Polisen dansar inte nykter

Nej detta inslag handlar inte om alkohol, Inte alls. Jag bara provade hur det ser ut om man skriver så och så tänker jag kolla om sökvägarna letar upp detta och just detta inslag ökar i antal personer som kommer hit inte för att de vill utan för att de klickar...
Nu till saken.
Det florerar ett You Tube klipp  som "alla" har sett, det om den dansande polisen. Senast i går kväll visade mannen mej detta och fick mej att titta på klippet. Svensk polis mitt på ljusan dag på ett torg i Malmö tror jag det var. Jag kommenterade det lite halvt med att det måste vara på skämt. Polisen gör inte sånt varpå mannen konstaterar att jo det är nog äkta. Men vem är polisen?
Jag tror inte på sådant. Titta på klippet här! Idag läser jag i DN att det var ett skämt och ett projekt. I själva verket är den spexiga snuten del i ett konstprojekt med titeln ”Polis, polis, potatismos”, inspirerat av Sjöwall–Wahlöös deckare med samma namn. Satsningen – som ägde rum förra veckan – ska enligt Malmö konsthall ses som en ”utställning om brott” i syfte att spegla polisens roll i samhället.
Men kul var det tydligen.  Skånepolisen har också gått ut med ett meddelande att den dansande polisen inte tillhör polisen i Skåne, fast det var informerade tror jag.
200 000 pers hann titta på you tube och filmsnutten. Många kommentarer kom in och människor trodde på detta.
Jag trodde inte på detta utan tänkte att detta måste vara något...

Hålla värmen?

Det är populärt och trendigt med gamla saker.
Men håller denna termos värmen. Fn ligger priset på 342:- på Tradera?
SÅ här skriver man i beskrivningen av varan:
Flätad grön-beige tv-termos / tv-kanna i fint skick. Hel både invändigt och utvändigt men kan behöva en ordentlig rengöring på vissa ställen av flätningen för att bli topp. Fullt användbar! Möjlig design av Carl-Arne Breger (saknar stämpel eller dylikt)?
Om man gillar gröna termosar så visst är den fin. Men bjuder folk på vad som hellst nu för tiden? Om jag tänker bjuda på denna Tv kanna? Nej det tänker jag inte göra. Jag har termosar så att jag klarar mej.

Blodläge

Nu är boken färdigläst, Johan Theorins tredje bok i samlingen skriven utifrån de olika årstiderna. Detta skall vara en deckare har jag hört men jag tycker själv att det är mera ett relationsdrama där några människor beskrivs med ett mycket mörkt förflutet. Ett svårt förflutet förstår jag det som.
Boken är också en blandning av gammal folktro och nutid. I nästa vecka skall författaren ha ett frukostmöte här i närheten och jag hoppas att kunna gå dit då och lyssna på honom. Det ser jag fram emot.
Har DU läst någon av Johan Theorins böcker? Vad tycker Du? Har Du läst den sista? Kanske är jag extra intresserad, jag känner ju mijöerna, de finns i vår närhet. Jag tror dock inte att det bara är det. Böckerna är ruggigt bra i sina stycken. Blodläge ville jag bara få färdigläst. Det fanns så många svåra saker och jag ville ha färdigt hur det var, ville få veta.

Det regnar inte i hela Sverige idag.

Läser man Aftonbladet idag på nätet så får vi veta att det är otroligt eländigt över en stor del av riket idag. E4:an är totalt icke körbar och vi bör hellst hålla oss hemma och samtidigt hålla oss med gummabåt tills dess vägarna är farbara.
Jag vill i detta sammanhang visa några bilder från Öland, från det landskap där Aftonblaskan har visat bilder från Böda Sand där husvagnsfolket åker hem och inte vill vara kvar. Konstigt tycker jag eller är det stadsbor vi pratar om? Minns när vi var på semester med den ombyggda folkabussen eller med husvagnen senare, hur mysigt det var när det regnade.Hur vi delade det lilla utrymmet som fanns. Vi spelade spel, läste, lyssnade på radio och pratade. Tror inte någon i familjen for illa av detta.
Men åk hem från Öland Ni bara! Nej ok jag fattar att regn och små utrymmen definitivt inte passar alla. Är livet t ex inte så stabilt innan eller med tonårsbarn kanske detta inte är grejen, jag vet.
Så här såg det ut idag på Norra Öland.
Fredagen den 29 juli på NOrra Öland utmed vägen strac innan avtagsvägen mot Sandvik.
Visst har det regnat. På Öland i varje fall där vi befinner oss har det dock mest regnat under kvälls-resp nattetid vilket är räddningen vilket innebär hela dagar ute trots regn och skyfall.
På cykel mot Djupvik.
Jaha nu måste vi välja väg. Stenhuggeri finns det också. Tror Johan Theorin har tillbringat mycket tid på sommrarna i denna bygd runt framförallt Djupvik. Skall f.ö lyssna på honom i nästa vecka om allt passar i tid.
Fiskebodar i Djupvik
Fiskebodar i Djupvik, eller i varje fall f.d. Har man lite pengar man inte vet vad man skall ha till, kan man investera i en fd fiskebod vid Djupviks steniga stränder.
Djupviks badplats
Ölandsstenar vid Djupvik
Stenar vid Djupviks stränder
Mera sjöbodar fast lite större.
Ytterligare sjöbod fast denna gång lite större.
Läckert
Denna gången tar vi denna vägen.
På vissa fritidshustomter har inte vattnet torkat upp ännu.
Och inte på ängarna bredvid heller...
Sommarbrevlådor på rad. Fast en och annan är bofast också och får förmodligen än så länge sin post hela året också.

Färskt bröd. Idag byttes morgonrundan ut ...

mms_img42379 (MMS)

Färskt bröd. Idag byttes morgonrundan ut mot en cykeltur. Solen strålade och termometern visade nästan 2o grader. Perfekt cykelväder vilket föranledde en morgontur till Södviks bageri som ligger på ett för hälsan lagom cykelavstånd. Vill Ni veta vad som hände där? Självklart köpte jag bröd. Ett underbart ljust surdegsbröd. Bara så Ni vet


H.M och mannen från Kalmar.

Man skall inte lägga ut firmor osv på bloggen fast om de gör något bra så borde  man kunna göra det. Som sagt, vi befinner oss på Öland en bra bit ifrån bron och H.M har som sagts här på bloggen hittat öppningen och framförallt var drivremmen sitter och kontaktade en firma vi tidigare anlitat, stationerad i Kalmar. H.M ringer dem för att få den nya drivremmen skickad med post men tänk det tycker mannen som svarar i tfn är onödigt och tar mycket tid för oss. Han passerar förbi här på väg till ett jobb och tar gärna med sig den aktuella drivremmen. Vilka människor det finns. Idag har han varit här på väg till ett jobb. H.M har monterat ihop tvättis och nu är det bara på rengöringstjosan igen.
Nej jag vet man skall inte nämna namn här på bloggen hit och dit men denna firma som jobb ar med vitvaror i Kalmar kan man nästan nämna. Man hittar dem om man gogglar på Whirlpool + Kalmar.
Nu var det sagt.

Måste man ha stavar?

