Vart åker jag imorgon?


Imorgon åker jag på ett studiebesök. Vart åker jag?
Gamla t-shirt

Varför sparar man på gamla t-shirts egentlgen? Många är de mornar då jag skall till jobbet och tar en tröja som altingen är för kort eller med någon annan defekt. Vad är det som gör att jag tror att de kommer att fungera någon gång så att jag kan ha dem på jobbet. Vad är det som gör att jag tror att det inte kan bli matttrasor eller något av dem istället och att jag shoppar upp mig på något som är i bättre skick?

Ja inte vet jag.


Cykelväder
Idag var det kallt att cykla till jobbet.


Nu är det jul igen!

 

Hoppade in på en mataffär en snabbis på väg hem från jobbet dag. Mitt ärende var att köpa vanlig traditionell mjölk från Arla. Vad stöter jag på om inte julgodis, i september? vad är det för samhälle vi har, hinner inte personalen plocka fram julsakerna om de inte börjar innan oktober månads ingång.

Hörde ryktas att Rusta plockat fram julsakerna för den som i god tid vill planera årets julpynt.

Nej hörrni först skall väl skördetidens attribut fram. Jag som just shoppat loss på lite småpumpor att läggas så trivsamt i en skål.


Entréavgift på IkeaPasserade som vanligt Ikea när vi åkte hem i söndags. Det är enkelt att äta billig lunch där. Billig och billig. Mannen tar alltid köttbullar, 15 st varianten med dricka och kaffe, jag får kaffet. Jag väljer grönsaksrätter och ibland fisk.

Självklart måste man ha lilla chokladmousse´n till. Tyvärr har den förändrats från att ha serverats i gls till denna lilla form(!).

Ja det är billigt att äta en lunch på Ikea. Sen gäller det att ta sig igenom butiken utan att köpa någonting. Detta lyckas vi inte alltid med. Denna gång shoppade vi loss på nya ljusstakar, orangeljus till dito samt en mysko krukväxt som mannen absolut ville ha med sig hem.
Och sen allt kaffe som skulle med hem förståss. Alltid kaffe om man handlar på Ikea i Kalmar. Såg att detta finns i Örebro också...
`


Vad är det med folk?
Kan någon berätta för mig? Jag vet ju att det finns några som ibland läser denna blogg som dels är intresserade av stora maskiner och sen finns ju Ni som kommer från och rör Er i sammanhang där man lätt verkar använda dessa fordon.
Vad är det som gör att det på Öland fanns en massa utställningar med gamlatraktorer av olika sort? Den på bilden är väl av mellantidsålder och i gott skick.

Sen när vi åkte hem från Öland så nånstans mellan Kalmar och hemma var det en traktorutställning till.

Varför vill alla titta på gamla traktorer?


Många svampar finns det...

Idag har vi uppdaterat våra svampkunskaper eller i varje fall våra möjligheter till svampkunskaper.
På Skördefesten i Borgholm , vem vad där om inte Pelle Holmberg, svampexpert. Kul att prata svamp med honom vilket vi gjorde en stund.


Ut i natten

Vi tog inte så mycket bilder i mörkret. Vi ville inte hålla på och fotografera i tid och otid. Du som inte har varit på Öland under skördefesten, Dej vill jag rekommendera att åka dit. Marscheller är tända utmed vägarna och man åker medelst en karta för att hitta i natten. Men skördefesten innehåller mycket annat än konst.God närproducerad mat, mycket lamm, rotfrukter och alla de grönsaker i massor, frukt mm. Människor visar upp Öland i sin bästa sida och människor möts.


Häxmarknad i Södvik


Konstnatten


Efter allt röj på tomten tog vi en ledig kväll. Ut i konstnatten bar det men först middag på Södviks gästgiverilDetta är pumpasoppa som jag varmt kan rekommendera. Det är så gott.

Lamm och köttgryta.

Lamm & nötkött i varsin gryta till buffén. Gott.

Traditionell äppelpaj. Så mätta vi blev.


Han får ha roligt!

Ush vad mycket sly det blir när mannen får ha roligt med röjsåg och motorsåg i flera dagar.


Skynda skynda
Nu har en av gubbarna som klipper allmänningen bredvid vägén kommit hit. Han har redan klippt ett par svampar. Bäst jag springer dit och plockar några till.
Vi har ju hemma säger mannen...


Snart skördefest

Snart är det skördefest. Gör ett uppehåll i släpandet och shoppar loss på gott bröd hos Södviks bageri, ca 26 km norr om Borgholm.


