Ett beslut är fattat !

 
 
Alldeles nyss fattade Herta sitt beslut, efter samråd med en släkting. Imorgon, den 1 oktober skall jag agera praktiskt i ärendet.

Dags att lämna ön.

Frukosten är klar. Herta dricker kaffe.Morgon-Tv står på. Har lyssnat på en artikel om att få cancerbesked och hur man lever med detta. Om andra människors ord som ibland blir så fel. Om att inte sno energi från andre ( sett ur den andres perspektiv som så väl behöver energi)
Just bäddat upp i sovrummet. Vad jag ogillar att bädda upp.

Men vi har mycket kvar innan vi lämnar ön...

Din hund.

Idag köpte jag en bilaga utan kvällstidning.


Herta ute i konstnatten.

 
Herta och mannnen begav sig ut i konstnatten... Mörkt och lite regnigt, bara lite.
 
 
Vi begav oss till Persnäs prästgård där det finns ett kulturcenter och idag var flera av norra Ölands konstnärer representerade. 
 
 
Lars Frykenstams konst
 
Vi tyckte om vad vi såg så vi for till konstnärens ateljé.
 
 
Grannens katt mötte upp. Vi träffade konstnären. Roligt att först åka och kolla i en större konstnär och sen om man är mer intresserad, besöka dem i deras ateljeér.
 
 
 
 

Skördefesten 2012, lördagen.

 
Så är vi i Borgholm. Borgholms församling serverar kaffe & äppelkaka. Hinns inte med.
 
 
Pumpor på torget till försäljning.
 
 
Hallon
 
 
5 för 50:-
 
 
 
 
 
 
Många hundar av olika sort på Öland denna helgen.
 
 
 
Ja ok då. Jag kollar in olika hundraser. 
 
 
 
 
Här fastnade alla fotografer.
 
 
 
 
Ok jag vågar inte plåta alla hundarna framifrån.
 
 
Om jag hade en god vän som fyller år snart och som har katt...
 
 
Där går dom.
 
 
 
Skördeosten förståss.
 
 
Här kan man smaka på. Brukar f.ö baka liknande knäcke som nederst i bild.
 
 
 
 
Hoppas du orkar vidare
 
 
 
 
Blev tvungen att handla här.
 
 
 
Karin Fransson pratade mat.
 
 
Här sitter jag och väntar så troget.
 
 
Jättegoa och pratglada var dessa.
 
 
 
Många möten skedde under skördefesten även detta år.
 
 
 
 
Man skulle ha antingen en Crescent eler en Monark. Här hittade jag en av varje.
 
 
Päronträd
 
 
Det är skördetider.
 
 
En sväng in till Borgens.
 
 
Men varför tog mannen kort på dessa bakifrån? Jag stod ju där och pratade med en av dem ( fast jag syns inte i bild.
 
Nu vilar vi inför kvällens aktiviteter.
 
 
 
 

Snygg man med 80-talsfrilla och talande bil.

 
 
Lördagsmorgon. Mannen hade fastnat vid frukosten till en gammal film på kanal 6. En motorcykeltävling med oegentligheter mellan de olika stallen och en man med snygg mörk frilla från 80-talet med en bil som pratar lyckas lösa knuten. Bilen kan göra allt och var säkert pojkar och unga mäns dröm för dryga 30 år sedan. Även Herta fastnade. Nu är frukosten färdig och vi är på gång. Få se vad dagen kan innebära.

Ner till skördefesten 2012.

 
Lite på eftermiddagen kom vi ner till ön, mannen och Herta. Mycket folk här och var och överallt. 
 
 
Årets Ölandsby är Köpingsvik. När vi passerade byn/samhället så var det lite marknad och annat på gång.
 
 
Vi gick in i ett hus där hembygdsföreningen hade plockat ihop lite olika miljöer. Här en gammal skolsal.
 
 
I ett annat rum fanns olika exempel på damers underkläder, förr i tiden.
 
 
Olika damundisar.
 
 
 Här fanns lite av varje.
 
 
Olika produkter av fårskinn.
 
 
Här fanns goa sulor till skorna och sadelskydd till cykeln. Jag investerade i ett sadelskydd.
 
 
Kanske hade mannen som sålde kantarelltoast med västerbottensost kommit långväga ifrån. 
 
 
Mannen och Herta delade på en macka. Så god!

Finns ett fel i denna bilden.

 
Kan du hitta felet i denna bilden. Maten som serveras på Ikea i Kalmar idag är Lammstek med potatisnånting och sås samt chokladtryffel med grädde.
 

