I de glada granarnas land.

 
Var på lite shopping i helgen som gick. Shopping och shopping, jag shoppade inte julgranar utan jackor åt familjen men i en butik i samma köpcenter kunde man finna julgranar i dess mer eller mindre galna utstyrsel.
 
 
Vet inte varför jag är så traditionell. Kanske kunde det vara kul med något lite nytt och annorlunda i år?

Nu vill jag sjunga dig milda sånger.

 
Linda Ohlsson skrev boken Nu vill jag  sjunga dig milda sånger. En feelgood-bok. Minns inte vad den handlade om men minns att jag gillade den, den gav en fin avkoppling och också tankar kring livet. I boken hittade jag författarens epostadress.Jag skrev en rad till henne och tackade för att hon skrivit boken och att jag fick läsa den och vad den gav mig för tankar ( som jag glömt nu). Linda Olsson svarade nästa morgon, från Nya Zealand tror jag det var. Jättekul att internet kan ge oss sådana kontakter med varandra. Jag måste gå och lyssna på henne.

Shopping, nostalgitripp och Saab.

 
Som sagt idag ville mannen att vi skulle titta på en jacka till Herta. Herta själv har inte så bråttom med detta.Hon tycker att hon har kläder att ta på sig även om de har några år på nacken. Herta konstaterar ofta på morgonsidan att vad skall hon ha idag osv. Mannen tycker kanske att det räcker och att en viss förändring måste ske, nu när Herta har bytt jobb också, tillägger han. Ok då Herta följer med på en sväng. När vi väl kommit fram till Stadiums outlet så hittades det något men om det kanske jag berättar en annan dag. Herta gjorde en kupp mot mannen också men om detta återkommer jag.
 
På väg dit, genom köpcentret så såg vi att stadens Automobilförening hade en utställning. Och Herta som är uppvuxen i en familj med den smarta bilen framför andra, SAAB blev alldeles nostalgisk. Klart vi gick in och tittade. Den här Saaben här ovan har fixats till hela tiden. Visst är den läcker.
 
 
Herta blir impad.
 
 
Visst är de fina.
 
 
 
 
Kolla ratten.
 
 
Kolla Saab Sonett bakifrån. Man tryckte på en knapp och sen öppnade sig bakluckan. Där fanns en glasruta som gjorde att man såg allt uppifrån. Så häftigt men också praktiskt.
 
 
En gammal Ambulans.
 
 
 
 
Puch automat. Själv hade jag en röd Puch Florida.
 
Lite lagom bilar.Det fanns ett antal till som jag inte har på kort.
 

Bära med ryggsäck ger dubbla poäng.

Idag är en sådan dag som ger rejält med poäng i tappa.se
  • Gick till jobbet med träningssakerna på ryggen, 45 minuter.
  • Gick till gymet.
  • Crosstraining 30 min 
  • Rodd 10 min
  • Styrketräning av olika sort 40 min
Efter jobbet tog vi oss alltså till gymet, Herta och tre arbetskamrater. Riktigt kul när vi var flera som var där samtidigt, tränade, pratade lite ibland när vi samtidigt behövde några minuters vila. Dusch och bastu och enkel fredagsmat med mannen....sova en stund i soffan efter kvällskaffet. Nu är Herta vaken igen och det är dags för the och kanske någon macka till.
Det är fredagskväll i folkhemmet.
 
Fredag em på gymet blev en riktigt trevlig stund. Trevliga människor, några timmars genomkörning av kroppen och avslutning i bastun med spännande samtal med några människor jag aldrig träffat förut. 

Wow vilken Gospelkväll i fredags.

'
 
Har inte hunnit beskriva denna kväll innan. I fredags kväll var mannen och jag på en kanonkonsert. Nyköping gospel group med gästsolist Samuel Ljungbladh plus mycket mycket mer. Vilket röj i kyrkan det var. Kören sjöng kanon, vilken kväll. När vi väl kom hem på kvällen var mannen och jag i högform. Ingen lust att sova där inte. Det blev en sen natt.
 
 
 

Varför får jag på mej mannens byxor?

Herta informerade mannen om att idag skulle hon ge sig på en garderob i vilken man inte kommer in - där står saker ända fram till dörren.

På något sätt lyckades mannen entusiasmeras av detta, lite mot sin vilja. Kontentan blev att både Herta och mannen fick fokus på mannens byxor över tid. Mannen ville rensa ut. Det provades byxor och ibland var det jeans. Vid ett tillfälle, när jeansen såg lite lagom slitna ut föreslog Herta att hon skulle prova...dem. Sagt och gjort hon tog dem på sig och inte vet jag hur det blev men jeansen satt som smäck,sköna var de också.

Hur kan detta komma sig?
Herta brukar då sannerligen inte komma i mannens jeans?

Men på satt de!


Andra dagen

Idag har vi avverkat dag två av tappa.se dvs stegräkningstävlingen. Denna skall hålla på i två månader. Förmodligen kommer i fram tidigare. Detta innebar att jag igår promenerade till jobbet, på lunchen och till gymet inklusive ryggsäck. Resultat: lite drygt 32 000 steg. Idag ca 25 000vilket innefattade prommis till jobbet 6000 steg tur o retur, lunchsteg och sen en runda ikväll med en kompis, på hennes initiativ:)


Tappa.se

 
I dag, måndagen den 19 oktober börjar vi att trampa steg. Stegtävlingen skall hålla på i två månader!!!!!!!!!! Som tur är får man byta ut olika pass på t ex gymet mot steg enligt färdig tabell. Det skall bli kul samtidigt som det känns lite jobbigt. Vi skall hålla på i TVÅ MÅNADER! 

