Skördefesten dag 1, Öland 2011.

I parken nere vid hamnen.
Nya stenmonument i hamnen - Ölandssten.
Vilken sommardag!
Sillmackor...
Hur mycket uteserveringar som hellst i Borgholm idag.
Mannen köpte skor. En sportaffär sålde ut en massa 42.5:or. Hade man den storleken så kunde man göra verkliga fynd,
Bilden talar för sig själv.
Årets Skördefestsost, - med pepparrot
Gott till...
Torghandel
Borgholms äldsta fik hade uteförsäljning av bröd.
En "liten" Skördefestkaka/bakelse till kaffet.
Denna lilla skördefestkaka innehöll en kräm med apelsinsmak - gott.
Denna skapelse, dvs en skördefestbåt ses även detta året på torget i Borgholm.
Vet inte om denna lilla kyrka används? Någon?
Gamla trähus finns det många av i denna stad.
Fortsättning följer dag två och kanske med helgens shopping...jag vet inte?

Kladdkaka & TV är kul.


Skördefest och arbetsförbud.

Vi vaknar upp i ett soligt landskap. Bara 15 grader ännu men det skall bli betydligt mer mitt på dagen. Här tar vi det lugnt. Datorer finns med men det är arbetsförbud.
Frukostdags!

Torsdagspizzan inväntas.

img_7025 (MMS)

Torsdagspizzan inväntas.


Klyftpotatis eller pommes?

Missade matlådan idag.
Kvarterskrogen närmast jobbet ger mig bara två val till dagens rätt...alla veckans dagar:
 • 1. klyftpotatis
 • 2. pommes.
Ser fram emot andra matställen längre fram i vinter, om jag då glömmer matlådan.

Det är arbetskväll men middag först.

img_6790 (MMS)

Som sagt tidigare. Det är arbetskväll och jag är säkert hemma fram emot 22.30. Måste ha middag. Allt på denna bilden är dock inte som Du tror. Vad är det i bilden som är fel?


Träningsvärk och kvällsjobb

För kännedom:
 • Mina gymnastiska övningar i vatten gav resultat.
 • Efter arbetsdagens slut fortsätter jag med kvällspasset ( men då har ju inte arbetsdagen tagit slut).

Att göra skillnad.

Vissa kvällar när jag är på jobbet uppstår situationer som blir lite utöver det vanliga. Vi går från klarhet till klarhet fast vi vet sedan tidigare. Vi får vara med och göra skillnad. Detta är stort, otroligt stort. I kväll har det varit en sådan kväll.

Kvällskvisten

Så här på kvällskvisten, söndag kväll har jag varit på vattengympa. Ett led i lite självunnelse av goda ting.
Som sagt, förra terminen gick jag frekvent torsdag morgon 07.00. Denna grupp har nu ställts in pga för få deltagare. Söndagskvällar däremot finns det flera drop-in-grupper varför jag mötte upp denna dag. Idag var det första gången.
Vi var ett blandat sällskap. Några äldre damer stod och pratade innan passet om deras fötter och defekter med dem. Helt plötsligt benämner de sin ålder som visar sig vara ett år yngre än min egen.  Så kommer instruktören. Idag är det tydligen schlagerkvällen framför andra. Lyckliga gatar, Hoppa från Eifeltornet, I can jive, Congratulation och många av liknande sort. Kul låtar men kanske lite för mycket gammal schlager även om jag gillar allt var och en för sig någon gång ibland.
Efteråt känns det bra i alla fall. Skall nog gå flera gånger. Kanske väljer jag då passet efter som skall ha lite mer drag i enligt vad som sagts mej.
Som sagt förkylningen är borta och nu måste jag igång, igen.

Tjejmilen nästa år kanske?

När nu sonen sprang Lidingöloppet och tog sig igenom med bravur så börjar man fundera. När jag var i hans ålder lubbade jag på som bara den, i tid och otid. Kan det bli så igen? Ja inte i tid och otid men det skulle vara kul att klara några lopp. Jag har sprungit banan många gånger förr i tiden men nu. Jag tror att jag vill! Skulle vara så kul. Det är ett år kvar.
Kanske kan jag få igång kroppastollen tills dess, ordentligt menar jag.
Hänger någon på...Tjejmilen 2012?
Lånade två bilder från hemsidan...bara så att vi minns.