Urflipprat

Min blogg verkar ha flipprat ur. Hade plötsligt inlägg jag inte kände igen på den här bloggen.

Ett liv utan kaffe.

Det är inte så enkelt, ett liv utan kaffe. Någon som läser detta kanske tänker, försöker hon sluta med kaffet. Nej det försöker hon inte. Idag blev det en kaffe inklusive eller tillsammans med, kanske man säger. Gott var det. Om mannen tog kaffe? Nej det gjorde han inte. Han tog en korv med bröd.


Anmälningsdags och packfunderingar.

Imorgon är det dags igen. Årets tilldragelse i södra sverige är på gång. Sensommaren skall återigen visa sin vackraste mest färgstarka sida. Ja anmälningsfunderingar. De dyker också upp. Kanske berättar jag mer senare.

Varför kommer katalogerna till mej?

Hur kommer det sig att jag allt oftare erhåller postorderkataloger med damkläder av den lite mer rekorderliga sorten. Dessa kataloger eller i varje fall några av dem har jag aldrig hört talas om.

Kallt ute och trött är jag.

 
 
I helgen har vi haft så sköna dagar, kaffet dracks ute och vi jobbade och var i farten och det var kanonväder, i Jämtland. Idag åter hemma så fryser vi. Kallt periodvis på jobbet fast vi har det varmt där, alltså låg kylan hos mej, inte på min arbetsplats. Ikväll frös jag vidare. Skippade vattengympa för att jag frös och var trött. Vad vi gjort ikväll.... ätit älgskav mec god sås och potatis och grönt, sovit i fåtöljen och också tvättat. Varför jag har mina bullar på bilden? Hade lust bara. 

Statoilrestaurangen i glada Hudik fryser.

Sitter och äter vid Statoils hotellrestaurang i Hudiksvall. Alla har jackor på sig. Alla utom Herta som har sin jacka i bilen. Det är kallt men vi äter och har oss. Att de inte har värme så man klarar sig utom ytterkläder, inomhus.


Stavarna far hem.

Stavarna har firat långsemester men nu skall de fara söröver. Inte alls meningen att de skall stå och vila så länge på farstubron där i byn.


Pumpen hade stannat.

Befinner mig återigen i byn. Dagen började med samtal från grannen. Vattenpumpen, som finns hade stannat.säkringen hade gått även där, vilket vi inte tänkte på igår kväll, även där måste kollas om strömmen gått. Ut i ottan o ner i pumphuset och där var redan grannen som hunnit tryck igång allting. Förmodligen var han på väg när han ringde. En natt i under dubbla täcken och 15 grader inne har blivit en underbar höstade med klart väder och sol. Vi är mer än nöjda. Snart blir det äldreboendebesök. Skall bli roligt att ses igen.


Reparationer och älgkött.

Så kom vi då fram till byn, ovanligt tidigt för att vara Herta och mannen. Först in till samhället och hämta halva gräsklipparen som varit på reparation sen vi var uppe senast. Därefter direkt till byn, packa ur bilen och så ringde vi till mannen med koppling till
Norrskog och älgköttet. Vi hämtade köttet, började laga gräsklipparen, började fixa med ( läs gå igenom, stycka osv) älgköttet. Mitt i allt detta gick det en propp. Det behöver väl inte proppar mitt i allt sådär. Vi eldar men fryser. Vi hittade säkringar och nu har vi ljus igen. Halva delen älg har styckats och Herta dricker th'e och samlar kraft till resten.


Vardagslivets trivialiteter.

 
Det är fredag och kanonväder. Sjöarna är kav lugna, solen skiner och människor sitter och solar i solen ( Obs ovanför Dalälven och lite till) Mannen och jag sitter och sjunger högt, gamla schlagers här i bilen.
Är det detta som kallas vardagslivets trivialiteter? I så fall känns trivialiteter väldigt bra.
 
 

Det här är jag.


 

Vill rekommendera den här föreställningen, "Det här är jag". som ett gäng unga invandrarkillar från Nyköping har uppfört. Såg den ikväll. Handlar om sådant som finns eller kanske mera fanns i dessa killars liv och tankevärld och som de varit med om. Strul, tjjejer, att leva i olika världar, döden osv.Ett hedersprojekt i killgruppsform värt namnet och lite till..Kommer den runt i landet så skall du gå och se den. Värsta showen på Teatern i kväll med stående ovationer.

 

Det kom ett hälsopaket.

Jag fick ett paket idag. Någon som kan gissa vad?


Glöm inte stadens skoaffär.

 
En dag i Trosa. Den här utsikten kan man ha om man tittar ut från andra våningen på Rådhuset i Trosa.
 
