Saab till Kina 

Den svenska lite smarta bilen skapad av kunniga innovatörer och produktutvecklare skall nu kanske bli en Kinesisk produkt framledes, i varje fall köper man tekniken.

Beijing Automotive har inte givit upp tanken på att bygga Saab i Kina. Tekniker från företaget är kvar i Trollhättan, de lämnade aldrig Saab när Koenigsegg-affären sprack förra veckan.Beijing planerar för att flytta över tillverkningen av Saab 9-5 till Peking.
Beijings  intresse är alltså att köpa tillverkningsutrustningen för nuvarande 9-5 som just har monterats ner i Trollhättefabriken. Plus utrustningen för att bygga de gamla Södertäljemotorerna i gjutjärn som satt i 9-5 och gamla 9-3.

9-5 ska byggas i Beijings fabrik i Peking och sannolikt säljas som ”Beijing” eller ”Great Wall”, ett annat av Beijing Automotives varumärken. Men alltså inte som Saab.

I kväll klockan 23 svensk tid, klockan 17 i Detroit, träffar Maud Olofssons statsekreterare Jöran Hägglund GM-chefen Fritz Henderson.

Är detta ännu ett av Sveriges industri som inte orkar vidare utan säljs till utländska intressenter?


Gamla minnen

Hittade denna kaffeservis med glöggkoppar på Tradera och la ett bud. Jag följde inte med så högt. Jag har kaffekoppar så det räcker men jag har minnen av denna servis. Den är tysk. När jag var barn och vi åkte på campingsemestrar med tält i Europa så köpte mamma thekoppar med fat med detta mönster. Kopparna finns inte kvar och jag ville åt glöggmuggarna, tänkte om jag vann ge bort kaffekopparna. Men visst är det läckert med det röda? Skulle vilja ha thékopparna men de finns väl inte...


Gammaldags julmarknad.

På söndag tänker jag uppsöka detta ställe. Jag lämnar rapport när jag varit där. En gammaldags julmarknad, det kan väl passa mej nu tror jag efter skyltsöndagen...Snart juletid och julklappstid...


Pratade med sonen häromdagen. Frågade honom om hans önskningar inför julen. Min fråga var: Är det något som Du önskar Dej som Du behöver och/eller är det något som Du inte behöver?

Idag fick jag svaret. Ett resonemang om studielånets beskaffenhet, invanda vanor och för mycket månad kvar i slutet av lönen ( kände till detta fenomen sedan tidigare gällande människor i en annan tid).

Nåväl önskningarna var och är enbart

pengar. ingen summa dock men till kläder och behov.

Jag får nog köpa några traditionella mammajulklappar också dvs kalsonger och strumpor. Lite paket måste det nog bli under granen i alla fall.Vem är han?

Första advent. Vi bestämde oss för att gå till kyrkan i stället för att som vi oftast gör, ta bilen ( har aldrig hänt att vi gått). Nästan framme kommer jag på...släckte vi adventsljusstaken. Vi hade då nästan 40 minuters promenad hem. Vi enas om att vi har en ljusstake i mässing ( inte den på bilden ovan) och att det nog skulle funka men man vill inte tänka på att man har ett ljus tänt ensamt därhemma och att vi sen skulle ner på stan varför mannen väljer att gå hem. Han fick en extra runda men gasade på ordentligt. Han var ganska snart tillbaka men med bilen(!).

En av våra pastorer höll en väldigt bra predikan. Hon talade om väntan på Jesus och fick oss att fundera kring vem han är? Vi fick också konfirmandernas tankar om Jesus vilket var intressant att höra. Två tjejer delade med sig av sin sång...den sista var så mäktig...jag kommer aldrig ihåg vad hon sjöng med det var högtidligt.  Efter kyrkkaffet och prat valde vi att gå vidare ner till stan...