Lunch, appleflow och aquamedel.

bild 059
Lidingögubbarna dök upp här på fm då det var kaffedags. Dagen har nu därefter fått följande agenda:
Lunch
Handla askorbinsyra
Appleflow
Aquamedel
Arbetsuppgift eller soffan med mannen ( annars kvarstår arbetsuppgift till i morgon kväll vilket den förmodligen kommer att göra)

Äppeldagen! 

img_1661 (MMS)

Imorgon hoppas jag att det är Äppeldagen, tyvärr vet jag inte med bestämdhet.


Grattis sonen!

Sonen ringde tidigare ikväll. Det första Lidingöloppet är nu avklarat. Det hade gått bra men varit krävande. Tacka sjutton för det. Vi pratar ganska rejält med skogsteräng en stor del av sträckan. Abborbacken pratar många om. Nu är det dock avklarat och kan tillläggas sonens CV.
Tänk att äga en sådan här... Det är stort det, tycker mor.

Nu har de stuckit iväg.

Början av den berömda Abborrbacken
Heja heja heja! Här kommer Abborbacken.

Lidingöloppet.


Det började med Skelleftelunken en gång för ungefär 20 år sedan. Barn och Ungdom i olika åldrar sprang en löpartävling. Yngsta deltagarna hade också fått nummerlapp vilken de var stolta över och sprang allt vad de förmådde.
Helt plötsligt tar en liten löpare en annan väg än vad arrangörerna tänkte. Alla andra kids springer efter och en arrangör får springa ifatt och korrigera löparna. Det har blivit ett antal lopp sedan dess men ingen löpartävling nu på många år.
Så lycka till sonen idag. Vi är så stolta över Dej som ger Dej på detta.

Att bedöma en hundmänniska.

Jag klickade på en länk på nätet där det fanns möjlighet att testa sig själv vilken hund som passade mej bäst. Jag hinner bara fylla i en fråga, hur mycket jag vill bekosta per månad på en hund. varefter jag kommer in på en sida där jag måste ange epost, namnuppgifter mm för att få svar. Skitdåligt rent ut sagt. Lite mer behövs det nog för att bedöma en människa.

Lidingöloppsfika

Farfar 77 samt en kompis till honom tittar in på em-fika idag. De kommer åkandes med bil utmed E4:an och är på väg upp mot  Stockholm och Lidingö för inkvartering inför morgondagen. Ärende hem till oss har de. Sonens sovsäck måste med norrut så att denne också kan inkvartera sig på förläggningen inatt.

""EXTREMT MOTIVERANDE!
VERKLIGT ANSTRÄNGANDE!
ÅRET RUNT!

Du behöver uthållighet, envishet och en stor portion disciplin. Det du får tillbaka är glädjen och den goda hälsan som följer med motion och fysisk aktivitet. ""

Besökarna härhemma är veteraner. Farfar har sprungit 15 gånger, kamraten 6. Å andra sidan har de åkt Vasaloppet många gånger, farfar 42  och kamraten många även han. Vi pratar tävlingar...Vasaloppet, Lidingöloppet, Vätternrundan och Vansprosimmet....Klassikern, har de båda klarat några gånger.  Hur är man som person och vad är det som gör att man håller på, hela tiden?
Det blir en spännande dag imorgon.

Nya kluriga tider.

Inte vet jag hur framtiden blir men jag tror och hoppas att den blir bra, nej jag menar bättre förståss.

Datautbildning idag på fm.

img_2992 (MMS)

Datautbildning idag på fm. Bra upplägg. Just nu idag, förstår jag allt... Detta kan dock ändras. Detta bör därför följas upp på Helmans cafe.


