Fågelsäsongens restauranger.

Snart är det dags att kolla upp om det behövs några nya restauranger denna säsong.

Söndagskväll efter aktiv helg.

Vilken helg!
 • Tåget anländer stadens Tågstation.
 • Fredagstacos med familjen.
 • 25-års-kalas nere på Östgötaslätten. Familjen åker dit inkl paket och glatt humör. Kul att ses. Mat och PW(?) Prat om det kommande 30-års-jubileet.
 • Donken från resmålet sett hitanför Norrköping på vägen hem.
 • Sköna söndag med familjen, PW, matlagande, pratandes och mera mat.
 • Biltransport till Tågstationen och vink vink.

När är det dags för julpynt?


När tycker Du att det är dags att börja ta fram advents- resp julsakerna?
För mej vill jag ha det såhär:
 • 1 advent: Adventsljusstakar med fyra stearinljus samt elljusstakar med 7 ljus i i fönstren samt adventsstjärnor.
 • 13 december(Lucia): Övrigt julpynt.

25 års tårta, igen.

En kusin fyllde 25 år och därför skulle det kalasas. Svägerskan beräknade tårtor för 10 personer. Hon satte fram tre (3) tårtor.

Mysiga fredag!

Äntligen fredag!
Aktuellt:
 • Sonen är hemma i helgen.
 • Vi har ätit önskekost, Tacos.
 • Två söta lite otäcka tjejer ringde på dörren. Tur jag hade godis hemma.
 • Idol på TV.
 • Tänt ljus.
Har lite kul bilder och annat från veckan som gått men det får vänta...
 • Slappar bara...

Vi har inga kakor hemma.

Det ringer på dörren:
Ung man ca 9 år: Vill Du köpa kakor? ( Han ser väldigt söt och väluppfostrad ut).
Herta: Tyvärr. Jag försöker att inte äta kakor.
Ung man ca 9 år: Jaha. Ok. Ha en fortsatt trevlig kväll.
Mannen( efteråt) : Hade jag öppnat hade jag köpt kakor. Vi har inga hemma.

Dryga två veckor kvar.

Upptäckte när jag kom till mitt nya arbetsrum att jag kommer att få en likadan arbetsstol där som på mitt gamla ställe. Kul för jag gillar den stolen.

Sena kvällar och stundande sonbesök.

Så var det arbetskväll ikväll, igen. Veckan börjar med en jättelåååååååååååååång dag. Nu är det ännu senare och jag är hemma igen. På fredag kommer sonen hem.

Powerwalk i solen!

img_0327 (MMS)

Powerwalk i solen!


Gammelkissen...

Ifall någon nu undrar hur vår gamle favoritkisse såg ut.

Svensson Svensson i nöd och lust.

I kväll har Herta och mannen varit på nya biostaden här i stan. Vi såg Susanne Reuter mm i Svensson Svensson, nya filmen. Ingen höjdarfilm hos filmkritikerna dvs förståsigpåfolket men vi hade kul. Om däremot inte Susanne Reuter varit med så hade filmen inte varit lika kul. Det fanns scener tex när hon ligger under en stol och lyssnar på ett samtal och sen när hon skall därifrån som är helt i hennes höjer....eller kanske när samtalet har avslutats och en person kommer in i rummet. Vi skrattade så.

Sitta i fängelse för...

Undrar vad mer än att bekämpa orätten som Jonas Gardells mamma hade skrivit på sin lista, att det var ok att sitta i fängelse för?

Espressokoppar

Kanske dessa är lagom enkla och passar in i mitt hem...som alternativ till den kopp ( av två) som jag kraschade?

25:- till förmån för katthemmet.

Dagens utflykt blev lite lustig. Skulle köpa present men kom hem med två surdegsfrallor från Hellmans och en påse finska kakor ( runda pinnar) till förmån för katthemmet. De sistnämnda inköpta på Stora Torget.

Trist Allahelgonamode hösten 2011.

Skulle kunna tänka mej ett hjärta till vänster som omväxling men utan ljus...
Dessa blaffor! Vem köper dem?
Dessa kottar i olika storlek, här i en mellanstorlek men men...

Vad häller man i vasen?

Vad var det för något våra mammor hällde i vasen för att vissa växter skulle hålla sig längre, på 60-talet?