 
Ok en bild med lite mera sol. Pelagonerna blommar och folk är ute på torget. Snart lunchtid i Trosa. Trosa stadshotell längst bort i bild. Kring torget här finns en spännande skoaffär. Fast den kostar om man får med sig något därifrån. ...fast vissa skor har inte landsortskaraktär.
 
Lite dålig bild kanske och allt rymms inte på denna. Vågade inte ta en bild på det roligaste mitt framför säljaren.
 
 
Trosaån
 
 
Rådhuset längst bort i bild. Bilderna här innan långst upp är tagna från andra våningen.
 
 
Klädbutiker. Kanske en ny kavaj a 895:_
 
Hit skulle man gå, sa hon som höll i dagens sammankomst. Här kommer bilder inifrån. 
 
 
Olika sorters marzipan fanns det att välja på, och att smaka på.
 
 
Det är svamptider.
 
 
Sommarkantareller.
 
 
 
Marzipanlimpor
 
 
Verkar lättätet.
 
 
Kanske borde jag berätta att vi köpte inget som åts direkt. Några köpte små presenter och några köpte till kaffet på långresan som snart skall företas.
 
 
Ost och delikatesser och garn:) Observera den lille som ligger på mattan vid ingången.
 
 
 
Jag ber om ursäkt men jag kan inte lägga bilden åt rätt håll ännu.Bilden laddas upp som den skall men kommer åt ett annat håll???
 
I varje fall så sken solen i Trosa idag. Jo jag glömde lunchen. Här kommer den.
 
 
Oxrullader på Antons. Gott och mysigt. Gott kaffe efteråt också.
 
 
 
 

Kalender 2013

Så är det dags. Ny kalender skall beställas eller kanske måste beställas, för hur skall vi klara oss utan? Har av princip haft en enkel sort men blev av trevliga kollegan informerad att de flesta hade en annan sort, lite större men med plats för lappar och visitkort. Ni vet en sån där som man lägger en annan, enklare inuti. Hade en sån för länge sen. Sen har vi kalendrar hemmavid och kanske på arbetsrummet på jobbet. Tar med en hemifrån så jag håller ordning på veckorna. 

Tror att jag har följande ungefär: Kalender på jobbet typ på bilden fast inte, väggalmenacka på jobbet så jag håller iordning på veckorna, väggalmenacka hemma i köket och i arbetsrummet plus flera som inte får plats( som vi försöker avyttra (läs ge bort) Och sen har vi ju förståss kanske en kalender i telefonen?, i datorn? Nja det sista dvs i ippe har jag bara i perioder när jag har tid och lust att kolla - hur bra är detta.

Vilka kalendrar har du? Hur skulle du vilja att det ser ut?

 

 


Helkväll på gymet.

 
 
  • Uppvärmning Crosstraining 15 min
  • Cykelpass 30 min
  • Vattengympa 45                 
Nu är jag hungrig. Har vräkt i mig en lammfärsbiff med trattkantareller och en knäckemacka + en stor kopp thé.
 
God kväll!
 

Äntligen!

Vill bara kort meddela att nu har jag, helt på egen hand, lyckats ladda med officeprogrammet till min dator. Är väldigt väldigt glad.


Måste snart bestämma mig.

 
 
Snart måste Herta bestämma sig hur hon skall göra:)

Plommon, gräsklippning och lammfärs.

Så är det dags igen. Gräsmattan måste ses över. Plommonen på marken måste bort, först och lammfärsen fixas till. Mannen drar sig mot arbetsrummet och Herta mot gräsklipparen som inte vill starta. Gamle Klippo vill säkert in på service till vintern, men inte nu. Efter stånk och stön tillkallar Herta mannen som snabbt drar igång den. Gräset klippt.

Beger mig till plomminträdet.
Vad har hänt med plommonen? Flertalet är små? Herta funderar på om hon bor i norra Sverige. Det saknas sol!!!

Ger mig på lammfärsen. Den har i alla fall inte krympt.


Gladys och Louise i samma program.

Körslaget kan bli riktigt spännande med bra musik. Både Gladys de Pilar och Louise Hoffsten i samma program. Kan bli riktigt riktigt bra. Heja Örebro! Heja Linköping!

Lunch med mannen efter modevisningen.

Sitter och lunchar med mannen. Vi sitter här, inget mys på café utan regelrätt mat så vi står oss.


Är jag på väg att bli en tant?

Idag är det hösttrender på stan. Visning av mode med start 11.30 första visninen då butikerna visar upp vad de har och vad de vill sälja till också då förståss:).
Är jag tant om jag tycker att detta skulle ju vara trevligt att åka ner och kolla på? Tycker att jag ändrat visst klädintresse när jag bytt jobb...