Det är vägen som är mödan värt.
Idag har vi släpat grenar och kvistar och mindre träd hela dagen. Och plockat svamp, förståss. I början var jag lite osäker på om ovan nämnda svamp var stolt fjällskivling. Nu har jag fått berättat för mej att vi hade alldeles rätt. Svampen är tilllagad, gott var det.

Frågan kvarstår dock en dag som denna, är det målet eller är det vägen?


Det enda rationella...Så här beskrivs filmen på hemsidan:
  • Erland och May är gifta och driver en äktenskapsskola i kyrkans regi på fritiden. Erlands arbetskamrat Sven-Erik är gift med Karin. På Sven-Eriks födelsedagsfest blir Erland och Karin häftigt förälskade i varandra vilket vänder upp och ner på deras relationer. På Erlands initiativ sätter de sig för att diskutera den mest rationella lösningen och kommer fram till att de ska flytta ihop alla fyra tills allt återgår till det normala. De upprättar ordningsregler för sitt gemensamma samliv vilket fungerar en kort tid innan allt ställs på sin spets och de tvingas ge efter för sina känslor och ta egna beslut.

    Filmen är redagn hyllad i Venedig. Känns som om det är något  man måste se.

    Här kommer en länk till en trailer:

    Detta låter lite lagom tungt att fördjupa sig i (!). Premiär den 25 september.
Ut i skogen skall vi gå...


          I dag skall vi ut i skogen...

Korv med bröd
Vad händer i Din närhet om Du helt plötsligt säger följande ord:

Korv med bröd?


Kvällning i stuganEtt par kycklingspett, lite solrosskott, en tomat, ett glas rött, vad mer behövs en vanlig tisdagskväll.
Det räcker så bra så.
I morgon blir det arbete däremot.


Blå kläder

Mannen äger en motorsåg och en röjsåg och lite annat smått och gott. Idag hade han bestämt att  vi skulle köpa som han bedömde nödvändig klädsel för motorsågeri.

Nu äger vi även kläder till detta motorsågande. I morgon skall det ske.


Kaffe

Som alla vet har jag ett otroligt behov av vanligt kaffe ett par gånger om dagen. Idag var det Kårtorp som fick besök. Ett trevligt fik som jag verkligen kan rekommendera med jättegott kaffe, mysiga sittplatser mm. Idag var vi ganska ensamna där bortsett från ett äldre par i 75-80 årsåldern samt en man i unggefär samma ålder som kom med sin epatraktor för att köpa glass.

Facebock unga tjejers livlina...?

Unga tjejer beroende av sociala sajter som Facebook och Bilddagboken. Vär det som gör att Internet lockar?
Vad beror detta ? Vad får ung tjejer att slå på datorn det första de gör på morgonen innan frukost och innan dagen knappt har börjat? I artikeln kan vi läsa att killars dataspel, det hörs. Det observerar vi och kanske blir vi bekymrade över. Men tjejernas förehavanden framför datorn reagerar vi inte på på samma sätt. I dagens Vendela kan vi läsa om detta i en artikel av Sebastian Chabaan

""Stiftelsen Ungdomsvård i Stockholm jobbar med dataspelsberoende bland unga killar och män.

""Men den senaste tiden har de sett en tendens att allt fler tjejer fastnar i en helt annan form av beroende – sociala sajter.

– Det här förklarar lite varför vi aldrig får in tjejer som fastnar i dataspelsmissbruk. De ägnar sig troligtvis åt det här istället, säger Sven Rollenhagen, socionom och behandlare vid Stiftelsen Ungdomsvård.Allt fler tjejer och oroliga föräldrar hör av sig till Stiftelsen Ungdomsvård och berättar om problemet""

Alltid vara uppdaterade

– Tjejerna känner en gruppress att de måste ha de här sajterna. De känner att de måste vara med. De går in ofta för att se om det kommit ett nytt inlägg. Man vill hela tiden vara uppdaterad och samtidigt få lite bekräftelse, säger Sven Rollenhagen.
En del av tjejer som fastnar misstänker Rollenhagen även har det ganska struligt i livet.""


Är det så här? Är det så att tjejer sitter så mycket vid datorn att skolarbetet mm kommer i efterhand? Är det ok att ha sin kompiskrets och att hålla kontakt mest via datorn? Vad är det som gör att man byter ut kompisar in real life mot facebook? Är det så eller är påståendet fel? Hur hanterar vi som föräldrar detta?  Skall det hanteras eller skall man låta det vara?

