Söndagslunch under en promenad


Rhodos i Nyköping


Fläskfilespätt på Rhodos i Nyköping
Måste göras och hanteras.Promenader och städning, handling och hämta paket, mera städ och plock, stryka gardiner och tvätta, planering, pappersarbete som blir kalrt och kan postas, mera pappersarbete som väntar sina kopior och sen blir klart.

Tänk vad skönt när man kan beta av sina saker som måste göras och hanteras.


Restaurang Forsen
Har ikväll ätit följande:

Vildandsbröst från Katrineholm serveras med en apelsin- och portvinsås,
rökt sidfläsk samt potatismuffins.

Forsens klassiker: Röda vinteräpplen i simmig kolasås smaksatt med
färsk rosmarin serveras med vaniljglass.


Kvällen var tänkt som en släktmiddag i mannens släkt. Lite förskottspresents delades ut, mer eller mindre roliga böcker till svågern och sen en fjällvandringmedövernattning till mej.

Kan Ni gissa var? Inte läsa i bildens egenskaper utan tänka lite själv nu när Du gissar!


Middag väntar
Så har jag förstått det. Det skall bli någon form av matintag ikväll kl 17.00 tillsammans med mannens familj. Har fått veta vart vi skall och det blir en av stadens restauranger inrymt i ett företagarhus. Behöver alltså inte laga mat idag.

Ester, vi är här nu!
Så var det fredagskväll härhemma. Alla gardiner i hela huset nedtagna, vi hade donat och fixat, ätit lax, potatis och grönt och lite rött till. Ja jag vet fel färg men rött är godare. Jag hade somnat i soffan. Mannen försöker väcka mej, lyckas, jag vaknar motvilligt.

Sen ringer det på dörren. Där står svågern och svägerskan från Jämtland inkl svärfar med kaffbröd och ostbågar. Ni vet det är närmare 70 mil härifrån till Östersund.

Så kan det vara i livet ibland.


Joakim Arenius & Praise UnitJoakim Arenius & Praise Unit

Hittade dem nyss och det låter. Skulle kunna tänka mig att höra dem i Örebro den 13 maj! Det skulle jag kunna tänka mej.

Morgonpass med spikar

 

Morgon pass på CMS i Nyköping.

Började dagen 0530 men bestämde mig raskt för att skjuta fram uppvaknandet till 06.30. Snabb frukost och iväg till gymet. Det var funwalk 30 eller crosswalking som en del säger. På bild nr tre kör vi för fullt. Tänkte bara köra detta pass men lät mig övertalas att hänga med på något som hette easy slow motion som kan beskrivas enligt följande :"Slow Motion" = Långsamma rörelser med inspiration av Tai chi och dans. Balans och styrka för hållningen samt rörlighet, 30 minuter. Träningen kan utföras till viss del på spikmatta.
Tänk vad fort tiden gick och vad kul det var. Ni läser just nu skrift från en person som lätt trasslar till det, inte fixar svår kordination eller balans men detta klarade jag i alla fall delar av.

Vi stod hela tiden på en spikmatta. Inga skor men strumpor. Jag har aldrig provat detta och har faktiskt varit lite skeptisk. Men så skönt det var. Det kommer inte att vara sista gången.
NyputsatHär sitter jag med nyputsade fönster. Solen skiner! Kan jag önska någonting mer?


Vill Du bli min flickvän?


Igår kväll fick jag ett SMS med följande lydelse: Vill Du bli min flickvän? Först trodde jag det var någon som messade fel så jag svarade:
Du har nog messat fel person. Jag är redan gift och det räckr så bra för mej.

Vi pratade om det här hemma och konstaterade att det var många som messade fel. För skoj skull kollade jag på Eniro men numret fanns inte. Sedan gogglade jag på tfn-numret och kom till denna sida.

Mej personligen störde detta inte så mycket. Jag blev inte rädd eller berörd på något sätt. Men många andra har blivit det. Personen ifråga har säkert saker han behöver hjälp med på något sätt. För många är det inte kul.

Har Du fått några galna, tokiga, roliga sms på mobilen?

Längesen sist


Vad är detta för hus som ha rtillkommit?


Var en sväng i Flemmingsberg idag. Till höger Röntgenvägen, tror jag det hette en gång. Men till höger. Vad är det för stort  och högt hus med glada färger? Vad finns i detta i alla våningar? Kommunala aktiviteter eller bostäder eller kontor eller vad?


Måste det vara så svårt?
Hoppade spontant men ändå planerat in på en butik där jag såg att det såldes badkläder. Här kan jag kanske finna vad jag letar efter av dylika plagg. En vänlig människa, en tjej i 30-årsåldlern kommer fram och vill vara behjälpelig. Inte är det enkelt. Rejäl belysning har de i omklädningsrummet. Här ser man både det som är bra och det som vi gärna klarar oss utan att beskåda. Saker som har gömts undan under den långa vintern kommer fram lite här och där. Expediten lyckas också, på ett väldigt proffessionellet och vänligt sätt få mig till ett köp jag inte hade tänkt mej men som jag blev väldigt nöjd med.

