två stora ruggar med dessa. Står nära en gammal trädgård.
En gammalt hus utmed rundan. Har aldrig sett en människa här på många år. Däremot en bil som ser ut att komma från hemtränsten på mornarna. Finns många halvöde hus på Öland.

Antingen joggar eller sover jag?

Antingen joggar jag eller sover jag när Du läser detta.
Det är soligt och kanske varmt idag på Öland ( skrev detta igår för Dej som läsares skull).
Ingen mer än Herta själv vet hur det gick.
Herta själv har ingen aning hur morgondagen dvs för Dej som läsare om Du är i  fas med datumen, idag lördagen den 19 maj. Vi får leva i ovisshet ett tag till.

Ni kan hänga av Er ytterklädena

där innanför, sa mannen som tog emot, till mitt lunchsällskap mannen.
Vi var som sagt på Hotell Borgholm idag till lunch. Ni vet Karin Franssons fina ställe där god mat serveras och örter mm, alltid färska dagligen serveras och förgyller det hela.

Självklart gjorde mannen det. Inte går man in med ytterkläderna på en fin restaurang inte. Helt i avsaknad av stil är han inte.
Men det fanns andra som inte förstod så bra. Det fanns andra som inte visste hur man gör speciellt om man blir tillsagd.
Mannen två bord till höger t ex inkluderat hans lunchsällskap, kvinnan i röd lite käck sportjacka. Damen eller rättare sagt det eventuella ytterplagget till höger i bild i vitt tror jag är en kofta eller liknande och dessa är det nog ok att ta med sig utifall ev frossa eller dylikt skulle uppstå.
Vad tror Du? Hänger Du av Dej eller traskar Du käckt in och kanske tänker på allt Du har i Dina jackfickor som Du inte vet vad Du skall göra av.

50 år hos Karin Fransson

När mannen fyllde 50 var vi på Öland. Hans ursprungsfamilj skulle gifta bort en dotter utomlands och kunde inte komma varför vi sköt upp eller om vi tog kalaset innan, jag minns inte. Vi for då till stugan och hustrun hade tänkt sig en god middag på Hotell Borgholm hos Karin Fransson. Nu skulle man ju förståss ha bokat detta läääääääääänge innan och det hade inte hustrun gjort. Alltså blev det ingen fin middag den gången. Det är nu cirkus fyra år sedan. Idag ville mannen luncha på hotellet och vi som aldrig varit där gick dit.
I foajen stod en stilig man och tog emot samt hänvisade mannen var han kunde hänga av sig ytterkläderna. Jag kommer att återkomma till denna detalj i ett senare inlägg. Vågade inte fota honom. Kände inte att det direkt passar sig.
Fint dukade bord och fin konst på vägarna.
Förräten
Biffen
Kaffet med lilla söta saken till höger. Nu är vi mer än nöjda. Lunchen var helt ok idag, ja egentligen jättebra och god.

Hur gjorde Herta med kaffefiltret?

Du som läste förra inlägget vet att katastrofen har varit nära härhemma idag. Saken gäller kaffet som höll på att utebli. Endast ett kaffefilter finns kvar och morgonkaffet i morgon bitti vill ha ett filter
.
 Man har väl varit scout.
Nåväl, Herta har ju förståss bl a viss scouterfarenhet. Denna kom sig väl till pass tidigare ikväll  Med lite hushållspapper kommer man långt.
Spänningen är olidlig. Hur skall kaffet smaka. Skall det falla Herta i smaken och skall mannen kanske ta en kopp.
Kaffet var helt förträffligt och kan intas med en kopp till ikväll.
Kaffet smakade helt kanon, precis som om det tillverkats hemma i stan.  Kanske blir det en mugg, förlåt kopp ytterligare.

Situationen är katastrofal!

Katastroftillstånd har tillstött. Endast ett ( 1) kaffefilter finns kvar och Herta måste ha kaffe på maten och framförallt morgonkaffe i det förmodade solskenet i morgon efter frukost.  Alla butiker på några mils avstånd har stängt för dagen. Jag missunnar ingen att sluta och gå hem från jobbet, avsolut inte, jag vill bara ha kaffe.
Nu måste Herta ta fram sina gamla scout-takter och tillverka ett kaffefilter!