Inte mycket kul på stan idag. Mycket krafs längsmed Storgatan. Varför tillåter man försäljare av plastpåsar och diskborstar mm en dag som denna? Lite utsortering måste det väl vara.

Det blev sen lunch på Kossan.Sen gjorde vi ett nytt försök. Hittade en krans till dörren på torget te x.


En ny vara har kommit in...

Vad är detta för kö? Kan det vara en ny vara som kommit in i butiken? Nej det är det inte. Det är torsdagen den 25 november anno 2009 och kön är en kö till dagens influensavaccin utanför konstmuseet där stadens invånare skall vaccineras. ( Bilden är lånad från SN, fotograf Carlinge Lindberg)

Undertecknad var här för ett antal veckor sedan. Nu är hela familjen vaccinerad.


En ny kamera till jul.

 

 


Snart är det jul. Här kommer tipset på den ultimata julklappen, kanske till den som har allt. Kanske krävs det att man är en hyffsad fotograf också, jag vet inte.

Sugen på en ny kamera? I december släpper Leica och franska modehuset Hermés världens dyraste kamera. För 96 000 kronor kan den bli din. För 96 000 kronor kan den bli din.

Modellen heter Limited Edition Hermés Leica M7. 

Limited Edition Hermés Leica M7 är en retrokamera med silverkrom och kalvskinn. Den har flera lyxiga detaljer och smakar det så kostar det – priset på kameran ligger på otroliga 96 000 kronor. Totalt släpps endast 200 exemplar i färgerna orange och étoupe (en brun nyans). Limited Edition Hermés Leica M7 är en retrokamera med silverkrom och kalvskinn. Den har flera lyxiga detaljer och smakar det så kostar det – priset på kameran ligger på otroliga 96 000 kronor. Totalt släpps endast 200 exemplar i färgerna orange och étoupe (en brun nyans).

Visst känns det kul, dock inte för mej tror jag. Jag är så nöjd med min kamera som visserligen har några år på nacken men den gör som jag vill, vi känner varandra och jag litar på dess möjligheter.


Glada grisar
 Ingen kan väl ha undgått dessa hemska historier om alla grisar som far ordentligt illa under sitt korta jordeliv. De lever i situationer, inte alls ok, i trånga uttrymmen med undermålig möjlighet till att få plats, att få foder osv. Hemska bilder såg vi på Tv igår med grisar som åt kadaver av varandra och som levde i varandrars sörja. En fruktansvärd syn.
Mycket smart att gå ut med denna info alldeses till 1:a advent när vi börjar planera vår jul med julskinka osv. Var finns alla ekologiska grisar? Jodå här i Södermanland kan kan köpa ekologisk gris på Stigtomta slakteri. I Vingåker finns det också grisar som springer fritt. Säkert också på andra gårdar om man köper direkt från bönderna.

   

Så idag har jag beställt en glad gris, ja inte en hel men en del.
Värmeljus


Det är ruggigt. Jag vill tända en massa ljus men vi har inga värmeljus hemma.


Sov bort resan.Foto Expressen

Nya ideér från Ryanair igen,detta flygbolag som låter alla resa vart de vill  och också snart hur de vill. Vi får sitta, vi får stå, vi får springa på toa eller låta bli. Nu det senaste, vi får sova på lilla hatthyllan, under förutsättning förståss att vi inte har med oss så mycket väskor.

I dagens Expressen kan vi läsa följande text: Lågprisbolaget gör allt för att bereda plats i planen. I somras meddelade kommunikationschefen Stephen McNamara att flygbolaget hoppas på ståplatser inom två till tre år. På dagens presskonferens i Stockholm lanserade vd:n Michael O´Leary att sängplatser kan bli aktuella i framtiden.

– Tar vi bort bagageutrymmet i taket kan vi bygga sängar där. Vi vill utnyttja så mycket utrymme som går, sa Michael O´Leary.


