8 mars





Delat ansvar mellan kvinnor och män på chefsbefattningar, i styrelser och på andra håll där makten finns leder till bättre beslut och vi får som individer använda våra inneboende talanger och resurser, oavsett kön. Då mår vi bra och då mår organisationen och samhället bra.
En man som är stark i sin papparoll ger trygga barn. Vi har kommit en bit på vägen mot ett samhälle där det ses som lika självklart att ha en nära pappa-barn kontakt som en nära mamma-barn relation. Vissa företag, verksamheter och individer är mer progressiva än andra och olika drivkrafter motiverar. Men fortfarande finns det mycket att göra för att fler ska inse plusvärdena med en stärkt pappa-barn relation. Fördelar som påverkar oss alla, barnen såväl som oss vuxna och hela samhället.

 Jsg tycker att det är dags att dela föräldraledigheten. Helt och hållet. Rakt av. Det är dags att vi får ett samhälle där barn får tillgång till sina båda föräldrar på lika villkor. Det är dags att pappan blir delaktig i familjens liv på lika villkor. Jag har funderat mycket på vad som händer i familjen där mannen är föräldraledig en längre tid i slutet av av ledigheten. Tar har han också över att vara familjens sambandscentral för allt möjligt eller blir detta också kvinnans ansvar fast hon återgår i jobb. Hur blir detta längre fram i livet kopplat till te x kvinnohälsa osv? Det är ofta mammans roll att hålla koll på allt hit och dit genom årendvs familjens totala agenda.( Skulle kunna utveckla detta mer men hinner inte idag)

Orkar familjen bättre och eller ¨på ett annat sätt?


Kommentarer
Postat av: anne

Vem vet, kanske skulle just delat ansvar för sambandscentralen betyda mer än vem som tömmer diskmaskinen och tar fram köttfärsen ur frysen.

2010-03-08 @ 11:30:20
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Anonym

tror jag

2010-03-08 @ 12:10:14
Postat av: anne

Sv. Känner du inte igen möblemanget?

2010-03-08 @ 13:08:04
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Selma

Dessutom tror jag att det skulle leda till att kvinnor inte av slentrian missgynnades i jobb. Visste man att även pappor blev hemma på rejäl föräldraledighet skulle det vara enklare.

2010-03-09 @ 07:22:41
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Annieverse

Jag håller helhjärtat med. Men om det bleve verklighet: vem tror du skulle protestera högljuddast - männen eller kvinnorna?

Själv sätter jag en peng på kvinnorna.



2010-03-09 @ 14:38:26
URL: http://annieverse.wordpress.com
Postat av: Anonym

Man kan inte få allt och det handlar inte om mammorna i slutändan. Det handlar om barnen.

2010-03-09 @ 16:59:50
Postat av: ♥Jenny Forsberg♥- Min kamp mot min vikt.

Hej

Allt bra?

2010-03-09 @ 17:27:04
URL: http://forsbergjenny.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0