Det kanske är det som är viktigt.

Arbetsveckan är slut. Tre helger efter varandra har vi haft folk hemma. Vi har ätit surisar och firat hit och dit. Denna helgen skall vi inte göra nånting allt. Jo kanske någonting men inget viktigt. Eller det kanske är just det som är viktigt. Helgen kan innehålla:
Städning
Klippa gräs
Plocka plommon
Bjuda svärfar på lunch
Cykla ner på stan
Modevisning av stadens höstkollektion
Annat som rör sig i city.

Ja vad vet jag. Först slapp i soffan. Skavlan är just slut. Margit Wallström har kommit hem till Sverige och hinner bada i Vänern oftare nu än när hon jobbade utomlands. En kvinna, E L James har kommit ut med en ny trilogi böcker. Har Du läst dem förresten? Femtio nyanser av honom heter första boken, handlar om makt och mäns makt över kvinnor sa Margret Wallström som läst boken på flyget i tron att hon ryckt något annat ut hyllan...
 
 
 
Nej nu tar jag en kopp the´till med mannen i soffan, under var sin filt,

Rygg och mage.

Äntligen hemma. Satt över en stund och sen direkt till gymet, en 30 min på Crosstrainern och sen 25 min rygg & mage. Väl hemma ser jag fram emot en kantarellmacka med mannen.


Ingen Tv-fåtölj ikväll inte.

Känner mig supertrött i kväll. Gymet igår kväll, första vatenpasset. Somnade inom en timma från det jag kom hem igår kväll. Sov 8.5 timmar. Pigg och rask hela dagen men nu efter att ha:
- jobbat sent
- lagat middag
- stekt svamt
-förvällt svamp
- tvättat...och en massa annat.

Nu är jag skittrött. I morgon är det dags att gå till gymet igen.

En allt gladare kund inne i provhytten.

 
Om Du vill gå ner i vikt så handla jeans på Åhlens. Jag fick en smärre chock när jag var där senast. Kollegan och jag hade rekat lite, köpt en vinterjacka att ha på jobbet eller mera i jobbet kanske man skall säga om mitt jobb. Ja till och från också då förståss. En annan dag var vi ute och powervalkade och kollegan tyckte vi skule ta en sväng in och kolla på byxor. Jag hann inte prova den gången men kunde konstatera att det fanns snygga orange mancheserjeans till salu. I fredags var det dags att bege sig ut i city på lunchen. Tog mig in på Åhlens damklädesavdelning - finns mest bara damkläder förövrigt. Herta tog med sig två storlekar in i provrummet. Ganska snart förstod hon att hennes vanliga storlekar kunde hon inte ha. Hon provade med en storlek mindre. Även denna satt alldeles för stort. Där stod Herta i trosorna.Inte orkar man ta på sig vanliga jeansen inkl skor och allting och bege sig ut i butiken och leta andra storlekar. Nej det struntar man oftast i och går därfrån.
 Denna gången försökte och lyckades också Herta att tillkalla en säljare som gladeligen hämtade en storlek mindre ärn den mindre av de storlekar som Herta redan hade i provhytten. Äntligen tänkte Herta men vad tror ni händer med denna storlek? Den satt inte uppe, den heller. Herta behövde ånya påkalla säljarens uppmärksamhet. Kantänka att det kan vara roligt att hela tiden hämta mindre storlekar så där åt en kund och se kunden bli gladare och gladare. Satt en aning löst men det finns ju gränser. Skulle detta stämma pratar vi storlekar innan graviditeter intog Hertas liv vilket inträffade för många många år sedan. Så vill ni känna glädje, gå till Åhlens! Oj då detta blev nästan som reklam vilket ju inte var tanken.
 
 
Nu ser ni förståss vilka färger som det blev.

Inte dela upp din installation!

Som sagt, sonen hade 2 icke installerade versioner på sin dvd och modern hade önskat att skivan kom hem så modern kunde installera skivan med officeprogrammet på nya datorn. Nåväl sonen kom hem och programmet likaså. Lilla mor försökte med mannens hjälp (obs) installera programmet...tills dess Herta skulle uppge sitt lösenord. Nu hade hon helt plötsligt glömt bort det. Hon provade med lite allt möjligt som kändes nära men ack nej. Inget fungerade. Herta gick ge upp. Sen kom släkten. En yngre släkting var lovad av mannen att få den tredje registreringen och Herta skulle försöka igen med den andra registreringen när släkten åkt hem och hon kom på lösenordet. Lösenordet kom hon på när släkten var kvar men strunt samma. När alla åkt hem skulle det installeras men det gick inte. det kom upp en intressant info som sa att dvs:skivan var tom, hela tiden som vi försökte. Mannen tittade på skivan på sin dator och samma svar fick vi där. Förmodligen har Herta börjat installera, gjort ett uppehåll när hon inte kom ihåg lösenordet dvs försöka senare och det skulle man tydligen inte. Bara så du vet!