De små bikinisarnas tid är alltså förbi.

Här kommer jag laddad inför nya badgrepp och tag till varmare länder!
Sara Bernhardt

 


Seriös shopping kräver gott kaffe med tilltugg.


Kus på Västerlånggatan.


Säger bara kUs.

Idag på sen em har jag varit i storstan och provat kläder. En av mina favoritbutiker, fast jag aldrig tidigare har handlat där, KUS på Västerlånggatan har en massa härligt i linne i vårens glada färger. Här skall provas.

Provade och provade av och på och av och på igen. Olika färger och storlekar. Kom överens med en kvinna i provhytten bredvid att man får lägga på 1-2 storlekar. När vi båda gjorde det så fungerade det ypperligt.

Kom för första gången ut därifrån med en påse.


8-bitars

0-5cbfeac7af88da92c2f771a5edd88cd7.png

8-bitars


Lunch i Flempan

339055648879571fdefa629967f6340c.png

 Idag har jag varit i Flemmingsberg under dagen. Knatade iväg till detta ställa, Sushin utanför Huddinge sjukhus. Helt ok. Det var kö in och kö ut när jag skulle handla lunchen.


Grattis och välkommen...


...att börja prenumerera på Hemmets Journal.Så började brevet som kom idag. GRATTIS! Här får Du ett unikt erbjudande att prova Sveriges bästa veckotidning till ett troligt förmånligt pris.

Möt våren med Hemmets Journal.

Mode som passar alla
Mat och bakförrådet
Stor chokladspecial
Bästa kladdkakorna
Trädgård och balkong
En stor trädgårdsbilaga
Pyssla hemma
Möt våra experter
Sveriges bästa kryss

Unna Dej Hemmets Journal så får Du inspiration, tips, förströelse och glädje varje vecka. Jag hälsar Dej varmt välkommet bland våra prenumeranter.

Med vänlig hälsning
Håkan Ström
chefredaktör

Ja detta var en rejält förkortad del av det brev som jag har fått idag. Jag inser nu att jag kommer att komma in i den ålder som tydligen är rimlig för att läsa Hemmets Journal. Oj tänker jag. Jag som aldrig nånsin läst denna tidning, jag väljer den inte ens när jag nån gång får vänta på vårdcentralen.

Men nu är det dags. För 75 kronor får jag 12 nummer av denna tidning. Hjälp, jag vill inte. Jag vill fortsätta att läsa mina tidningar. Jag vill läsa Tara och ICa-kuriren lite då och då i perioder. Jag vill läsa mina facktidningar och i de andra facktidskrifter jag antingen prenumererar på eller får via olika medlemskap.

Men jag vill inte prenumerera på Hemmets Journal.

Jag vill inte!Montage
Idag har vi ägnat fm åt att montera en hylla som vi ganska nyligen monterade ned. Det tar tid men det blir bra. Detta innebär att svärfar är här och sätter fart på det hela. Nu är det mest finlir kvar vilket innebär att alla sladdar skall passas ihop!


Ps. Bilden ovan har inget samband med denna text.

Grattis grattis

Nu skulle vi på kalas idag på em. Mannens systerdotter fyllde år. Tillsammans med sin pojkvän är hon ägare till två söta katter. Vad grattar man med om inte lite lämpliga kattsaker. Jag är ju gammal kattmänniska och vet vilka smaker som gäller. Inte dessa på bilden kan jag säga. De saknar doft. Innehavaren av butiken sa att de virkade mössen i olika färger är tillsatta med en doft som känns lockande för en liten katt. Alltså köpte vi två av dem. Plus en katttunnel att krypa igenom , också detta ett nödvändigt måste i ett välsorterat hem.


Godmorgon lördag.Hellmans goda räkmacka.Bara så att Ni inte har missat det. Hellmans cafe har bästa räkmackan i stan. Helt klart. Otroligt färska räkor och massor av dem är det också.

Bara så att Ni vet...


En annan sak

Ett par scones är aldrig fel


Scones med färskost och marmelad är aldrig fel. Inte med blåbär som alternativ heller. Bara så att Ni vet.

Nu tog jag bara räkmackan och vi hade varit på gymet innan.


Status på fejjan.


Allt fler väljer bort sina vänner på facebook kan man läsa i Aftonblaskan idag. Att ha 300 vänner på Facebook är inte längre en statussymbol. I början var man snabbt med att tacka ja varje gång man fick en förfrågan, men nu har det blivit allt vanligare att sortera eller ta bort vänner, säger Niels Ole Finneman, professor och chef på Center for Internet Research vid Aarhus Universitet, till MetroXpress.

Det har alltså enligt denna danska forskare blivit status att inte ha så många vänner på fejjan. Eller läs viktigt.

Enligt honom kan man dela upp Facebookvänner i tre olika kategorier:

• de som har med vardagen att göra: klasskamrater, studiekamrater och kollegor

• gamla vänner som man återfunnit på Facebook

• familjen

Men det innebär inte att det är hög status att bara ha ett fåtal vänner. Det finns, enligt forskare, fortfarande en lägsta nivå i antal vänner som anses vara acceptabelt.

