Äter Du LCHF frågar hon? .

img_3464 (MMS)

Äter Du LCHF frågar hon? Bara för att jag inte vill ha majs?


På väg till jobbet.

img_5608 (MMS)

På väg till jobbet.


Är på fräschaste gymet i stan.

img_5002 (MMS)

Är på fräschaste gymet i stan. Kört styrka. Pratat med vänner och bekanta och sitter nu och väntar på att vattenpasset skall börja. Härligt!


Rör på Dig människa!

img_5427 (MMS)

Rör på Dig människa!


Sitter och väntar på tandläkaren...

img_6533 (MMS)

Sitter och väntar på tandläkaren...


Charmiga hotell i city.

Sitter här och googlar på hotellrum på Söder. Någon som vill rekommendera något till oss. Herta och mannen värdesätter gärna charmen före alltför mycket moderniteter. Vi planerar en liten tur til hufvudstaden i vår.

I natt är Du död. Viveca Stens roman, nej ...

img_9048 (MMS)

I natt är Du död. Viveca Stens roman, nej Deckare från Sandhamn är nu färdigläst. Vi träffar återigen juristen Nora Linde och Kriminalaren Thomas Andreassen... Nja inte riktigt min favvo. Sen en annan sak. Jag gillar inte dåtidskapitel lite då och då. Jag vill ha kapitel i följd som följer EN historia. Speciellt om jag lägger ifrån mej boken några dagar. Då vill jag återvända o minnas en historia, inte flera.


Har Du börjat cykla ännu?

Undrar om det är dags att börja cykla till jobbet nu snart. Sen jag bytt jobb har jag bara 4-5 km till jobbet dsv cykelavstånd. Förut kändes det som dubbel sträcka inkl alltid motvind på ett delavsnitt av sträckan.
Har Du börjat cykla ännu?

Jag vill varna för Gamla stan!

En liten släktträff på mannens sida igår, i stora staden lite norrut fast egentligen långt söderut i vårt land, hade vi igår. Sällskapet träffades i en hyrd lägenhet i gamla stan i staden ifråga. Svägerskan hade gått och drägglat( enligt hennes döttrar) utmed Västerlånggatan. Där finns ett skyltfönster till en butik där huvudinriktningen är choklad av alla de sorter. Svägerskan hade spanat in en speciell produkt och nu ville hon bjuda mig på ett exemplar. Hon hade inte själv smakat saken ifråga.
Det ser ut som semlor sa jag till svägerskan. Men det är inte semlor svarade hon. Det är som choklad men med mumsmumsliknande innehåll, trodde hon. Hon köpte två ex av denna till en sammanlagd kostad av 60 kronor !!!
Svägerskan brukade vara ganska ekonommisk varför jag funderade på hennes inköp??? Men hon ville och hon skulle.
Här skall vi strax börja äta av denna semmelliknande historia.
Resultat: Jag kan nämna att dessa var väldigt omfattande innehållsmässigt. Vi kommer aldrig att köpa dessa igen. Marsipan i botten och inte det där fluffiga innehållet utan en blandning av fluff-fluff och regelrätt grädde.
Vi fick allvarliga problem att få i oss kaffebrödet sedan när vi fikade tillsammans strax därefter. Jag vill därför varna för dessa övermäktiga chokladbollar.

Någon som vet var vi var?

img_8615 (MMS)

Någon som vet var vi var?


I storstan

img_9159 (MMS)

I storstan


Lunch i Gamla stan! Här sitter vi och äter...

img_4327 (MMS)

Lunch i Gamla stan! Här sitter vi och äter lunch.


Estelle Silvia Ewa, Mary

Förlegat säger många. Flickors rätt att få välja hänvisar några till och försöker prata om heder utan att kanske förstå vad heder egentligen handlar om och vilka följder det kan få om man inte lever efter detta. Herman Lindqvist hade synpunkter där han verkar verkligen ha snurrat till det för sig och Aftonbladets läsare gillar namnet Estelle jättemycket enligt Aftonblaskan idag...socialdemokratins ledare Stefan Löfven försöker tysta ned att partiet är motståndare till monarkin. Nej idag är en glädjens dag, en prinsessa är född och hon har blivit presenterad för folket ( fast inte i bild förståss, vi måste ju tänka på att mor och barn behöver lugn och ro och så för bakterierisken förståss men det fattar vi väl allihopa)
Vi gratulerar de lyckliga föräldrarna till detta barn liksom vi gratulerar alla andra som också fått barn igår och idag och alla andra dagar, självklart.
Jag tycker i alla fall att detta är jätteroligt och när vi nu har denna familj som reklampelare för Sverige och svenskt näringsliv ute i världen så är detta som hänt nu i dagarna extra kul. Fortsätt och dra in pengar till Sverige! Fick lust att skriva detta och nu är det gjort.
Estelle...hörde ett inlägg av Lena M. från Aftonblaskans livesändning tidigare idag. Lena förklarade att vi skall tänka på Folke Bernadotte som var gift med amerikanska Estelle, vi skall tänka på de vita bussarna och vi skall tänka på ett försök att ena och göra plats för både Israel och för Palestina sida vid sida. Ja kanske Viktoria och Daniel inte tänkte så tokigt i namnfrågan fast så många ville ha Ingrid eller Astrid eller något ditåt...

