Hållets dagcenterUsh vad mycket kläder man har som inte används. Idag var jag i slängartagen igen. När jag slänger kläder som är i gott skick så åker jag hit. Tidigare så la jag ut på Tradera men jag har ingen lust och tid att hålla på med det just nu.
Hållets Dagcenter ligger vid Visornas väg i Nyköping.
Detta är kyrkornas samlade insamling i Nyköping. Allt som kan och är i gott skick skickas på transport. Alla barnkläder packas direkt. Det enda som inte skickas är sådant som inte går att använda dit det skall skickas. Kläder som inte passar i sammanhanget osv. Dessa säljs antingen i en liten butik i anslutning till dagcentret alternativt körs över till Öppen hand och säljs där.En bild så Du skall gå rätt...
Insamlingsboxen

Idag har jag rensat, igen. I sammanhang med den andra nyligen icke valda rensningen rensade jag idag ut diverse som inte passade någon. I sammanhanget passade mannen också på att rensa ut diverse märkesskjortor av bättre kvalitet som av någon anledning hade en felaktig storlek eller något annat opassande. Detta innebär mera plats i garderoben. Dessa kördes också iväg.


Pizzahungrig

17c4bac028a71cce71ac0a155b24b6a2.png

Pizzahungrig


Mera Fik@.Glömde informera om vad jag åt i torsdags på Fik@a.


FågelhemI Dagens Nyheter idag, nyhetsdelen och näst sista sidan kan man läsa om ett enkelt sätt att fixa till några fågelbon som man enkelt hänger upp i trädet hemma. Man tar alltså en urdrucken vinbox som redan har ett lagom hål för småfåglarna. Handtag finns också varför det är enkelt att hänga upp denna i en gren på trädet eller på annat sätt. Det blir också hygieniskt. Man kan efter avslutat boende elda upp boxen varför det blir extremt hygieniskt. Det är alltså enkelt och man kan hänga upp många boxar i trädet. man behöver inte köpa dyra holkar.

Jag vet inte om jag vill ha denna typ av fågelbo hemmavid.

Jag vet inte om jag vill ha en massa boxar som hänger på grenarna vid vårt träd på framsidan där fåglarna sitter och språkar. Kanske en. Neej jag vill inte.


Det som göms i snö


Kommer upp i tö.


Sj biljett


Visst är det bra!

Visst är det bra? Jag har idag bokat en sj biljett till sonen som kommer hem nästa helg. Förr i tiden så skulle man skicka pengar och krångla i god tid om man som läsandes i annan stad behövde sina föräldrars pengar. Nu kan det gå till på ett betydligt enklare sätt:

Sonen ringer sin mamma: Mamma, skulle Du tycka att det vore kul att sponsra min biljett hem nästa helg?
Modern svarar: Visst kan jag göra det (Inom parentes har vi pratat om detta gällande just denna resa)
Sonen: Bokar Du en resa på nätet. Jag vill åka då och då.
Modern: Ok jag bokar. Säg till när Du får bekräfttelsen från Sj.

Efter samtalet loggar modern in på Sj:s hemsida och bokar aktuell biljett. Bekräftelsen går till sonen och betalningen tar jag hand om direkt till min bank.

Visst är det praktiskt ur många aspekter?


Fixa sexpacket!


Vad kan man göra för att förbättra?

1. Plankan

Så gör du: Ligg på magen på en träningsmatta. Res hela kroppen i en rak linje, så att kroppstyngden vilar på tårna och armbågarna. Håll upp höften och håll ryggen rak. Spänn magmusklerna och andas normalt. Håll positionen i tio sekunder. Upprepa tre gånger.


2. Sned planka

Så gör du: Ligg på sidan på en träningsmatta och res hela kroppen med ena armbågen och fötterna som stöd. Stanna i positionen i tio sekunder. Upprepa tre gånger.

– Den här övningen är väldigt bra för att attackera magens sidomuskler, eller de så kallade kärlekshandtagen. Är du nybörjare kan du göra övningen lite lättare genom att pressa kroppen upp och ner i stället för att hålla den mer statiska, lyfta positionen.


