Lammstek och bus & godis.
Lördagskvällen fortsatte med lammstek, potatis och en massa grönsaker. Vi fick besök av fyra grannbarn. Hade glömt att sådant kunde hända men hade som tur var några påsar bilar hemma, som reserv.


Gravrundan
Så gick vi vår gravrunda. En härlig promenad i hyffsat väder. Många människor var ute och gick. Vi tag en paus med lite lunch på en restaurang. Matensmakade bra och var lite rejält, inte så jättesunt men till vår prommis så var det nog behövligt.


Personliga tankar i Allhelgonatid...
Det är fredagkväll i Alla helgonahelgen. Här hemma har vi aldrig firat Hallowen. Vi konfronterades med Allahelgonahelgen på ett för unga barnfamiljer ganska svårt sätt för snart tjugo år sedan. Jag minns hur svårt jag tyckte det var med folk som ringde på dörren och lattjade bus när livet var mörker och de ljusa dagarna inte alltid var så lätta att plocka fram.

Jag minns de två, på den tiden kallade man dem "invandrarbutiker" som tände marschaller på lördagen i den helgen för många år sedan. Jag minns att vi hade åkt in till stan för att köpa något gott till TV.n på kvällen. Vi gick in på en av dessa butiker. Det fanns två, dels dåvarande Frukt och grönt på Västra kvarngatan och sen fanns godisbutiken mittemot bion på Östra storgatan. Jag minns att jag sa inne på Frukt & grönt att vad bra att de hade öppet och vad fint att de tänt marchaller. De pratade om respekten för de döda och jag har detta samtal bevarat och då kändes det väldigt bra.

Idag tycker jag att folk får väl göra som de vill, jag blir inte ledsen och störd av Hallowen. S firar dock inte heller Hallowen. Kusinerna gör det med glädje,  I morgon åker han till farfar och följer med till farmors grav, jag avstår pga ohälsa. Jag hade gärna varit med. Hoppas det kan bli ett annat år.

Imorgon skall jag lägga en sista touch på graven samt gå en sväng till minneslunden där jag tänker på mina föräldrar och tänder ett ljus. saknar min mamma mer för varje år, tänker på allt som jag har önskat att jag hade frågat henne om.
Kanske går jag in och sätter mig i Alla helgona kyrkan en stund. De har kaffe i Prosten Pihls gård för den som vill.

Allt gott inför denna helg som både kan vara svår om vi nyligen mist en älskad livskamrat, förälder, vän osv. Ta vara på det fina och tänd ljus, dra Dej inte för att tänka och att minnas. Vi behöver våra minnen, tankarna på de glada stunderna som ingen, inte ens döden kan ta ifrån oss och som är det som ofta kan bära oss vidare. Det är skönt och också nyttigt tror jag att släppa fram sorgen, det våra och gråta av sig lite även om åren går och det kanske var en tid sedan.

För mej har gråten på något sätt gått ihop med glädjen. Men jag har måst (talspråk) gråta först.


Mannen är igång igen.

Så är det fredag och vi kollar på Dobido igen. Mannen sitter som vanligt och sjunger i fåtöljen. Ja det är fredagskväll härhemma igen.


Gravlyktor håller inte.
Har Ni tänkt på att gravlyktor inte håller hur länge som hellst. Nu är jag inne på min fjärde. Denna gång blir det en vit.


Nedslappat!
Nedslappat


Grisflunsan kallar mej.
Nu har jag fått kallelse till "svininfluensan" och så har jag lite förkylning i kroppen. Missade i onsdags pga detta. Undrar om jag är redo på söndag?


Det ringer på dörren

Utanför står det två korrekt och välklädda herrar. De lägger upp var sitt lagom stort leende mot mej och nämner att de varit här tidigare och pratat med min man beskriver det som ett jättetrevligt och givande möte. De vill prata om Gud, säger att de kommer från Jehovas vittnen. Kanske ser de korset jag bär varför de går rakt på sak. De frågar mej vad jag finner så bra med bibeln. Nu får jag tänka mig för. Jag är hemma och sjuk. Känner inte att jag vill ägna eftermiddagen åt ett samtal med dem.

Jag svarar att jag är kristen och att bibeln är en kraftkälla i svåra stunder och en inspirationskälla och glädjekälla när livet är enkelt att leva.