Bloggvännen Anne är av den fasta uppfattningen, verkar det som att det är rekommedabelt att inte promenera utomhus på trevliga skogsvägar utan sk stavar dvs att bedriva sk stavgång.
Är det nödvändigt att ha med sig dvs att använda gångstavar vid promenader? Bör man det? Jag vet att man viftar nyttigare med armarna men...?
Jag har inte velat? Är jag effektivare om jag införskaffar mej ett eget par gångstavar?
Snälla Ni, nu behöver jag ett råd? Här önskar jag en seriös discus i ämnet!Q Kom igen!
Herta i försök till sundhetstaget.
Ps. Bilden lånad från stavakademin.

Lassa grus. ...

mms_img55856 (MMS)

Lassa grus. Vinterns iskyla på ön denna vinter. Ja säkert annat också har inneburit behov av nytt grus på grusvägen. 10 lass grus är numer släpade och fördelade vid lilla svängen utanför stugan. Detta kräver kaffe.


Hinna före regnet. Morgonsolen ville i...

mms_img55854 (MMS)

Hinna före regnet. Morgonsolen ville inte visa sig idag. Bäst att ge sig ut på morgonprommis innan det stora regnet dyker upp. Orkade egentligen inte idag men folkhälsA skapas inte genom att ligga och dröna så iväg med sig bara. Konstaterar att en ny liten trädgård håller då att skapas kanske till människors glädje en bit härifrån.


Diggiloo Diggilej på Ekerum

Mannen hade erhållit två biljetter för en tid sedan och de utnyttjades nu ikväll till Diggilooföreställningen på Öland närmare bestämt på Ekerum. Kanonmycket musik, bra sådan fick vi under nästan fyra timmar. Första halvlek regnade det oavbrutet och vi sätt där i vårfa regnkläder men sen efter pausen....klarnade det upp och det blev en ganska varm härlig sommarkväll. Konstigt väder. På väg hem f.ö. såg vi ett antal blixtar på skyn men inget regn.
En mängd artister är med även i år. Lasse Holm, Thomas Pettersson, Alcazar, Markolio, Mojje, Erik Linder, Jessica Andersson, Gunhild Carling, Magnus Johansson och Madeleine Liljestam. Ett kul gäng som levererade bra musik med mycket schlager oavbrutet under dessa timmar.
Lite reflektioner från kvällen:
Tess Merkell hade flera egenskaper förutom sången, bla kan hon föreställa en Hollywoodfru med bravur.
Andreas Lundstedt sjunger fortfarande bra.
Gunhild Carling verkar vara en otroligt kunnig människa. Behärskade, säkert inövat men i alla fall, tre trumpeter samtidgt tillsammans med olika sorters sång, jätteduktig!
Många håller till på scenen samtidigt eller sitter i sofforna, ser ut som soffa Ektorp i manchester men jag vet inte. Hela ensemblen verkar ha kul tillsammans.
Tomas Pettersson är bara så kul tex när han som ung drog till Lundegård för att raggarcampa. Eller när han avslutar med att förklara för Lasse Holm att han gett publiken fel saker och rabblar upp allt eländé som drabbat mänskligheten det sista året. På något sätt lyckas han att knyta i hop allt till slut i alla fall.
Vi träffade flera stycken som tydligen brukar ha detta som sommartradition.

Gräsklippning tillsammans med Andreas Lundstedt


Medan händige mannen funderade kring tvättmaskinen och hittade drivremmen genom att vända maskinen upp och ner, ringde El-och kylservice i Kalmar och väntar på morgondagen då vi får en ny drivrem funderade hustrun funderade kring gräsklippning. Funderingarna övergick i handling och nu är ´gräsmattan till stor del färdigklippt.
Passade på att klippa gräset samtigt med att P1 sände dagens avsnitt av sommar. Andreas Lundstedt var värd för sommarens program. Som sagt, skönt att få lyssna fullt ut till någonting och inte bli störd av alltmöjligt.
Kaffet är numera också urdrucket och ikväll blir det gamla roligheter.

P1

Dagens morgonrunda promenerades tillsammans med P1 i mobilen. Jag gillar P1.P1 har en lugnande effekt på mej fast jag går snabbt för jag engageras av de ämnen som pratas om.
Idag har jag t ex lärt mej utifrån en ny brittisk studie att personer med ledgångsreumatism mår väl av att dricka alkohol regelbundet. Ledgångsreumatismen påverkas positivt av detta. Problemet sa man var dock att många käkar olika medikanmenter som inte skall kombineras med alkohol.
Sen var det en nyhet, flygplanet som kraschat utanför Islamabad, Ush Flygolyckor tänker jag.
Därefter hann jag med radioföljetongen för som jag tror ungdomar. En ung flicka, minns inte hennes namn, uppväxt på ett gods med sin far, vilken hon sällan träffar( hon hade nyss återkommit till godset efter att ha varit iväg under fyra år under lite annorlunda omständigheter). Pappan är kortfattad och bestämd när han pratar med sin dotter. Fn planerar fadern att dottern skall giftas bort med nio år äldre bankdirektörens son Aron, en ung man som försöker styra upp sin som han tror flickvän. Den unga damen är dock kär i LInus som arbetar på godset. Sen vet jag inte mer men visst är det härligt med semester och man verkligen kan fördjupa sig i sådant man vanligtvis inte hinner med?
Vi har en historia även i vårt land där unga människor inte fick välja livskamrat.

En händig karl.

Befinner mig alltså på Öland, igen. Möttes igår av ett kanonsoligt Öland och kan det egentligen bli bättre? Nej.
Natten har varit underbar. Några goda vänner som lånat stugan informerade oss om att det var något fel på tvättmaskinen. Vi hoppades förståss att de glömt sätta på vattnet vilket bara var förträngning för vår del.Familjen ifråga bevistar stugan 6:e året i rad. Det var inte vattnet. Mannen har plockat ner maskinen och funderar nu kring detaljerna. Man kan tydligen informera sig om många maskiner via Internet, konstruktion och annat vilket vi nu gjort.
Jag är inne på att ringa en person som håller på med våra märkesmaskiner varje dag och kanske gjort det i många år. Mannen är inte där ännu....och jag förstår mannen. Han är en händig karl men man behöver ju inte kunna allt.

Äntligen åker vi över bron.

mms_img33382 (MMS)

Äntligen åker vi över bron.


Uppjagad av en Lundastudent!
Som sagt idag var det dags för Gymet igen. Kände mig riktigt laddad och det var också rätt kul. Lundastudenten L har kommit hem över sommaren och gör regelbundna gästspel på gymet och sätter fart på oss. En jätteglad människa trots värme, svett och annat tröttsamt eländé i sammanhanget. Precis vad vi behöver. Idag var vi inte så många. Sju stycken glada själar anslöt sig till Fun@walk passet. Känner mig nöjd. Ytterligare positivt i sammanhanget var att sonen var inspirerad av ett middagstema ikväll och inbjöd till vildskavsgryta med ris och grönsaker. Alldeles superbt så här på söndagskvällen.

Vad mer kan man begära en söndagskväll som denna?


Handla inför mammas bortavaro och gymma loss.