Allsångsfest

Mannen och Herta var på fest i går kväll. En kollegas man fyllde jämt. En väldans massa människor, god mat och sång. Temat för kvällen var allsång. Jubilaren önskade sig ingenting mer än att alla kom dit och sjöng allsång. Riktigt roligt faktiskt, att sjunga tillsammans sånger som vi alla kan.
I villka sammanhang sjunger Du?

Hjälp, vad händer?

Först kom Bon Prix, varför vet jag inte. Sen tvingades jag rekvirera en produkt från Ellos och därmed fick  jag en katalag och i samma veva kom  Jotex-katalogen...köpte gardiner där en gång när jag bildade hem på tidigt 80-tal. Ikväll unnade jag mig en avkopplingsstund framför TV:n men ändå inte tittandes tillsammans med kaffe på maten. Jag har nu plöjt igenom katalogerna och jag har hittat så mycket snyggt!!!Hjälp! Jag blir livrädd. Jag är alltså inte rädd för att jag skall shoppa loss. Nej där finns ingen oro. Vad som skrämmer mej är att jag fann så mycket som skulle kunna passa, mej. Och det har jag inte tyckt på många år.
Sen kom jag hem med några klädtrasor idag. Behöver reinvestera men har varken haft tid, lust eller ork men jag vet att jag måste.
På flash hittade jag en cardigan i en brun kulör jag bara måste ha och en jumper-topp-eller vad det heter att ha under i marinblått, kanske behöver jag komplettera senare med en vinröd också...
Min man och livskamrat och den som alltid vågar möta sanningen i våra samtal såg roat ut när jag plockade upp plaggen. Jag hade dessförinnan berättat om katalogerna och mitt konstaterande att där fanns mycket snyggt och användbart. Han sa i lågmäld ton medan han log kärleksfullt emot mej att det var jag som hade ändrat mej, inte katalogerna. Han sa också att det var tantvarning på plaggen jag nyss köpt idag men han förstod att jag köpte dem då de var väldigt sköna ( diplomaten).
Behöver jag vidtaga några ytterligare åtgärder?

Ja jag vet....

Man skall inte äta pizza. Det är alldeles för fett men efter 4 timmar i skogen och utan förmiddagskaffe var vi så hungriga...

Länge innan svamparna dök upp idag...

Äntligen hade vi tid att ge oss ut i svampskogen. Alla människor är ute där och ränner och nån gång måste också vi. Idag skulle det ske. Är detta stolt fjällskivling. Var inte helt säker så den fick stå kvar. Plockar bara denna f.ö på Öland.
Vi provade en ny plats denna gången. Min mammas svampmarker verkar alla hitta till nu för tiden. Vi gick ganska länge innan de svampar vi ville ha idag dök upp.
Men titta, herr Kantarell ( lite oskarpt).
Sen hittade vi Trattisarna.
Ingen jägare tar miste på att jag är en älg.
Och sen hittade vi några till...
Helt plötsligt var de överallt.
Nu skall vi nog klara den här vintern också. Närmare fyra timmar i skogen blev det men det var det värt. Hälsa och skogsprommis fick vi också, i ojämn natur.

Staden på slätten.

Här kommer en massa bilder från dagen resa till Uppsala. Jag varken hinner eller orkar tänka om varje bild just nu. Kanske känner Du igen Dej själv? Har du minnen från Uppsala. Berätta!

Bilen packad. Nu bär det av till Rackis me...

img_0057 (MMS)

Bilen packad. Nu bär det av till Rackis med cykeln och annat viktigt.


Omgjort inlägg från i torsdags kväll.

Nu ligger jag här i min liggvagnskup'e tillsammans med 5 andra damer i varierande åldrar. Jag hoppas att jag inte ramlar ur min bädd och att sömnen kommer snart. Vi var sex damer i hytten. Tre stycken verkade att vara i glad och möjlighetsfull pensionärstillvaro. De hade varit uppe och fjällvandrat och införskaffat sig nya t-shirts ( är det ålderstecken att skriva så) med bl a  texten BLÅHAMRA. Jag förstår verkligen kultvärdet i detta namn.
Jag hoppas att det skall gå lätt att somna. Vi har tio mil till Östersund och sträckan är relativt rak utan för många svängar varför vi nog kan somna. Att försöka sig på detta på väg från Stockholm är inte lika lätt. En person skall av i Gävle. Hon skall upp och hoppa 04.00. Hoppas att vi andra då kommer att sova helt ovetande vidare.
Ps Det var lite svårt med en bild då vi var så många i hytten.