De vill gärna träffa mig och min man för vidare samtal. Jag svarar att de kanske inte skall lägga ner en massa kraft och energi på att vinna själar för Jehova hemma hos oss, att det är dåligt utnyttjad tid, önskar dem allt gott, säger Hej då och stänger dörren.

Undrar om det kommer att hända nåt mer idag?


Kors i taket
Någonting har hänt med den närmaste vårdcentralen. Efter att jag ringt dem och läst in ett meddelande ringer de upp efter 3 ( tre) minuter. Vad kan ha hänt! Nästa chock: Jag får en tid efter 1 timma och 40 minuter.

Kanon!

Det är aldrig för sent för sammanhang att ta nya tag.


Tack Henke!Tack Henke!

Henrik Larsson hyllades på Olympia efter sin sista match i karriären

Sveriges under många år bästa fotbollsspelare har lagt fotbollsskorna på hyllan. Med bästa spelare menar jag den som vi minns som en duktig fotbollsspelare och samtidigt en ödmjuk sportsman. Bara det att så fort han hade något att berätta så rnger han Helsingborgs dagblad och låter dem få första nyhetten. Han glömde aldrig var han kom ifrån.


Inte mer nu


Tänker vila nu ikväll.

Nu skall jag ta det lugnt. Det blir bara TV:n ikväll. Mitt favoritprogram, Den arge snickaren.


Den nya vägen.

 Vi har haft solsken hela dagen varför jag ville ut en sväng. Jag gick mej ut medelst strosatakten. Vid slutet på vår gata möter jag den ganska nya grannen med lille taxen. Lille tax vill bara hälsa på stora hunden och vill inte hoppa in i bakluckan på husses bil. Efter att ha fått hälsa på mej hoppar han in i bilen.

Jag fortsätter in mot promenadvägen in i skogen. Helt plötsligt ser jag att vildäppellträdet inte har nyttjats av någon denna höst. Det brukar alltid vara någon som tar tillvara. Funkar väl till gelé om jag inte missminner mej. Solen skiner och jag traskar vidare.
Helt plötsligt ser jag den, vägen som jag aldrig har sett tidigare. Jag har bott i området i drygt 20 år och upptäcker en väg som leder in till lite hus längre bort till vänster  Har aldrig tänkt på denna väg? Eller har jag det. Måste fråga S nångång om vi pratat om denna.
Nere vid stora vägen stöter jag på en äldre dam, jag tror vi har setts tidigara. Damen ifråga har en egen liten hund, en liten sort vars jag alltid glömmer och sen har hon en annan, också av mindre modell, som hon är dagmatte åt. Llillhunden bestämmer sig för att lägga sig på min fot varför jag blir tvungen att stanna och prata vilket ju i och för sig är trevligt. Tänk vad många möten det finns under en dag bara sådär under en promenad.

Passerar lilla närbutiken under vägen hemåt. Shoppar upp mig på tidigara nämnda citronlaktisglass.


Ny SIA-glass


Kanongod glass


Har Ni provat denna jättgoda glass. SIA-glass:s glass med citronlakrits. Så god. Jag gjorde en investering under min eftermiddagsrunda idag. Brukar sällan äta glass men idag blir jag tvungen, tänker ta ltie till kaffet..


Vad vore en jul utan Ernst.


Nu har den kommit, boken vi alla väntat på!

Snart går vi in i Adventstiden och vad behöver vi väl då för att planera och arrangera den stora högtid som kommer. Här får vi hjälp med Mat, blommor & fix. I Jul med Ernst får vi följa Sveriges mest barfota inredare när han drar på sig storstövlarna och jular till det på sitt eget vis.

På Bokias hemsida hittar vi följande rader om denna tomte. Ernst Kirchsteiger går sin egen väg oavsett om han binder granriskransar, bakar pepparkakor eller arrangerar hyacinter. Ledstjärnan i hans vision om den perfekta julen stavas familjemys, lugn och avskalad enkelhet.

""Julen är ingen tävling. Det handlar inte om att den som har flest tomtar vinner. Det handlar om att kunna ta en skinkmacka och en pilsner med en vän. Om att kunna landa och vara lite barnslig en stund.