Snälla, jag vill inte ligga på hatthyllan. Jag varken vill eller vågar. Jag vill sitta på en stol med huvudet åt rätt håll. Jag vill ha min trånga väska som jag inte får checka in på hyllan. Förresten jag vill checka in,jag vill hitta roliga saker när jag reser, jag reser inte så jätteofta och jag vill kunna ta med dem hem.


Hallontårta

Kanongod tårta från Östenssons i Motala. Rekommenderas.


KalasmatKalasmat idag.


Visst ser det gott ut!


Hur orkar folk?


 


Tänk så passligt när man ändå skall gästa en stad med en MediaMarket butik. Då kan man hoppa in där...

Behöver vi människor femtioelva, nej det är för lite olika val av tex TV aparat? Hur mycket måste vi ha att välja på egentligen.  Hur skall man kunna lyssna på ett specifikt ljud te x...vilket nu var vårt ärende. Stackars säljaren fick stänga av jättemånga aparater i närheten av den aparat vi var intresserade av.

Och sen fattades det kablar vå vi kunde inte lyssna.

Vet inte om det gjorde mej nå´t.


Båt i häcken


Ikväll har vi varit på kalas hela dagen. När vi  kom hem ikväll så såg vi att det låg en båt inslängd till hälften i häcken mot gatan. Vi såg den inte i morse. Förmodligen kom den hem till oss i natt, natten mot idag alltså. Vår häck mot gatan, en sån där nyponhäck som gör att folk inte gärna kommer in på vår tomt för att titta hur vi har det, är lite då och då samlingsplats för olika saker. Det kan vara cyklar, skottkärror, öl- och redbullburkar i urducket skick och annat smått och gott. Jag nämner inte ens allt papper, plastkassar, godispåsar mm.

Nu har vi blivit med båt. Vi pratar om en sån där som man antingen kan ha som sandlåda till sina barn och ungnarna kan sitta i hörnen alternativt ha vatten i den och leka vattenlekar med den eller bada själv om man  vill och inte är jättestor.

Jaha!


Dagens lunch


Dagens biffar på den lokala pizzerian i det område där jag arbetar.

Nu har jag lagat matlådor så det står härliga till hela denna veckan. Torsdags kväll är som vanligt arbetskväll varför jag kom hem sent, ingen matlåda tilllagades på kvällen. Det blev ett besök på områdets pizzeria och inköp av dagens rätt i stället.


Små inredareHar Ni uppmärksammat att alla inredare av numera vill vara med hund. Först har vi mina favoriter Simon and Tomas och deras två små hundar.

Sen har vi äntligen hemma


.

Martin Timell har också börjat ha hunden med i programmet. En snäll, väluppfostrad hund som sitter fint och strosar runt för sig själv och ibland kommer i bild.

Lulu Carter har även hon tagit med sig en liten hund i sin programdel. Denna trasselsudd är så söt och charmig. Han behöver bara titta in i kameran så är jag såld. I kvällens avsnitt lyckades han kladda ned sig med färg när han skulle hjälpa matte att måla väggen.


Vad kommer härnäst i hundväg?


Grattis Cecilia!Grattis Cecilia !


Nu har vi fått en ny efterträdare till Eu kommisionär Margot Wallström.
Cecilia Malmström är utsedd. Grattis EU som får folkpartisten Cecilia Malmström som ny svensk kommissionär. Hon är en sann europé som i politisk handling förverkligar Europatanken.
Europa är fortfarande en ojämställd kontinent. I flera medlemsländer nekas kvinnor abort, sexslaveriet frodas och kvinnor lyser med sin frånvaro i många politiska församlingar i EU.

Nu hoppas vi på en lika aktiv engagerad person på posten som tidigare. Vi hoppas på att Cecilia fortfarande kan driva de frågor som har varit hennes.