Klockan 10.30 gick strömmen.

Som sagt klockan 10.30 på fm mitt i föreläsningen gick strömmen. Någon hade grävt av en kabel och hela Åre befann sig i mörker. Vid dagens lunch såg det ut såhär. Vi fick sallad och bröd till varmrätten. Detta var dock fullt tillräckligt. Personalen vid Fjällgården skötte situationen exemplariskt.
Och sen varmrätten...
Dagens lunch såg ut så här.
Lite utomhusbilder just idag på lunchen.
Minns att vi började åkningen här när vi bodde här en annan gångö. Vid detta tillfälle var det dock vinter.
Till middag serverades Röding från Jämtland.
Och sen efterrätten.
Nu ligger jag här på rummet och njuter av sköna sängar. Kan vara bra inför hemresan i 6-bäddskupé!
Då jag bokade sent fick jag ta ett mindre dubbelrum. Jag är dock jättenöjd. Vi sover bara här.
Här skall sovas skönt i natt.

Efter dagens föreläsnings slut...

img_7610 (MMS)

Efter dagens föreläsnings slut...7 timmar intensiv föreläsningstid av en av de stora inom området. Pennan glöd och dessutom hölls dagen på norska. Ja kanske inte dagen men dagens föreläsare pratade norska. I varje fall efter sedvanliga aktiviteter som alltid tillkommer efter föreläsningens slut bestämde vi oss ( två personer) att gå ner till hotellets baksida, det som vätter mot Åresjön. Där finns hotellets pool.Inte speciellt varmt kan tilläggas men skönt och uppfriskande. Med bastu på det smakade middagen ganska gott.


Nu är vi framme...

img_5393 (MMS)

Nu är vi framme...Fjällgården i Åre, en bra bit upp i backen,det är här vi skall vara i dagarna två.


Nu är jag uppe och på benen.

img_5623 (MMS)

Nu är jag uppe och på benen. Duschen är avklarad. Undrar om man kan få en kopp the?


Nu är jag uppe och springer. Klockan är nä...

img_6008 (MMS)

Nu är jag uppe och springer. Klockan är nästan 02.00 och jag har lyckats ta mej ner för stegen...och upp igen.


Här har Ni mellanbädden...

img_1339 (MMS)

Här har Ni min bädd. Jag sover i mellanbädden. Mina grannar I hytten är delvis obekanta.  Jag har förvanat om att jag måste upp ett par gånger under natten. Undrar hur detta skall bli


Snart bär det iväg.

img_6152 (MMS)

Snart bär det iväg.


På väg

Snart är jag på väg. Mot nya kunskaper och möten.

Vi lämnar ett soligt sörland...

Nu bär det snart av på kursen. Två som jag hoppas innehållsrika, viktiga, kunskapsgivande och samtidigt roliga dagar. En natt på hotell och två transportnätter då vi försöker sova till detta.  SMHI har lovat regn, ihållande regn och regnskurar bortsett från i morgon onsdag kväll då det en kort stund kommer att bli mulet. Men det kommer att bli bra. Regnkläder har packats ner. Extra kudde mm har packats ner för att klara nedresan i liggvagn då det kommer att bli väldigt spartanskt vad jag förstår. Jag kommer att blogga om detta om bara tekniken håller. Lappe och Ippe följer med.

Ännu en ledtråd.

Nu får Ni en chans till. Vart skall jag åka?

Vart åker jag?

Hit åker jag senare idag. Någon som tror sig veta vart det hela bär?

Vad skall jag ta med?