Om vi nu kommer loss idag och får till det är planeringen att ta sig till affären som har rätta toapappret, ladda upp med schampoo och duschkräm och MAT så att den som blir kvar hemma överlever övriga familjens resa till stugan.
Sen skall vi packa...

Seven Eleven

Lördagskväll igen. En dag som innehållit biltur och retur till staden i Närke, promenad och möte med Seven Eleven utanför hennes hus, totally spontant, mat med "the family" inkluderat min mors vaxbönor.Lyckades ta mig ur att följa med "the son" och och Jogga i spöregnet. Han stack iväg och kom hem, BLÖT.
Jag har inte gjort så värst mycket att skryta om idag. LIka bra det.

Jag hittade hallon att äta så jag klarade ...

mms_img57673 (MMS)

Jag hittade hallon att äta så jag klarade mej ett tag.


Var är jag? Befinner mej i ett skogsparti ...

mms_img57671 (MMS)

Var är jag? Befinner mej i ett skogsparti någonnstans.


En tripp till staden i Närke.

Idag ringde klockan 06.oo Varför kan man undra? Jo det fanns ett ärende till staden i Närke. Alltså begav vi oss iväg i den arla morgonstunden med bilen.
Vägen till staden i Närke kommer förmodligen inte att bli bättre än den är idag. Den har blivit lite rakare sedan det begav sig senast. Men men men. Vägen tar tid och vägen kan vi och det händer inget nytt på vägen. Men sen efter ett par timmar i bil dyker den upp där,staden i Närke.
Dit vi skulle, där var det tyst och ganska ensligt. Inte som när livet leker där som mest.
Tjolaopp sommaren räcker ett tag till.
Eder tillgivna
Herta

Carl-Philips nya kärleksliv.En liten cykeltur ner till torget för att shoppa upp sig på lämpliga växter till senaste graven tänkte jag var en vettig sysselsättning att ägna morgontimmarna åt. När jag väl kom iväg och ner till torget så hade vederbörande försäljare av växter SEMESTER och jag unnar dem verkligen det. Gjorde ett snart överslag att jag inte hade lust att åka långväga utanför stan för detta ändamål utaan styrde om dagens kurs.

Tog mej in på Teliabutiken och förlängde mina konton och vidare ner till Claes Ohlsson ´å mannens vägnar. På något sätt tog jag mej därefter in på Kapp Ahl och ok mannen jag lovar att jag inte köpte något i beige.

Hur förhåller NI Er till beige förresten? Är det ok att inhandla trosor och bh:ar i den beige kulören. Minns under min tonårstid när man började köpa dylika produkter framförallt till de övre regionerna så var beige rekommendabelt då inget syntes igenom. Vita bh.ar gjorde detta och var inte lika lämpliga.

Jag hade en praktikant på jobbet för ett antal år sedan och hon informerade mej om att det var TANTVARNING på att handla underkläder i beige.

Är det tantvarning på beige?

Då mannen är indisponibel ett par dagar och sonen i aktiv tjänstgöring på annan ort bestämde jag mej för en lättare lunch på stan. Sitter och tittar på folk och äter min lunch och kommer plötsligt på att jag kan klippa mej, något som ingår i min planering sedan några veckor bakåt i tid men inte blivit av. Sagt och gjort så hoppar jag in på en salong där de erbjuder sk drop in. kastar mig över ( som många andra) senaste nummer av Se & Hör och blir informerad om prins Carl-Philips kärleksliv och en halvtimma efter mitt beslut sitter jag i stolen hos en salong i staden.

För första gången blir jag friserad av en person som inte tjattrar i ett. Så skönt med en människa som kan vara tyst. Nu är jag nyklippt, glad och hemcyklad.Morgondagen

Undrar hur morgondagen kommer att se ut. Kommer jag att åka och simma 07.00 eller blir det gymet kl 12,00? Jag har faktiskt ingen aning...

Vållullar...

Nej jag menar förståss vårrullar. Pga lite alltmycket och semester fick det bli färdig mat nu ikväll. Herta åkte till Gumsbacken med plan att köpa färdiga vårrullar från vagnen, brukar alltid bli lyckat. Personalen var tillfälligtvis utbytt pga lite allmänt rörigt som det beskrevs för mej. Jag hann uppmärksamma att vagnen numer har öppet till 18,00 på vardagar och att man numer när det gäller vårrullar kan välja på tre sorter nämligen fläsk, kyckling samt vegetariska vårrullar.
Familjens recention idag: Tyvärr, tyvärr, tyvärr....
En svag aning av fläsksmak i fläskrullarna.
Kyckling var inte vår grej.
För lite ris för övriga familjen som var hungrig...brukar alltid bli över.
Vegetariska vårrullar var mest det som innehullet är rullat i.....?
Ville inte vara kräsen, ville tycka om. Personen som jobbade var jättetrevlig men det gjorde inte rullarna godare.
Vill inte jämföra med vårrullarna, de vegetariska vi fick i Utanede som smakbit före maten, vill inte.

12 personer förstod inte bättre.

12 personer, kan Du tänka Dej. 12 personer förstod inte sitt eget bästa utan begav sig till gymet idag för att köra lunchpass när solen sken och det var 28 grader ute. Jag tillhörde en av dem, en av de 12.
När jag kommer in på gymet sitter en tjej och slappar i fåtöljerna i foajén och laddar med vätska. Vi konstaterar att varken hon eller jag är kloka men nu är vi ju ändå här liksom och att det nog blir bra när det hela är över.
Det är instruktör M som kör idag. Det passar mej lagom då jag inte tränat på ett tag och inte vill ta ut mej och höja pulsen till oanade höjder just i dagens värme. I varje fall lyckas jag höja pulsen avsevärt i värmen och inget är väl så skönt som omklädningsrummets dusch efteråt.
Inga kändisar var där. Ganska många nya - Herta måste därför komma igen så jag om inte annat så känner igen folk. Tofsen stod ute på stora gatan i godan ro i vänster/ylle/tweedkavaj i godan ro och pratade med en annan kommuninvånare hur jag nu vet det, nej det vet jag inte, vederbörande kan ju lika gärna vara kommen från typ Eskilstuna.
På vägen hem passerade jag vår eminenta postbutik på närmsta Ica Supermarket eller om vi har Nära, minns inte.
Tänkte mej en liten matkasse med hem samt att skicka in min mobil för lagning om det nu går att ´fixa.
Hoppas det för jag saknar min mobil! Det är inte så enkelt att skicka något med mottagningsbevis idag. Aktuell personal funderade ett tag, en kommega tillkallades och snart var butiksschefen inkommenderad eller hade i varje fall dykt upp. Jag hade inte bråttom men kön började växa...En kvinna i min ålder försökte fånga min uppmärksamhet och nickade glatt vid tre tillfällen. Jag har ingen aning om vem det var men nickade tillbaka. Ganska snart var vi fyra i kön som hade sk  postärenden. Kvinnan som nickat kom ifatt med sin matkasse och frågade mej vilket land jag skickat till eftersom det tog så lång tid, en man in 35 årsåldern gjorde en utläggning om postens effektivitet när man lämnat ifrån sin traditionell postverksamhet till förmån för en massa ICA-butiker här och var som man inte kan begära skall hålla koll på allt. En äldre dam förklarade för oss alla att det nog var ny personal, väldigt förstående.
Nu var jag intge stressad, tyckte bara det var intressant när man kan ge sig in i olika samtal med vitt främmande folk och ha tid med detta och att lyssna på deras svar.
Funderar fortfarande på vem kvinnan med Harlekeinromanerna och ett paket vita Blend var?