Ullared 

Sitter och kollar på Tv ikväll. Har blivit mycket Tv de sista veckorna. Ikväll är det både "Sveriges fulaste hem" och "Ullared". Detta sistnämnda program följer en massa människor som shoppar loss på Ullared. Vi får följa en barnfamilj som har sommarens semester, 14 dagar i Ullared.  De shoppar för hela året för ca 50 000:- Två veckor på semestern ägnar de åt detta. 
 Vi får också följa en kille, singel, som arbetar i varuhuset. Han är ensam, letar och längtar efter en livskamrat, någon att dela vardagen med. Inte så lätt om man bor på småorter. Är det lätt någonstans förresten om man inte är som mängden?

Har Du varit i Ullared? Vad tycker Du om detta fenomen? Hur har denna kommers kommit att bli? Är det bara billiga priser? Är det småländsk innovatörskap och entreprenörskap? Vad handlar det om? Vad får svenska folket att vallfärda till detta ställe?

Jag åkte till Ullared med Oskarssons buss, en kärringresa från Nyköping tillsammans med en kollega. Vi skulle uppleva hur vårärvara i bussen drog ned medelåldern totalt är. Några damer hade också förmodligen motvilligt släpat med sina män. Vi handlade för sammanlagt en tusenlapp. Kollegan lyckades också få med sig ett kvastskaft hem på bussen. Ingen av oss förstod varför hon köpte detta?


Ett sällskap firar en kvinnas 50-årsdag därnere. Hon skickas in att köpa presenter, 12 st som skall slås in i paket för sammanlagt 300 kronor. Sen har sällskapet någon form av paketspel tillsammans med ett inmundigande av alkoholhaltiga drycker. De verkar ha mycket trevligt.


Nu kommer ett meddelande till min man här på bloggen ( om han nu läser den)

JAG VILL INTE FIRA MIN 50-ÅRSDAG NÄR DEN NU KOMMER PÅ ULLARED.

Äntligen tidsbegränsat


Annika Östberg har suttit fängslad i 28 år för två mord begångna i USA.
- Jag ber om en ärlig chans till ett nytt liv, sa hon i rätten förra veckan.
Nu har hon fått sitt straff tidsbestämt till 45 år, beslutade Örebro tingsrätt i dag. Därmed släpps Östberg sannolikt i maj 2011.

Detta är sannolikt på tiden tycker jag. 28 år i amerikanskt fängelse. 28 år! Hur mycket är det egentligen? Går det att tänka ¨på hur länge det egentligen är? Nej det gör det inte.

Samtidigt säger en utredning att det finns en medelhög risk att Östberg återfaller i brottslighet.
Tingsrätten delar bedömningen att det är riskfaktorer, men det har gått väldigt lång tid. Risken har minskat.
Man gör även bedömningen att Annika Östbergs framtidsplaner är realistiska.

Straffets längd har bestämts till 45 år, vilket ger en prövotid på 15 år.
Om inte Annika Östberg sköter sig under den tiden riskerar hon att åter fängslas.

Nå´n gång måste hon väl få chansen. Och visst risk för återfall i brott. Vi pratar om en människa som suttit i fälngelse i många många år.

Det är nu på tiden och vi hoppas att man fortsätter med en god planering så att hon är väl förberedd för det liv i frithet som väntar.


Nya julgrejor

I år är det stora tomtar som gäller.
Inte visste jag att det fanns snömätare.


isbjörnar

Isbjörnar kan man också köpa.

Eller varför inte en fjädergran.
Varför tänker vi så annorlunda och traditionellt. Kanske borde vi satsa på en gran i rosa i år?

skinngranar?

 
Vet Ni om att i år är det julgranar i skinnimitation som gäller? Kanske kan vara nå´t?


foodIndonesian food

Lite indonesian food.


Har hittat innerväskanNu har jag hittat innerväskan.Lyckades spara från en sida som sammanställde olika väskor.Nu har jag bestämt mej. Jag tänker beställa denna modell.Vad tror Ni? Nej nu vart jag snåö Vill inte betala 100:- i frakt inkl lite alltmöjligt. Får leta i butiker eller vänta till jag kommer till Öland nästa gång.