Jag har inte berättat vart jag skall ännu men jag måstte ha olika kläder med mej.
Transporten skall ske med natttåg både och åter så jag måste ha sköna reskläder och bekväma sovkläder med vilka jag kan gå ut på toa och dusch i tågkorridoren på nätterna.
Hyffsat snygga men bekväma studiedagarskläder?
Bra promenad/gympaskor till uteaktiviteten efter första dagens slut. Denna förening har alltid en uteaktivitet innan kvällens middag dag ett. En rejäl runda medelst tipspromenad vilka två personer, alltid desamma, iordningsställer.
Badkläder...pool finns utomhus med vidunderlig utsikt kan man se på bilderna.
Tre par skor: gympaskor, lite snyggare skor till middagen dag 1 och hyffsade innetofflor att traska till frukost och under dagtid på studiedagarna.Vi bor på samma ställe som konferensen och hotellet är ganska litet så det går snabbt att hämta gympaskor vid utevistelse.
Enkellakan och eventuellt kudde ( till liggvagnsresan på väg åter hem...endast sovpåse och ryggstödskudde i min liggvagnskupé)
Den stora frågan blir nu, skall jag ta en liten väska typ weekend med Ryanair eller en storlek större. Lappe måste med också då där finns arbetsuppgifterför mej i sammanhanget.
Här finns lite att fundera på.

Ev snark på tåget?

Känns lite läskigt att åka tåg med andra personer. Många som kommer att åka upp samtidigt med mej kommer förmodligen till samma konferens. Känns lite väl nära, eller? Tänk om jag snarkar? Läskigt.

Statens järnvägars sovkomfort!

Bild på en dubbelkupé.
På tisdag kväll skall jag på tjänsteresa. Resans mål är några studiedagar kopplat till en yrkesorganisation vars styrelse jag nu tillhört i ett antal år. Jag har nu bokat tåg. Sovvagn upp och liggvagn ned. Jag vill ha sovvagn upp, inte för att jag är någon speciellt märkvärdig person utan för  att jag vill ha tillgång till dusch innan jag når slutmålet. Även om duschen är i korridoren så är det i alla fall en dusch. Bilden ovan är SJ:s beskrivning av en sovvagn, en dublett.
Detta är SJ:s beskrivning av sina sovmöjligheter på tåg.

Säng – sovvagn med dusch i korridor

Säng är en trebäddskupé som du delar med andra av samma kön. Sängarna är bäddade och handfat finns i kupén. Dusch och toalett finns i korridoren och nyckel dit hänger i kupén. Handduk finns att låna i duschkupén. Du kan boka dam-, herr- eller hel kupé.

Bädd – liggvagn med dusch i korridor

Med Bädd reser du i en liggvagnskupé med sex bäddar. Här bäddar du själv med örngott, sovpåse och filt som finns på plats. Som kudde använder du en av ryggstödskuddarna. Här finns möjlighet att välja dam- eller mixkupé (herr och dam blandat). Är ni sex personer som vill resa ihop väljer ni hel kupé. Bokar du själv väljer du dam eller mix under


Jag har här en annan beskrivning via bild av en sovvagn. Här är man tre personer i en hytt. Jag hade turen och fick en bädd i mitten dvs varken uppe (Tur!) eller nere.
Liggvagnskúpé med plats för upp till sex personer. Foto: SJ
Hem kan jag tänka mig att åka lite enklare dvs utan lakan och bara med en enklare filt. Bäddutrustningen består av örngott, sovpåse och filt. Du kryper ner i sovpåsen och lägger filten ovanpå. Sovpåse lockar inte mej. Funderar på att ta med ett enkelt gammaldags lakan. Skall jag släpa kudde också? Med min rygg, nacke...alltihop? i kommer att vara 6 damer i kupén.
Jag kommer i mån av tid & ork att blogga om denna tågresa...