– Har du inte 50 till 60 vänner är det pinsamt, säger Niels Ole Finnemann till MetroXpress.


Är Du med på facebook? I så fall, hur addar Du sk vänner där? Försöker Du adda alla Du känner igen? Addar Du bara de som Du verkligen vill ha kontakt med? Låter Du bli att adda någon som Du får en förfrågan ifrån?

Jag har lärt mig av en yngre släkting att det är god ton att tacka ja när någon vill adda mej från början. Samma släkting, som också är den som lärt upp mej på facebook, säger vidare att man efter ett tag kan ta bort nämnda person och att denna kanske inte märker det då?

Man kan också ha ett arbete där man vill ha en privat sfär runt privatlivet och därför inte kan adda hur som hellst. Man kanske också behöver kolla i blivande vänners vänners vänlista för att kolla lite innan man klickar Ja.

Fast om man får ett Nej, inte är det kul. Jag har råkat ut för det ett par gånger. Någon sa att man kan vänta ett par dagar ( om man vet att personen ifråga kollar mailen ofta) och sen ta bort sin förfrågan. Jag har också iognerat personer där jag inte vill släppa in i min privata sfär då den är viktig och värdefull för mig.

Hur gör Ni? Berätta!


Vet inte varför?Vet inte varför jag åkte hit.


Så är det fredag igen. Viss mat mm måste införskaffas. Tänker att skall jag ta en sväng till nya ICA Maxi uppe i Brandkärr, förlåt Gustavsberg.Jag åker dit. Detta är tydligen en tanke som resterande delar av Nyköpingsbefolkningen som tänker sig att handla lite inför helgen efter halv fyra idag fredag em.

Med hjälp av en kundvagn försöker jag ta mig in i butiken. Detta fungerar hyffsat. Värre är när jag måsta ta mej från punkt A till punkt B och sedan vidare. Folk  står och hänger här och var som värsta fritidsgården. Man hänger över en gratis glass, choklad eller små snittar. Ingen kommer fram. En del ser glad ut och andra mer frusterande. Bestämmer mej för att försöka ta mig till kassan. På något sätt kommer jag in på specialostavdelningen.
Här kan man välja camenberost i det oändliga och det kan ju vara kul(!)

Som Ni läst i mitt förra inlägg så köpte jag inget av godiskaraktär. Ej heller choklad.
Vill trots detta frånval visa en bild på en otroligt god chokladkaka som jag alltså inte införskaffade mej idag.Jag kan varmt rekommendera denna.

Vad jag köpte? Jo lite blandat för ett par hundra inkl fyra tallriksunderlägg eller vad de kallas.


köper inget

0-50088c893a4809b0848b85e05f45777f.png

köper inget


Den stora skitkorven
Mannen kommer in på morgonen efter att ha hämtat tidningen. Följande samtal utspelar sig.

Mannen: -Har Du sett den där stora korven som ligger framför trappan.

Hustrun: - Neej, vilken korv. Det låg ingen där igår kväll.

Mannen: -Det ligger en stor bajskorv nedanför trappen på framsidan. Det är väl nån som inte ville sätta sig i snön.

Hustrun går ut i morgonrocken och tittar. Hon hittar ingen korv. Hustrun ropar på sin man.

- Var sa Du att den låg? Hon tittar runt både i snön och direkt framför trappan som är den enda plats där det är skottat och plats finns att sätta sej, jag menar ställa sig eller vad nu rådjur gör.

Mannen kommer ut på trappen och pekar.
- Därborta.
I mitten på gången ligger det några artiklar som hustrun, kanske pga fel på glasögonen inte kan se i denna arla timma.

Ja nu kommer all skit fram. Snön smälter och det vi har glömt bort blir vi påminda om igen. Det som göms i snö...

Brocollisoppa på Hellmans, igen.

Lunchade med en kollega idag på stan. Vi skulle mötas av den enkla anledningen av att hon behövde låna mannens luftgevär. Väl inlindad i frotttebadlakan från broderskapet befanns sig nämnda pryl i bakluckan på min bil medan vi intog dagens lunch på Hellmans. Vad kollegan skulle med ett luftgevär. Ja det är en annan historia. Någon som vågar sig på en gissning kanske?

Lunchen var god och smakrik som vanligt. Den tilhörande salladen han jag snabbt äta upp innan kameran åkte fram. Bredvid oss satt två damer där den ena bad om alla dynor som vi kunde uppbringa. Hon behövde ett antal både under och bakom sig. Vi försökte vara behjälpeliga i den mån vi kunde.
Vägen till ett långt äktenskap?I dagens Expressen hittade jag en artikel om vägen till ett långt äktenskap(!)