Normal text Stor text Extra stor text

 Skitiga jobbPå Discovery visar de varje vecka ett program som går under beteckningen "Skitiga jobb".Jag tror programmet går på måndagar mellan 20.00-21.00. I programmet får vi följa olika yrkesmän. Ett ganska intressant program om man har lite tid över.

Förresten programmet börjar nu.


Måndagsrester
Några skivor lövbiff, lite potatissallad, bönor, en röd paprika, svarta och gröna oliver, lite kantareller. Visst duger detta till lite måndagsrester. Det räcker till var sin måltid.


Nya budgetenFoto Pawel Flato

Regeringen skjuter till pengar, skattesänkningar till kommunerna....blir mera jobb till kommunerna säger Lars Kamford, professor i Nationalekonomi vid Stockholms Universite ...men allt beror på omvärlden säger han också.


Vem kan vi lita på...?


Pigga upp höstten med accesoarer i rött.

Nu har vi äntligen fått tips om hur vi kan pigga upp våra gamla trasor i höst. Dessa accesoarer, många i rött skall hjälpa till.

Tänk så praktiskt att jag har en hel del grejor i dessa aktuella färger.

Jag behöver inte shoppa upp mej på röd väska eller röda skor för det har jag redan... 


I vallokalen
Som jag berättat om tidigare bedömer viss omgivning våra åldrar olika härhemma. Idag i vallokalen hände något som förbättrade mannens situation avsevärt. Valförättaren, en kvinna i obestämbar ålder, om jag nu inte visste denna ålder, skulle pricka av mannen i röstlängden eller det skulle hon egentligen inte utan denna uppgift innehades av en man som satt bredvd henne. Valförrättaren hittade honom inte i röstlängden varpå kvinnan som jag känner sedan många år tillbaka sa:

- Du skall kanske titta i den yngre listan! Detta har han levt på idag!

Vad kan vi lära oss av detta? Jo att det är de små detaljerna i vår vardag som kan göra skillnad.

Marulk på grillen.

Vilken strålande dag vi har haft idag.
Kanonidé för en festmåltid. Två kilo räckte lagom till tio personer.


En äldre man ...och Gå och rösta på söndag1Idag på förmiddagen åkte vi ner till stan för att göra två saker. Vi skulle köpa present till den senare under dagen anländande sonen och vi skulle hämta valsedlar till det imorgon stundande kyrkovalet.

Vi parkerade på öster och promenerade över torget, där var det full fart, modevisning, musik och sedvanlig torghandel samt den europeiska marknaden eller vad den nu kallades idag.

På vägen ner till stan hade vi en discus huruvida min man behövde köpa en ny höstjacka, gärna som han upplevde det själv med lite tuffare snitt än den på Dressman inköpta mörkbruna jackan som han hade på sig idag. Problemet är dock av teknisk karaktär. Det finns inga jackor med plats för allt nödvändigt som min man anser att man måste eller jag menar som han upplever sig måste behöva ha med sig.

Sen hittade vi också valstugorna med info och tillfälle till samtal inför valet till kyrkofullmlemet imorgon. Jag hittade tre valstugor, Miljöpartiet, sossarna och Vår kyrka. Vi gick till den stuga vi sökte och började plocka bland valsedlarna.

En man kom fram till mej och undrade om jag hittade vad jag sökte. Jodå svarade jag, jag tittar bara ordentligt så jag får med mej valsedlar till familjen.
Han tittade bakåt och svarade mej: Har Du pappa med Dej ?
Jag svarade: Nej det är min man.
Mannen svarade skrattande: Jag säger alltid tokiga saker.
Jag förklarade att det inte gjorde något men att jag skulle berätta för min man vad han sagt.
Mannen i stugan svarade att det tyckte han inte att jag nödvändighetsvis måste göra detta.

Inte kunde jag hålla tyst om denna intressanta kuriosainformation.

Vi skrattade gott åt detta allihopa.

Som kuriosainformation kan jag berätta att min far föddes tidigt 20-tal.
Strunt samma, händelsen ovan är ganska ovidkommande, egentligen.
Vad som är mera vidkommande är att vi som är medlemmar i Svenska kyrkan går och röstar imorgon. Kryssa gärna personer Du tror kan förvalta tjänstten och uppdraget för Guds rike här på jorden och närmast i den kristna församling inom Svenska kyrkan som Du tillhör


Marsipantårta

Imorgon skall vi fira sonens pga nollning försenade födelsedag.


Flygbussen


Vilken tur att det finns lite olika transportformer när vi skall ta oss fram genom landet.