Rökeriet


Fisksoppa på Rökeriet i Nyköping.

Tänk svägerskan fyllde år häromdagen och inbjöd till trevligt kalas som avslutades med middag på Rökeriet.
Lite bilder på några av rätterna kommer här:
Här ovan fisksoppa.
Eller varför inte rökta Räkor på samma Rökeri?
Forell kanske funkar också...
eller varför inte en bit lax?

Varför är Mac bättre?

Dagar kommer och går och ibland ställs vi inför nya faktum. Ett faktum för mej är att jag har möjlighet att få finnas till i ett sammanhang där jag eventuellt kan få vara med och sponsra en Mac dator. Detta är en ny värld för mej och jag förstår inte riktigt skillnaden och varför? Ja inte själva datorköpet, det är nödvändigt man varför Mac?

Kom igen nu Ni som är Mac användare och berätta för mej, varför?

Network acces.


Det som sköter vår hårddisk så att den klarar sig själv har kraschat. Stor sorg härhemma. Vi har nu fått hem en ny liten produkt men det finns ett stort frågetecken. Våra diskar mm har fått namn av alla katterna vi haft härhemma och nu har vi inga katter kvar att benämna diskarna ifrån.

Hur skall vi göra?

Jag orkar!
Som sagt, idag bar det iväg. Klockan ringde 06.00, jag stngde av ett par gånger men 06.30 for jag upp. Snabbt på med badkläderna och tipsade mannen på vägen förbi sängen att nu sticker jag till Hjortens och badar- Mannen såg ut som en nyvaken starholk.

Tidigt på morgonen på Hjortens var det lugnt och skönt. Solen sken och det var varmt ute. Några damer i den äldre generationen befann sig effektivt i omklädningsrummet på väg mot bassängerna. Hittade själv ett skåp och sen gällde det att hitta vägen ut till utomhusbassängerna. Tänkte att det kunde vara kallt och eländigt men jag måste.

Men det var inte kallt och eländigt. De var strålande sol klockan 07.00 på morgonen. Människor badade och satt i solen. Elva personer befann sig i bassängen. En mamma med dotter i yngre skolåldern och resten människor över 60 och så då jag. Strax kom det två damer i min ålder med värk och eländé. De informerade varandra att här får vi ta det lugnt. De simmade så saktelia.

Det gäller att veta hur man skall simma. Jag tror att man simmar runt liksom. Man simmar inte fram och tillbaka på samma bana för då blir det besvärligt när man krockar. Jag menar när man möts.

Jag simmade mina längder. Satte mej sedan på en bänk i solen och upptäcker då det sällskap av äldre herrar som språkar samman på bänkarna vid utgången. En man för täten i samtalet. Han skojar med allt och alla som passerar och vill ha kontakt. Två sällskap ligger och solar på handdukar på gräset. Snälla klockan är inte åttapå morgonen ännu...vi har sommar i Sverige

Väl tillbaka inomhus tänkte jag gå direkt ill omklädningarummet men lockas ner i varmbassänggen. Mamman med döttrarna är där plus pensionsgänget som samlats och delar vardagslivets händelsen. Idag handlar det mycket om tilllagning av vitkål, thatziki, att Coop säljer fläskkarré för 19.90 som är god att grilla i pannan för på balkongen kan grannarna klaga och vi som inte gillar att grannarna röker på balkonen, slut citat.

Efter diverse gymnastiska övniingar inklusive vattenstretch tar jag mig till bubbelpoolen där jag får vara helt ensam. Lite lyxigt att sitta där själv i arla morgonstund.

Jag skippar bastun, åker hem och äter frukost och nu skall jag ta min bok och lägga mej och läsa i hammocken.

Undrar om jag orkar?

Imorgon öppnar Hjortens 06.30. Undrar om jag kan ta mig dit och simma lite? Sen kommer värmen och då vill jag vara ligga i solen eller egentligen i skuggan och läsa färdigt Anne Holts bok.

Örstig blev Linudden.

Örstig, en mysi8g badplats nära Nyköping.

Akuttfn från en kollega häromdagen. Måste ut till havet och bada. Får värmeslag. Får inte iväg mannen till något vattendrag pga arbete därhemma. Sitiuationen kändes bekant varför vi beslutade att idag skulle det ske dvs vi skulle ut och bada.
Dagen mötte oss inte direkt med värme men solen letade sig fram när vi letade efter den varför vi beslutade att åka iväg till gamla Örstig. Det är alltid intressant om man kör rätt samtidigt som man pratar om livet och dess innehåll just nu. Måga grusvägar lite här och där åt olika håll.

Vi hittade dock den allmänna parkeringen och parkerade på kollegans specialparkering närmast promenadvägen vilket passar bra i gassande sol!

Som sig bör inmundigades först kaffetermosens innehåll samt dito tilltugg iform av macka och fikabröd.

Helt plötsligt dök det upp en hund som skulle lära sig vara i  vattnet. Liten och försiktig men positiv var vovven och pga detta var vi tvungna att avsluta kafferasten tidigare för att gå och hälsa på vovven. Den lille hunden var 11 veckor och hade just börjat lära sig vad vatten var för något.

Efter hundhälsande for vi ut i vattnet i sakta gemak,det sistnämnda beroende på att vi inväntade att benene skulle tappa känseln och vi kunna fortsätta längre ut för ett dopp. Det var dock skitkallt i vattnet ( hoppas fortfarande att inga barn och andra underåriga läser denna blogg) varför vi valde att inte simma någon längre sträcka idag.

Upp på stranden till bok och korsord, sovpaus och mera kaffe.


Liten handelsträdgård vid Linudden.

På hemväg från badet som blev mest sol körde vi in vid Linudden och hoppade in på Linuddens Trädgård.
En härlig miljö, inte alls vad man väntar sig när man kör in på parkeringen.  Vilket underbart hus förresten!Attackflygare

 

Värmeböljan ger fler bromsar

Värmen är toppen, tycker fäbromsarna och kommer attackflygande överallt denna sommar.

I år har vi många av dessa bautastora sk fäbromsar. De atackerar och suger blod ur hästar och kor. De ser skräckinjagande ut mycket beroende på sin storlek.

Många människor har också blivit angripna i år.

Det varma vädret har inneburit att fästingarna och myggen dragit sig tillba. Alltså inte något besvärligt som inte har något gott med sig.

Lite fakta om fäbroms:

Den blir 2 cm lång. Bromsar är stora flugor som förekommer i hela världen. Det finns cirka 4 000 arter, varav 45 i Sverige.

  Hos honorna är mundelarna omvandlade till bladlika stiletter, och med dem biter de hål på huden hos däggdjur. Betten är därför smärtsamma. Bromsarna kan överföra harpest mellan djur och från djur till människor.

  Fäbromsen förekommer i Götaland och Svealand.