Ju fler års utbildning en kvinna har desto mindre är risken att hon kommer att skilja sig. Vid 25 är de flesta kvinnor självförsörjande och incitamentet att gifta sig för att vli försörjd är inte aktuellt. När vi är 25 har de flesta några relationer bakom sig och har därmed en tydligare bild av vilken typ man trivs med och vill leva med.

Artikeln säger alltså att ju mer välutbildad man är som kvinna , desto längre håller relationen när man väl inleder den? Är det så? Vad är orsaken till att man väljer att leva med någon?  Är det kärleken, pengarna eller vad är det.

Enligt artikeln skall vi som tjejer för att få leva länge med samme man först skaffa oss en rejäl utbildning, vi skall vara självförsörjande och vi skall också ha hunnit med några relationer så att vi vet vad vi vill?

Visst säger vi åt unga tjejer idag att satsa på Dej själv först, bra utbildning osv. Men?

Låter som min mamma på 70-talet? Lite gammaldags som om inte unga tjejer idag kan tänka själv, eller?


Vem har ätit i hörnet?


Undrar vem som haar ätit lite i hörnet på en av tårtorna på fiket i Coop Forum i Nyköping?


Som redan nämnts har jag varit och hämtat ett antal smörgåstårtor till dagens årsmöte. En trevlig kväll och ett viktigt möte. Viktiga framtidsfrågor. Jag köpte tårtorna på Coop Forum i deras kök & restaurangdel. God sevice därifrån och goda tårtor. Medan jag väntade såg jag denna buffe. Tårt och kakbuffé 49:- Kunde inte låta bli att ta en bild.


En fråga kommer för mej. Vem är det som skurit en liten bit i ena kanten på den lätt rosa tårtan i förgrunden...och varför?


Nya gardinerHittade denna vepa eller panel kanske det heter. Verkar billigt och enkelt och snabbt går det också.

Funderar på denna panelgardin på ett ställe därhemma. Enkelt och snabbt och billigt kan det också bli.


Människor i rörelse - vår framtid!


Människor i rörelse


Det är årsmötestid. Vi skall mötas och prata om det år som gått. Vad blev bra? Vad blev mindre bra . Vad kunde vi ha gjort annorlunda? Vilka visioner har vi? Hur vill vi att set vi arbetar för skall kunna bli på ett bättre sätt kommande verksamhetsår? Hur skall vi få fler aktiva? Fler engagerade? Frågorna är många. Dessutom finns det många direkt verksamhetsanknytna frågor som måste utvecklas, knäckas och nötas och blötas. Men det är ju det som är folkrörelsesveriges poäng. Att vi bygger framtiden - tillsammans!
Mötestider

Jaha så är det vår och alla människor skall samlas i olika konstellationer. Som vårt svenska folkrörelsearv föreskriver så skall det också intas lämplig förtäring vid dessa sammanhang. Vad är mer lämpligt än en rejäl portion smörgåstårts. Detta var en fjolårstårta med kalkon och räkor. Jag lovar att återkomma med årets modell.

Jag har beställt ett antal tårtor från Coop Forum av största storleken. Här skall ätas.

MIn arbetsdag har ännu inte börjat. Det kommer att bli en sen kväll ikväll. Jag tror dock att det kommer att bli en väldigt rolig kväll och då är allt ok.

Är Du aktiv i någon förening?

Hur "firar" Ni årsmöte?


Matkällaren behöver gås igenom.


Funderar på om jag skall städa matkällaren i kväll?I vår matkällare har vi förutom mat en massa diverse, gamla pyttlar och flaskor av varierad sort, ljus och servetter, ljusstakar av alla de sort, konserver, diverse alltmöjligt som jag köpt men inte använt ännu, kastruller och porslin som inte får plats någonannansstans, stora uppläggsfat mm.

Jag har inte plats till det jag skall. Jag borde ta tag i detta? Vår matkällare är av den där sorten som man kan gå in i och som placeringsmässigt är utanför huset men under stora trappen man går in i liksom. Här är kallt även sommartid. Och nu på vintern, brrr.

Vad har Du i Din matkällare ... om Du har någon?


Nej inte riktigt precis...
Jaha idag fick jag en timma över efter ett möte. Beslutade mej för att jaga stan runt efter något lämpligt. Jag har alltså tagit mej igenom ett antal damklädesbutiker. Först in på KappAhls. Förstod där att det är leggings som gäller. Fanns mycket om man gillar leggings i tunnt jeanstyg. Vet inte om jag skall bära detta. Vill inte se ut som en korv. Tänker alla ha leggings på sig till våren? Tänker Du det? Själv är jag mycket tveksam. Man måste ju ha något till också. Och jag vill ha midjan på rätt ställe och inte mittemellan liksom.
Ringde upp en kollega istället. Hon föreslog något guldfärgat som hon bestämt avrådde ifrån.
Tog mig därefter vidare in på övervåningen på Nyckeln och två klädbutiker. Kom snabbt ut ifrån dem igen. Gick in på hör och häpna Sundbergs. Hittade en klänning som jag inte ville ha för lite udner 2000:- Tur att jag inte gillade den. I övrigt skall man ha korta kjolar om man handlar där. Kanske skall man ha leggings till i så fall...Någon som vet? Hoppade in på Ungt mode som f.ö. heter något annat sedan 10 år tillbaka. Funderade på påskdesign men hittade inget som jag inte kan vara utan. Avslutade med en snabbis på Johnellss. Hittde en klänning från Gant. Se bild ovan. Skulle kanske passa på min kommande vårsemester men priset, neej jag tror inte det.