Löpartävling mellan Betlehem och Jerusalem.

Det har varit en löpartävling mellan Betlehem och Jerusalem.
JPII Games kallas det: det kombinerade pilgrims- och idrottsevenemanget som i dag går av stapeln i Nasaret och som bygger på tanken att idrott har kraften att riva murar och förena människor. Sju gånger tidigare har spelen hållits, i år hålls de för den åttonde. Idén är att idrotten är ett gemensamt språk som förenar och ger tillfälle att mötas över nationsgränserna.

Vad ger man en ung man som fyller 25 år?

Jag har ett allvarligt problem.  Kusinernas födelsedagar ( sonens) kommer tätt nu. Snart fyller en av dem 25 år. Jubilaren arbetar inom den tekniska världen...IT/TV  tror jag, önskar sig inget inom området denna gång, tack och lov. Önskar sig däremot pengar till lektioner i Japanska och elbaskurs/lektioner. Detta kostar ju en del och jag brukar inte lägga en förmögenhet på dessa kalas. Den unge mannen har ett bra jobb, troligtvis en bra lön och jag önskar mera hitta på något mindre men ändå en bra present. Jag ger av princip inte bort pengar. Jag behöver tips. Vad skall jag hitta på?

Tantalunan varnade för polisen.

Idag när jag skulle åka iväg till jobbet var jag med om något underligt och samtidigt lite obehagligt. Jag svänger ut på den lite större gatan och ser samtidigt en kvinna, 60+ som hoppar fram på trottoaren och gör något som liknar ett tjolahoppsanskutt och sätter upp en hand med tecknet ovan. Jag ser att hon gör så gentemot den lilla svarta bilen som kör framför mej och jag råkar ut för ett liknande beteende. Min första tanke är, håller jag på att tappa ett hjul eller något liknande. Jag kollar att jag  inte har några bilar bakom mej osv och stannar och backar bakåt då jag trodde att något hade hänt. Tantalunan stannar då upp. Jag bestämmer mig sedan att allt är ok med min bil och kör vidare.
Vid nästa korsning in mot stan såg jag varför kvinnan viftade. Där stod fyra poliser. En av de unga männen var en av min sons nära kompis under många år. Han hejade glatt på mej. Dagens onsdagsmorgon fick jag alltså testa huruvida jag körde nykter eller inte. Testet visade att så var fallet, något som jag själv misstänkte eller egentligen var helt för vissad om.

"Detta lilla avsnitt av världen"

Detta lilla avsnitt av världen
Fick just ett meddelande att den bok jag beställt är något försenad...Bokens titel " Detta lilla avsnitt av världen" kanske ger en föraning om att här handlar det om den lilla världen, för övrigt den lilla världen i min pappas Jämtland. På Bokus hemsida beskrivs boken så här : "" Vintern i "Södra Norrlands Kustland, Inland och Fjälltrakter" är lång och hård. Människorna blir likadana. Det hindrar dem inte från att lika oväntat som vintern, ge vika för sommaren med varma känslor och äkta kärlek. 
Skrapar man på fasaden spelas prov på de sju dödssynderna upp.""
Författare är Berit Källström.


Snart kommer mitt paket

Jippi!!!!
Snart kommer mitt paket.

Ny kursstart

Terminens studiecirkel har satt i gång. En bra kväll blev det. Kollegan och jag var trötta men nöjda efteråt.

Jag vann grytan!


En av sonens kusiner fyller snart år. Hon har dessuton flyttat ihop med sin pojkvän. Den sista tilldragelsen har jag i egenskap av faster inte uppmärksammat men till kalaset m.a.a. födelsedagen skall jag. Hon önskar sig en järngryta. Denna har jag hittat på Tradera. Inte äldsta varianten men denns var dessutom oanvänd(!).
Nu skall det betalas.

Överfulla Garage och Förråd!