Innerväska
Som jag skrivit om i tidigare inlägg hittar jag fn inte i min handväska, den utan fack utan där allt ramlar ihop i mitten. Nu skall jag köpa en innerväska, tänkte jag, på nätet. När jag gogglar på innerväska så kommer denna bild och liknande upp.

Kanske inte riktigt vad jag tänkte mej.


Mörkt foder?Denna väska köpte jag på Öland i somras. Ni som har följt min blogg lite då och då vet om detta. Väskan är jättesnygg, tycker jag. Jag har fåt tmycket beröm för den. Problemet är fodret. Vad får detta för konsekvenser då menar jag? Jo när fodret är mörkt så ser inte innehållet. Jag hittar inte mina saker. Det är väldigt enerverande. På samma butik sålde de inamdömen, kanske heter det innerväskor till många väskor. Det fanns i lite olika storlek. Tyvärr köpte jag inte någon. Jag ångrar detta beslut.


Brieost    Något som också funkar bra efter en god middag är att äta brieost, antingen med kex eller bara rakt av.

Middag lördag kväll


Lammkotlett med rotgrönsaker.

Lammkotlett med rotgrönsaker. Funkar helt ok.


slappar liteMåste börja blogga mer, får inga läsare ännars.

Agata SalenfjordAgata Salenfjord har skickat mej ett mail nu igen.

Nu har hon skrivit till mej igen, Agata Salenfjord. Hon skickar regelbundet olika mail till mej där jag kan vinna än det ena än det andra. Idag skrev hon såhär:

Grattis Herta, din email ([email protected] blev utvald.
Herta, avnjut en gourmetmiddag och bo på ett lyxigt slott, för 2 personer - På vår bekostnad!

Se erbjudandet här: http://link.svenskemail.com/?c755468b-4ba66f11-817c6a99-75bce207


Välmående önskaningar,
Agata Salenfjord


Jag har fått mail från några anda också. Från tjejer som heter lite halvkonstiga saker som erbjuder mej att vara med i olika tävlingar där jag kan vinna olika saker under förutsättning att jag lämnar min epostadress och får en massa reklam förmodligen.


Vad trött jag blir.


Sluta ring!


Igår ringde en person från Mr Music och ville prata med min man. Kl 09.42 på förmiddagen. Hur kan man tro att folk vanligtvis är anträffbara vid den tidpunkten? Hon var nr 3 i en rad personer ifrån samma företag som sökt mannen i ett ärende, jag vet inte exakt vad men förmodligen vill de att han skall bli kund hos dem..

Idag ringde en man från Tele 2. Klockan var snart halv två på em. Nu ville de prata med mej. Vilken tur att jag var hemma då tänkte jag, väldigt kort, därefter tänkte jag typiskt att jag var hemma då. De undrade över våra kanaler. Jag hänvisade till att mannen inte var hemma. I detta fall handlar det om ren självbevarelsedrift från min sida. Jag är totalt ointresserad av kanaler, vill ha så få som möjligt varför jag inte är en bra representant för vår familj i dessa samtal. För några år sedan tänkte jag att det handlar ju lite om föräldraansvar också. Bara för att mamma inte vill...

I varje fall så¨var det återigen någon ändring av paketen från Tele2. Ville vi ha ett filmpaket och få chans att se mer filmer-. Tänk här visste jag svaret att vi inte har tid att se mer film. Försäljaren frågade mej då om det inte är mysigt att koppla av i soffan med en film. Jag kopplar hellre av med en bok sa jag. Ja ni ser jag är ingen bra förebild för Tv roade människor.