Princesstårta en tisdagsförmiddag
Vill bara kort meddela att jag idag har varit med i ett sammanhang där vi delade på denna tårta. Kul va!


Gula köket

2a34383bdeead0c941535263dcb90e9a.png

Gula köket


Dokumenten skapas

Här sitter jag och jobbar.


Rätt svar
Anne har äntligen lyckats knäcka koden avs vad som gömdes i snön.

Sköna söndag


Strålande sol och änderna coolar ner utmed hamnpromenaden.


Söndag! strålande sol. Lämlig aktivitet är en hyffsad promenad, tänker vi. Här har vi änderna som strosar runt nere i hamnen.


fortfarande is


Skall tydligen bli något konvent här idag. Endast några få har kommit än så länge.

Har någon sett dagordningen?


Vissa partier är helt snöfria på gångvägarna.


Det går inte att sätta sig på sofforna till höger om promenadvägen.
Hamnen


Julbord 395:-


Är någon sugen på ett julbord för 395:-på Skeppsbron 11, kanske?


Oxfilé och potatisgratäng i Smått & Gottboden. Passligt att de har öppet när vi passerar om söndagarna.

Oxfilé och potatisgratäng serverades för den som så var intresserad i Smått & Gottboden nere i hamnen. Även kaffe och våfflor hade en strykande åtgång idag av folk som satt ute och fikade. Vi satt inne i värmen och hade oss dvs åt. Idag var det så gott. Vi kan verkligen rekommendera detta ställe för en paus under en promenad. Om någon undrar vad det är i den vitta skålen på bilden så är det bearnaisesås(!).Konventet var i full gång när vi var på väg hem efter lunchen.Några ville bara chilla lite.

Några ville bara chilla lite.


Grattis Anna!


Foto Jens Alvin

Foto Jens AlvinGRATTIS ANNA!

Härhemma har vi röstat, många gånger. Jag brukar aldrig göra det mer än högst en gång men inte ikväll. Ikväll har vi röstat. Måste rösta bort alla som röstar på sötheten och snygga killar utan här skall en stjärna födas.
Marimekko
Nu funderar jag på gardiner?


SmörjproverDiverser smörj från BaborOch från Carisma som ville att man skulle ansiktsbehandla sig där. Här kunde jag välja på vanlig fuktkräm och för personer med rynkig hud.


Fjortisar

Hoppas nu inte en massa fjortisar tokröstar på melodifestivalen ikväll! Aj då visst sjutton. Jag vill ha ett samhälle med total yttrandefrihet. Glömde det... Ok Ni får tokrösta bara för att Ni tycker att Darin är så söt.

Lite nytt hemma?

Kanske en ny lampa?


Vad gillar Ni denna lampa. Lite felaktigt ljus på bilden bara, En liten taklampa till ett litet pris strax under 6000:- om man får tro prislappen.
I en fotograferande familj? Kanske?


Paul Deli
Vad skall vi nu välja?
jo vi valdeeller
Inte så tokigt.


NyckelnInteriör från Nyckeln


Snart är det påsk.

 

´Glad Påsk!


Tänk vad tiden går. Snart är det påsk! Nej jag blir inte stressad inte...


Inköp

Inköp


Inköp?

Tjejlördag

Tjejlördag på gymet.


Idag var det tjejlördag på gymet. en förmiddag med olika pass, chans till ansiktsmassage eller fotvård mm. Kostade inget alls för medlemmar och andra som ville prova på. Bjöd på gott fika, dricka, ost och kex, vindruvor, melon, oliver, tomater och avlånga kokosbollar. Jättetrevligt!

Lite styrka blev det.

Någon hade lyft 75 kg.

FikatimeOst och kex mmLånga kokosbollar som egentligen benämns något annat.

Nej jag äter inte sådana, nej det gör jag inte.
Jag fick välja på en på se med fuktkräm eller kräm bra för rynkor. Vad tror Ni att jag valde?Mera rapport om påsarnas innehåll kommer.


Lördagmorgon på gymet.
Det är lördag morgon. Solen skiner. Gymet nästa! Skulle visst vara tjejlördag eller nå´t.


Fönsterputs
 
Våren är på g och mina  fönster är så fula. Hur gör Ni? Har Du lejt för fönsterputs någon gång. Jag har aldrig anlitat någon för att ta hand om min skit. Men idag lockar det lite. Jag ringde och frågade vad kostnaden skulle bli. Svaret var dryga 500:-. Om jag tar kamp med reumatjosan och fönsternisse tar tag i fönstren. Det borde väl vara ok eller?