Mera från bokrean.

Jag köpte inte bara denna samlingsvolym på bokrean utan några böcker till. Haruki Murakamis bok " Vad jag pratat om när jag pratar om löpning". Tänkte ge den till sonen. Säg inget om Ni träffar honom. Han brukar inte läsa mammas blogg.
Susan Abulhawas bok Morgon i Jenin om en kvinna som återvänder till Israel  efter många år och sist 
Diana Janses bok " En del av mitt hjärta lämnar jag kvar som enligt baksidan på boken skall vara en gripande skildring om livet i Afghanistan- En historia om ett krigstrött land, ett fascinerande folk och en diplomattillvara bortom salonger och cocktailpartyn.
Jag lovar berätta när jag läst böckerna. Ja kanske inte boken om maratonlöpning då men de andra.

Ja ja vet.... En lång dag. Det regnar ute ...

img_7725 (MMS)

Ja ja vet.... En lång dag. Det regnar ute och jag skulle gå hem. Nu jobbade mannen också länge idag. Vi åker hem alla fyra. Mannen, Herta och två Kebab med bröd.


Ett av mina fynd idag.

img_0609 (MMS)

Ett av mina fynd idag är denna bok. Max samlingsvolym innehållande delarna Max kaka, Max balja och Max Bil. Boken är till en liten kille på snart fyra månader som kommer hem (?) till Sverige för att visa upp sig.


Tårtdagsfika

img_4926 (MMS)

Tårtdagsfika


Limited edition - No No No!


Nu har jag köpt denna Marabou Black limited edition för en speciell situation med några speciella människor inom en snar och nära framtid. Ifall den inte skulle vara limited så väldans länge till. Och jag skall inte öppna någon av förpackningarna innan. Det blir inte bra.

Köp inte Marabou Black!

Totalt livsfarligt att köpa denna Marabou BLACK. Köp den inte!
Jag köpte denna för några dagar sedan. Jag har inte börjat på denna förrän idag. Katastrofen är total. Börjar man äta denna chokladkaka, Marabou Black så kan man inte sluta. Visserligen har jag kört skidor på längsen i morse men det räcker inte. Det måste bli mer för att kompensera denna otroligt goda, helt underbara chokladkaka. Har någon av Er några erfarenheter av denna produkt?

Clap your hands for Jesus!

Jag tror att jag skippar melodifestivalen ikväll. Jag befinner mig i en traditionel baptistkyrka i USA, New hope baptist church i Newark. Här kommer jag nog att tillbringa hela lördagskvällen tror jag. Delar via TV:n minnesstunden av Whitney Houston. Den amerikanska gospeln från de svarta delarna är klart bäst. Jag lyssnar på minnestalen från olika människor. Har just lyssnat på Kevin Kostner tala, välformulerat som om han själv höll i predikan. Härlig sång därimellan.
En gång för många år sedan var jag i en baptistkyrka första advent i Harlem. Det är en av mina finaste gudstjänstminnen. Jag glömmer aldrig när kören kom in inledningsvis i gudstjänsten. Några små barn en pojke och en flicka kom in först. De var klädda i fina kläder. Pojken hade mörka byxor, vit skjorta, mörk fluga och flickan hade klänning. De sjöng. Glädjen fanns i deras ögon. De kom först av kören och sen kom allihopa strax därefter. Gospelmusiken är bara bäst! Vi var med ett par timmar. Sen skulle de fortsätta ett bra tag till. Det var söndag. Den stora familjen var samlad.

Inte titta för länge...

Man får inte titta för länge på söta valpar. Neej man får inte göra det. Nu börjar även mannen titta ordentligt. Vi gogglar på uppfödarna osv.

