Tjejresan blir inte lugn.

 
Så har Herta bokat en annorlunda resa, en kort sådan på 4-5 dagar. Värsta tjejgänget skall iväg. Och om ni undrar  så skall vi inte ta det lugnt.
 
Nu får ni gissa. Vad tror Du att vi skall göra på resan och om ni vill så gilla gärna på resmålet också.

Gärsgårdsfolket i Nordanlandet.

Kanske är det mina rötter i släkten från Indalsälven som gjorde att jag fick tag i denna ganska nya bok på Traderian.


Smartsoffan

Denna soffa skulle passa perfekt för oss härhemma på framsidan. Här skulle vi utan problem kunna sitta och dricka morgon- eller förmiddagskaffet, utan problem. Den finns hos Green Garden homes, tror jag det hette.

Skönaste brallorna

Craft Pxc Storm Tights Wmn

Excelhelgen

Nu har vi kommit till årets stora excelhelg. Den där helgen där mannen och Herta måste göra bokslut och då vi inte alls trivs med livet, men vi måste.
 
Vi hörs!

Chokladpudding hos medelålders folk.

Kam två medelålders människor äta vanlig chokladpuddong en vanlig fredagskväll?


Fredagsfikat

Så här mycket plockade jag på nig vid fredagsfikat idag:)


Varken ICA eller fiskbil.

Sa just nej till att få 30 numer av Ica-kuriren för ett som man sa mig kalaspris och innan säljaren pratat färdigt ringer det på dörren och där står fiskbilen. Det bidde varken fisk eller tidningsprenumeration. Händer mycket en vanlig vardagskväll.

Inga undrade - varför wienerbröd.

 
Bloggvännen Inga undrade varför Herta skulle äta wienerbröd och här kommer svaret. Hoppas nu att du kommer till klarhet.
 
Vi hade äggmackor med oss också, till kaffet.
Hoppas att Inga nu fått ihop sina funderingar till en tydlig enhet?
 
 

Vienerbröd

Idag inhandlades 6 st wienerbröd till ett sammanhang. Jag planerar inte att äta något.


Skidspår utan hundar.

 
 
Finns det
 
Finns det något mer trist när msn skall ut och åka skidor än när små fina eller stora fina stora hundar klampar i spåren. Periodvis kunde vi inte åka då stora hundlabbar hade gjort avtryck. En brist i detta område som var ett annat än där Herta vanligtvis åker skidor.

Ut i spåret.

 
Idag skall vi ut i skidspåret. Rapport kommer att komma under dagen. Vägarna som saltats har smält häromkring. Det är 1 plusgrad och det kunde vara bättre väder. Men vi skall ut och testa.

Alla hjärtans dag - 70 tal.

Det var alla hjärtans dag igår och visst måste vi minnas vårt 70 -tal. Kassörer åt vi för några dagar sedan varför denna rätt fick ätas igår. Kan du gissa vad vi åt?


Ingen lättöl i backen!

- Jag tar en lättöl, sa Herta.
- Tyvärr vi har inte det. Vi har mellanöl sa tjejen bakom disken. När jag kom till kassan och konstaterade att det inte fanns något svagare än mellanöl i en toppstuga på en skidort ville inte damen titta på mej utan tittade bort. Jag sa att jag tycker att det skall vara nyktert i backen. Damen uppe vid Hovdestugan tittade fortfarande bort. Gissa att det skall skickad epost i ärendet.

 

I länder mid skidkultur med inriktning på utförsåkning säljs det visst alkohol i backarna, jag vet det. Däremot finns det typ poliser i backarna och straffet är rejält kännbart för den som gör bort sig. Kanske något att ta efter i den svenska fjällvärlden?

 


Herta i pisterna.

Nu är Herta på skidresa över helgen. Arbetsgivaren inbjuder alla som vill att följa med. Kollegan och Herta brukar åka. Herta har inte kört i backe på flera år nu, pga ryggen. Hon har kört lite längd då och då och hon har velat men inte kunnat fullt ut. Men nu, igår gick det bra. Herta är så glad.


Är du ifrån Småland?

Idag fick jag denna fråga: Är du ifrån Småland? Jag som kommer från trakter där vi varit stolta för att vi pratar rikssvenska, inte klingar det väl av sydligare tungomål? Min mor fick lära sig att vänja av sig med sin dialekt. Hon kom från de grötigare delarna av Småland. Ja alla pratade inte så men hon beskrev vissa tanter där på landet som kunde sin dialekt och som pratade den. Min mamma kunde t ex aldrig lära sig att säga bokstaven R oavsett hur hon tränade. Så arbetsgivarna på den tiden, 50-talet,  förväntade sig, i varje fall i Stockholm att man skulle vänja sig av med dialekten så gjorde även min mor det. Fast ibland kunde det höras. Jag minns att jag tyckte om när de kunde höras. Min far han hade en helt annan dialekt, som han också gjorde sig av med, tyvärr.
 
Vilken är din inställning, till dialekter

Varför inte

 
Nu var det jättelänge sedan.

Denna skulle ha passat.

 
Kan kort berätta att denna gamla lampa skulle passa. Bara att byta ut elen mot lite nyare sladdar och kablar så skulle det vara klart. Två lampor var till salo men Herta lyckades inte ropa in någon av dessa på Traderian. Kanske berodde detta på att hon inte ville följa hur långt som hellst.

Herta har åkt skidor idag.

 
Herta har åkt skidor idag. Kanonväder och så fina skidspår. Kändes så skönt och det var så många som var ute i spåren och åkte.Härligt.

Kalas i Östergötland

 
En av kusinerna har fyllt år, 30 och jämt så vi har firat i helgen. I samma veva har två andra släktingar också firats. Vi har haft kalas hela dagen känns det som. 30-åringen själv lagade maten och hade åstakommit denna tårta som var väldigt god.

Sonen köper skidvalla. Här skall underlaget bli rätt.


Ingen aning

Jag vill inte ha så här mycket att välja på.


RSS 2.0