3. Rulla boll

Så gör du: Sitt på knä i en upprätt position. Placera båda händerna, med knutna handflator, på en balansboll framför dig. Håll armarna sträckta. Rulla nu bollen först framåt och sedan tillbaka igen. Var noga med att axlarna, magen och knäna är i en rak linje under hela övningen. Upprepa varje rullning tio gånger i tre set.

– För att göra övningen ännu mer effektiv kan du placera händerna närmare dig själv. På så sätt måste du rulla bollen längre och din magträning blir mer intensiv.
 
Jag hittade dessa tips i Aftonbladet på webben den 27/1 2010. Klickar Du på länken finns det också bra bilder hur Du gör. Tipsen kommer från Joe Dowdell, kändistränare.

Jag kan konstatera att plankan är en av mina gamla favoriter som finns känd hos de breda folklagren som tränar tror jag, att ligga på sidan och pressa har vi väl gjort lite då och då om vi försöker hålla formen och att jobba med boll, ja det har funnits också.


Mycket på televisionen...Hur skall jag hinna med ikväll. Alla OS utsändningar och sen sjunger Anna i Malmö. Tur att man har en hårddisk. Vi vet alltså vad vi gör hela natten.


Kaffelunch
Äntligen kom jag iväg till gymet, inkl mannen som jag lyckades också sparka med. Morgonen innehåll styrkekträning och ett spinningpass inkl en massa stretch.

och sedan
gick vi till
Cafe Hellmans.
Det bidde ingen bild men det bidde Gulaschsoppa, bröd och sallad samt kaffe förståss dvs sk kaffelunch.


Sent till bokrean


Som sagt, kom sent till bokrean först idag. Här kommer lite skrivet om böckerna, inte av mej utan av andra. Jag har inte börjat läsa dem ännu.

Dessa inköp har jag gjort:

Skönhetsskolan i Kabul av Deborah Rodriguez.

Strax efter att talibanerna störtats 2001 beger sig Deborah Rodriguez, en hårfrisörska från Michigan, till Afghanistan tillsammans med en hjälporganisation.
Rodriguez berättar med värme och svart humor om livet bakom burkan. Skönhetsskolan i Kabul är en märkvärdig berättelse om en extraordinär samling kvinnor som tillsammans lär sig vänskapens, frihetens och hårfärgningens konst.De afrikanska breven av Eva Lejonsmmar.

Eva Lejonsommar bjuder på en fängslande berättelse om konflikt, försoning, kärlek och skuld, som är både väl genomförd och ambitiöst upplagd. Hon förenar mångbottnad intrig och övertygande personskildring med en helgjuten och levande prosa.I MUNTRA DAMERS SÄLLSKAP
av Alexander McCall Smith
och Livets skafferi av samme författare.

Här kommer ytterligare två böcker i serien om Damernas detektivbyrå. Måste läsa böckerna innan jag er filmerna.


Känner mig väldans nöjd med dessa inköp.


Bokrea

-f813e0524a0af04d6b12b421d6ea1e9.png

Bokrea


Klädpolicy kräver ?
En person, Torbjörn Vendestad kom till jobbet utan slips. Nu är det stor risk att han förlorar jobbet vid busstrafiken i Umeå. Några "klädkontrollanter" har upptäckt hans förehavande och man har nu givit honom order att ta på sig slipsen. Torbjörn kan inte ha slipsen på sig med anledning av att då får han inte på sig "tjocktröjan".

För närvarande står han på Vasaplan i Umeå med ett protestplakat på kroppen. Vid sin sida har han chaufförer som tagit parti för honom.

Torbjörn Vendestad, som kört buss sedan -88, tror att det hela kan sluta med att han får sparken. Men han tänker inte ge sig utan kamp.

– Jag får medhåll av ett helt gäng chaufförer i denna märkliga situation där trafikchefer på grund av principer vägrar ge med sig. Arbetsgivaren driver lokaltrafiken med mycket stelbenta regler där slipsrazzior ingår.

– Detta med klädpolicy är ju inget konstigt alls utan väldigt vanligt inom många företag. Det finns säkert de som uppfattar oss som fyrkantiga, men finns det en klädpolicy är det för att den ska följas säger Rpöf Kodmodin på företaget Nobina.

Hur skall vi ha det på våra jobb? Skall det finnas vissa jobb där man kan klä sig hur som hellst? Eller skall företaget ha rätt att ha vissa krav? Kan man ha undantag vid kallt väder eller sommarvärme? Villka undantag kan man i så fall ha?

