Ensamflygning är inget kul.

 
 
Nu vill jag inte ha mannen upp i luften längre. Jag vill inte ha familjen i luften vid olika tillfällen och nu kommer det att bli en lång natt för Herta tills dess gubben min åkt färdigt alla plan och kommer hem till Arlanda igen. Bara så att ni vet.

Släpp in ljuset!

Nu har vi levt i mörker tillräckligt länge. Släpp in ljuset! Det är dags.

Snöänka!

Kan man säga det, snöänka, som alternativ till gräsänkling. Gräset har ju fyllts på med snö idag så det kan man väl säga. Mannen och och kursar sig och Herta donar runt hemmavid. Som stöd har hon älgarna runt tomten som trogeet traskar runt och tittar till.

Ikväll har Herta bakat knäcke. Inte julknäcke men vanligt förekommande i vårt hem knäcke. Två mackor har jag också hunnit sätta i mig. Nu skall det snart sovas, bara bloggas lite för att höja mina allt mer avtagande läsarsiffror. Om det hjälper.

Ps. Det är ingen som har dött:)

Nätets oldies

 
Tydligen så är det bara 60-talisterna som är intresserade av slutna forum typ mailinglistor osv. Vad händer då på denna bloggen? Ingen aning!

Äntlgien frissan!

 
Idag var det dags igen. Herta skulle frisera sig inför alla de helger och aktiviteter som står till buds.
 
 
Som alltid serveras denna lilla bricka. Nu är jag en ny människa, igen.

Frukost, Columbia, Audi Q5, julmarknad och vernissage.

 
Herta började dagen med tjejfrukost. Vi fick en intressant berättelse av och med två vuxna tjejer som kom till Sverige som adoptivbarn på 80-talet och som nu för en tid sedan har åkt tillbaka för att leta efter sin biologiska mamma. Denna berättelse om det mesta som kan innefattas av tankar och känslor kring detta samt därutöver en proffsig film som komplement från resan och ifrån landet. Intet öga var torrt kan jag säga efter denna förmiddag. 
 
 
Tyo sådana här mackor är lättätna i sammanhanget.
 
Efter denna fm, den som känner mig lite mer förstår varför, så intressant, spännande, lärorik och också viktig så for vi hem för snabblunch eller rättare sagt Herta for hem. Mannen var portat på tjejfrukost men hade tagit tillfället i akt och stod färdig med lunchen. Direkt efter lunchen for vi till ett vernissage. Bilden överst ger inte rättvisa åt vad vi såg. Vi har levt på dessa bilder nu i helgen. Herta var kaffesugen och vi drog till Grönborgs trädgård för julmarknad. Mysigt men vi köpte bara kaffe och någonting till. Allt detta har en senare förklaring, kanske:)
 
 
 
 
 
 
 

Utkast: Nov. 20, 2012

Känner mig lite olustig till mods. Det är inte kul att 4 älgar har slagit sig till ro i vårt bostadsområde. De verkar också gilla vissa trädgårdar, bl a vår. Jag gillar som sagt älgkött men inte att ha älgar som hoppar fram när man är ute och går hemmavid. Jag gillar inte det. Jag villar inte heller att vår trädgård blir tillhåll för fylleri.

När Herta mötte Älgen.

På väg hem från en tjejsittning skiljs jag och en tjejkompis åt och jag går vidare mot vår gata. Jag säger till henne nånting strax innan att jag inte vill möta några älgar ikväll. Vad händer tror ni? Alldeles på gatan innan vår gata kommer det ut en ÄLG inte alls många meter framför mig. Som tur är tar ÄLGEN till höger några meter framför mig och springer vidare mot vårt hus.. Nu har även jag hunnit hem:)

Äpplena räckte till en rejäl älgfylla.

 
 
 
 
Det ringde på dörren. Där stod sonens gamla fotbollstränare och undrade om vi var hemma igår kväll,det var vi inte. Han hade sett en stor häst som stod utanför trappen hos oss och tänkte: Har Herta köpt häst? När han kom närmare fram såg han att det var en jättestor älg . Helt plötsligt sa det duns och älgen ramlade på vår betongtrappa. Plötsligt dök det upp en stor älg till och två kalvar. En granne dök också upp. Alla var tydligen där utom vi. Och inte hade vi plockat bort alla äpplen heller. Tror att de räcker till en rejäl fylla för en älg...
 