Defekterna kommer krypande...
Samtalade idag på fm med en person. Vi kom på att vi var i snarlik ålder, båda kring det där sträcket som just nu inte känns så kul. Vi pratade om defekterna som kommer, när hälsan inte räcker till fast vi vill, konstiga åkommor som ingen förstår eller hittar fel på, tråkiga fikaraster på jobbet där det blir mycket prat om krämpor och eländé. Att den första som pratar i ett samtal ofta anger tonen till det samtal som vi fortsätter med. Visst händer det mycket annat också- Varken hon eller jag är sådana personer som fastnar i sjukdomseländetmedlidandetsomhämmaross. Men vi berörs av det.

Hur skall vi göra så att vi inte fastnar fast defekterna kommer krypande? Några bra förslag?`


Schlagerinstruktören var sjuk


Cross på gymet imorgon.


Vi fick en annans instruktör. Långtifrån lika bra. Kompletterade med lite styrka.
Vad jag inte gillar är när man släcker ner ljuset de sista minuterna på passet. Kan inte fatta varför. Förmodligen för att vi som tränar inte skall se varandra och hur vi tar i, svettas och flåsar. Skit samma tänker jag, var och en har nog med sig själv och jag vill ha ljuset tänt. Jag vill se hur jag kör så jag inte kör omkull.


Räkmacka på Hellmans.

Så här ser café Hellmans nya räksmörgås ut. Eller det är i varje fall första gången jag ser denna variant. Extra plus var ett gott bröd underst.


VattengångVet Ni om att det finns crossmaskiner man kan ha i vatten?

Vet NI om att det finns maskiner typ crosstrainer som man kan ha i vattnet. Kanske inte hemma i badkaret men...

V


Gång


imorgon bitti. Kan detta vara möjligt?

Cross på gymet imorgon.


Den som lever får se.


Jag gillar inte raska promenader

Jag vet att det är bra att gå raska promenader men jag gillar det inte. Det är tråkigt att vara ute och gå-  Vad skall jag göra?


Kladdkakans dag
Glöm inte bort kladdkakans dag imorgon 7 november.


Imorgon är det kladdkakans dag. Se till att göra iordning rejäla kladdkakor nu Ni alla som gillar detta.

Vill även tillkännage att jag avstår, gillar inte detta.


Lasarettets caféteria


enkelt kaffeHar haft några ärenden på stadens lasarett de senaste veckorna. Har varit där under morgontid, en stund innan vårt land dricker kaffe. PÅ många sjukhus finns en sk caféteria, så och i vår stad. Det är en liten lokal vid huvudentrén, ett antal stolar och bord, vitt landstingsporslin (samma sort som på avdelningarna, lite frallor, kaffe och thé och kanke något delicatobröd. Någon dricka tror jag. Personalen i cafét är klädda lasarettstypiskt i vita korta rockar, typ som finns på befintliga avdelningar och till detta lilla mössan.Jag vill inte dricka kaffe under dessa omständigheter. Jag vill inte fika här. Jag vill fika på ett ställe med glada varma färger, trevligt porslin, lite smörgåsar att välja på och inte bara ost/skinkafralla. Idag hade jag mått bra av en räkmacka t ex.

Jag har varit på många sjukhus, både i tjänsten och privat, dock mest i tjänsten. Jag har varit på betydligt mindre platser än vårt lasarett som haft ett gott utbud. Varför?

Varför lejer man inte ut caféterian till någon privat näringsidkare, någon som kan erbjuda större utbud, kanske lättare luncher, öppna upp utåt också så kan cafét ha inkomster inte bara på dagtid utan även kvällstid, det skulle komma även besökare på akuten och deras anhöriga till del. Försöka bli serviceintresserad.Försöka se vad människor vill ha.


Jag längtar efter en räksmörgås.
Nescafé guld
Har Ni provat koffeinfritt kaffe någongång?

Snön i Jämtland


Det är lite orättvist. Nej det får jag inte säga får då säger nå´n jämte att det är inte alls orättvist, det är blött och arbetssamt och eländigt med snö och det kanske det är. Härnere hos oss i sörlandet har vi inte alltid snö utan mera inriktat på slask.