Kompletteringar till slätten

Först skall det hända en massa mer eller mindre intressanta saker men sen efter det skall vi åka till staden på slätten. Det gäller att börja förbereda redan nu så att inget missas.
 • Tv stödet
 • Cykeln ( punkan lagad)
 • Gardiner mm
 • Kaffeburk + mått
 • Trasmatta el liknande
 • Slagborrmaskin
 • Krokar för diverse
 • Vinterjackan
 • Väckarklockan
 • Skidpjäxorna
 • Internetkabel
 • Hänglås
 • Ryggsäck

Gräset växer

Här hemma är det Herta som oftast klipper gräset, överallt. Idag har dock Herta varit sjuk en vecka minst och nästa vecka får hon inte fortsätta med den statusen varför mannen skickas ut. Först måste han dock plocka fallfrukt, 9 hinkar!!!! Nu klippper han gräset.

Traditionellt pga diverse.

Herta lagar man till mannen som klipper gräs.
Så här blev det.
Och sen lilla efterrätten tillsammans med melonsallad.

Vilodag

Idag låter jag Söndagen vara vilodag i sin rätta bemärkelse. Det gick väldigt bra igår. Många arrangemang som tillsammans blev en trevlig familjelördag.Ni får se en liten brandbil där barnen fick brandkepsar som får vara ett exempel på allt som hände, allt i från kulturella, roliga och smakfulla inslag samt all loppis förståss. Många besökare. Men men ingen lång vila för den kommande veckan kommer många spännande och delvis nya/annorlunda saker att hända.

Korvmoj

På lördag kommer ett event att gå av stapeln innehållande en massa saker. Som ny företeelse kommer kokkorv att serveras som alternativ till grillat. Jag har lagt en massa tid på att hitta en korvmoj som jag idag lånat från en av ortens idrottsföreningar och nu i kväll har vi letat kokplattan för att värma upp denna ( mojen på bilden är inte den moj som nu finns i min baklucka på bilen). Min älskade man har ikväll älskat i nöd dvs letat igenom vårt mer eller mindre intressanta garage och därutöver fastnad längst in i en garderob. När han sent omsider tog sig ut hade han kokplattan med sig.
Nu gäller det bara att hitta ett lämpligt bord till denna aktivitet.

En ny tid på andra sidan.

Just nu befinner sig livet i en mellanperiod. En period mellan det gamla och det nya. Gammalt skall avslutas, avslut och avsked( hittar inget bättre ord men det borde finnas) skall göras. Nya saker skall börja tas in och nya kunskaper skall läras för att användas. Känslan just nu är inte en tunnel men däremot en känsla av att inte veta hur det kommer att bli. Däremot ser jag ljuset och grönskan och jag tror att det blir nytt och annorlunda. Och kul. Och viktigt. Och intressant. Jag måste hinna allt nu och inte glömma något.

Surströmmingsklämma

Äntligen! Så jag har längtat efter denna delikatess från Norrlandskusten.
 • Mjukt tunnbröd
 • Surströmming
 • Rödlök
 • Gräddfil
 • Vik ihop
 • Ät
NJUT.................

Vad vore "sjuk-hemma" utan Falcon Crest?

Här har jag varit sjuk och hemma i flera dagar utan något roligt alls. Ni vet så där trist och klen att ingen bok orkas läsas. Jag har sovit i sängen eller suttit i en fåtölj som ett mähä ( eller stavas det mehä?) utan att orka någonting alls. Televisionen har varit trist och tråkig. Jag kan nu allt om Air bra och visst det kanske vore något för mej men 499:- för en st och man måste köpa tre åt gången så det skippar vi. Jag är också uppdaterad på senaste träningsredskapet. En konstig grej där man skall föra höfterna åt höger och vänster i en som det ser ut väldigt obehaglig rörelse. Undrar hur länge folk orkar hållar på som beställer ett sådant? Jag har också zappat runt bland de kanaler vi har, har sett utländska inredningprogram och program om folk som letar hus utomlands samt vad man kan göra om man har en gammal herrgårdsliknande byggnad på något tjusigt ställe men där ingen har gjort något på många år. Jag har slötittat på allt men inte varit speciellt road. Inte förrän idag och idag skall jag försöka gå och jobba på em, en uppgift som nog är förbehållet mej att utföra. Jo men vad ser jag idag på fm på televisionen. Jo mitt gamla favvoprogram från 70-talet, Falcon Crest. Kom in mitt i ett avsnitt där den unge mannen till vänster i bild håller på att förfrysa ute i vildmarken, under en utflykt med hästarna. Å vad jag minns att jag tyckte att han var snygg. Tror jag skall kolla upp när avsnitten går och försöka spela in dem framledes. Här skall inget missas av gammal kult, eller?