Personligen har jag haft arbetsupgifter där vissa kläder inte är ok. Jag skulle aldrig gå i alltför urringat. Jag skulle absolut inte gå i shorts, inte alltför korta kjolar. I vissa sammanhang bär jag alltid långärmat. Det har funnits arbetsuppgifter hos mig tidigare då jag alltid har haft dräkt te x. Vintertid har  jag haft det lättare som kvinna.

På vissa arbetsplatser går man i slips. Det bara är så. Jag kan förstå arbetsgivaren. Som anställd på bussföretaget representerar han sitt företag, han skall ge service, säkert vill man att han ser klädsamt klädd ut osv. Jag tycker att bussföretagets policy är självklar. Kan man göra något när det är isvinter kan man fråga sig?  Bättre anpassad tjocktröja kanske. Behöver chaufförerna kurs i hur man knuter slipsen?

Vad tycker Ni?


Facebook

Hur kunde det komma sig att jag tycker detta med Facebook är kul? Någon som vet? Jag skulle ju inte tycka att det var roligt. Det hade jag ju bestämt mig för.

Knep & Knåp nej tack!


Kom hem idag tidigare än vanligt och ganska snart ringer telefonen. Lyfter luren och då är det en trevlig herre som konstaterar att jag prenumerar på ICA-kuriren. Har gjort svarar jag då jag nyligen avslutat en prenumeration. Han vill då berätta för mej om tidningen Knep och knåp och undrar samtidigt om jag kommit i kontakt med den eller känner till denna tidning. Jag svarar att jag vet hur den ser ut. Han berättar då ingående om vilka korsord som finna i denna. Han har tidigare i vårt samtal också fått svar Ja på om jag läser korsord eller inte.

I Knep och knåp finns massor av dylikt säger han och vill erbjuda mej en prenumeration jag minns inte för hur mycket men i åtta månader i alla fall.

Jag passar då på att informera honom om att jag ganska nyligen börjat lösa korsord att jag behöver en vecka på mej och har ändå inte lyckats lösa hela ICa-kurirens korsord denna vecka innan nästa nummer kommer. Jag informerar honom också om att jag lagom tills min pensionering vilket säkert några läsare känner till, kommer att dröja länge, tänker ha hunnit så pass långt att jag kan lösa delar av Svenska dagbladets kryss men att jag i nuläget bara blir uppstressad av en extra korsordstidning.

Mannen gapskrattar en lång stund och vi önskar varandra en trevlig helg.


Vill inte!


Jag vill bara kort meddela:

Jag vill inte ha en istapp i huuvdet!


Planering


 Idag har varit en svår dag. Har pratat psalmer, solosånger, begravningsritualer och inte minst minnen och bilder. En underbar präst.

Främmat eller främmande?
Säger vi främmande eller främmat idag?


Idag när jag åkte bil så hörde jag en intressant diskussion på P1. Man pratade om orden främmande och främmat. Dessa ord minns jag från 60- och också 70-talets Sverige. Jag tror att vi sa främmande nån gång i mitt föräldrahem. Vi sa nog gäster mest eller så benämdes folk med sina namn. Jag tror att jag har använt orden ibland. Främmande alltså inte främmat. En av mina kompisar använde ofta ordet främmande. Det gällde då kompisar som skulle komma och hälsa på.
På radion fick vi lära oss att man använder dessa begrepp mer i Norra Sverige än här i sörlandet eller kanske ändå mer söderut.

Hur gör Du ? Använder Du någon av orden främmande eller främmat?


Våren har kommit.


I Södermanlands Nyheter har en läsare skickat in det första vårtecknet.

Väntrumsprat...

 

Hördes i ett väntrum...


Satt i ett väntrum och väntade på min tur. Hörde då detta samtal mellan två personer, en kvinna och en man. Båda befann sig i en obestämbar ålder mellan 60-70 år, kanske.

Först har man en ingående discus om snöovädret och dess möjligheter. Kvinnan och hennes man hade varit uppe och skottat ner från taket( mannen var inte med idag). Mannen stod på taket och skottade ner och hustrun (tror jag) stod nedanför och tog emot snön och skottade den vidare. Det hade varit arbetsamt men hade gått så bra. Mannen bredvid hade skottat sin balkong. Detta hade också fungerat skapligt.