Här får Ni lägre pris på varor Ni brukar köpa.
Nu har jag fått ännu ett brev ifrån Ica familjen. Denna gång får jag 20% rabatt på följande varor som vi bedöms handla mycket av:

Färsk färdigmat, valfri 280-450 g
Smörgåschark, valfri 200 g
Kaffe, valfri 250 g
Always bindor, valfri
Yes valfria produkter, tex platinium 2-60g
 
Tänk vad härligt, jag behöver inte bekymra mej utan man känner till mina vanor och behov!


Kangaroo burgerDet var europeisk marknad på stan. mysigt.

Europeisk marknad på stan ...plus känguruhamburgare. Självklart vill någon ha en sådan som alternativ till den spanska paella i ståndet bredvid som också lockade.


Ett miljövänligare samhälle
Nu har cykeltaxin kommit till Nyköping.Idag kunde man få följa med gratis på en tur.


Val
Imorgon är det val igen. Tycker egentligen inte att det skall vara val till Svenska kyrkan grundat på partipolitiska värderingar. Val vill jag ha utifrån att vi väljer människor som vill vara delaktiga i kyrkans liv och uppdrag. Har klivit av listan själv. Tidsskäl.  Men vem skall jag rösta på? Vem skall jag kryssa?

Vem vill föra den svenska folkkyrkan vidare på ett sätt som jag gillar?


Sj

Snart nalkas hemkomsten.


Ner på stan

Nu skall vi fira en försenad födelsedag. Måste köpa en present. Kanske en pumaväska var en rekommendation som jag har fått. Men kolla på bilden, så här såg ju väskorna ut förr i tiden, på 70-talet alltså.


Tillagning

 
Om jag nu har några kilo av denna i frysen, Hur skall jag då tilllaga den. Jag borde göra detta nu på söndag.

Finns det någon som vet något bra ang detta ämne?

Aj
Har värsta ont och knips ihop i magen. Kan det bero på att jag körde stenhårt på vattengympan i onsdags kväll. Att det känns som träningsvärk som sådant känns i magen alltså. innebär detta fenomen avs värk att jag behöver och skall börja med vattengympa, också?


Marulk


Nu har vi ca två kilo Marulk i frysen. Vad tror Ni?


Härliga kursdagar!


Klockan 15.00 lämnade jag hemmet i onsdag och kom hem idag, fredag framemot 17.00. Jag har kört drygt 30 mil tillsammans med två trevliga kollegor glatt pratandes i bilen.Denna utsikt hade jag ifrån mitt rum. En annorlunda minigolfbana.en liten sjö mitt i tipsrundan.

Denna underbara sjö passerade vi på årets tipsrunda, dag två.
Helt slut efter alla intryck. Nu har vi bara redovisningen på jobbet kvar.


Snart kvällsaktiviteter
En ny fullspäckad kursdag är genomförd . Mycket bra innehåll och bra kunskapsförmedling idag också.
Nu väntar kvällens begivenheter...


Middag väntar
Vilket härligt pass. Verkligen en förmån när man får åka på kurs med ett hotell med rejäl och hyffsat stor pool. spa, träningslokal och gratis gympapass av olika sort.


Vattengympan väntar på Spa´t.
Nu har jag kommit ut från första dagen. En jättebra dag.Bra föreläsningar, diskussioner och samtal. Träffade en gammal kontakt som jag inte sett på nästan 30 år...

Nu bär det av ner till spa´t och vattengympa innan middan.


05.00


Vill bara kort meddela att imorgon är det tänkt att jag skall köra iväg med bilen 05.00.

Sprättas


När slutade man tillverka böcker som skulle sprättas upp?


När slutade man tillverka böcker som skulle sprättas upp? Någon som vet?


"Kommissarien och havet - den du inte ser"

Om några minuter börjar filmatiseringen av Marie Ljungstedts film Kommisarien och havet - den du inte ser.
Precis perfekt, har jobbat en stund nu och skall sätta på en kopp thé eller kanske en hel balja jag menar kanna.


Kurs

Snart åker vi på kurs. Lille Dell skall medverka plus att undertecknad är  med i styrelsen som ordnar detta sammanhang så det blir lite extra att göra. Men stället är trevligt. Där skall finnas både gym och spa och trevliga promenadmarker...hur vi nu skall hinna med allt detta.
 
Vi skall ju lära oss en massa saker, byta erfarenheter 

För kännedom lämnar vi stan 05.00 på onsdag.

Men mycket skall hända innan dess av helt annan sort!