Känner Du igen denna växt?

Här skall klippas gräs.
Nu skall gräslöken bort.
Titta vad som väntade oss.
Någon som vet vilken växt detta är?
Klippa gräslök?

Det går väldigt sakta! Bilstopp! Ja här si...

img_3201 (MMS)

Det går väldigt sakta! Bilstopp! Ja här sitter vi och kan ingenting annat.


Akta oss för bukfetman!

img_9410 (MMS)

Akta oss för bukfetman!


Avslutning efter många år! Vi har hållt på...

img_9227 (MMS)

Avslutning efter många år! Vi har hållt på med denna uppgift i många år nu men nu har vi ett avslut, i detta sammanhang. Klart vi firar med grilla och chilla.


Missade kaffet på jobbet idag..

img_2825 (MMS)

Missade kaffet på jobbet idag. Ute på uppdrag. Hann inte tillbaka till fikarasten. Köpte vårens första mjukglass. Man kunde välja mellan liten och stor. Denna var liten. Vet inte om jag fick fel...?


Hertas nässelsoppa på mormors vis.

Vi hade stuga dvs ett torparställe i Stigis i många år. Där plockade vi nässlor, min mor och jag. Pappa som jag minns honom plockade aldrig nässlor. Tror inte att han åt soppan direkt heller.
Men vi plockade. Mamma berättade om hur järnrik soppan var och att den därför var väldligt bra. Så nu skall det kokas, i år igen. Nässlor det är gott det!
Herta har förutom gräsklippning och rissläpning, plockat nässlor idag på eftermiddagen. Nu skall de hanteras för det skall bli soppa ikväll.
Hertas recept

2 l n
1,5 l v
2 st grönsaksbuljongtärningar
1 dl gräslök
2 msk smör
3 vetemjöl
1 dl grädde

Serveras med var sitt hårdkokt ägg.Skölj nässlorna väl. Koka upp vatten och smulade buljongtärningar i en gryta. Lägg ner och förväll nässlorna ca 5 minuter. Sila ifrån spadet och häll tillbaka det i grytan.

Hacka gräslöken. Hacka sedan nässlorna eller finfördela dem i en matberedare. Rör ut mjölet i grädden eller mjölken och vispa ner det och nässlorna i spadet. Koka soppan några minuter.

Smaka av med salt, peppar och någon örtkrydda. Strö över gräslöken.Soppan är färdig.

Hertas soppa klar att ätas med ägg.

Nu äter vi, på gammalt sopp-porslin från Härnösand.

Hertas älgköttsgryta i tryckkokareHertas Älgkött i tryckkokare

 • 2 kg älgkött ( ungefär)
 • flytande rapsolja ( skall vara smör som inte fanns hemma)
 • 400 gr färska champinjoner
 • 1 liter vatten
 • 2 bitarköttbuljongtärning
 • 5-7 enbär
 • en skvätt rödvin
 • 4-6 vitlöksklyftor
 • Maizenamjöl till ev redning
 • 3-5 morötter
 • 5-6 palsternackor
 • 1 gul lök

Bryn köttet i stekpanna el liknande och koka det sedan i tryckkokaren i 20 minuter.
Lägg över det i uppläggningsgrytan och lägg i grönsakerna i tryckkokaren. Täck med vatten och koka 6-7 minuter. Lägg grönsakerna i uppläggningsgrytan. Red med Maizena efter smak och önskemål.

Serveras med potatis och röd vinbärsgelé. '

För bakgrundsinfo se här


Tryckkokaren skall provas???