Garaget och för all del specifika förråd är intressanta platser i  ett hem. Hur har Ni det där? Är det enkelt att hitta det man behöver? Finns det synliga arbetsytor? Kan man röra sig? Änvänds det till möbelförråd i avvaktan på "att jag kanske behöver soffan om ett par år" osv?
Vi har ett garage där det av olika skäl inte finns plats för någon bil. Rummet används för förvaring, lite hur som hellst. Golvytan är minimal. Här finns saker "för många viktiga ändamål som kan vara bra att ha vid en specifik situation".
Kan nämna att Herta kört till återvinningen två dagar i rad. Mannen har dessutom kört ett pass avseende trädavfall. Herta har samlat ihop ytterligare återvinning som lär bli en bil nästa fredag efter jobbet. Nu pratar jag inte gamla saker utan SKRÄP. I garaget idag hittade jag ett par intressanta kassar där i varje fall den ena inte varit uppplockad sedan vi flyttade sist vilket var många år sedan.Sen har vi minst en klädkasse till insamling och ett par kassar med loppisprylar vi förmodligen inte kommer att använda. Var kommer allt ifrån?
Hur gör Ni?
Har Ni också en massa saker som förhindrar framkomligheten hemma?

Genus + garaget och fetaost.

Akut situation har uppstått. Planen att laga middag kan inte genomföras pga diverse aktiviteter till vilka genusförklaring kan härledas kopplat till annan aktivitet i garaget eller dess närhet. Herta måste då snabbt ta tag i situationen.

Fetaostens dag

Idag den 15 oktober är det Fetaostens dag. Detta måste självklart uppmärksammas i det Hertanska hemmet.
Hur äter Du Fetaost?

Återvinning eller gymet?

img_0509 (MMS)

Idag var jag på väg till gymet efter jobbet. Det är ett tag sedan jag var där nu. Alldeles innan jag skulle parkera så ändrar jag mig snabbt för att istället åka hem och packa bilen full med skräp för vidare färd till återvinningen. Hur kan det komma sig att det finns så mycket skräp och att det hela tiden dyker upp nytt. Det mest nostalgiska i mitt fulla billass var mina miniskidor från sjuttiotalet som någon kört lite hårt med, eller om plasten började bli dålig, under de senaste åren. i varje fall finns de inte hemma hos oss mer.


Har någon dött?

Telefonen ringer......
Herta: Ja det är Herta.
Okänd dam: Är det Herta?
Herta: Ja
Ingen där
Ingen där
Ingen där
Samtalet bryts
Herta försöker att hitta telefonnumret i telefonen utan resultat. Damen ifråga lät så allvarlig och telefonnumret var nytt och okänt. Människan ifråga lät inte som en telefonförsäljare utan mera allvarligt sinnad.
Telefonen ringer igen.....
Herta: Herta
Okänd dam: Ja hej det är gamla svägerskan ( som inte säger gamla svägerskan utan anger sitt gamla namn som hon haft i alla tider)
Herta: Hej och samtalet fortsätter i ca 30 minuter.
Som kuriosa kan nämnas att när samtalet kom satt Herta i TV-fåtöljen och halvsom samtidigt som programmet "Bonde söker fru" utspelade sig. En av bönderna hade just visat upp sina helt ljuvliga små ponnies, det var sommar och solen sken och Herta halvsov och tyckte att detta var var hon orkade med en vanlig onsdagskväll med 2½ arbetskvällar på raken. Hon var helt borta i nyllet och undrade vem det var. Damen lät allvarlig och sekunderna var långa innan kontakt skapades såtillvida att Herta förstod vem det var och att ingenting hade hänt med någon anhörig någonstans. Sådana samtal har inte varit helt ovanliga i det Hertanska hemmet.
Herta hade sovit i två timmar tror hon när samtalet kom. Får man göra det en vardagskväll så här? Borde man inte röja hemma eller något typ koka äppelmos eller något annat maffigt.

Trött

Två sena kvällar i rad har det blivit, även idag blir dagen lite längre men bara lite. Men det kommer dagar som kommer att vara bättre och kortare, jag vet. Och jag behöver avsluta på ett bra sätt.
Men....solen skiner idag. Och dagen idag blir en innehållsrik, lite krävande dag. Det känns rätt kul faktiskt. Tar ett par timmar komp på fm, sen sätter det igång.
Men såna här småkäcka bilder brukar inte jag lägga in?????

Girlpower and fotball.

Vilken kväll! Först Girlpower, en kanonkväll och sen hem till fotbollsmatchen som ledde till vinst. Kanon! Det blir till att vara med i EM nästa sommar för Sverige. Vilka matcher vi kan komma att få se då.