Det är inte kul med flygfä. Denna bloggs innehavare gillar dem inte. Man skall kunna sitta helt obehindrad och koppla av och samtala om trevliga saker samtidigt som lastflyget kommer farande med dunder och brak. Periodvis kan jag det, periodvis springer jag. Periodvis gillar människor att uppmärksamma detta, periodvis inte. Det är mest avkopplande där situationen inte uppmärksammas och när människor har annat viktigare att prata om.

Men trots detta avstår jag inte från att bada i sommarsjöar med häst och kreatur i närheten. Aldrig någonsin. Svensk sommar är mycket viktigare än så.

Minnns min barndoms somrar i stugan i Sörkärr utanför Stigtomta. Minns en gång när vi satt ute och fikade och helt plötsligt bet något mej under bordet, skitont ( hoppas inga barn läser detta jag vet att man inte får säga skit). En big bula uppstod och sedemera försvann och sen var det inte mer med det.

Det är tur att man inte är häst en sommar som detta.

Hur har Du det med bromsar och flygfän?


Töntparkering

Det är av synnerligen vikt att det finns P-platser för oss badare. I Oxelösund kan man erbjuda denna eminenta parkeringsplats om man känner att man hör hemma där. Villkoret verkar att inom allmänningens gränser ta bort den markerade linjen inkl stolpar eller vad det kallas.

Ps. Det står faktiskt Töntparkering på skylten närmast träden men det verkar inte synas på bilden.

Vårat sällskap inkl Västernorrlänningen och Småländskan m fl valde dock att parkera på asfalten som sig enligt tradition och förväntan bör.

Femöre

Oxelösund har många möjligheter till sol och bad.Kruxet var att ta sig ner till vattnet. Sällskapet låg mestadels och solade på ett par klipphyllor. Solmänniskan somnade med ansiktet ned i klippavsatsen efter att först ha funderat kring olika spörsmål en längre stund. Ett par personer funderade kring kamerans otroliga funktioner. En person fördjupade sig i en bruksanvisning i pappersformat när vederbörande väl hittat densamma i sin väska.

Här skall badas tänkte jag. Ingen hade lust att följa med och bada just idag så givetvis fick jag göra detta på egen hand vilket alltid är spännande på hala klippor där man inte riktigt vet var man skall gå ner i vattnet för att få minsta effekt på en gång liksom

Träffade på en ungefär tonårsmorsa med två döttrar alternativt dotter exklusive kompis som satt och solade. De informerade mej tydligt om var jag kunde gå ner i vattnet. Tonårsmamman flyttade på sig för som hon sa hon ville inte bli blöt om jag skulle fara i vattnet med ett plask och det får jag väl se som omtänksamt.

Tog mej efter en stund ner i vattnet. Det var 19 grader och något svalt. Det blev ett kort bad men ett bad i alla fall.

Tog mej förvånansvärt snabbt upp på klipphällen igen där det vankades kaffe utan vatten. Dvs både mannen och jag var och en för sig hade glömt vattenflaskan som vi både skulle ta med.

Ingen verkade dock svimma av i sällskapet så det hela gick bra.

Somnade därefter under korsordet ungefär samtidigt som smålänsskan somnade in i klipphällen. Helt plötsligt var det en person i sällskapet som konstaterade:
- Här händer ingenting.
En mycket klok formulering i sammanhanget. Verkligen ingenting hände, två personer sov och två personer disksuterade långsamt kamerors förträffligheter och möjligheter eller inte.


'
Orkar man inte mycket annat så kan man ligga och fundera över båtarnas beskaffenhet.Du har nagellack på skinnet!

Som sagt, vi har kalasat i helgen med släkten på mannens sida. I möten med olika människor får man vara med om och höra både det ena och det andra.

Jag  fick vara med om detta samtal:

Mannens systersonsdotter tittar på mina tånaglar, koncentrerat och konstaterar sakligt:
- Vi har nästan lika dan färg på tånaglarna.
- Ja det har vi säger jag.
- Men Du har på skinnet också. Det har inte jag.

Ja tänk så det kan bli med halvrisig syn och lite fumlig på handen...

Ulla Skoog livar upp vardagslivet!
Idag fyller svägerskan 60 år. På något sätt som jag inte förstår har jag tagit på mig att införskaffa lämplig present. Mannen var först tveksam till idéen. Efter en stunds tankeverksamhet insåg han det otroligt rooooooooooooooooooooooliga i sammanhanget.

Vi skall snart åka dit så jag vågar nog berätta, ingen där kollar min blogg. Jag är helt säker.


 
Ulla Skoog och Trond Lindheim på Culturums scen härhemma! Vad tror Ni? Kan det bli annat än kul. Kan väl också nämna att när jag skulle boka hade INGEN bokat varför det var ledigt om man ville sitta nära scenen.....

Nu har vi detta att se fram emot i höst!

Nalle åker BMW

Följande händelse utspelar sig hemma hos oss tidigare denna lördagskväll. Familjen samt släktingarna har just avslutat dagens måltid varierat som följer:
* 2 personer: hamburgare med bröd,
* 1 person. Yougurt med jordgubbar, 2 portioner,
* 1 person, 1 grov smörgås med salami och 2 glas proviva bjärnbärsdryck,
* 1 person, keso med  frukt
* 1 person, lingongrova med skinka + thé,

Till detta ovan serverades dessutom the´eller kaffe.

Mannen sitter vid datorn som är på besök och som han försöker fixa. Han ser ut genom köksfönstret och den bilväg som passerar strax utanför där mycket intressant kan utspela sig både på gatan och den intillliggande trottoaren.

Mannen - Nu körde det förbi en BMW med en nalle som hängde ut genom bakluckan.
Hustrun: Hängde den ut genom bakluckan? Hurdå?
Mannen - ja en stor nallebjörn som satt fast genom bakluckan och vars fötter släpade i marken.
Hustrun - Men kan Du inte ringa någonstans och anmäla detta? Så får man väl inte göra?
Mannen - Tystnad innan han fortsätter...Det finns säkert några som tycker sådant är kul.

Så nu vet Ni att härute någonstans där jag bor hänger en stackars nalle ut genom en bil vid transport.


Årets näcka näck utsedd.

I Hackås kan man få se karlar nakna. Ja  inte riktiga karlar förståss utan näckar. I dagens Östersundsposten kan man läsa om händelsen. Vill Du läsa hela artikeln och se bilder på nakna karlar förlåt näckar så klicka här. Titta på filmen från tävlingen.
"Sex tappra näckar klev ner i Billstaåns strömmar under torsdagen för att förtrolla och locka publiken med naken hud och ljuva toner." 500 åskådare hade kommit till Billstaån för att titta på tävlingen.  Utifrån ÖP:s artikel, ganska stort uppslagen på sista sidan är tävlingen populär.
Tänk vad spännande det kan vara med lite naket?

De försvunna byxorna på hotellet i Sundsvall.