Min mamma hade en gammal tryckkokare. Nu tillhörde hon ju förståss de där kvinnorna, uppvuxna på landsbygden där ett år eller om det var ett halvt på husshållsskola hörde till, innan vidare studier, för att förbereda för att på ett bra sätt sköta ett hushåll.
Jag har varit lite osäker. Mammas slängdes, den vr helt utsliten och gummit som skall sitta runt locket gick inte att förnya. För några år sedan köpte jag en egen trckkokare. Kruxet var att jag inte vågade prova. En kollega skrämde mig och mannen var vid den tiden lite tveksam. Alltså har den stått i matkällaren i flera år. Men idag fick jag lust. Jag läste på på nätet och i bruksanvisningen som jag lyckligtvis har sparat(!).
Skall nog prova först innan kvällen. Bryner lite älgkött först.
Undrar hur detta kommer att bli? Har du provat att använda tryckkokare någon gång? Äger Du någon? Anvnde Din mamma eller någon annan en sådan? Jag återkommer med rapport senare.

Väntar på tåget. Sonen är på väg. Klyftpot...

img_0573 (MMS)

Väntar på tåget. Sonen är på väg. Klyftpotatisen i ugnen, någon kanske steker köttet, ekologiskt att dricka och sen skall vi bara prata och umgås ikväll .


Grattis!
Aktiviteter 11-13 maj.
 • Städa hemmavid
 • Fredagsmiddag med/till mannen.
 • Deklarera åt en person
 • Tvätta
 • Ta ut trädgårdsmöblerna (på lördag skall vi sitta på altanen:)
 • Klippa gräsmattan
 • Fixa en god gryta på älgkött ( goda recept emottages tack)
 • Blanketter och dokumentation
 • Egen hälsa ( träning och liknande).

Stockholm dag II.

Här kommer fortsättningen på Stockholmsäventyret. Dagen började med sund och god hotellfrukost bestående av gott mörkt bröd, gränsaker, kalkonkött, och frukt samt förståss, se bilden ovan, som avslutning.
Kaffet! Det blev tre koppar kaffe innan dagens vandring o Stockholm började.
Takåsen såg likadan ut. Föstret där de steg ut igår kväll är fortfarande stängt så den nya dagen kanske inte har börjat ännu.
När vi kom ut från hotellet fick vi dessa vyer.
Längst upp i bild till vänster ligger KUS. Handlade inte något. Dessa varor kräver väl genomtänkta inköp och är inte platsen direkt för sk inpulsinköp.
Känner Du igen skylten på brunnslocket?
På väg mot Gamla stan.
Varför finns det mer toaletter för herrar än för damer?
Det verkar vara roligt att ta kort på familjen bredvid våra tjänstgörande värnpliktiga utanför Slottet.
En demonstration i tiden.
Här är de färdiga och går vidare till en annan plats med hjälp av svensk poliseskort.
Augusta Janssons produkter är popuära sedan lång tid tillbaka.
Vi köpte ingen chokosboll idag.
Snabblunch på Restaurang London, bara för vi hade bråttom till annat viktigt.
Svärdfisk
Mannen funderade över sängbord på Indiska. Kanske lite för klent konstaterade vi sen.
Kanske vore lämplig lektyr/kunskap för oss.
En lampa som vi båda gillade på IKEA på vägen hem.
Och nu till dagens shopping.
Hoppas nu att denna rygga sitter kvar på axlarna. Observera remmen att ha emellan.
Skor till Herta.
Minimalat paraflax att ha i väskan, förlåt ryggan.
Och en försenad present till svägerskan som just fyllt jämt.
Sen sov vi gott och en ny arbetsvecka är redan på gång.

Tantalunan med rullator mitt i gatan.

Den lilla tanten var så arg och mitt i gatan och rondellen.
Idag när jag cyklade hem från jobbet och kommer incyklandes i rondelen inte så långt från jobbet så går en liten tant i blått med rollator, nästan mitt i gatan där bilarna går. Jag blir rädd, ser tanten bilarna? Tänker hon på att vara rädd om sig, att bilarna kör så nära när hon inte går på trottoaren utan på gatan. Så jag säger vänligt till damen:
- Det är lite otäckt med alla bilarna. Kanske det är bättre att gå på trottoaren ( istället för att runda rondellen via gatan, men det säger jag inte)
- Äöjjfoauodfeäö kjldjfåae mkdjfoaek mfmadopr aä!!!!, säger tanten. Uppfattade inte henne men förstod att Herta skulle knipa käft och inte ha synpunkter.
- Men jag vill bara vara vänlig, säger jag. Jag blev rädd, säger jag. Tanten fortsätter med något som inte går att tolka och förstå.
Undrar om detta var samma tantaluna som en annan av småstadens bloggvänner träffade på eller om det var maken hennes?