Jag hann inte ut.

img_5443 (MMS)

Jag hann inte ut.


Snart börjar vattenpasset!

img_1041 (MMS)

Snart börjar vattenpasset!


Retro

Gjorde ett inpulsköp idag. Köpte en ny tidning med många retroprylar. Här får man titta och minnas, i lugn och ro. Känner igen så många fina saker som jag glömt att de fanns.

Inte så klokt.

Hur kunde det handlas hem allt detta.
Marabou Black
Ballerina fylld cookies
och en tidning "Retro".
Och sen lite mat...
Mer än så får Ni inte se...dyrt men GOTT var det. Coop Extra i stan alltså, nog bland det bättre på fisk härhemma i vår stad.
Det blev så gott så gott. Kan berätta att vi tog en Ballerinakaka till kaffet efter maten. Chokladen är ännu inte påbörjad. Bara så ingen får sådana tankar...

Snön faller och vi med den....

Igår kväll var jag och kollade på snöslädar. Vår släde är så bred och i plåt och den rymmer såna massor med snö. Jag vill inte ha den. Jag gillar den inte. Med hjärnskakning hemmavid måste det finnas en snösläde som funkar för vanligt folk dvs inte bara starkisar. Ringde därför till olika butiker. Fina järnhandeln hade en 70 cm för under 400:- men de stänger klockan 18.oo. Herta jobbade den dagen till 18.mm men kunde åka lite innan för att hinna...hon gjorde det. Väl framme visade det sig att den smala för 400.- var i plåt. Plåt är tungt för vissa ryggar. Kände mig snål och valde bort Fiskars fina 70 cm för 200 mer än den som Coop Forum hade....åkte till Coop Forum. Väl framme hade de inte några slädar som var 70 cm breda. Pratade med den säljare jag pratade med i tfn. Jo men de skall se ut så här sa han, släden är 70. Jag tvingade honom att mäta densamma som visade sig vara drygt 80 cm. Detta gör en hel del med snö i. KARLAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nej GUBBAR!!!!!!!!!!!!!!. Ingen släde på Coop Forum och nu har järnhandeln slängt. Åkte hem.
Idag snöade det inte på hela dagen förräns nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.
Imorgon bitta finns Herta ute igen med lilla skoveln. Hon skall drömma söta drömmar om Fiskars grejor i natt.

Vad tänker Du köpa i år?

img_8823 (MMS)

Vad tänker Du köpa i år?


Någon som provat?

img_3352 (MMS)

Någon som provat?


Ungefär 14 år på gymet blev det. Idag var ...

img_3625 (MMS)

Ungefär 14 år på gymet blev det. Idag var jag inne för att avsluta tiden där. Först sa jag till igår och sen skulle det vara ett avslutningssamtal idag. Nu är det slut. Dokumenten påskrivna, 45 dagars ångertid har jag också. Nu skall jag prova lite annat när tiden passar.


Alla hjärtans mannen...

Kräftstjärtar och räkor och lite till och sen...
Rosor från mannen.
Känns inte alls fel.

Lunch på haket


Fd kollegan och jag åt lunch på Hellmans idag. Det fanns en hel del att gå igenom....
Morötter och köttfärspirog, inte alls fel.

Sitter på lunchhaket. Har varit på gymet o...

img_1212 (MMS)

Sitter på lunchhaket. Har varit på gymet och försökt att säga upp mig...gick sådär.


Alla Hjärtans dag och om att få leva.

Har läst lokalblaskan idag. Den handlade om ett antal personer i olika åldrar som fått hjärtinfarkt på olika sätt. En frukostmorgon till eftertanke. Hur vi lever och hur vi kan leva. En annan vinkling av alla hjärtans dag.

Wellnes om vi hinner?

Hit skall jag senare i vår! Kommer att bli spännande och innehållsrikt ( läs lärorikt).

Kanonställe för skidåkning.

Ekensbergs skidområde. Kanonställe på vintern då orienteringsklubber sköter detta. Man kan betala en frivillig avgift om man åker här - det gör man då de fixar spåren.
En fd gammal golfbana är platsen för skådespelet.

Första dagen på länge.

img_9106 (MMS)

Första dagen på länge.


Trohet livet ut?

