Min älskade familj.

 
 
En vecka inte riktigt som de andra. Fördjupar mig inte mer än så. Helgen är här och vi sitter i samma vardagsrum. Familjen är hemma idag och i morgon så kommer det fler släktingar. Slkall bli riktigt roligt och jag längtar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Den nya tiden är nu.

Det är den nya tiden. Den nya tiden är nu.


Planering: Hemmaliv

Vill bara kort berätta att jag har vaknat med träningsvärk. Gymet i förrgår med stretch i vattnet och 5.5 runda med fd grannen. Puh! Ikväll efter jättelånga dagen skall jag idka hemmaliv.

Många bollar i luften just nu.

En förändring måste till. Frågan är hur många förändringar som Herta skall ge sig på samtidigt. Två kanske.


Kanske blir vi husfolk, igen`

Vi har ju funderat till och från genom de sista åren. Skall vi ha hund. En halvliten sak som kan hänga med ut och röra på oss, dela vår vardag hemma, stöka ner, dra in fästingar och annat som kan dyka upp. Vi tror vi lever ett sådant liv så att vi fixar detta. Inte så många utlandsresor långt bort så vovven inte kan följa med. Skulle det hända så finns folk som kan ta honom osv. Nu har vi kollat på en liten sak. Eller kollat och kollat vi håller på att få kontakt med varandra. Vart skall detta bära månne?

Rester på mandelpotatis och lök.

 
Det spöregnar ute idag. Eller rättare sagt det har spöregnat. Ingen promenad på morgonsidan behövde det därför bli. Därefter skulle svärfar utfodras. Herta tick lust att använda den överblivna mandelpotatisen från igår och joxade ihop allt till en god soppa med lite creme fraich till. Perfekt. Mandelpotatisen hade sin speciella smak som är både god och speciell. Soppan blev det också.
 
 
Till detta, Västerbottenspaj med tomat och gurka. Lätt och snabbt. Förresten så blev det trerätters men på detta kommer det inte någon bild.
 
 

Älskade surströmming!

 
Herta hade handlat tidigare i veckan.
 
 
Idag blev det Röda Ulven som serverades.
 
 
Vi hade Västerbottenspaj också om någon skulle banga.
 
 
Surströmming
Mandelpotatis
Röd lök
Gul lök
Västerbottenspaj
Västerbottensost
Tomater
Mjukt tunnbröd
Hårt tunnbröd
Dill
Gräddfil
 
 
Våra vänner tyckte att det inte var så tokigt. Mannen hade smakat en gång tidigare men tog lite försikigt. Kvinnan aldrig men visade sig väldigt positiv och tog mera ganska omgående. Riktigt roligt att kunna förmedla detta goda till dem.

Komplement till surströmmingen?

Funderar kring surströmming och vad man kan ha till mer än det vanliga ( mandelpotatis, lök, gräddfil, västerbottensost, tunnbröd osv) Skall bjuda hem några ovana och jag måste ha lite kul till. tror jag. Jag tar emot alla goda förslag.

28 grader i Nice.

Han ringde idag, från Nice. Där är varmt och lite för kanske men jag tror det är lagom. Mor blir så glad när sonen ringer. Jag tror att jag får skaffa mig en hund.:)


Olja är fortfarande tjockare än blod.

Nu är det dags igen för Dallas. Inte vet jag om jag tyckte att det var så bra men visst måste man se filmen som fanns med varje vecka under mitt 70-tal. Mänskligt eländé bland oljemiljardärer i USA ägnade vi kvällar åt. Alla såg men ingen hade ändå sett. Jag hymlar inte. Jag skall se programmet ikväll. Sen får vi se. Händelserna skall tydligen gå väldigt snabbt. Jag kanske inte hinner med.
 
Skall du/har du tittat?

Grannsamverkan

Nu har vi gått runt och pratat på tomten, mannen och Herta och så grannen i huset bredvid. Om vi gjort något mer? Jo plockat och plockat. Vi har nyss fått in denna lilla rackare på tomten, 17 stycken ikväll. Grannen har massor. Det är tydligen viktigt att hålla undan från dessa..Att klippa gräset kort, ofta är också viktigt har det sagts mig. Nu har det alltså börjat. Jag som trodde att vi var fredade. Det var vi inte.