Övervintringstävling

Pelargonerna nedklippta och omplanterade i överkomliga krukor att ha på fönsterbrädan. Nu blir det tävling mellan grannen och mej. Herta har nämligen utmanat henne i att hålla liv i pelargonerna. Funderar på att föreslå henne att den som förlorar bjuder på kaffe i vår.

Att bevara sociala kontakter och glömd plånbok.

image description
Idag bara ville jag äta lunch med någon. Jag ville prata bort en stund om lite av varje och jag har faktiskt en timmas lunch och jag behövde in till stan och fixa mackor till kvällens arbetsmöte med styrelsen. Sagt och gjort messade jag en fd kollega och samarbetspartner. Hon hade lunchen ledig och vi bestämde att ses på Indiska, den lilla stadens indiska restaurang, där vi beställde in vegetariskt av olika sort. Så gott. Kollegan glömde så passlit plånboken vilken möjliggjorde för mej att få betala lunchen.
Vårt samtal handlade bl a om sociala kontakter och om vikten av att bevara dem. Nu har dagens tankespriddhet kopplat till dagens lunch också möjliggjort att jag blir bjuden på lunch om en månad. Trevligt!

Nu skall äpplena in.

h
Nu skall äpplena in. Här skall förvaras Ingrid Marie i massor.

Hur skapa folkvett?


Hur gör man Falafel?

Jag såg att det finns färdig snabbmix om man vill göra Falafel. Bruksanvisningen på förpackningen verkade vara på arabiska, ett språk som jag inte behärskar.... Är det någon som vet hur man gör. Jag gillar verkliggen denna rätt. När vi var i Israel/Västbanken åt vi ofta detta som gick att hitta i olika buffeér och liknande. Jag skulle gärna göra hela proceduren för att prova. Är det någon som vet hur man gör då?
Från Betlehem i Palestina på Västbanken.

Fikonsylt från Libanon.

Är det detta som vi kallar för fikonmarmelad? Lite stora burkar men skall nog prova nästa gång jag handlar.

Päronstöld ... eller pärontjuvar i stan.

Någon har helt sonika tagit sig in i vår trädgård, förmodligen via bakvägen och stulit alla våra päron i vårt familjeträd. Trädet inköptes för snart 10 år sedan och har inte direkt burit så mycket frukt, förrän nu i sommar. Denna helg skulle vi plocka av trädet. Vi har dock fått hjälp med nedplockningen och denne hjälpare har tagit ned precis allting som finns. Inte ett päron finns kvar. Inga rester heller så plockaren har varit av mänsklig natur.
Ett annat gammalt hederligt ord är pärontjuvar. Trist för oss och stulen frukt är väl inte lika god, eller?

Bidrag bara när man behöver, eller?

Vad är det som gör att politiker i alla politiska läger då och då gör så här, när man inte behöver, trots att man fått råd att låta bli, för egen ekonomisk vinning skull? Det är sorgesamt och en skam för vårt land att vi inte förstår bättre? Varför tar vi ut bidrag som vi inte skall ha och som vi förmodligen inte behöver? Jag fattar inte? Vad är det som gör att vi blir så?

Agenda 2011-10-08

Dagens agenda sett från morgonfåtöljen:
 • Shoppa loss på kulörtvättmedel på ÖB
 • Bära ner 4 fulla papperskassar i källaren sk skyddsstädning( till dess mannen är så pass kurerad från förkylningen att vi tillsammans kan åka ett par lass till återvinningen...för alla som tänker genus här och att hon kan åka själv så orkar jag inte kommentera det just nu)
 • Plocka fram Klippo från 70-talet och ta ett varv runt gräsmattan.
 • Hämta granris från platsen där man avverkat här i närheten.

I samma säng!

Klicka på länken så får Du se hur paret (och deras katter) har det på nätterna.

Många läsare men inga kommentarer.

Under den senaste tiden har jag haft många läsare men inga kommentarer. Funderar vilka Ni är som gillar att läsa, skumma över men som inte just kommenterar?

Fredagsfunderingar

Funderar lite på fredagsmiddagen. Mannen äter ju gärna korv så...
Mannen gillar ju vanlig korv...så detta kanske kan vara något till fredagsmmiddagen...

Cykel till och i tjänsten.