Idag skulle två bilar gå från Norrland. Den ena skulle gå hem till oss för att åka hem så att säga. Den andra skulle åka ner till oss för att övernatta ett par nätter. I bilen färdades blandannat Småländskan, Västernorrlänningen och några fler. Småländskan hade tidigare i sommar bevistat staden men glömt sina byxor där. Nu på genomresa genom staden som egentligen inte skulle vara en genomresa just genom SUndsvall om vederbörande inte glömt byxorna, skulle byxorna hämtas upp för att tas med på den fortsatta semestern.
Vi kom ungefär samtidgt till Sundsvall. Frågan var, skulle vi luncha tillsammans. Nej det gick inte för den andra bilen skulle lite snabbt hämta byxorna, de var nyfikade och ville snabbt åka vidare söderut och äta längre fram.
När vårt sällskap sitter och äter väljer mannen att kontakta Västernorrlänningen i den andra bilen och höra hur långt de kommit. En inte helt avkopplat Västernorrlänning svarar att de väntar på "byxorna" . Den person som tagit hand om byxorna och lagt dem någonstans var på lunch och ingen annan visste var byxorna tagit vägen.
Kanske skulle de passa på att äta medan de väntade?
Och här åker vi vidare på E4:an.

Svartviks herrgård och strömrensning.

På väg hem från Norrland passerar vi Svartviks herrgård utanför Sundsvall där jag velat stanna i snart 20 års tid. Idag blev det av. Herrgården byggdes 1821 för Svenska Strömrensningskommitens räkning. Den arbetade med att göra Ljungan flyttbar. Träpatronen James Dickson köpte sedan fastighet 1932 och anlade distriktets största skeppsvarv i Svartvik. Platsen har senare fungerat som bostad åt olika chefer inom Svartviks Industrier, Herrgården köptes 1977 av Sundsvalls kommun och fungerar numera som restaurang.
Vad lustigt med ordet strömrensningskommitté! Jag har nog inte kommit i kontakt med det ordet tidigare. Igår pratade vi om det apropå en klocka, ett stort chabrak som finns i mitt farföräldrahem. Klockan går inte men den tar plats om man säger så. Uret var en gåva från Strömrensningskommitén i distriktet för vilken min farfar var ansvarig. Uret överlämnades när farfar slutade med uppgifterna hos dem.

Gamla linnehanddukar av bästa sorten.


Idag har jag tvättat linnehandukar, tvättat och tvättat...

Idag har jag tvättat en förfärligt massa linnéhanddukar i 90 grader med förtvätt. Ni vet såna där  linnehanddukar som tål hur varmt vatten som hellst, nästan. Jag var ner till byn och handlade Via tvättmedel för vittvätt och tänk allt blev rent.

 FInns det något härligare på ett klädstreck än vita linnehanddukar som blåser för vinden. Det skall ju förståss vara av den gamla sorten, den man kunde få med sig hemifrån om någon kunde väva och hade vävstol, eller kanske inköpt på en syföreningsauktion eller liknande. Här där jag är finns det handdukar med olika monogram tillhörandes från början olika personer. Det skulle vara ett antal till hemgiften.

 Minns att jag fick av min mamma 12 st,  av varje sort när jag skulle gifta mej en gång för länge sedan. De håller än och de blir bara bättre och bättre...
Brorsdottern

Idag tilllagar vi älgstek i ugn. Jag har en variant i huvudet som jag använder mig av. In i ugnen, 175 grader nästan i två timmar. På med enbär, peppar och vitlök innan steken åker in i ugnen. Ordentligt med sås tilllagad av skyn och på med grädde, för ska det så ska det. Serveras med kokt potatis, gele och grönsaker...få se vad som finns på affärn när vi kommer dit.

Puck
Ja så var det dags att återigen träffa denna av många av oss som varit med ett tag "sexiga karl" Han är ofta häruppe och verkar känna för Ragundabygden och det är vi glada för. Många är de år vi sett Vildhussespelet på 90-talet och det där året med poesi, folkmusik mm, Niu vet då Wolter drog fräc kisen för sonen för att få honom att bli ´mer intresserad och vara mer still. Roligt att de är tillbaka och på Döda fallets hemsida kan man läsa följande: 

" Alltsedan Vildhuss-projektet på 1990-talet har det funnits en dröm i Ragundadalen, att låta kulturen bli en utvecklingskraft i bygden med vridläktaren och teatern i Döda fallet som utgångspunkt. Får vi lov att presentera William Shakespeares "En Midsommarnattsdröm" i ragundsk tappning i regi av Karl Seldahl med Sven Wollter, Kim Anderzon, Dag Norgård, Ingmar Virta, Anita Nyman, Kajsa Linderholm, Yngve Dahlberg, Maria Granhagen, Anders Öhrström m.fl. medverkande på scen. "

Ingen fotografering tillläts under spelet så inga bilder kan visas.Ni får kolla på Döda fallets hemsida.

Spelet var periodvis helgalet och periodvis bra. Wollter som figuen Puck var kanonkul och Kim Andersson som Tittania hade många helgalna inslag. Det krävs nog dock att man har rejält med folklig humor för att förstå allt. Det har vi dock så detta var inget problem.

Efter föreställningen stannade deltagarna kvar och beblandade sig och pratade med dem av oss som ville. Som alla andra i min ålder, yngre och äldre så gick jag fram och pratade med Sven Wolter men det får NI inte se på bild.


I min pappas barndoms by...

försöker vi att vara varje sommar.
Efter dagarna vid Höga kusten, på släktträff, på vandringar mm kom vi till en liten by i Jämtland.
Till den by där min far är barnfödd, där timmerbilarna kör förbi hemmanet var  och varannan dag. En liten by mitt i skogslänet men med sjöarna nära. Här känns det som om tiden står stilla när jag kommer. Det vet jag och hoppas att den inte gör.
I dag när Sverige är som varmast och när vi gjort vad som behövts att göras har vi suttit i solen, räknat människor utmed vägen, pratat om livet som varit och som är, hälsat på glada hundar som kommit till oss och viftat på svansen nu senast en Golden på promenad med två flickor med kopplet i en av flickornas hand. Hon ville så gärna hälsa och väljer att så sakteliga springa in emot oss, sätta sig bredvid mej och ganska snart hälsa, lugnt och stilla och sedan nästan vräka sig med huvudet i mitt knä.
Här kan man göra ingenting med sköna promenader, korsord och romaner... ( när mat och kaffe är fixat förståss).
Här blir inte hjärtat stressat. Här finns plats för stillhet och ro.
Bilder och sådär...Det tar vi inte från våran lite glada men just häruppe i skogen lite söliga donger. Kanske däremot en annan gång.
Imorgon är en annan dag. Då skall det tilllagas älgstek och göras matportioner med riktig sås till dagar som kommer...

Lunchdags vid Höga kusten. ...

dsc02706 (MMS)

Lunchdags vid Höga kusten. Har Du stannat här någongång? På restaurangen serveras högklassig mat och utsikten är magnifik.


Skutskepparens rumsvy.

dsc02702 (MMS)

Skutskepparens rumsvy.


Öppettider

dsc02701 (MMS)

Öppettider


Ett mästerverk. ...

dsc02695 (MMS)

Ett mästerverk. Höga kustenbron. Ett mästerverk i den norrländska faunan.


Nattamat och annat kul. ...

dsc02692 (MMS)

Nattamat och annat kul. Dags att proviantera lite, Vi måste ju äta lite efter middagen ikväll! Kanske.