Äntligen svamp!

Tänk att jag nu äntligen gett mig ut på svampjakt. Svägerskorna drog med mig ut i svampskogen. Riktigt kul och resultat blev det.


Dagen efter...

...den jubilerandes fest har nyligen börjat. Vi har mötts av strålande sol fast värme bara i solen. Nu är vi på väg till ytterligare en släkting för ev svamptur och lunch .


Trötta, ätna och dana,

 
 
Släkten har kommit och en del har gått. Vi har ätit och firat. Vi har druckit och fikat. Vi är trötta, vi som är kvar. En del har tagit tåg och buss och bil hem. Vi är mätta och belåtna och nu skall vi bara vila.
 
 
Ja ok då. Vi har ätit efterrätt också. Nu skall vi inte äta mer ikväll.
 

Borden är fixade, snart kommer gästerna.

Snart är det dags. Vi har städat och plockat och fixat.borden är fixade enligt önskemål och snart är det väl dags att byta om. Solen skiner i Hertas stad och planeringen är att vi sitter ute.Trevlig helg till Er alla!


Svägerskan rensade ogräs.

Jobbade hela dagen idag. Delar av släkten hade invaderat vårt hus, på ett trevligt sätt. Ringer hem till mannen och får mig berättat att trevliga svägerskan rensar ogräs . Funderade pm jag skulle gå en runda på stan:)
Fast varför? Såklart jag åkte hem och umgicks. Kanonväder med värme och sol.


Släktstädning.

 
 
Imorgon kommer släkten. Eller släkt och släkt, den är ingift. Vi behöver fixa och trixa. Vi behöver grovstäda, plocka undan hela källaren från krukor och annat skräp i källargången. Vi behöver dammsuga och vi behöver torka golv, fixa i dusch och tvättstuga, nedre toan och kanske något mer. Kanske pimpa till gästrummet och se till att dottern deras får plats i gillestugan för en bädd. Sen kanske kylsskåpet :) Bäst jag går ner igen och hjälper mannen. I morgon kommer de. Ester vi är här nu!

Flottarkärlek på vers.

Så skall vi ha kalas i helgen och jag skriver på vers...


PW och shopping

Idag gick vi en sväng på lunchen. Sväng och sväng förresten. En PW var det tänkt. Plötsligt föreslår kollegan en sväng in på Åhléns. Både äger vi ingen skaplig höst och tidig vårjacka och kollegan tror att vi kan finna något där. Jag går nästan rakt på praktiska höstacken. Herta vill ha något till och från jobbet och i jobbet också förresten om jag behöver. Skall funka med alla. Hittar nu denna korta rock av budgetvariant. Mycket nöjd.
Inte ser Herta fetlagd ut i denna heller:)


Cykel 45

Cykel 45 var kvällens pass. Kommer att bli 60 min sen. Första gången för mej på detta gymet. Kan nog bli bra det här. Få se nu vilken träningsvärk jag får, om jag får.


Väntar på gymet.

Det var ett tag sen, kalas i helgen och magen full med prinsesstårta. Ikväll har jag anmält mig till Spinning 45 :)


Kalasande hela helgen !

 
Vi har firat i helgen...och ätit. Ugnsstekt lax i stora lass och traditionsenlig marsipantårta. Åren går och ungdomarna blir äldre och äldre. Förresten hur länge kallar vi dem ungdomar?:)

Läser sportsidorna!!!

Idag sitter Herta och läser sportsidorna. Det gör jag sällan ( läs aldrig nuförtiden). Men jag kan inte låta bli. Som den fotbollstjej jag en gång var med alla minnen detta fört med sig, både på planen och hemmavid med skottträning sår detta extra kul. Kanske vill jag se lite landslagsmatcher nu också.


Grattis Pia!

 
Har just fått veta att det är klart nu. Pia Sundhage kommer hem från USA och tar över Sveriges landslag i fotboll. Känns riktigt rolig med denna utmärkelse.

Är jag klok eller inte?

Jag tror att jag har bestämt mig nu. Anmälan skall göras fr.o.m. den 1 oktober kl 09.00.

RSS 2.0