AGENDA EN ONSDAG I OKTOBER.
 • Till jobbet, 6.5 km
 • Möte i stan, 3.4
 • Åter till jobbet, 3.4
 • Hem, 6.5
 • Fixa middag, hemstekta hamburgare
 • Till gymet, denna resa skall företas med bil.

Sambandet mellan en kassett och en penna.


Skördefesten dag 2, Öland 2011.

Mitt emot Borgholms slottsruin hittade vi denna ruin, speciellt för Skördefesten.
Nu har vi kommit till Solberga gård.
01_solberga
Solberga gård ligger alldeles utanför Köpingsvik, 5 km utanför Borgholm. Här händer det massor under skördefesten.
Försäljning av frukt och grönt av mången sort.
Sättvitlök till höger i bild.
På Solberga serverades Pumpasoppa eller lamkorv. Vi tog både och fast inte båda två?
Pumpasoppa
Lammkorvskön.
Pumpaodling
Stressless
Sötingar
Och sen F;ra Tr'dg[rd
Galleriet vid G'stgivareg[den i S;dvik.
M[nga gallerier och konstutst'llningar finns det p[ :land under sk;rdefesten.
Det b;rjar m;rkna
Extra arrangerade utedass helgen till 'ra.
Denna konst helt underbar. Vill ha dessa bilder hemma.
Helt underbara. Passar s'kert hemmavid.

Uppdämda behov

Ok nu är ju inte sk shopping mitt största intresse men ibland kan det vara kul om man nu hittar sådant som kan vara ett komplement i ett mer eller mindre välsorterat hem. Två ex av denna ovan blev det. Kan bli rart i vinter med värmeljus i. Nu kan vi förståss inte använda dem i vinter men det är en annan historia...

Radhusbiffar

Radhusbiffar
Hittade ett paket radhusbiffar i kylen som tillsammans med ett paket bacon och någon sked lingonsylt blev en smakrik måltid/middag för mej och mannen.

Skippar flyget 13:e raden?

Är det  verkligen sant att många flygbolag skippar den trettonde raden i planet? Enligt artikeln gör följande bolag detta för att inte bringa otur:
* Air France 
* Austrian 
* Continental 
* Emirates 
* Lufthansa 
* KLM 
* Ryanair 
* SAS 
* Singapore Airlines 
* SWISS 
* Thai Airways International 
* Turkish Airlines 
* Virgin Atlantic 
* Widerøe
Tänk om detta visste jag ingenting tidigare idag.

Trerätters söndagslunch! Var är jag?

img_0835 (MMS)

Trerätters söndagslunch! Var är jag?


Stolt fjällskivling Vi hinner inte skörda ...

img_9162 (MMS)

Stolt fjällskivling Vi hinner inte skörda så denna får vi lämna kvar. Vill inte ta den när den inte är mera utvuxen.


Vid abstinens - ring!


På rundtur i Ölandsnatten.

img_6997 (MMS)

På rundtur i Ölandsnatten. Vilken kväll. Mörkret har inställt sig och vi åker runt på Norra Öland ( man kan åka på södra också om man vill). Vi har ätit i denna väderkvarn, Sandviks kvarn nästan tre mil norr om Borgholm. Därefter gick vi ner till hamnen i Sandvik. Vattnet låg helt stilla, marschaller överallt. På andra sidan 136:an ligger ett litet mysigt Öländskt samhälle, Södvik där vi också tittat runt en hel del, pratat med konstnärer och människor och kanske handlat något... berättar en annan gång, kanske. Annat skall vi också hinna med, natten är lång. Det är tänt i lyktor, ljus och marschaller och vi ser var vi kan titta in.


Lördagsnatten

kartaskordef.gif
Skördefesten är känd för händelser både dag och natt. Få se vad vi hittar på ikväll?
konstrundanlit.jpg

Ölandslunch i skördetider, Pumpasoppa.

img_5326 (MMS)

Ölandslunch i skördetider, Pumpasoppa.


Hallsduk för 1195:- ???

Snygg tänkte jag...kanske en present till mannen...tills jag fick veta priset, 1195:-...för en hallsduk.
Den får han faktiskt klara sig utan. Tror jag inte är några som hellst problem, med det priset.

Ut bland pumpor och lamm.

Nu skall vi ut ibland pumpor och lamm.

Nu går jag.

img_5700 (MMS)

Nu går jag.


RSS 2.0