I Guds fria natur fast inte i Stigtomta


Mittemot LIas Café strax hitanför Gnarp står just nu en man och kissar. Bara så att NI vet!

E4:an norrut


Tänker på Tomas Ledins låt som jag i vanligt ordning just glömt namnet på som beskriver när han drar hem till Norrland när vi åter norrut idag. Det är en obeskrivlig känsla att åka norrut. Kom på "Släpp hästarna fria" hette låten.
Solen skiner, vi passerar just Iggesund. Kan det vara ett roligt ställe. Ett samhälle som är uppbyggt runt ett bruk som sett sina bästa glansdagar och som gjorde hela samhället. Bruket går inte lika bra eller är nedlagt. Hur är det att bo i en av alla dessa samhällen idag, att pendla till jobbet många mil och att se sina barn växa upp men inte kunna bo kvar och försörja sig utan behöva flytta långt även om man inte vill göra det för studiernas skull utan för försörjningen. Lite funderingar av mej medan solen skiner och mannen kör.

Vi ser sjöar utmed vägen, på vänstra sidan just nu en stor sjö och reklam för glada Hudikgänget inkl jordgubbsförsäljning. Det är sommar i Sverige.

Vid gränsen mot Norrland?

dsc02691 (MMS)

Vid gränsen mot Norrland?


Lacoste
Anno 2010.
Min man har helt plötssligt plockat fram sin gamla Lacostetröja ifrån 1970-talet. Tröjan är i vitt kraftigt pikématerial. Mannen känner sig jättecool trór jag.

Det var ju så bra material och det är original...


Hjulsta bro.

dsc02688 (MMS)

Hjulsta bro.


Härliga sommar!

dsc02685 (MMS)

Härliga sommar!


Ryggsäck med sik, fransk potatissallad, tunnbröd osv...

Om Du tar in på detta vandrarhem kan DU beställa en korg till utflykten i ryggsäcksform för Dej och Ditt sällskap.

Lunchdejt. Idag har jag varit och ätit en ...

dsc02684 (MMS)

Lunchdejt. Idag har jag varit och ätit en trevlig salladslunch med mej själv. Lax och mosarella(osäker på stavningen i värmen ). Mycket gott.


Sommarsvalka. Sitter vid ån och tittar på ...

dsc02683 (MMS)

Sommarsvalka. Sitter vid ån och tittar på vattnet.


Nyklippt. Gamle Klippo i tjänst igen.

dsc02682 (MMS)

Nyklippt. Gamle Klippo i tjänst igen.


Lager 157Som sagt, började min dag med en kort visit inkluderat fm-kaffe När detttua sammanhang var avstökat kom kollegan och hämtade mig för en gemensam tur genom det Sörmländska landskapet. Resan var planerad i stora drag sedan en tid.

Kundvagnar

Välkommen till Hälleforsnäs bruk.

Som Ni förstått, en utflykt i vårt vackra Södermanland, till Hälleforsnäs.Två klänningar för en summa...om man nu vill ha denna modell och kulör.Tre t-shirts för 100:-.Levi´s, helt ok.Personalen hade sina egna favoriter ( kom visst lite emellan)
Jag minns mitt 70-tal, Fruit of the loom. Det var dyrt och det blev sällan, nästan aldrig.Delar av jeansavdelningen.Två lunchrätter fanns att tillgå, kycklingsallad och grekisk sallad. Båda såg goda ut men vi valde kycklingsallad med pasta och mozarellaost. Inte alls fel.Nu åker vi hem.Men först måste vi ha kaffe...
I trdgården bakom kafeét på vägen hem...Vi satt länge.Interiörbilder


Här är det mysigt att fika - Rekommenderas.Morgonfika

dsc02681 (MMS)

Morgonfika


SökmotorerNågon som vet hur man skall göra för att sökmotorerna skall hitta bloggen? På de hemsidor jag gjrot kan man lägga in ord som man vill att man skall kunna söka på och komma till hemsidan. Kan man göra likadant med våra bloggar?

Var kommer allt ifrån?

Har just tömt vår matkällaren på alla saker. Jag tänker nu inte bara på sådant som är ätbart osv utan även på annat som kunde härledas till köksregionerna i en svunnen tid.  Efter urskurning har jag flyttat in prylarna igen och sen---tre kassar till Öppen hand, två kassar till plastinsamlingen, 2 sopkassar och fortfarande är hallen i källaren full? Jag fattar ingenting?

Egentligen skulle jag väl fylla bilen och åka upp till Skärholmens loppis och sälja av prylarna. Kul med människor och det skulle säkert generera en liten slant. Men orkar jag det? Har jag lust? Har tänkt så varje gång och sen har jag lämnat in grejorna till en loppis i hemstaden. Eller som tidigare sålt på Tradera. Det finns nog lite som skulle kunna säljas där och få en köpare för rätt pris. Men jag har ingen lust att dona med paket nu mitt i högsommaren.

Jag vill vara ledig!
Jag vill läsa böcker!
Jag vill ligga i hammocken!
Jag vill röra på mej!
Jag vill må bra!

Ash vi kör iväg grejorna lokalt.

På Annes begäran
Som Ni läst Er till håller jag på att städa matkällaren. Vår eminenta kallkällare under trappen in i huset.
Här kommer en bild minus hyllan bakom fotografen. Hoppas Ni håller tillgodo. Anne har frågat efter bilden så det är bäl bäst jag visar upp det hela.

Sen är det mycket som skall tillbaka...Lite blandatUsh allt är inte i behov av källartemperatur.Hittar inte  mina okrossbara termosar som jag hade med på en jobbutflykt och som jag är säker på att jag tagit hem igen?Dessa jättetermosar. Använder någon sådana idag?


Dagens post....Cellbes!Ja när man är ledig så är det spännande med posten. Har det kommit något kul i brevlådan idag? Jag gick ut och fann detta, hälsningar från kollegan som varit i Kroatien och sen Cellbes. Denna postorderkatalog som funnits i många år. De har förmodligen min adress sen lång tid tillbaka. Vi har köpt jeans där för snart tjugo år sedan så de hoppas på mej fortfarande. Minns att jag använde jeansen mycket och ofta.

Här är litet av deras axplock idag:

Kanske en nyklänning till sommaren?

En ny klänning till sommarsemestern kanske? Skapligt pris är det också.Eller varför inte en ny morgonrock elelr badrock eller vad den nu kan vara för något. Lite volanger har den också vilket kanske kan förgylla det hela.


Städning pågår
Nu har jag tömt matkällaren. Det Ni! Vår matkällare innehåller inte bara matvaror, dricka och sådant vilket den gjorde i början. Idag är den förvaring för allt möjligt som inte får plats i köket och som används då och då liksom. Imorgon skall allt in igen, dvs konserver, förvaring för grönsaker och frukt som inte får plats eller mår bra i kylskåp, de alkoholhaltiga dryckerna ( inte typ vin) som kom hem till mej med nuvarande mannen för 12-13 år sedan och som inte är urdruckna ännu (!) I början ville han inte ha dem så öppet med tanke på sonen men han har inte gått och nallat där ännu. Däremot undrat när de aldrig dricks upp. Kan man ge bort flaskor med innehåll till någon loppis?