Filmatiseing


Förbereder en inlaga i ett sammanhang. Pluggar lagtext ihop med prat så det låter bra.

Såld!Vilken dag!
Nu är bilen äntligen såld.
Undrar vad som kommer över mig nu?


Kanske budgivning i mitt hem.
Så hade jag visning på en bil häromdagen. Vederbörande intressent ringde till den praktiske ägaren och bjöd ett pris, läs försökte pruta. Samma dag har den praktiske reelle säljaren fått ett annat samtal från ytterligare en intressent på den aktuella bilen. Vederbörande är nu inbokad idag, i em för att titta på bilen. Vederbörande, i detta fallet en ung dam kommer tillsammans med sin familj på en söndagsutflykt från en stad ca 18 mil härifrån. Och vem skall då visa lilla bilen om inte lilla mamma.

Jag har därför avbokat passet med den hemska instruktören ( hemsk för att hon kör så hårt) i em för att kunna finnas till förfogande för detta ev köp eller om det är en försäljning.

Sen skall budgivning ske per tfn med den praktiske ägaren och den andre intressenten från grannstaden.

Och var är då den praktiske ägaren till aktuellt fordon?

Jo han ägnar sig år NOLLNING. Eller rättare sagt han avslutade detta projekt igår. Han tycker dock att detta är jättekul, med budgivning, vem som ger mest osv och han vet att mamma alltid finns där, alltid ställer upp.

Mannen härhemma har fått som uppgift att följa med i bilen vid sk provkörning. Han är inte lika förtjust. Vi pratar om en sk sänkt bil med extra breda däck och sportstolar. Den skumpar till vid minsta lilla gupp eller dyligt i gatan.

Men livet gott folk, är härligt! Tänk på alla de saker vi får vara med om!


 


Varifrån?
Var kommer alla plastburkar ifrån?

Gång, Hellmans och sommarsol.

Vilken dag vi har haft idag. Strålande sol. Kom tidigt till gymet imorse. Hann med lite styrketräning innan passet. Schlagerinstruktören ansvarade idag. Inga schlagerlåtar direkt idag men man glömmer ändå bort tiden. Helt plötsligt är passet slut och det är duschen som gäller.

Vi tog en fika på Hellmans. En arbetskamrat med man kom och satte sig vid vårt bord. Kollegan är ny på facebook och det blev en lång discus om detta, om internet, etik och tankar kring det ...plus lite annat.

Nu skall det städas!


Gång på lördagsmorgonen.

 Imorgon är det gång igen, för schlagerinstruktören. Denna instruktör är nog den som har den bästa musiken tror jag, av det som inte är förbestämt. Hon har musik som man kan jobba lite extra till!

Sen skall somliga röja i trädgörden och andra innomhus. Kanske hinner vi med trevligt fika efteråt antingen på Kumlins vid torget eller på Hellmans. Beror på dagsformen, klockslaget och vad vi vill.
Runt 12.00 är det Kumlins som gäller.


Vinst hemma i vardagrummet!
Vann just i bowling över mannen hemma i vardagsrummet.


Nollning
Och det skall tydligen nollas en vecka till.
Inga bloggsiffror


Näej, inga siffror att tala om. Hinner inte blogga just nu, hinner bara jobba....och sen den där facebook som man kan  fastna i.
Sitter där inte bara för privatlivets möjligheter.

Ingift släktträff

Bild från ytterligare en vinkel.Man kanske skulle gå en pilgrimsvandring härhemma i Sverige för att testa lite...Här bodde vi.

Har tillbringat den senaste helgen med en ingift släktträff vid Undersviks stiftsgård utanför Bollnäs. Ett underbart ställe dit jag gärna skulle åka fler gånger.
Vi (två personer) hade förmånen att få ett åttabäddsrum...

Datakrasch
På frågan var jag har tagit vägen kan jag bara meddela att vi har lite sorg härhemma. Min laptops hårddisk har kraschat! Hårddisken är utbytt och en nysitter i laptopen men bilderna...dokumenten och annat kul kan jag förmodligen inte få kontakt med igen. Vi har införskaffat en liten pinal med vilken man kan göra den gamla hårddisken till ett litet extra usb-minne och på det sättet försöka rätta innehållet....men det verkar inte funka för oss helt såtillvida att bilderna är allmäntförlorade. Vissa bilder har jag backat upp, en del sitter kvar i kamera och telefon. Men många är borta.

Behöver lägga in programen igen. Har inte hunnit. Har varit borta hela helgen osv.

Men jag kommer igen.


RSS 2.0