Min svägerska i Jämtland sa ikväll i tfn att de har 3-4 cm just nu. Jag lästa i en blogg från min pappas hemby att där har de också fått snö, kanske lite mer tror jag.

Vi får stå ut härnere, med mörker och elände, med svårt att se i mörkret innan vi får snö osv.Taimänniskan har återvänt i ny skepnad.
Denna rätt har jag inte ätit idag. Ser jättegott ut. Hittade soppan på en matsajt på nätet.
Däremot har vi ätit taimat, biff med ris, inköpt i vagnen utanför Willys. Vet Ni om att taivagnen vid Willys är öppen nu igen. Äntliggen! Smakade också bra. Lite splittrat bara. Först innan maten ringde jag svägerskan i Östergötland, en snabbis för att kolla aktuella kalastider på lördag. Detta skall synkas med sonens tågtider. Vårt samtal gick snabbt, 10-15 minuter.
Sen ringde tfn en gång till. Svägerskan från Jämtland ringde. Jag hörde initialt i samtalet att detta kommer att bli ett hejhurhardudetsamtal? Det blev det! Vi hann gå igenom en hel del. Sen kom mannen hem, tittade på mej, förstod vem det var...förstod, började äta...

Det blev middag för mig också.

Men visst är det roligt med Hejhurhardudetsamtal ibland?

Hur långa telefonsamtal brukar Du ha? Vilka tfn samtal trivs Du bäst med?


Var dag har nog av sin egen plåga

Ja detta har också varit en dag att lägga till samlingen. Regn och lite snöslask i en enda blandning. Ush! Jag hade ju också förmånen att behöva hämta bilen på däckverkstan på em. En härlig promenad till andra sidan stan, det var säkert nyttigt för hälsan. För den delen också skönt också.
Nya däck och varm mössa.Idag skulle undertecknad åka med bilen för att lämna in den på gummiverkstan. Däcken skulle bytas ( pga tidsbrist) och samtidigt skulle ett par nya däck inhandlas vilka skulle sättas på.

Det tog mej nästan en kvart att hitta in till verkstaden i det industriområde där verkstan fanns. Mörkt var det, de flesta andra företag i närområdet hade gått hem för dagen. Jag hoppade in på ett ställe efter att ha följt en skylt in genom en grind och vidare in mellan ett antal hus. Det lyste som sagt och jag öppnade en dörr. Där stod tre karlar och diskuterade kring några motorcyklar och däck. Dessutom ville en liten hund springa ut, vilket den inte fick chans till. Inte släpper jag ut små hundar inte. Som kuriosainfo kan jag nämna att den lille hunden hade täcke på sig. Det var kallt i garaget. I varje fall så förbarmade en vänlig karl sig och beskrev vägen. Det var alldeles i närheten fast jag hade kört på fel sida om ett staket.


Så småningom hittar jag rätt och lämnar in bilen. Den skall hämtas i morgon. Därefter tänker jag mej en promenad ner till centrum där mannen skulle hämta upp mej efter att ha uträttat ett ärende. Det är jättekallt ute. Jag måste ha en mössa nu! Jag har tänkt köpa ny huvudbonad i flera år men inte hittat något som jag vill ha. Nu skall det ske. Jag ger mig in på Åhlens.

Jag kommer ut med en mössa. Äntligen.
Och en sak till. Den var jätteskön.Det snöar härhemma


Snart kommer det mera snö som på bilden.


Har ni upptäckt att det har börjat snöa. Det satte i gång i morse vid niotiden. Snart blir det som på bilden...


Spotify
Sonen har laddat ned Spotify till mej, två gånger. Första gången hann datorn lagom krascha innan jag hann prova och nu är det flera veckor sedan jag fick det av honom Är hemma några dagar och har det vilsamt och lite extra tid. Tänkte att jag provar. Vad lätt det var.Jag har lyssnat på mitt 70-tal eller i varje fall en mindre del av det. Roligt.