Jag vill ha ett liv!Idag har jag gått 24199 steg. Först 45 min till ett möte i morse. Sen hade jag två timmar då jag inte var i tjänst och gick ytterligare en rejäl sträcka ner till city och vidare sedan till min arbetsplats. Denna promenad tar ca 35 min. Stegen idag 24199. Dagens prommis var ett test för att se om det håller. Givetvis är jag nyfiken på morgondagen, hur det skall kännas.

Om nån fundrar på vad denna människa är för galning så säger jag bara: Fundera inte så mycket. För mej handlar det om att jag vill ha ett liv, länge till. Jag vill inte förslappas till total okondis. Mej jag vill inte. Vill inte alls!


Kikärtssoppa

0-37b97b6bb6d3e4f88c65657970d331e6.png

Kikärtssoppa


Var har jag lunch?

02ed8769d620499924baab1da4f290e3.png

Var har jag lunch?


Gymfrukost

18d9674ba842dee9d1e092ad66956969.png

Gymfrukost


Förklaringen till min viktökning!Äntligen har jag fått en godtagbar förklaring till min viktökning. Jag dricker för lite alkohol. Jag dricker för mycket mineralvatten. Allt enligt en artikel i Aftonbladet idag

Vill du hålla dig i form utan att tillbringa timmar på gymmet?

Nyckeln till ett slimmat fodral kan vara ett glas vin.

Kvinnor som dricker ett till två glas rött vin om dagen ökar inte lika mycket i vikt i jämförelse med de som håller sig till mineralvatten. Det är forskare vid Brigham and women's hospital i Boston som funnit att kroppen förbränner kalorier från alkohol annorlunda än från mat.

I studien tillfrågades 19 200 amerikanska kvinnor, i 39 års ålder och äldre, om sina alkoholvanor.

Deras viktökning bevakades under de kommande 13 åren. Fyra av tio uppgav att de var helnykterister och de hade ökat mest i omfång. De som drack måttligt, ett till två glas om dagen, höll figuren bäst.
En av teorierna är att levern hos de som har regelbundna alkoholvanor utvecklar en egen metod för att bryta ner alkohol, där den extra energin omvandlas till värme i stället för fett. Så om du får i dig 120 kalorier från ett glas vin kommer de mesta att förbrännas, men om du får i dig samma mängd kalorier från en pizza så kommer mer att omvandlas till fett

Detta med viktökning är inte lätt. Förmodligen får jag fortsätta att träna på gymet och slita ut mig. Om jag skall fortsätta med mineralvatten varje dag alltså.


Respekt!

Sonens farfar har åkt Vasaloppet för 40:e gången i år. 3 brutna lopp och 37 genomförda. Respekt!
Han blev intervjuad av Public service när han kom i mål. Kul för släkten.


Hemväg

0-1e75d961cccc4469e27e6ec5f813df25.png

Hemväg


Prommis 35 min.

3d68a272092f0cfceae42c281b589f8c.png

Prommis 35 min.


Morgonprommis 
Idag började jag dagen med en mogonprommis. Strålande sol. Bilen längst fram på denna bild har haft det tråkigt  denna vinter. Den har blivit dåligt omskött( förmodligen) Många bilar kan man hitta i en snarlik situation.
8 mars

Delat ansvar mellan kvinnor och män på chefsbefattningar, i styrelser och på andra håll där makten finns leder till bättre beslut och vi får som individer använda våra inneboende talanger och resurser, oavsett kön. Då mår vi bra och då mår organisationen och samhället bra.
En man som är stark i sin papparoll ger trygga barn. Vi har kommit en bit på vägen mot ett samhälle där det ses som lika självklart att ha en nära pappa-barn kontakt som en nära mamma-barn relation. Vissa företag, verksamheter och individer är mer progressiva än andra och olika drivkrafter motiverar. Men fortfarande finns det mycket att göra för att fler ska inse plusvärdena med en stärkt pappa-barn relation. Fördelar som påverkar oss alla, barnen såväl som oss vuxna och hela samhället.

 Jsg tycker att det är dags att dela föräldraledigheten. Helt och hållet. Rakt av. Det är dags att vi får ett samhälle där barn får tillgång till sina båda föräldrar på lika villkor. Det är dags att pappan blir delaktig i familjens liv på lika villkor. Jag har funderat mycket på vad som händer i familjen där mannen är föräldraledig en längre tid i slutet av av ledigheten. Tar har han också över att vara familjens sambandscentral för allt möjligt eller blir detta också kvinnans ansvar fast hon återgår i jobb. Hur blir detta längre fram i livet kopplat till te x kvinnohälsa osv? Det är ofta mammans roll att hålla koll på allt hit och dit genom årendvs familjens totala agenda.( Skulle kunna utveckla detta mer men hinner inte idag)

Orkar familjen bättre och eller ¨på ett annat sätt?


Möbler av värde

Viktig möbel inkopplad.


Vet Ni att denna produkt tydligen måste finnas i varje välsorterat hem? Så ock i studentlivet?