Inga mördarsniglar ännu idag.

Inga mördarsniglar i trädgården idag. I varje fall inte ännu. Herta har traskat runt med saltkaret vilket inte behövdes idag.

Mördare i trädgården.

 
Hela lördagen har använts till trädgårdsarbete i dess olika former. Först gräsklippning vilket Herta stod för idag och sen, rensa och beskära häcken. Om någon undrar så är den jättelång och behöver rensas alltför ofta, tyvärr. Vidare ogräsrensning och utrensning av gamla rabatter. Men vi orkar nog inte lägga plattor i höst...

Jag har hittat 8 mördarssniglar på tomten idag. Idag praktiserade jag saltmetoden dvs man häller lite med salt på ryggraden på snigeln och snigeln krymper sakta ihop. ( Se bild ovan.)


Surströmming som barnmat?

Ät det någon som tror på detta?

Itrims marknadsföringskoncept.

När jag kom ut från jobbet igår kväll hade alla cykelsadlar fått nya regnskydd, överallt i hela kvarteret. Kul idé! Tänker inte börja pulverisera mig på Itrim och vet inte om jag vill träna där utan pulver heller. Men en bra reklamgrej är det verkligen. Ett sadelskydd kan vi alla tycka är kul och användbart och snart är det höst.

Vad åt vi till lunch på mötet.

 
Eller på mötet. Vi tog en sväng och käkade lite mat när vi hade pratat färdigt. Så att inga missförstånd skall förstås så betalade vi  för oss själva inkl ett glas rött.

Gymkväll

 
 
Om någon undrar så har Herta varit på gymet idag. Cyklade till jobbet, cyklade till jobbet, gymade och cyklade hem 

Powervalk till styrelsemötet.

 
 
Jag tar mig över bron till Kungsholmen. Sen blir det lättare att hitta.
 
Alla dessa fina broar att gå över i vår huvudstad.
 
 
Som jag misstänkte kan man gå en strandpromenad hela vägen de tre kilometer jag behövde gå.
 
Man ser fler broar.
 
 
Jag mötte många joggare, powervalkande människor, folk med hundar, folk med bara sig själv osv. Här fanns alla.
 
 
Här kommer de, några av de alla.
 
 
Och sen så några småbåtshamnar.
 
 
Båtfolket finns här också.
 
 
Här kan man sitta och fundera.
 
 
Karlberg
 
 
Ett trevligt sommarcafé.
 
 
Länkarna har drivit deta fik i många år. Jag visste inte att det fanns men rekommenderar dej att gå dit.
 
 
 
Jag tycker denna bild talar för sig själv.
 
 
Hängmatta för den som vill.
 
Hade några fler bilder, koloniträdgårdarna bredvid och sen är jag framme dit jag skulle. Många större fastigheter ligger aldeles i närheten fast utan synhåll tack vara grönskan.
 
Gå den rundan. Jättefint.

Sommarcafe hos Länkarna på Södermälarstrand.

Jag hittade snabbt promenadvägen utmed vattnet utmed Södermälarstrand. Visserligen var jag kaffesugenmen utsikten först tänkte Herta. Jag skippar kaffet. Passerar vackert här och var. Så dyker fiket upp ,bara sådär. Ni vet ett stort sommarcafe nedstig gräsmatta,leksaker för ev bar osv, bredvid vattnet, innan koloniträdgårdarna. Ash tänker Herta. Måste hitta rätt först. Letar upp dit jag ska vilket visar sig vara direktovanför fiket. Tre minuter och jag är där. Människor joggar förbi och solen skiner.


Styrelsemöte i storstan.

Sitter på tåget. Skall på ett möte ett antal km från centralen. Tänker gå och hoppas att jag hittar:)


Getingboet härhemma.