Lördag, shoppingförsök och Ola som Jesus.

Herta hade ett antal behov som behövde hanteras när hon nu kom till hufvudstaden. Saker som är utslitna, asiga och inte funkar ihop med övrigt. Stockholm här kommer jag.
Nu skall nödvändigt shoppas hem. KUS låg nära hotellet, upptäckte Herta. Dit gick vi ( mannen följde med).
Hittade inget nödvndigt där just.
Vi kom som sagt upp till stan ganska sent så det blev lunchdags ganska snart. Frågan var, skulle vi orka ta oss vidare efter KUS innan lunchen? Vi kom fram till ett svar, Nej det skulle vi inte. Alltså blev det nödvändigt med lite mat på Borgmästaren, liten krog utmed Nygatan.
Det funkar ofta med att äta en planka så där till lunch. Igår gick vi massor också så här behövs det både protein och kolhydrater.
Efter god mat och ett glas rött ( mitt på dagen - hua vad har hänt) var vi redo för ett besök i butiken nästgårds, fru Gudrun Sjödén? Ja fru och fru heter hon inte till butiks men men. är fanns det en hel del. Herta köpte dock endast och det har nog sin förklaring, en klädtrasa på detta ställe. Eller trasa och trasa kanske man inte säger om Gudruns plagg.
Sedan ett fasligt promenerande men ack så mysigt och skönt.
Denna mannen o orange fanns också med i gatubilden.
Andra var klädda till fest.
Designtorget hinner vi alltid med. Därefter var vi så trötta efter allt travandet Vi längtade efter sköna sängen på hotellrummet, innan det var dags att ge sig ut igen.
Efter vila och vederkvickelse på rummet gav vi oss iväg igen. Hittade denna pub, gjorde ett sticktest bara då vi saknade tid att gå i oss något innan kvällen och vår föreställning skulle börja. De kunde fixa lite mat fort till oss så vi bestämde att det här det tar vil..
Deras sk matsal ( deras begreppsforumlering) fanns i källaren. Inte så många hade kommit även om det var mycket bokat. Som tur är hann vi in innan ett sällskap på 20 pers skulle dyka upp.
Lugnt och mysigt och vi hörde vad vi sa när vi pratade med varandra.
Hamburgare med pommes. Burgaren var en riktig burgara med pommes, ingen köpegrej här inte. Gott var det, väldigt gott.
Vi kom skapligt i tid till föreställningen. Nu skall vi in. Det var som vanligt är fotoförbud under föreställningen men man fick fota vid handklappningen så här kommer lite bilder.
Maria Magdalena
Morgan Alling i mitten.
Ola Salo
Ola Salos arrangemang Jesus Christ Superstar var väl värd att se. Lite modernare, lite tuffare, en hel del nytt kanske tänkt utifrån nutidsmänniskan idag. Gå och se föresällningen i höst om Du får chansen.

Herta brukar aldrig shoppa loss sådär rejält.

Herta brukar aldrig shoppa loss sådär rejält.
Herta brukar inte shoppa loss så där rejält, inte. Men nu har det hänt. Iofs inget onödigt direkt utan många behov var det blev fixade. och ok då men det kan  faktiskt vara ganska kul. Och mannen fick en för tidig födelsedagspresent också. Så kan det bli.

One night on Hilton hotel.