Men som sagt anledningen till städningen är bl a att vi skall få lättare att hitta igen och att grönsakerna skall förvaras bättre och kunna ses med överblick.

Tog ingen förebild. Få se om Ni får en "efter".

Funkar till kaffet. När jag städar ...

dsc02680 (MMS)

Funkar till kaffet. När jag städar matkällaren krävs en rejäl paus. Det kan vara vettigt med en nogger till kaffet då. Eller har Ni andra alternativ?


Nu kör vi.

dsc02679 (MMS)

Nu kör vi.


Friluftsteater och gruvhistoria.Tunabergs kyrka
Idag är det friluftsteater i närheten.I lummig grönska ligger kyrkan där.Vad händer just nu.Hembygdsgården 

I pausen vill alla ha kaffe. Hembygdsföreningen står för försäljningen.
Har Du inte varit i Tunaberg vid hembygdsgården så åk hit. Den är vl värld ett besök. Här finns också gamla tradiionener av gruvindustri. Man kan t ex gå Gruvleden etapp 37:2 mellan Kärrgruvan och Koppartorp.
Området Näfvekvarn, Tunaberg och Buskhyttan har gamla anor - läs mer om dessa här.
Sommarkväll! Vi har mörk choklad kvar, kom...

dsc02677 (MMS)

Sommarkväll! Vi har mörk choklad kvar, kom jag på. Valdans tur! Nu sitter vi kvar här fast grillat och gratängen är uppäten.


Semesterhandlar...

dsc02676 (MMS)

Semesterhandlar...


Kanoner och arsenik.


Fjolårets föreställning, Kanoner och arsenik ute i Tunaberg, Koppartorp. 


Idag skall vi åka ut till Tunaberg. Föreställningen Kanoner och Arsenik ges i fyra föreställningar under två helger. Det kommer att bli en rolig eftermiddag....i värmen!

Gott i värmen.

Efter denna svettiga varma men helt underbart härliga dag infinner sig en längtan efter jordgubbar för min del.

Det var 31 grader i Motala idag, 5 juni 2010.

Vi har varit på kusinkalas idag i Motala. En kusin har tagit Examen från lärarprogrammet och vi har firat och umgåtts. Men det har varit varmt!

Hur varmt har NI haft det?


Blev just omkörd...
Blev just omkörd å¨E4:an... Det gick fort.

Biltips! Blev just omkörda av denna på E4:...

Biltips! Blev just omkörda av denna på E4: an.


Utanför magmusklerna! 

Denna vår har vi haft trassel med vår våg härhemma. Den ger osedvanligt höga värden och jag kan inte förstå anledningen. Vår våg är ganska ny. Vi håller inte på och flyttar den utan den får stå på samma plats hela tiden. Det är endast två personer som använder den osv.

Trots att den behandlas varsamt så ger den felaktiga värden.

Mannen och jag har haft en som jag tycker seriös diskcus i ärendet och nu senast flöt vårt samtal enligt följande:

Hustrun: -Tycker Du inte att det hänger mer "här" nu än tidigare, visst är jag mycket tjockare.

Mannen: -Jag vet inte. Det där ligger utanför magmusklerna.


Hur pratar Ni där hemma och vikt och magen som hänger, om förslappning och annat elände? Vad säger de Ni lever tillsammans med när Ni frågar om synpunkter om saker som väller ut här och var?


Känd bygd med gamla anor.

Nu undrar jag om Ni vet var jag har varit någonstans? En vacker, nej inte vacker men fin plats med historiska vingslag av betydelse för Svensk industri i det förgångna.
Ja nu tar vi väl en promenad.FarledenLångt borta ser vi småbåtshamnen.

På väg ut på Skäret.Lite naturreservatkänsla är det allt.Paddling pågårHärliga skärgårdHär går vi mellan öarna.Den gamla Herrgården där professorn bodde...


Badet som ligger centralt i samhället är nyligen iordninggjort och uppfrächat. Trevligt!Här i  lilla kanalen ligger de mindre båtarna.Var köper man nu glass?Båten skall upp.Nu var det klart.Fina båtplatser!

Nå var har jag varit någonstans? Många bilder som ger en solklar bild av var jag varit finns inte med. Varför då kan man undra? Ja vi var inte på de platserna bara.
Tröja i LP-fodral. Nu kan vi, om vi vill...

dsc02670 (MMS)

Tröja i LP-fodral. Nu kan vi, om vi vill, köpa tröja på Dressman i skivfodral. Lite jobbigt bara att lägga in tröjan i konvolutet hela tiden? Måste säga att jag blev förvånad när jag passerade och mina ögon hade sin röntgenblick huvuvuda denna butik hade ljusa brallor till mannen härhemma. För att komma fortare till punkt B menar jag dvs hitta ändamålsenliga byxor till mannen. Då ser jag skivkonvoluten som visar sig inte vara några konvolut utan som bara innehöll tröjor eller liknande? .


Somliga joggar medan andra softar.

dsc02673 (MMS)

Somliga joggar medan andra softar.


Fotbad, kaffe och min hammock

Äntligen är det semester. Sitter här i min hammock med mitt fotbad, lillnappe, lite mammatidningar, den bärbara( som mannen kom ut med...jag vet inte varför), Karbamid 2% i Decubal kräm APL., nagelsax och rött nagellack. Tänker inte göra så mycket vettigt ikväll. Tidigare ikväll har vi intagit helgrillad fläskfilé, potatisgratäng och ett glas rött. Nu är jag inne på kaffet. Undrar om det kommer någon och frågar om jag vill ha kaffe. Förresten jag fick en av två bärbara telefoner och enligt mannen kan de ringa till varandra. Detta måste jag prova så att jag kan få påtår.Äntligen semester!

dsc02672 (MMS)

Äntligen semester!


Busfabriken
Ja har NI inte varit på Busfabriken så skall NI åka  dit. Inte för att titta på andra utan för att vara med och busa runt själv.

Och leka...Man börjar att krypa iväg någonstans och vet aldrig riktigt var man kommer fram någonstans.Som sasgt vart tar det vägen...?Och här slänger vi oss iväg på en plastpulka.Du kan softa lite i cafeterian.Och sen måste man föregå med gott exempel förståss.  


Har jag snöat in i värmen?
Dagens arbetslunch blev även denna dag bakad potatis. Jag kan verkligen rekommendera denna lunch om Du vill ha en REJÄL måltid. Känns som om detta var skagenröra för 5-6 personer om Du köpt det hos fiskarn på Torget hemma i stan. Färsk alldeles nytillverkad Skagen med färska nyskalade räkor.

Jag kan verkligen rekommendera denna rätt på detta ställe. Ett villkor finns dock. Du måste åka till Bus-fabriken i Södertälje för att äta detta.

Sen kan man ju fundera kring fenomenet huruvida jag har snöat in på Skagenröra. Svaret var lätt. Övriga rätter var mestadels olika friterade saker med bokstavspommes och det ville jag inte ha.

Fm-kaffe

dsc02667 (MMS)

Fm-kaffe


RSS 2.0