Sen kom rejäl människa typ undersköterska på aktuell mottagning och blandade sig i samtalet, typ vad kul att ses, hur är det med Er, till dem? Jag satt en  bit bredvid och försökte fördjupa mig i Jaktnytt resp Allers. Han aldrig som tur var komma till Allers. 
Taras artikel med Elisabeth Fritz fick jag lämna när jag betalade i kassan. Måste läsa den helt och hållen någonstans någongång. Hon verkar vara en otrolig advokat, så kunnig, driven och engagerad. Blev precis uppropad när kvinnan i hucklet kom in genom dörren, varpå jag tvingades lämna tidningen. Den förmode Uskan berättade att i sommar skulle hon aldrig säga att det är för varmt eller klaga på värmen. Hon skulle vara så glad och tacksam för alla varma dagar som vi skulle få. De käbblade en stund om detta. Hon hade också varit på semester 14 dagar då hennes gubbe hade fyllt jämt.

Så dök en lång mörkhårig dr upp i korridoren upp och ropade upp mannen. Han vände sig omgående till lilla tanten bredvid med frågan : Är detta frugan?
Alla tre började skratta glatt. nej det var det då inte. Mannen följde med Dr lång och mörk in på ett rum och damen 60--70 år satt kvar tillsammans med Uskan som inte skulle klaga på värmen i sommar och skrattade gott en rejäl stund.
Uskan lämnade kvinnan i väntstolen och gick vidare.
Kvinnan satt kvar och såg jätteglad ut en lång stund, rödblommig och dan.

Ja så kan det vara ibland. Vi möts och blir glada. Vi får göra andra glada och vi får vara glada för andras skull.


Fik@


Idag är en ledig dag. Ledig såtillvida att jag är ledig från jobbet. Ägnar dagen åt att plocka i gamla saker som nu har kommit hem till mej samt fixa lite ärenden också, på stan. Självklart skall jag äta en lunch då ute. Fik@ passar väl bra i detta sammanhang.


Orkar bara sitta i soffan och kolla på OS.
Orkar inte göra något vettigt ikväll. Orkar absolut inte blogga. Har packat, släpat saker och fyllt bilen och tömt bilen och släpat in.
Mera lass och mera släp lär det bli.


När kommer husse?

0-3def13880cca8840db302e3c07ca5376.png

När kommer husse?


Ta ut pizzan, på med räkorna och in igen.

Idag har vi varit och börjat tömma min brors lägenhet vilket måste göras inom en månad. Vi kom mitt i förmiddagen delvis pga att bilen inte startade och att uppfarten behövde skottas. Situationen krävde därför lunch inom ett par timmar. Det finns en pizzeria på den ort där min bror bodde och jag skickade mannen dit för aktuellt viktigt inköp.

Fn beställer jag oftast in en pizza innehållande champinjoner, räkor och skinka. Jag bad mannen fixa en sådan till mej. När han kommer tillbaka berättar han att när själva pizzan verkade klar tog de ut den, la på räkorna och sen in igen en kort stund innan pizzan var helt klar.

Pizzan var jättegod och räkorna godare än vanligt.

Kaniner räddade!

Klicka på länken och se bilderna från när frivilliga från Ove Nilssons borr gräver fram kaniner i rasmassorna. Ca 1000 kaniner fn räddade.    (Film av K-G Z Fougstedt fotograf på Södermands Nyheter)


Igenskottat!Nu har snösvängen kört upp en massa snö på trottoaren.

Jaha, nu är trottoaren igenskottad av snösvängen.


Livräddare!Vilken yrkeskår!


Livräddare på många sätt.


Kaninerna i fara


I nya Tennishallen i Nyköping pågick i helgen en kaninutställning. drygt 1600 kaniner tillbringade helgen där. Nu har taket rasat in och ca 800 kaniner befinner sig under det raserade taket/väggen. Klicka på bilden så kommer Du till Expressens film.Fredag igen...

Fredagskväll. Det funkar med grillad kyckling, ris och sallad. Ok ett glas rött också. Vet inte något mer. Kanske skall vi ut och skotta snö, kanske går mannen ut själv. Själv upplever jag att jag har skottat tidigare idag...allt nästan.