Här har vi bott under helgen. Inte alls tokigt. Fräscht och lite lätt lyxigt men med lite äldre stil. Helt adekvat. Herta och mannen tillhör ju vanligtvis de som vill bo lite gammandags och lite charmigt med detta var helt ok. Råkade vara billigast när jag skulle boka hotellrum. Jag tror de har så många hotellrum som står tomma under helgerna så de fyller hotellet med turister och oss från landsorten.
Fräscha rum och sköna sängar.
Mysigt med morgon rock att låna och tofflor men men, inte orkar vi sitta i morgon rock i värmen.
Man får inte vara ovig på något sätt när man skall hoppa i badkaret. Tur att det fanns handtag.
Som sagt på Söders höjder måste många få plats. Om man har ett fönster man  kan hoppa ut ifrån kan man kanske skapa en liten altan på sin takås eller om det är grannens...
Man hade satsat på belysning i gplvet i stället för i taket på några ställen.
Utsikten från frukostmatsalen funkade också ganska bra.

Vilken morgon på en liten liten.... I inne...

img_3985 (MMS)

Vilken morgon på en liten liten.... I innerstan på söders höjder kan man ha en liten altan på detta sätt. Mysigt tycker jag, att ta vara på alla takåsar.


Ett glas rött i solen.

img_4092 (MMS)

Ett glas rött i solen.


Hittade ett gammalt vykort.

Tittade ibland kort under helgen som passerat. Hittade detta fina gamla vykort. Ja jag vet att det är ett julkort men men.

Alternativ till hockey.

Visst finns det alternativ till hockey, om man vill.

Hur var det nu Gud tänkte?

I morgon skall jag få vara med. Ville åka till Malmö för ett par år sedan. Kom inte iväg. Men nu skall det ske. Mannen har finurlat med datorn och fixat biljetter som låg i ett julpaket. Nu skall de användas, på Göta Lejon, i Stora Hufvudstaden, i morgonkväll.
Ola Salo, här kommer vi!

Indalsälven

Har Du varit här? Jag drabbas av en speciell känsla varje gång jag ser  och åker utmed denna Norrlandsälv. Jag vill sitta en stund och fundera utmed vattnet och bara stressa ner.

Valborsmäss i Jämtland.

Vad skall vi göra tänkte vi när vi kom på att vi skulle tillbringa Valborgsmäss häruppe i Jämtland? Flera ortsbor från byn och dess närhet inbjöd oss till att fira Valborg och komma och vara med i det lokala firandet.
I den här byn har vi firat Valborgsmäss. Denna klockstapel finnes som kopia på Skansen men originalet finns här. En kopia av kyrkan finns på Jamtli i Östersund. Den gamla prästgården där kaffe och kolbullar serverades är beläen strax ovanför i bild. Åk gärna dit om Du är i trakterna. Det är så vackert.
Körsång med vårsåner och brasa med flygande rök åt ett håll vi inte befann oss åt.
Oj vad det rök och blåste.

Jag har tagit upp schampo och duschtvål.

Jag måste komma ihåg till nästa gång jag åker till Norrland att jag inte behöver köpa varken duschcreme, schampo eller hårbalsam. Allt lämnades kvar till nästa gång, mycket medvetet och planerande.

Vad gör stenkulorna här?

Har som sagt tillbringat några dagar i ett gammalt hemman. Brukar om tid finnes strosa runt och titta på gamla saker. Ibland kan man upptäcka något som egentligen inte passar in. Jag hittade stenkulor! Varför stenkulor? Var det min fars? Har jag själv lekt med dem som barn, minns inte detta? Har någon annan lekt med stenkulorna? De verkar att vara lekta med.
Eller?

Kan Du rensa hemma? På väg hem idag, utmed...

img_6946 (MMS)

Kan Du rensa hemma? På väg hem idag, utmed E4:an lyssnar vi på radio . Ett intressant program där det pratas om vad människor sparar på och det ges också tips på hur man gör sig av med sina prylar. Människor ringer in till programmet och ber om råd. De sparar på böcker,papper, barnen har överfullt med saker i sina rum, garaget och andra prylar som varit bra att ha och fungerat fint en gång.... Vad sparar Du på eller har svårt att slänga, eller kanske någon annan i Ditt hushåll?


RSS 2.0