 
 
Ville bara visa upp vårt lilla fina getingbo. Släkten getingar håller just på att bygga. Många olika rum verkar det att vara och snart skall väl de lite kraftigare väggarna dit, utanför liksom.

Om inte Antizimex hinner före.
 
Boet finns på balkongen utanför sonens rum. Han märkte inget när han var hemma för några dagar sedan och balkongdörren var oftast öppen då. Det går fort att bygga för vissa av oss. Kanske kan man få långa några hantverkare:)
 

Montenegros bästa godis.

I väntan på mina semesterbilder så kan jag roa er med att berätta om Montenegros bästa godis. Herta har nu inte ätit godis under semestern. Som ni vet har hon mest ätit grönsaker. Värmen stoppade oftast annat matintag. Men när det är så varmt. Vi pratar 40 grader varmt och mer, så ville Herta ha lakrits. Hon blev liksom sugen på det. Ganska snart hittade hon dessa påse i en supermarket. Så gott. Köpte hem två påsar och drygt en påse är kvar. Den har Herta nu lagt undan för vissa speciella tillfällen.

Nya skor att ha på jobbet.

Inser att jag inte kan ha mina nya gympadojor varje dag på jobbet. Kanske håller ni med, ni som vet vad jag jobbar med. Behöver något annat också men har inte kommit till skott att leta, sommarrea och allt. I Stockhollm när jag var där häromdagen hittades ingenting alls. Hade ett ärende i en av lilla småstadens gallerior och klev in på gallerians skoaffär och kollade, bara för att sådär ni vet.

Hittade dessa som satt bra, som är täckta fram vilket kan passa sig, tror jag och som sitter skönt när man går och kanske står också. Halva priset dessutom vilket passar Hertas skokassa.
 
Hittade lite annat ockå som kan inkluderas i sk höstshopping dvs inköp att användas under hösten. Vadå undrar ni? Ja kanske att jag berättar lite om det senare. Där levde jag ut nåt jag ville ha kan jag säga.

Cykelträning och jordgubbsvin.

 
 
 
Herta har ännu inte växlat tillbaka sina Kroatiska Kuna varför hon tog med sig mannen på en cykeltur, ut till flyglplatsen för att besöka Fonex och växla pengarna åter. Det är dryga en mil ut till flygplatsen.Det har gjorts reklam att man kan ta sig både ut till flygplatsen via cykelvägar och även via Sörmlandsleden varför vi kände oss tvungna att testa detta nu.
 
Vägen gick via svärfar på hemvägen dvs vi fixade lite middag och åt den med honom. Sen kom vi hem och var sugna på något. Vi var så törstiga både mannen och Herta.
 
 
Vi kan väl öppna en flaska jordgubbsvin tänker mannen. Vi har upptäckt att vi har så många porlande viner som vi måste dricka ur. Ingen fart på oss alltså. Denna flaska fick vi från några som hade med sig två flaskor, ett till varje alternativ liksom. 
 
 
Smakade gott, kallt och gott. Tänk att det finns många goda alkoholfria alternativ. Detta har vi fått en gång och Herta kan rekommendera det till den som vill ha en porlande alkoholfri variant. Som gammaldags hederlig jordgubbssaft fast lite sparking till detta.
 
 Hur långt vi cyklade? Vi cyklade sammanlagt 24 km.
 

Morgonpower

 
 
Om någon undrar så bestod arla morgonstund idag av en powerunda. En kort sådan.

Lägg ingenting i kylskåpet på hotelrummet.

Som sagt, jag har varit med några år. Jag har bott på hotell många gånger men detta papper har jag aldrig sett. Inte så kul kanske. Det finns liksom plats i kylskåpet eller om du vill kalla det minibar även för annat, eget som man kanske vill ha med.
 
Herta och mannen hade kollat innan att detta hotellrum hade kylskåp dvs minibar. Vi väljer bort hotellrum som saknar detta av olika specifika skäl.
 