Garage med snöslunga?
Är som sagt ledig denna vecka. Fundrar över om jag måste skotta snö för att ta mig ut eller kanske mera för att sedan ta mig in igen. Måste ut och fixa med en massa saker. Skulle behöva en snöslunga! Någon som använder sig av en sådan? Lugn jag skall inte skaffa någon men lite lockande är det.

Just nu måste garaget tömmas för att få in en massa möbler.

Hur tömmer man ett garaget?

Kvällen börjar med soppa.

51d16a8f0d71a32d1bd5aaf66644a5fc.png

Kvällen börjar med soppa. Kanon att börja ett kurstillfälle så för dem som jobbat hela dagen. Vi kommer från olika sammanhang och vi lever olika liv men vi träffas och samtalar om något som intresserar oss  som vi kan och/eller som vi tycker är spännande eller vill lära mer om.
(bilden visar utsikten från parkeringen innan jag gick in)


Nattlampa och utdikade promenadvägar.

En äldre herre skriver en inändare i lokaltidningen. Han beskriver hur kommunens ansvar har sett ut under en fyrtioårsperiod kopplat till ansvar för gångvägar som initialt saknat "nattlampa", att områden runt gångvägar inte dikats ut utan står i för vissa människor högt vatten under många år. Han lyckas på något sätt koppla samman detta till kommunens ansvar för att entreprenörerna sköter snöröjningen vintertid och med inriktning på just den gata där jag bor. Att villaägare inte kan skotta för att snöröjarna skottar upp hur mycket som hellst på trottoarerna. Men det finns ju en gång/cykelbana på andra sidan och vi går över vägen ibland och försöker öppna upp där så d.ä mannen och även andra kan ta sig över.   Vi har oftast skottat både den egna lilla gatan men också stora farleden bredvid som vi gränsar till. Lite skönt har det varit denna vinter att det har varit nästan omöjligt att skotta de många metrarna ut med den vägen pga snösvängens inpackning.

Nånstans måste det vara viktigast att snösvängen hinner med där de många människorna finns och går och inte på gatorna i ytterområden där fler promenadalternativ finns.

Vi kanske skall lista ut vem mannen är och bjuda in honom på lite kaffe

Nu är det dags för studiecirkelbok

0-643d9c00374d817ec0f29b9ed00180ce.png

Kolla varifrån!

Nu är det dags för studiecirkelboken.


Förstår inte


Förstår inte att arrangörerna släppde iväg åkarna i störtlöppet utan att ha fått prova att köra banan en gång under träning. först? Tycker att det har hänt lite väl mycket under detta OS. Många åkare har kört av i sammanhang som känns onödigt för att de inte har koll på banan. Tidigare har det också varit slarv med ivägsläpp under längdskidåkningen te x. Inte kul och dålig reklam för arrangörerna.

Samtal som minnen


En av mammas gamla vänner ringde ikväll. Pratade om brorsan,pratade om livet, pratade om alltmöjligt. Minns plötsligt deras tfn-samtal, vad jag hörde om kampen, svårigheter som måste övervinnas, drömmarna, förändringsarbetet och om ett samhälle som inte fick vara en utopi. Livet blir så mycket lättare med fina minnen...Plockmat i massor mitt på dan.
En kollega fyllde jämt idag. Visst är det trevligt Trevliga arbetskamrater som fyller år vilket innebär att vi andra som inte fyller får åka dit och dela glädjen en stund. Jättegott med både mat och kaffe och smarrigt till. En annan kollega och jag konstaterade att man inte kan ta av alla tårtbitarna.Man kan däremot dela med någon annan så att man kan ta av allt. (Ps Bilden är från ett annat sammanhang)
Uppföljning krävs.

0-3a6b80952dec7a7ae1af991953896da7.png

Kolla varifrån!

Uppföljning krävs.


Årets besök har klarats av. Ja int

0-3a6b80952dec7a7ae1af991953896da7.png

Kolla varifrån!

Årets besök har klarats av. Ja inte helt för vi måste återkomma. I år var det nya att man skulle koppla ihop bilens bilbälten bak och lägga dit varningstriangeln. Kanske vill de inte in i bagaget och rota ibland skräpet.


Strul


Varför strular det när jag skall skicka inlägg till bloggen från mobilen? Det funkade ju igår?

