I denna hänryckningens tid sattes straffen.

Äntliggen Pingsthelg! Denna underbara helg när sommaren är som vackrast. Syrenerna blommar, full ut och det är så mycket glädje och sommar i luften.
Minns en Pingstafton för många år sedan. Det var fotbollsCup och det var vårt lag och de andra Sörmlandslagen som spelade. Vi befann oss på en vacker fotbollsplan utanför stan där en känd och verksam fotbollsförening har varit aktiv i många år. Vi skulle vara där hela dagen. Många var sommarklädda och passade på att få sol och värme. Kaffekorgar och lunch fanns nedpacket.  Det blev final och sonens lag var en av lagen, det blev förlängning och det fortsatte senare i straffförlängning. Lagledarna tog ut killar som skulle lägga straffarna. Det stod 4-4 och motståndarlaget hade förlorat sin straff. Då lägger sonen sista straffen. Nej han lägger inte straffen. Han sätter den, kraftfullt! Inte en chans för målvakten att ta den. Hans mor stod och tittade och hon grät, det bara forsade. Lagledaren stod bredvid, kolugn. Han frågade henne "Varför gråter Du, jag visste att han skulle sätta den".  Ja men... inte kan man alltid lita på sina barn, eller?
Solen sken vidare. På morgonen, eller förnatten men ändå denna Pingstafton hade ett visst byte gjorts av små tecken på stadiga förbund och samband....vi firade denna dag.  Den som hunnit läsa lokalblaskan den morgonen innan Cupén hade sett. Ja som sagt. Vi firade lite av varje och solen sken.
För kännedom är det 14 år sedan nu. (Sonen lirade fotboll igår kväll, förresten. Måste ringa och kolla hur det) gick.

Kommentarer
Postat av: Selma

Mammaglädje och stolthet rinner gärna över i form av tårar. Det finns så mycket av den.

2012-05-26 @ 13:02:29
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Inga Magnusson

En fin berättelse om vad en pingsthelg kan vara.Jag försökte i kväll berätta vad hänryckningens helg heter på tyska men gick i bet. Fast det gör inte så mycket, vi har skrattat oss genom en kväll i alla fall.

2012-05-27 @ 02:34:21
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Isabellasphotographing

det vore super gulligt om du skulle vilja rösta på mig i Olivias fototävling! Min är bild nr 1.Alla som röstar varje dag blir länkade i bloggen ikväll! tack på förhand sötis :)

http://oliviasfotoblogg.blogg.se/2012/may/dags-att-rosta-pa-din-favorit-bild-i-fototavl.html#comment

2012-05-27 @ 12:53:14
URL: http://isabellasphotographing.blogg.se/
Postat av: Jess

Härligt med minnen!

sv: Jag tycker paviljongen är bra, taket håller för regn och blåst och det finns dessutom tygväggar man kan sätta på om det blir för blåsigt. Mitt tips är att köp en paviljong som verkligen står pall för väder och vind!

2012-05-27 @ 13:41:36
URL: http://maisongrey.blogspot.com
Postat av: Johanna Öberg

jätte fin färg på blommorna:) me like

2012-05-28 @ 14:23:25
URL: http://asiwantit.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0