Indiska rekomenderar Claes Ohlsson.

 
Blev hastigt förälskad i dessa fönsterlampor från Indiska. Visst skulle de passa hemma hos mej tänker Herta. En trist sak var att de var inte bara att sladda in dem i uttaget...
 
 
Sladden var inte färdig. Jag försökte verka dum och frågade säljaren ( säger man expedit nu för tiden?) vad jag skulle göra. Hon blev lite ställd, sa att hon inte visste men rekommenderade en sväng ner till Claes Olsson. Indiska rekommenderar alltså att man går till Claes Ohlsson för att slutföra deras produkter.
 

Blockchokladsreserv

 
 
Ibland är man så sugen och man går igenom skåp och lådor men hittar inget gott, till kaffet. INGENTING ROLIGT ALLS HEMMA! Vad gör man ? Man hittar ett gammalt paket med blockchoklad. Det är inte jättelättätet men det går. Vi tar var sin bit blockchoklad till kaffet.

Hos kollegan med hunden.

 
Häromdagen hade vi arbetsdag med framtidsplanering hemma hos kollegan. Kollegan bor inte så långt ifrån jobbet så det var enkelt att promenera hem till henne. God mat var beställd och vi fick mycket gjort. Trädgården var full av äpplen.
 
Äpplenas tid, härligt! Tänk allt vi kan göra av äpplen. Kanske blir det äppelpaj på g.
 
 
Vovven var också med.
 
 
 

Kunderna är viktigast!

 
Hade ett ärende till apoteket häromdagen. Den sorts medikament som jag hellst ville ha av aktuell sort ville det gamla vanliga apoteket inte ta hem. Kostar lika mycket men de har ingen lust av någon anledning. Kanske de satsar all tid på renovering i fiffiga pastellfärger i stället. Nåväl jag struntade i dem när jag fått mitt recept utan gick vidare direkt till Morris längst ner på Storgatan. Där fanns det jag ville ha och titta på bilden vad de hade som jag fick trycka på när jag gick ut därifrån. Gissa vilken knapp jag valde?

Överaskningen stod på trappan.

 
När mannen skulle gå ut och hämta morgontidningen idag så fanns denna hälsning på trappen. Det verkar som om dylika företag hälsar sina eventuella kunder välkomna på detta sätt, med jämna mellanrum. Vi fick en trevlig kasse för något halvår sedan minns jag när jag tänker på det. Sen vet jag inte, vi har trädgården full med äppelträd men äpplena var goda.

Återvinning, jeans och kikärtssoppa.

Hela bilen var full med återvinning när vi väl kommit upp och for iväg. Mannen behövde jeans och efter detta for vi till lunch o fikastället, det gammaldags och lite mysiga i stan. Här blev det lunch.


Tidig morgonrunda, Rotary och älgstek.

Vilken härlig morgon. Upp i ottan, på med praktiska uteochgå kläder och i väg till ett ställe utanför stan. 
 
Vi var cirka 25 pers som startade och joggade eller gick 5 eller 10 km. De flesta gick faktiskt. Många hade hundar. Efter färdiggången runda bjöds det på gott kaffe med bullar. Jättetrevligt, unga och gamla tillsammans inklusive alla hundar av olika sort.
 
Vad detta var för arrangemang. Jo det var en kille och hans familj, här i stan som ville bjuda in till en rolig grej och samtidigt samlade vi in pengar till ett projekt via Rotary. Alla som sprang eller joggade eller tog sig runt på annat sätt betalade 100.- minst till en Shelter-box. Vi fick in sammanlagt 2700:- idag. En man från Rotary var med och berättade lite om projektet.
 
 
 
En box räcker till ett tält.
 
 
Och lite annat viktig. Känndes kul att få vara med.
 
 
Nu är vi ganska trötta men vilken härlig morgon.
 
 
Nu har vi ätit lunch härhemma, älgstek och potatis med tillbehör. 
 

Servering på tjejfrukost ger 5000 steg.

Började tidigt upp i ottan idag. 05.15 ringde klockan. Framemot 05.30 lyckades jag ta mig ur sängen. Dusch och en första frukost och sen cykeln o i väg. Klockan är nu07.20! Intressant för många och vet inte hur det blir. Lovade bort mig på något nytt . Få se om jag är rätt person.

Väl hemma mötte mannen med lunch och nu sitter jag här med kaffet.

Ok vi skall jobba i trädgården, snart...


Helgalet beslut, eller?

Idag skickades anmälan iväg. 8 juni blir dagen då det skall visa sig om Herta håller?


Sömnläge efter passen.

En intensiv dag med sina speciella infallsvinklar. Efter jobbet tog cykeln med sig Herta till gymet. Så här såg dagen ut i övrigt.
Cykel till jobbet
Cykel jobbet - gymet
Crosstraining 25 min
Vattenpass 45
Dagens sammanlagda steg
Summa: cira 19 000 steg ( minns inte exakt vad omräkningsrabellen på tappa.se sa.
Det gäller att förbereda sig inför starten. Än är det långt kvar!
Ok då , orkade inte cykla hem, mannen hämtade.

RSS 2.0