Sms kan ta vägen...

Lyckades skicka ett Sms igår som egentligen skulle till sonen med ungefär följande textrad:
Begravningen blir på fredag XX månad kl 14.00. Jag ringer Dej ikväll. Som sagt detta skulle skickas till sonen som fm läser i en annan stad. Sonen ringde mej sent igår och berättade att han inte hade fått något Sms. Vi pratade sent igår om detta och jag funderade på vart jag hade skickat iväg Sms:et? Orkade dock inte gå upp och kolla i tfn.

Idag på sen em ringer en fd kollegas man. Jag svarar i min mobil och han undrar om jag har beställt någon speciell tjänst för telefoni till dem? Han var jättevänlig och trevlig. Neej det hade jag ju inte, vi har inte kontakt så ofta men lite då och då. Jag frågar honom om han har fått ett Sms igår och det stämmer. Jag hade lyckats att skicka iväg det till deras hemtelefon.

För dem som inte vet så kan man sms:a till människors hemtelefoner också. Det är ganska kul. En dataröst talar först om vilket företag som har denna tjänst och läser sedan upp Sms:et.

Men det är kanske inte så kul att få ett sms som talar om när och var begravningen skall vara och att jag sen ringer senare på kvällen och att jag inte gör det för mera info.

Mitt i allt det jobbiga just nu så tycker jag att detta var jättekul. Ja kanske inte just när de fick samtalet men sen efteråt. Vi skrattade båda två åt detta nu efteråt. Det är klart, lite bättre känns det om man får ett fel-sms som säger typ " glöm inte att köpa kaffe när DU åker hem".

Undrar hur många fel-sms som skickas? Har Du varit med om något kul sms, felskickat eller fått?

Behöver vår nu. När kommer den?

0-24cdcfe06b6c6b077614d1c29302e05e.png

Behöver vår nu. När kommer den?


Lilla semlan?


Stenkulla konditori tillverkar både små och stora semlor...

Träffade en gammal granne från radhuslängetiden på ett av stadens konditorier nu under lunchtid. Även hon var av den uppfattningen att de små semlorna inte alls var aktuella för inköp.


Katter genom historien...

Tigars d.ä bördig från Hjortsberga i Kvinneberga socken i Småland. Hade som sin huvudsakliga uppgift att vara råttjägare.

Får jag presentera mitt kattintresses ursprung, Tigars, verksam i Hjortsberga i Småland under tiden för andra världskriget. Hans huvudsakliga arbetsuppgift var som råttjägare.


Mobilbloggar


Anna har skrivit om hur  man mobilbloggar här och jag vill förmedla länken vidare till Dej som inte heller vet.

Det funkar bra med dubb under skor

733fc873877b6f3f4bc153434ab471d5.png

Det funkar bra med dubb under skorna. Väldigt skönt ock mindre halka.


Hur gjorde man?


Hur var det man gjorde när man bloggade ifrån mobilen... hos blogg.se? Jag kommer inte ihåg och jag har bara lyckats två gånger...?????

Hur var det man gjorde när man bloggade direkt från mobilen, hos blogg.se? Finns det någon som har en enkel manual i huvudet? Jag har f.ö. bara lyckats göra rätt två (2) gånger.


Impotent livskamrat sökes...

Nja det söker jag väl inte men boken var helt underbar.

Sista veckan har jag vakat vid min brors dödsbädd. En annorlunda uppgift. När någon mestadels inte är kontaktbar men känner att man finns där måste man använda tiden. Man kan inte bara sitta där en flera dagar i sträck utan att prata utan att byta tankar och känslor med någon.

I förvirringens tillstånd fick jag inte med mej något läsbart och när jag gått igenom avdelningens lektyr vilket mestadels handlade om ett resemagasin som specialiserat sig på Thailand och Phuket dit jag förmodligen aldrig kommer att åka. Jag vill inte flyga så långt och så länge bl a. Det fanns en bokhylla också med inte vet jag om det var väl valda böcker från lasarettsbiblioteket inkl en jättebibel som jag inte kunde hitta i.

Men jag hittade denna boken ovan, Titeln var Impotent livskamrat sökes på Bonniers förlag, utgiven i slutet på 90-talet. Författaren heter Gaby Hauptmann. En fullkomligt sanslöst rolig historia med förvecklingar och tokigheter samtidigt som den har en stor portion allvar i sig.