På Restaurang med familjen.

Efter en massa flytt tog vi en liten promenad för att äta middag.
Vackra vyer utmed Fyrisån.
Byggnaden som var i börian av 1900 talet.
Efter att ha fått lite olika förslag på lämplig Restaurang för att fira födelsedagen valde vi ut Restaurang Il Fornio, en italiensk Restaurang på St Olofsgatan 8 i Uppsala. Vilket ställe! Och så god mat. Här kändes stämmningen, tegelväggar, tända ljus brasan, trivsamt på alla sätt och så god mat.

Zuppa di Carciofi
En len soppa på kronärtskocka och selleri, serveras med grillat lantbröd

Risotto all'Agnello e Asparagi Selvatici
Risotto med lammytterfilé, sparris, soltorkad tomat och kantarell
Vilket ställe! Så god mat, atmosfär, personal och trevligt på alla sätt och vis. Hit kommer vi säkert att återvända. En restaurang helt i vår stil.

Tecken på tant eller rädd om benen?

Stödstrumpor från Pahne
(Bilden lånad från Gunillas fotvård.se)
Jag trodde att vi köpte stödstrumpor i glada färger för att vi flyger mer och vill vara rädda om oss dvs inte få några proppar. Vi vill inte köpa beige eller svarta strumpor utan i lite mer glada färger. Detta stämmer dock inte om man skall tro ett inlägg från Seglora smedja. I dag gäller Tanten. Att det våras för tanten ser Segloras sk spanare Annika Sjöqvist Platzer i att vi bl a köper många fler stödstrumpor. "Det tycks våras för tanten denna höst. Ett tecken: stödstrumpor, som hittills haft skyhög tantfaktor, har blivit trendigt. Tidigare ofta diskret svarta eller bruna tillverkas de nu i grälla färger och vilda mönster".
Tänk jag trodde att vi köpte stödstrumpor för att de av oss som jobbar i vården behöver detta då man står mycket eller som jag själv tänker, att flyga kräver försiktighet och visst är det roligare att vara försiktig i glada färger än i beige och svart. Inga proppar eller annat vill vi ha och därför gör vi vad vi kan färgglatt alltmer.

Hundglamour

När man är hemma och förkyld kan man få fördjupa sig i livets inte direkta väsentligheter rakt igenom utan tänka mera fritt utifrån hur  mycket man orkar. Hittade denna artikel i DN idag. Det har öppnats en ny butik i Stockholm vars huvudinriktning är hundar.Ett par kvarter från Stockholms mest fashio­nabla shoppinggator har ­Suzanne Ekegårdh öppnat Sveriges första modevaruhus för hundar i två plan. Det Ni! Undrar om hundmänniskor i allmänhet och i synnerheti tänker sig en tripp för att besöka detta fashionabla ställe. Är DU hundmänniska som läser detta? Skulle Du kunna tänka Dej att shoppa loss där.
Här kommer det att finnas allt för våra vovvar och kanske för deras husfolk också. Det är bara att tänka igenom outfiten för i höst.

Födelsedagstårta

Ni som läser min blogg vet att denna helg var det egentligen jubileumsfödelsedagshelg. Av den anledningen tänkte vi tårta trots att vi mest flyttade bohag och flyttade in mm.  Alltså måste vi ha en tårta och valde denna på en butik där vi ändå handlade mat. Herta hade fått tips om café Ofvandals och min tanke var att vi skulle uppsöka detta rekommenderade ställe under söndagen. Tid saknades dock och intresse också. Vi behövde få färdigt bl a nätverket. En positiv sak är dock att vi har detta kvar. Av olika anledningar ( glömska, dålig planering mm måste vi snart åka till Uppsala igen.)