En socialdemokratisk skola?


Bilden lånad av Västerbottens nytt/SVT


I dagens Expressen kan vi läsa om gymnasieläraren Daniel Ådin från Skellefteå. Han har en väl inarbetad fråga på sina prov i samhällskunskap. Han ställer följande frågeställning till sina elever:

"Den borgerliga regeringen har kört Sveriges ekonomi i botten. Arbetslösheten är hög och ekonomin befinner sig i en djup lågkonjunktur. Eftersom ingen annan tycks vara villig att ta ansvar för ekonomin anmäler du dig frivilligt. Vad gör du för att vända utvecklingen? Använd det du lärt dig om ekonomisk politik och ge förslag på lösningar! Vad finns det för för- och nackdelar med dina förslag? Vad får de för konsekvenser?"

Daniel Ådin är lärare på Balderskolan i Skellefteå. Han är också andre vice ordförande i kommunfullmäktige för Socialdemokraterna.

Ur gymnasieskolans läroplan:
"Undervisningen ska vara saklig och allsidig. Då värderingar redovisas, ska det alltid klart framgå vem det är som står för dem."

Han säger själv till Västerbottensnytt/SVT  ""Det var klantigt. Det är en frågas om 'r tre år gammal som ajg borde ha ändrat på.

Man slutar aldrig förvånas. Denna fråga skulle kunna ställas på ett lite annorlunda sätt och då få fram olika sätt att se på politik och samhällsekonomi om det nu var det som frågan avsåg. Lite svagt av en lärare att ha ett sådant synsätt som denna person innehar.

Saklighet skapar trygghet.

Inte vet jag men först lyckas kvällstidningarna skrämma upp svenska folket med att vi alla nästan kommer att dö i svininfluensa, sen skriver man om hur farligt det är att ta vaccinet och vad det kan göra med oss, folk bestämmer sig för att inte vaccinera sig,sen skriver man nästan ingenting alls på ett tag. Nu har kvällstidningarna fattat att vi kanske måste gå och ta sprutan.Nu börjar Aftonbladet & Expressen fatta att det inte är nå´t vanligt som de kan slänga ut på löpet, att det kanske är allvar, att de måste försöka vara sakliga osv.

MIn uppfattning är att vi skall gå och vaccinera oss för våra medmänniskors skull. Är vi rädda för vaccin och eller att få svinionfluensa så måste vi hjälpa varandra att hantera varandras rädsla, vi måste försöka vara så sakliga vi kan och då tror jag inte vi kan ta vår bästa hjälp från Aftonbladet och Expressen.


Fiskbilen
Här tänker man sig en stund för sig själv, ett bad, en god bok, lite lågmäld pianomusik. Livet känns ganska bra.

Sen ringer någon på dörren, en gång, två gånger och sen en tredje gång.

Var är min man? Tydligen inte inom hörhåll. Måste jag nu ta mig upp ur varmt vatten, leta handukar, förstöra golvet fullt med vatten för att öppna för någon som uppenbarligen vill oss något viktigt.

Jag går upp och tittar försiktigt ut.

Vet ni vem det är?

Jo Fiskbilen.Vem vill fundera över fiskshoppping när man ligger i badet?
SushiTack vare Annebelle har jag nu fått klart för mig att mitt Sushiställe har lite halvkvällsöppet dvs tlll 20.00 vilket möjliggör hämtmat. Jag som trodde de bara har lunchservering


Svinflunsan


Nyköpingsån


Det gick fort med "svininfluensan". Innan jag hunnit ställa en tänkt fråga hade hon tagit ut sprutan ut armen...effektiva gamla pensionerade sjuksyrror.

Vi passade på att ta dagens promenad inne i stan efteråt.RSS 2.0