Anledningen, ja enligt en av våra trevliga reseledare som jag pratade med var anledningen att en hotellgäst, för modligen svensk eftersom vår reseledare kände till detta, hade varit så klantig att han kastat ut allt ur minibaren och satt in sina egna förnödenheter där. Tokpellar dyker upp ibland men ack så tokigt det kan bli där de har dragit fram:)

Här vill vi inte ha några blodproppar, inte!

 
Nu måste jag fråga en sak. Är Herta den enda person som flyger med stödstrumpor. Jag har flugit inte så få gånger och sett många klä på sig vanligtvis tjusiga strumpor i beige eller marinblått.  Under denna resa såg jag inte en enda människa på flygplatsen varken innan vi hoppade in i planet eller efteråt med stödstrumpor. Det fanns ingen i flygplanet om vederbörande inte smög med det och hoppade både i och ut planet utan och tog på när man satt i stolen? Tror inte det var så.
 
Mannen gillade inte tanken helt även om han vid andra flygningar även nyttjat denna möjlighet.
 
Nu kommer min fråga till Dej. Använder du stödstrumpor vid flygturer? Kan väl nämna att paret ovan, som satt bra och rejält på, på Herta, är inköpta inom landstingets kioskförsäljning i vår lilla stad. det finns bättre sort på apotek men dessa har Herta slarvat bort.
 
 

Höstshopping med sonen.

Inser snabbt att mina vilfåtöljer har flyttat på sig. De var stora och rejäla och har nu bytt plats...skall jag gå in till grannbutiken där de finns medan jag väntar?


De många trappornas stad.

Herce novi - de många trappornas stad. Jo det har mannen och Herta märkt. Efter en för Herta lugn morgon travade vi iväg. Vi har ingen aning om hur många trapporna var eller hur många trappor som fanns eller hur högt vi kom men trappor har vi traskat i, upp. Där uppe fanns fina kyrkor och mysiga torg. Lagom med caf'er och mysighetet. Mitt i detta trappsystem bor det också människor!


Tomater som lockar.

HÄR SKULLE DET KOMMA EN BILD MEN INTERNETUPPKOPPLINGEN ÄR SÅ TRÖG PÅ DETTA STÄLLE SÅ BILDEN KOMMER SENARE I ETT ANNAT SAMMANHANG, KANSKE.
 
 
 
Vad man kan lockas av alla frukter och grönsaker som finns att köpa när vi åker iväg på semester. Jag kan väl berätta att jag livnärt mig nästan envbart på grönsaker i sex dagar nu. Allt annat är för varmt att äta.

Dessa strandpromenader!

Igår kväll begav vi oss ut i folkvimlet i Herzec novi. Det var varmt och vi gick långt. Strandpromenaden är 7 km, vi gick nästan hela ...och tillbaka:)


Att äta i Dubrovnik.

Mannen och Herta tänkte sig att äta litegrann nere vid turbåtarna nere i Dubrovniks hamn. Vi traskade iväg på en runda som säkert tog 90 minuter. väl framme fanns obetydligt med matställen. Dessa fanns utmed början.av strandremsan där vi just hittat en annan väg. Vad göra annat än att i värmen traska åter. Sen hittade vi en restaurang, gamla stenhus där vi satt på taket med utsikt över hamnen. Perfekt.


Vattengympan i hotellpoolen

Nu är ju Herta van vid vattenpass av olika slag . Detta var ett av de mindre arbetsamma slaget.


Fattar inte varför?

Jag fattar inte varför det förra inlägget blev som det blev? Skall åtgärda detta senare.


Dubrovniks gamla stad.

Idag har vi beblandat oss med en busslast människor och åkt på traditionsenlig utflykt till de gamla stadsdelarna. Intressant men så mycket människor. Lite blandade bilder men det mesta finns på andra kameran eller om man säger i...


Jag lovar, jag tog ingen croissant.

Herta lyckades stå emot, ingen croissant idag till frukostkaffet.


Morgonsol och havet.

Sitter och tittar ut över adriatiska havet. Ja jag lovar, jag skall inte prata med alla katter jag ser.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/802890/images/2012/pic_5018c620ddf2b34fe90004c6.jpg" class="image">


RSS 2.0