Idag har jag återigen uppsökt det nya vattengympastället. Nya och nya förresten, inte för alla men kanske för mej.
Ett annat gym i staden har även 25 meters bassäng, sköna varmpooler osv. Trevligt! Frågan är nu  om jag skall byta gym totalt sätt. Tror att denna temin skulle kunna bestå mestadels vattenpass och då hinner jag inget annat.
Jag har liksom gått länge på gymet mitt, 11-12 år... De nya stället har dessutom klippkort så jag måste inte alltid träna om jag inte vill, sommartid, skidåkningstider osv. Det nya ligger snabbt hemifrån osv Det gamla ligger bra till i staden...mycket att tänka på.
Kan inte bestämma mig? Många frågor.

Lördag = vattengympan på nya stället.

img_1067 (MMS)

Lördag = vattengympan på nya stället.


Passar kanske i mitt hem.

img_1513 (MMS)

Passar kanske i mitt hem.


Tänk om jag dör innan jag blir 75?

För några år sedan hoppades jag och var nog ganska säker på att jag skulle arbeta till i varje fall 67 år. Flera på mitt jobb har gjort det. Kanske av ekonomiska själ, kanske för att vi gillar vårt jobb, vårt mänskliga hantverk. Kanske för att nej... förresten.
Sedan ganska nyligen tänker jag inte så längre. Jag vill hinna med att göra andra saker också. Jag tror inte att jag vill yrkesarbeta fram till 75 år. Däremot tror jag nog att jag kommer att engagera/aktivera mej i en massa annat hjälpsamt av olika sort.
Så Freddan, jag har lyssnat på Dej idag och jag har hört arbetskamrater prata om hur länge de behöver jobba enligt kuvertet vi nyss fått (ja inte jag än  men inom några dagar får jag snart veta).
För att kunna jobba länge krävs ett arbete där vi inte hunnit bli kroppsligt och mänskligt utslitna. Vet inte om jag vid t ex 63 vill omskola mej. Måste få fundera på detta ett tag....
Hur ser Du på arbetet och att jobba länge?
Hur länge tror Du att Du vill arbeta?
Hur länge skall vi få arbeta, hur skall reglerna se ut?
Nej nu måste vi hoppas på :
 • avsaknad av kroniska defekter
 • hyffsat blodtryck och skaplig puls
 • pengar till grönt och frukt i massor dvs hälsosam mat
 • lite extra pengar som kompletterar eventuell ohälsa och gynnar sunda vanor
 • ingen stroke i förtid
 • frisk man som man inte behöver slita ut sig på
 • saker som förbättrar vårt kasam ( bra kontakt med barn och familj, vänner, alla hyffsat friska, ögonen i behåll så jag kan läsa, sammanhang som är hälsohöjande, inga sjukdomar osv)
Men om det inte blir så och vi ändå måste jobba för att leva... Kände mig inte glad när jag såg på nyheterna ikväll.

Har vi några betablockerare hemma?

Har vi några betablockerare hemma? Tror jag behöver detta om jag skall klara av att se denna fiktive person, Ove Sundberg. En söndagskväll när vi skall koppla av inför en ny förmodligen som vanligt krävande arbetsvecka.


Lunchpowerwalk

img_2681 (MMS)

Lunchpowerwalk


GI, ISO, LCHF och Medelhavsdieten.

Tillbringade lördagsförmiddagen på en Tjejfrukost, i detta fall en föreläsning med en massa tjejer i varierande åldrar. Ämnet var Vad kan man äta, fett, kolhydrater mm ( inte riktigt så, hittar inte temat i direkta ord) Föreläsaren var utbildad på Paulins kostrådgivarutbildning (heter egentligen någonting annat). För Dej som inte vet vad Glykokemiskt index är i vanligtdax kallat GI så kan man hitta denna beskrivning på Wikipedia:
Glykemiskt index (GI) är ett mått på olika livsmedels effekt på blodsockervärdet. GI-värdet för olika livsmedel ligger till grund för kostrekommendationer i vissa dieter. Det som i första hand påverkar GI-värdet är kolhydraterna i livsmedlet, både deras typ och mängd. Kolhydratrika livsmedel med högt GI-värde kallas i samband med GI-baserade dieter ofta för "snabba kolhydrater", medan de med lågt GI-värde kallas för "långsamma kolhydrater".

Sen pratade hon lite ISO dieten och sen Medelhavskosten..Medelhavskost består till störta delen av nötter, mandlar, fet och mager fisk, kyckling, kalkon, baljväxter, rotfrukter, grönsaker, frukt, bär, fullkornsprodukter, magra mejeriprodukter och rött vin.
Sen pratade hon lite LCHF och kanske varför hon inte tyckte denna var så bra, rentav farlig ibland.  Tänker inte fördjupa mej så mycket i det. Vet att tidigare har detta på kort sikt funkat för människor med vällevnadsdiabetes ( typ2), dvs den diabetes Du får av att inte ha skött mat och hälsa så bra. Ganska nyligen har dock socialstyrelsen uteslutit LCHF ur kostråden till typ 2 diabetiker. Allvarligt! Man kan ju fundera varför.