Låtsaspappa, extrapappa eller bara namnet - Grattis!

 
Grattis far säger många idag. De som har en far och som kan göra det. TV 4:as söndagsmorgon pratade om pappor, lite lagom idag. De intervjuade ett antal personer om deras fäder, vad de betytt osv. En ung kvinna svarade på frågan om hon skulle säga grattis till någon idag. Hon skulle säga grattis till Roger som var hennes låtsaspappa och hon såg så glad ut när hon benämnde honom med namn.  Att ha en biologisk far och att dessutom ha kontakt med honom är ingen självklarhet idag, oavsett pappa inte finns i livet eller det inte finns någon kontakt av någon orsak. Fars dag är inte alltid en enkel rolig dag.
 
Härhemma firar vi med lite lunch för svärfar härhemma. Därefter skall två av barnen ( jättevuxna typ min man) åka hem med honom  med kaffe och tårta. Brukar följa med men tänker ägna mig åt annat i år. 
 
Härhemma säger vi kanske inte låtsaspappa f.ö. Absolut inte plastpappa heller - detta hemska ord. Möjligtvis Extrapappa, bonuspappa eller nå´t ditåt. Härhemma benämner vi nog med namn och det kan faktiskt vara den pappa som varit funktionell i vardagslivet.
 
Grattis alla ni killar och män som fungerar som pappa idag !
 
Trevlig fortsättning på söndan!
 
 
 
 

Tävling

 
Kan ni gissa vad som finns i denna bunkee? 3 ingredienser förutom bunken?  Heja på nu!

80 bullar klara, check.

 
Har att baka 50 bullar i ett sammanhang. Bullarna blev 85 egentligen så lite har vi att stoppa i oss här hemma också. Kanske är det ok nu när det är travtävling och annat.

Lunch med mannen en vanlig lördag.

 
Efter avslutade halvtrista lördagförrmiddags ärenden åt vi lunch.
 

En liten högtalare till telefonen!

 
Skulle vara kul att ha en liten högtalare till telefonen. Vad tror ni om den här modellen?

Alla apparna blir synliga igen?

 
Herta har just upptäckt att hon haft bottennapp av läsare idag. Vad har jag gjort? Kan det ha ett samband med att jag inte hinner blogga när vi har nätkontakt. Tappar nätet hemmavid jämt och ständigt men ikväll har mannen fixat något nytt, få se för hur länge det funkar innan det börjar slira igen.
 
En annan bloggmöjlighet, mobilen, funkar inte just nu. När jag skall logga in går det bra men sedan när jag skall klicka fram ett nytt dokument så funkar det inte alls utan alla apparna blir synliga igen.
 
Bu för blogg.se.
 
Tur att jag sett en komedi ikväll så jag får ha lite roligt.

En stund på kyrkogården.

 
 
Sonen och jag har varit inne en stund på kyrkogården ikväll. En fin stund blev det. Vi pratade om de människor som stått oss nära och i vars närhet vi formats som människor. Människor som vi saknar och har älskat eller fortfarande älskar. Denna kväll är viktig men också svår. Herta gråter lätt denna kväll.  Våra nära har blivit så många vilket inte är så enkelt eller det minsta kul.
 
Mannen är med en äldre anhörig till en annan kyrkogård. Herta funderar på middan, nej hon funderar inte. Hon tilllagar den. Ikväll behöver vi nog inte vara längre i saknaden tror jag. Ikväll vill Herta se en rolig komedi som skall innehålla ett antal förvecklingar.
 
 
 

Tankar om dem som gått före...

Det är Alla Helgons dag idag. Gick upp tidigt. Igår kväll funderade jag en hel del på de människor som har gått före, som inte finns ibland oss mer. De som varit lite vardagshelgon och som funnits till för de som levt runt ikring dem. Tänker på dem vi älskat, dem som vi delat vardagsupplevelser med, dem som format oss till dem vi är idag. Tänker på Victor Rydbergs textrader (något ord kan vara ändrat):

"Vad rätt du tänkt, vad du i kärlek gjort.
Vad skönt du drömt, kan ej av tiden randas.
Det är en skörd som undan honom bärgas.
Ty den hör evighetens rike till."

RSS 2.0