Ikeas smårätter

En ny intressant artikel i Ikeas sortiment är dessa förrätter a 9 :- styck. Ett litet glas med skagenröra toppat med en bit rågbröd. Kunde ha lockat mej en annan dag om inte vår middag lördags kväll hade hänt.
Som vanligt valde dock Herta denna choklasmoussé. En liten trevlig efterrätt eller till kaffet. Förr serverades denna i glas eller porslinsskål/mugg men nu har man valt en mera enkel historia i liten plastmugg av icke drickbar modell.

Hotell Uppsala

Mannen och Herta hade planerat att sova över i den nya studiestaden just för att det är födelsedagshelg och för att det är en bit att åka( vi som åkt till staden i Närke nu i två års tid och inte så ofta  heller) Nåväl Herta hade bokat på Hotell Uppsala som var ett mycket trevligt hotell.
Ett fräscht rum fick vi.
Fräscht
Så man vet var man är.
Lite småplock.
Vy frön hotellfönstret.

Don´t eat my stuff

Don´t eat my staff!
På köksbänken i studentköket stod det diverse produkter. Kanske skulle de förvaras i kylskåp, i varje fall de två som var öppnade. Någon hade dock valt att förvara dem så här i rumstemperatur inkluderat hänvisning hur andra eventuella intressenter skulle bete sig. Bra med tydlighet kan man tycka.

Rackarbergsgatan

Hit kom vi med bohaget. 12 kvadratmeter i ett litet rum i en liten korridor bestående av 5 rum, ett kök samt en toalett och en dusch.
Här har vi en bild på köket. Rent och städat men kanske lite väl intimt om man nu skall vara fem personer om morgonen och på tidigare studieort som sagt delat en trea med en studiekompis. Men ingen sa något av den som skulle bo där...
Medan några plockade ur flyttkärran gick den sjuka och eländiga modern runt och tittade hur korridoren såg ut.
Det kan nog bli bra det här. Cykelparkering finnes.
Utsikten från trapphuset är inte så tokig.
Utsikten från köksfönstret i korridpren var inte mycket sämre.
Universitetsbyggnaden där det skall studeras ligger nära, inom synhåll från köksfönstret.
Sonens kamrat som var oss alla behjälpelig vid denna flytt informerade oss om att här vid Ekonomikumparken är det "här som det händer" t ex vid Valborg.
Observatorieparken på andra sidan gatan. Här skall jag promenera när jag orkar och inte är eländig, förkyld och klen. Denna tilldragelse var en trist besvikelse vid denna flytt i detta soliga härliga septemberväder.
Äppelträd.
Observatorieparken i Uppsala är ett parkområde i stadsdelen Luthagen som omger Uppsala Universitetsgamla observatorium. Parken avgränsas mot norr av Ekonomikumområdet, mot öster av Kyrkogårdsgatan, mot söder av Johannesgatan samt mot väster av Rackarbergsgatan.Hemma, klen och eländig.

I fredags före helgen hände det. På eftermiddagen. Jag var kompledig på fm. På em satt jag och jobbade vid datorn ett par timmar(skulle vara kompledig hela dagen...) Helt plötsligt kom eländet farande. Totalt stel i kroppen och hes. Jag som skulle packa inför flytten dagen därpå! Vi åt middag. Orkade inte packa men var tvungen. La mej. Sen var den dagen slut. På lördagsmorgonen skulle vi upp i alla fall.

Reselunch

img_7504 (MMS)

Reselunch


13 kvm inkl handfat.

Nu måste det planeras. Inom en ganska nära framtid skall det ske. Bohaget från halva trean skall nu rymmas i 13 kvm inkl handfat. Herta funderar glatt kring denna omständighet.

Fortsättning följer.

img_4213 (MMS)

Fortsättning följer. Nu äter jag dagens lunch på en av mina favoritställen.


Snart börjar det nya livet.

img_2460 (MMS)

Snart börjar det nya livet. Idag skall det friseras inför dagar som kommer. En innehållsrik höst med mycket innehåll.


Sitter i bilen och kan inte ta mej ut.

img_3742 (MMS)

Sitter i bilen och kan inte ta mej ut.


RSS 2.0