Nytt läge

Kan inte bli annat än jättebra,

och så in med allting.


campusflytt


hej då!      

Nu lämnas detta ställe för något roligare och kanske bättre.

Packar

18619197cebd2806553f3fcdb0e0da1b.png

Packar


Lunch Nu är det lunchdags. Gamla i

3ac0d665cdfa898492ef64187fedc933.png

Lunch
Nu är det lunchdags. Gamla ica har blivit matställe. Nu väntar vi och är hungriga.


Pepparsalami


Pepparsalami är ett underskattat pålägg.

Äntligen har vi hittat soffläget. Efter denna flyttdag så är det bara soffan eller fåtöljen som gäller. Vi har hittat dessa bland alla andra fåtöljer. Det är som sagt lite trångt hemmavid just nu. Kanske det reder ut sig så att vi hittar bättre så småningom.

Vad som också enbart gäller är thé och mackor...menar förståss macka.l Av någon anledning tar allt slut med en evinnerlig fart varför fn vi har mest av just pepparsalami. Men pepparsalami är nog lite underskattat. Det kan vara väldans smakrikt och gott också. Har intagit ett antal knäckemackor med denna delikatess.

Näste man till datorn:


Slutkörd

Vi har burit. Vi har släpat. Vi har skruvat ner eller heter det ned. Ett antal flyttlass har det blivit men nu är det tomt och klart. Garaget är fullt i vanlig ordning.

En sak kvarstår för mej:

Städa!


Kinamat

469bc16b79c3aafface85fe8ddf4291b.png

Kinamat


Solskensflytt

5c9abc72aa9a0ec4b06522d8f8a6f2c4.png

Solskensflytt


Kus


Känns bra att Anne har tagit ansvar för att förmedla ideér till min våroutfit. Jag skall tänka på det, så småningom.

Kan dock inte bestämma mig om jag nu kollar på hemsidan...


  


Detta får vänta men visst lockas man av härliga vårfärger.

Det kommer en vår...Det kommer en vår.


Det kommer en vår så sakteliga tror jag. Idag har solen skinit hela dagen. Vi möttes i morse av strålande sol och visst är solen hjälpsam när vi behöver?

En underbar präst var med i dag.Säkert ganska ung men lyckades få med mycket i en totalbild som kändes väldigt bra. Klart kompetent kvinnlig präst i församlingen. Kan inte vara helt lätt att tala om en människa som man kanske inte har träffat och att kunna beskriva detta så att det kändes bra vilket det gjorde idag.


This is my lifeLyssna på Anna Bergendahls sång här.

Minnenas dag
Solen skiner och snön har smält ytterligare på taket. Härligt. Idag behöver vi känslan av vår. Sen frukost som snart övergår i tidig lunch. Innan vi åker för att ta farväl och för att minnas.


Sonen kommer hem!Sj Sj gamle vän.


Snart så kommer sonen hem, med tåget. Många byten har han fått göra på denna sträcka. Visst är det väldans kul att få hem vuxna ungar?

Jag vill höra berättelser om studielivet, om studier, lärare, emaminatorer, studentliv, uteliv och allt annat. Om staden han bor i, vilken mat som tillagas i studentlägenheten, saker som händer, kompisar. Sen vill jag höra om framtiden, om drömmarna, om visionerna.

Visst är det kul när de kommer hem?


Gula köket


Gula köket i Nyköping.


Detta var så gott!

I det område där jag arbetar har en kvinna inkl mannen hennes plus lite övrig släkt öppnat ett som hon kallar Gult kök. Varja vardag serveras goda hämträtter, två att välja på per dag. Idag te x kunde vi välja på fläskgryta i god found med sallad från norra Kina plus andra goda grönsaker i någon variant av grönsaksfound eller vad det heter. Allt serverades med ris. Kollegan beställde något liknande fast med kyckling och nudlar. Allt till det facila priset av 60 kronor.

Jättegott alltså. Jag som är så trött på kvarterskrogen.


Överkokt pasta i gemensam skål

Härligt med dagens människa som serverar mat i gemensam skål så att var och en får plocka på sig utan att behöva slabba med en massa uppläggning på tjusiga tallrikar så här när man ses hemma i köket.

Och som vågar servera överkokt pasta i televisionen.


Vi minns antiken och medeltiden?Jag läser i ett brev från Jan Björklund där han har följande synpunkter på skolverkets tankar om den kommande historie- resp religionsundervisningen.

""Historia och religionskunskap är två kulturbärande ämnen. De ger eleverna en allmänbildning och de ger oss en kulturell ram och kulturell identitet. Ämnena hjälper oss att förstå varför vårt land och vår värld i dag ser ut som den gör. 

Två kursplaneförslag från experter hos Skolverket i dessa ämnen har väckt en het debatt senaste veckan.

Historia är det enda av alla skolämnen som nu får utökad schematid genom regeringens skolreformer, på grund av att ämnet blir obligatoriskt för alla gymnasieelever.

Skolverket föreslår att äldre historia, bland annat antiken och medeltiden, ska utgå ur ämnet.