Carmen 35 är så vansinnigt trött på alla män som hon dejtar(!) Hon är också halvtihop med Peter tror jag han hette som bara verkar vilja ha sex med henne. Hon är trött på alla som ser henne som objekt och bjuder på mat och tror detta skall inkludera mycket mer. Hon sätter in en annons "impotent livskamtat sökes" och breven börjar droppa in...Mitt i allt detta lär hon också känne den gamla damen i trapphuset, Elvira 80 år vilkens liv visar sig ha en spännande historia. Allt samman knyts ihop i slutet i boken. Jag gillar trassligheter med humoristisk underton och denna boken har detta. Jag gogglade på boken. Många har läst den och dömt ut den totalt utom ett fåtal personer. Men det finns människor till allt. Jag gillade den och kanske är det så att när jag behöver koppla av så vill jag inte ha det allra djupaste. Det är mitt liv så ofta fyllt av i så stor mån ändå.

En stunds underhållning alltså!


Livet självtVar inte rädd, det finns ett hemligt tecken...


Ibland blir inte livet som man vill. När allt är som ljusast. När familjen har det bra, allt är ok med arbete, universitetsplugg osv och även egna hälsan är på G, Skidresan väntade denna helgen och livet leker som det också kan i mitten så här, så händer saker. Vi ställs inför livets förgänglighet. Mina barn- och ungdomsår parerar förbi (heter det parerar förresten?) i tankarna och jag minns sådant jag inte har tänkt på på länge.

Min älskade storebror lämnade sitt liv här på jorden i torsdags kväll. Han fick en stor hjärninfarkt i måndags em och jag har sedan dess funnits hos honom på lasarettet, på en underbar medicinavdelning där de var så bra och hade ett så bra och fint bemötande, något jag kommer att komma ihåg.
Var inte rädd

Var inte rädd. Det finns ett hemligt tecken,

Ett namn som skyddar dig nu när du går.

Din ensamhet har stränder in mot ljuset .

Var inte rädd i Sanden finns det spår.

Han älskar dig, han väntar dig i kväll –

En  kväll när du förstår hans hemlöshet

Och hur han längtar efter dina steg :

Från evighet har han stämt möte här.

Var inte rädd. Det finns en mörklagd hamn,

Du ser den inte nu, men färdas dit.

En dag skall du bekänna högt hans namn,

Hans kärleks frid som ingenting begär.

Du är på väg. En dag blir natten vit.

En dag och stjärnor växer ur hans famn.

Var inte rädd. Det finns en mörklagd hamn,

du ser den inte nu, men färdas dit.

Ylva Eggehorn

Vi skall skratta åt kluriga saker...


Vi skall skratta åt kluriga saker, vi skall skratta i himlen en gång...


vi skall skratta tillsammans en gång...


MättFörst åt jag spagetti och köttfärssås tillsammens med mannen.
Sedan ärtsoppa kaffe och kaka på en uppvaktning jag behövde gå på.
Nu håller mannen på med middag till oss Yakiniku

Hur skall det bli?


Föna rumpan!


Japansk toalett, vill vi ha en sådan?  washlet...kanske något härhemma?


Idag när jag läste DNn så kunde man läsa om olika toavaranter. I Japan finns det t ex också WC-stolar med många funktioner:
Först spolas rumpan ren i två steg, luften rensas på dålig lukt och sist fönas rumpan torr. Kombination av toalettpapper och bidé gr toapapperet verfldigt. Artikelförfattaren Erik Ohlsson konstaterar också att ett resurssnålt alternativ till detta är torrdasset där man i lugn och ro läser tidningen som man sedan torkar sig med.

I USA har ett ökat antal miljöaktivister börjat använda begreppet family cloth dvs man använder gamla trasor sv tex lakan mm. Dessa läggs sedan i ett förslutet kärl. Trasorna tvättas sedan och används i rent skick många gånger med förnyade tvättar emellan dvs ett återandvändningsbart alternativ till toapapper.