Hade inget block och penna med så några kloka rekommendationer mm har jag  inte att tillföra. Fick med en massa sanningar som jag inte kommer ihåg att berätta vidare, tyvärr. Fick dock ny information t ex om kokosfett som något som rekommenderas idag. Kokosolja eller kokosfett. Man har valt att kalla det för kokosolja för att särskilja det från det kokosfett som säljs i livsmedelbutiker. Det fettet är urvunnet ur kopra med en kemisk process. Skall vara den absolut hälsosammaste oljan!? Kanske skall jag prova.
Det pratades bröd, frukost, 5-6 mål på en dag, mellanmål, inte tänka i positiv förstärkning på kvällen, tjejer håller ofta igen på dan men uppmuntrar sig på kvällen...varit duktig hela dagen osv. Tips på alternativ till bullen, till mackan på kvällen. Orkar vi göra iordning ett mellanmål med keso och grönt till kvällskaffet osv?

 • Hur se det ut för Dej som läser detta?
 • Har DU provat något som varit hjälpsamt?
 • Har Du dåliga erfarenheter av sådant som inte fungerar?
 • Har Du erfarenhet av att testat dieter och sedan upptäckt hur galet detta verkar ( inte att Du inte haft lusten att fortsätta) .Seedinglopp inför Vasaloppet.

Är så stolt. Sonen har kört ett seedinglopp inför Vasaloppet idag. Han är nöjd....och mamma stolt.

Var är biljetterna till andra chansen?

Som sagt, härhemma har vi biljetter till andra chansen. Frågan är bara, var är biljetterna?

Kostföreläsning i morgon bitti.

I morgon skall jag upp i ottan. Skall lyssna på en kvinna som föreläser om kost och hälsa. Går därför och lägger mej nu.

Mikael Wiehe i stan.

img_8532 (MMS)

Mikael Wiehe i stan. När Wiehe sjöng på Culturum, stadens bibliotek med aula hängde folk av sig i garderoben à 15 spänn per person. Inte Hertas inte. Man hänger väl inte av sig i foajén en sån här kväll? Ni fattar säkert vad jag menar. Nåväl inne i aulan och med musiken igång, så bra. Både gamla låtar och nya, kloka ord mellan låtarna bl a om när han träffade Göran Hägglund på tåget. En rolig historia. Där fanns respekt. Å sen alla dessa fina kärlekssånger. En fin kväll.


Jag har biljetter till imorgon!

img_8418 (MMS)

Jag har biljetter till imorgon!


Vad är en snökanon?

Enligt SMHI:

Det här är en snökanon

Snökanoner uppstår oftast i början av vintern och kan orsaka kraftigt snöfall.

De består av snöbyar som först bildas över havet och sedan driver in mot kusten.

Den riktigt kalla luften som strömmar över havet plockar upp fuktighet från det varmare havsvattnet och snöbyar byggs upp. När dessa sedan når land förstärks de ytterligare och snön kan vräka ned.

I december 1998 fick området kring Gävle 1,5 meter snö när en snökanon drog in.

Källa: SMHI (TT)

 

Men det måste väl ändå vara fel. Jag trodde snökanoner var något man hade för att fixa pistarna eller skidspåren. Näe...jag håller på Wikipedia som skriver följande: En snökanon är en maskin som tillverkar snö genom att blanda luft och vatten. Snökanoner används ofta i skidbackar, för att tillverka snö när det är snöbrist, men även inom längdskidåkningen används snökanoner för att skapa åkbara banor när natursnön inte räcker. Där kan det ibland innebära att den tillverkade snön måste fraktas till en plats ut i terrängen . Man blir så trött på alla tidningar, TV och 08- människor som drar iväg i tanken och i tidningar. 30 cm snö kan vi väl klara utan tala om landskris. Förstår människor som får snö varje dag men snälla Aftonblaskan!!!! Skräm inte upp befolkningen utan visa på hur man gör i stället. Det finns tydligen många som inte vet.


Behöver jag fler väskor. 

img_4851 (MMS)

Behöver jag fler väskor.  Inte vet jag. Hittade ytterligare en på väskaffären som hade halvapriset.....


RSS 2.0