Antiken är vaggan för den västerländska civilisationen. Medeltiden är en central tidsepok när Sverige blev Sverige, vår del av världen kristnades, städer byggdes, handel utvecklades, böcker började tryckas.

I kursplanen för ämnet religionskunskap föreslår Skolverket att alla världsreligioner ska jämställas i undervisningen. Fram till nu har ordningen gällt att eleverna ska läsa om alla stora religioner, men kristendomen har haft en särställning så att mer tid och fördjupningsstudier har ägnats kristendom än övriga religioner.""

Kristendomen har varit totalt dominerande i vårt land de senaste tusen åren. Hela vår kultur och vårt samhälle har vuxit fram i symbios med den kristna religionen. Det är självklart att kristendomen ska ha en särställning enligt Björklund.

Vad tycker Ni? Personligen är jag tveksam till att försöka minska den kristna kyrkans särställning i vårt land. Jag anser att detta är grundat på osäkerhet om de tre stora världsreligionerna och om okunskap om te x troende inom andra religioner och deras syn på etniska svenskars koppling till kristendomen. Det bästa mötet med någon från en annan religion får Du inte om Du förringar Ditt ursprung och De värderingar som vilar på kristen grund, oavsett Du är bekännande kristen eller inte...tror jag.


Fundra runt lite

Måste ägna del av kvällen åt skrivjobb härhemma. Här gäller det att mobilisera sig.


Länge kvarKänns skönt att det är ett ganska långt tag till semesterdags.

Det blåser och stormar och snöar och har sig. Det är långt till semestern. Kanske är det bra att det dröjer.


Skurt och Ingamaj.
Kommer Du ihåg denne lille kille som var i ropet i slutet på 80-talet och i början på 90-talet. Klicka här så kommer Du till ett litet filmavsnitt.

Jag minns tidigt 90-tal. Bollibompa häng Dej i väggen för här kommer tidernas kille. Varje dag satte vi på 3:an och kollade in Skurt. Gammaldags humanism och bry sig om andra-mentalitet hängde rejält över programmet och det passade in så bra hemma hos oss.Pensionsmyndigheten

Nu har dessa brev kommit igen. Nu måste jag försöka att ta tag i detta igen. Hur fungerar Ni när dessa brev kommer med posten? Lägger Ni brevet åt sidan på köksbänken eller i skrivbordsstället eller tar Du med dubbel glädje tag i detta, sätter på datorn och breder ut papperen, anteckningsblock och miniräknare? Kanske samlas Ni i hela familjen och pratar igenom vad som kan bli bäst?

Ja livet innehåller ständigt nya möjligheter.


Orken kommer


Sågaregatan
med solen.

För visst är det väl så. Visst orkar vi väl lite mer när solen skiner. Idag har vi haft massor av sol. Tyvärr lyckades jag att ladda telefonen utan att koppla in sladden i kontakten varför det bara blev två bilder med tomt batteri.


Våren blaskar

Hoppade in på en mataffär på vägen hem från jobbet. Med vagnen full och på väg till kassan träffade jag en av min mammas vänner. Vi konstaterade båda var vi var. Jag skulle köpa en god apelsinjuice som vi gillar och hon en speciell sorts thé. Huvudorsaken var dock ett par nya gummistövlar. De tidigare hade fungerat i 45 år men började nu gå sönder och våren kommer nog att blaska.

Ja så kan det vara. Många trodde dock på den blaskande våren, stövlarna var slut.


Vem vill jobba som revisor eller på skatteverket?

Idag skriver Anne några rader i sin blogg om hur vi gör våra yrkesval. Bl a förs en discus om valet av ett administrativt jobb, jag tänker i kontrollsamhällets tjänst eller i ett samhälle som skall bistå människor i beräkningar och koll samt redovisning av sådant man inte alltid behärskar själv, jag menar som inte alla behärskar.

 Anne frågar också om det är ens personlighet som styr ens yrkesval eller påverkar ens yrkesval ens personlighet?

Man kan fråga sig var det är som styr de val vi gör i livet? Hur väljer vi det yrke vi vill arbeta med? Har vi ett val? Kan vi välja? Kan alla välja? Blir våra val av yrken styrda av något? Pengar? Föräldrars yrken? Vad gäller i vår familj? Studietraditioner? Hur uppmuntrar vi våra barn? Hur uppmuntrar vi våra barn utan att säga vad vi menar i ord? Finns det ett språk och en styrning i det tysta? Vilka koder gäller i Din familj? Vilka koder gäller i Din familj? Finns det en förväntan, synlig eller oskriven?

Jag kanske inte skall gå in på vad jag jobbar med. Ett val i ungdomsåren var det nog, nästan. Det fanns ett annat alternativ också som jag bedömde inte var ett alternativ, då. Denna ådra lever jag ut på annat sätt.


En annan viktig discus och tankefundering i sammanhanget kan vara?

Lever vi för att arbeta eller arbetar vi för att leva? Här gör vi också olika val? Beroende på vad?RSS 2.0