Vi måste vara mer sparsamma med miljön. Vi har bara en jord där vi skall leva och vi måste vara mer sparsamma än vad vi är idag. Vad är vi beredda till att göra? Jag måste fundera ett tag. Family cloths känns ju inte så trevligt om man te x går hem till andra eller får gäster ... eller är det bara jag som inte kommit så långt med med själv utan som faktiskt måste vänja med ett tag till. Jag kanske inte har något val?

Vad tycker Ni andra?


Staden full av snö

NyköpingshusSörmlandsleden rakt igenom stan. De Ni!

Ett slott med minnen från formstora dar.


Mera snö vid slottet
Mittemot Nykpingshus ser man NK-villan

 Redan 1902 bestämde sig ledningen för Nordiska kompaniet att satsa på en fabrik där alla led i möbel- och inredningstillverkningen kunde samlas under ett tak. Valet föll på Nyköping och där grundades NK:s Verkstäder som skulle finnas kvar till 1973. Här tillverkades, förutom varor till försäljning, all inredning till det nya varuhuset, som till exempel utsökta trappräcken, exponeringsbord och hyllor, stolar och soffor. Varuhuset var inte bara en affär där man handlade, det var också en scen som det eleganta Stockholm visade sig på och en salong för åskådare som njöt av allt som försiggick. NK blev snabbt stilbildande vad gällde heminredning och här kunde man verkligen beställa allt man drömde om till ett modernt hem. Prisförslag gavs till de kunder som önskade, medan andra handlade vad de ville ha och brydde sig mer om hur det skulle ta sig ut än vad det kostade. NK-villan var företagets lokal för bl a fester för personalen mm.

Gldlampsfabriken i Nyköping

Akta Dej för att få en istapp i huvudet.
Min favoritparkering bredvid Stadshuset,byggnaden som vi inte förstod när den byggdes på 70-talet men som vi förstår idag.


Massor av snö och bilar överallt som vill parkera och vara med. Här var det smalt idag.


Plog och skovel


Det finns tydligen mycket snö att ta hand om i år.

Ännu en dag på väg till jobbet. Hela tiden möter vi dessa snöplogar och det är nog tur. Vi har snskyffel på jobbet och det är nog tur så vi kan ta bort det värsta. Det har jag gjort några dagar nu när inte fastighetssktarna har hunnit med...sknt med lite mortion på jobbet....


Sommarlek

Det är långt till sommaren.


En lieman i päls.Katten Oskar förutspår dödsfall.

Han är fyrbent, pälsklädd, har svans och jamar.
Men katten Oscar är ingen vanlig misse.
Han vet när en människa ska dö.

Den gråvita katten Oscar jobbar som terapikatt på ett vårdhem för gamla och svårt dementa i amerikanska Providence. Där promenerar han runt i rum och korridorer och tröstar patienter och anhöriga.

Redan som liten unge kunde han förutse vilka patienter som skulle dö. Han kröp helt enkelt upp i sängen hos den som började närma sig slutet.
På fem år har Oscar haft rätt fler än 50 gånger.
 En av doktorerna på vårdhemmet, Davida Rosa har skrivit bok om Oscar. "Making rounds vith Oscar, The extraordinary gift of an ordinary cat.

Läs mer i Aftonbladet idag.  Visst har jag hört talas om katter tidigare med en otroligt empatisk förmåga. Detta med katten Oscar verkar utifrån detta ganska klokt. Många katter har en otrolig förmåga att känna in viktiga saker.


Styrka 60

Snöskottning måste väl ändå motsvara ett gympass emd styrka 60 min?
Ush! Tar detta aldrig slut. Vi har väl aldrig skottat så mycket som denna vinter. Och hela tiden så kommer det ny sn i ett ständigt fallande. När skall vi få slippa skotta. Ikväll har vi varit två personer som har skottat 70 minuter var och då har vi en av trottoarerna kvar...och den är jäääääääääääääätelång. Har lust att strunta i den men tänk om det kommer några gamla tanter och druttar omkull.


Present till en 55-åring?

Min svåger fyller 55 år på söndag. Jag ämnar uppvakta honom. Problemet är med vad. Upplevelser shoppar familjen upp sig på samt säkert något prylmässigt också.Han gillar prylar. Har Ni några förslag på såna där "ett-nödvändigt-måste-i-varje-välsorterat-hem-saker som kanske kan passa. Alla förslag emottages tacksamt.


RSS 2.0