Val
Imorgon är det val igen. Tycker egentligen inte att det skall vara val till Svenska kyrkan grundat på partipolitiska värderingar. Val vill jag ha utifrån att vi väljer människor som vill vara delaktiga i kyrkans liv och uppdrag. Har klivit av listan själv. Tidsskäl.  Men vem skall jag rösta på? Vem skall jag kryssa?

Vem vill föra den svenska folkkyrkan vidare på ett sätt som jag gillar?


Kommentarer
Postat av: anne

Det där har jag också funderat på och det har förvirrat mig; varför ska partipolitiken ha en plats i kyrkans aktiviteter? Jag har fått intrycket att de som inte platsar inom kommun eller LT, de hamnar i kyrkofullmäktige, ärligt troende eller inte.

2009-09-19 @ 16:41:14
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Anonym

Vet inte, Jag har suttit med i stadshuset också även om det var ett antal år sedan nu, hann inte. Jag slutade. Nu hinner jag inte detta heller, tiden igen.Jag hade tänkt mej att ställa upp och stå på icke valbar plats, vilket så och var fallet men sen hände nåt, vet inte riktigt...och jag åkte in rejält.Visst kan det vara som Du säger i en hel del fall men vi är fler som har valt bort vanliga politiken. Där finns dem som stod ganska högt upp i kommunfullmäktige men som valde bort detta.Jag hoppas att det kommer en dag då jag vill jobba politiskt igen, pratar inte kyrkopolitiskt utan partipolitiskt och då tiden räcker till och då jag framförallt inte jobbar så mycket kvällstid som jag gör idag. Detta är huvudskälet.

2009-09-19 @ 16:54:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0