Ernst bjuder i den här vackra boken med julröd linnerygg på sina bästa julrecept, såväl egna kreationer som gamla traditionella familjerecept. Dessutom visar han smarta fix med små medel alltifrån girlanger till ljuslyktor.

Men ingen jul utan blommor. Ernst Kirchsteiger älskar blommor. Han visar oss vägen till enkla blomsterarrangemang där färgerna och formerna får styra.

Jul med Ernst är som Ernst själv. En ärlig jul i bokform.

Ex på rätter: köttbullar, saffranspannkaka, leverpastej, revbensspjäll, fisksallad, inlagd stekt strömming, knäckebröd, friterade vildsvin, kanderade äpplen.""

Men hörni, visst känns det väl tryggt att det finns böcker, goda sådana att ta till?

Eller, är det här nå´t man man ge bort till någon kanske, ja inte mannen men nån annan?


Jag vill inte prenumerera mera!

 
Nu har det hänt igen. Jag har blivit erbjuden att provprenumerera på tidningen Lantliv, 6 härliga nummer för 249:- + härligt överkast.
I somras föll jag för en prenumeration med 3 nummer. Några dagar efter att jag erhållit tidning nummer 1 så fick jag ett brev  med förfrågan om jag ville fortsätta prenumerera. Inte kunde jag veta detta då, jag hade bara fått mitt första nummer och jag skulle få två nummer ytterligare.
Jag försökte kontakta tidningen. Jag skrev och sa upp ev fortsatt prenumeration. Detta funkade inte, först skrev jag via internet, sen med vanligt brev. Det kostade mej ytterligare ett par nummer.Väldigt irriterande.

Det blir aldrig så billigt som man lovar i reklamutskicken. Man vet att det är svårt att på ett enkelt sätt avsäga sig fortsatta nummer, varför man alltid som tidning tjänar lite extra.

Nej allt åker raka vägen ner i pappersinsamlingen.


Hemkommen

från gymet. En glad instruktör höll i cykelpasset. Nu skall jag slappa.


Mera kondis!


Ny åker vi till gymet!


Nu bär det snart iväg.


Vattengympan var sjuk

Veckoplanen sprack första dagen. Jag hade anmält mig till ett pass med vattengympa. Passet hette soft harmoni. Visst låter det lockande?

Tre timmar efter det att jag anmäler mej ringer de och säger att instruktören är sjuk.

Ikväll är det spinning på gymet.


Inget bloggat


Det blir nog inget bloggat ikväll.


Det beror på hans fru.

 

 Söndag em.

S och jag åkte till den närmaste pizzerian för att handla pizza. Jag betalade med kort, fick tillbaka kortet, la ner det i plånboken, sonen tog pizzorna och jag vände mig om och gjorde mig klar för att gå.

Sonen: Vänta!
Jag: Vänder mig om, förstår att jag glömt att signera betalningen.
Jag: Aj då! Jag har för mycket i huvudet, höll på att missa att komma ihåg att skriva på.
Pizzakillen: Men det gör Din son.
Jag.: Ja det är väl tur.
Pizzakillen: Du har tagit hand om honom, nu får han ta hand om Dej.
Jag: Ja, jag hoppas att han gör det i framtiden också.
Pizzakillen: Det beror på hans fru.

 


Mannens uppgiftOch idag ställer mannen om alla klockar som vi har överallt på allt där en tid kan vara inställd. Han ser det som sin uppgift. Jag lägger inga genusaspekter på detta.

Höstlugn

 
Gick upp tidigt. Har läst DN och ätit frukost. Det regnar. Väntar på att den gästande S skall vakna.Mannen slöar i en fotölj med PC för alla. Lägger mej i soffan en stund med en filt... få se vad som händer...


Årets allahelgonamodeÅrets allahelgonamode

Så här i Allahelgonatid då vi behöver shoppa upp oss inför alla besök på våra kyrkogårdar vill jag ge ett litet smakprov vad torghandlarn i vår stad har att bjuda på.

Överst traditionellt grönt med lite lila kål i mitten.Traditionell ljungBilderna talar för sig själv. Glöm inte lite rejäla kottar.Jag har aldrig köpt denna modell.Lite inramat kanske?
Känner för lite variation i år.


Årets servis på Indiska

Behöver Du ny glöggservis ? Denna modell anno 2009 hittar Du på Indiska. Nu behöver ju inte jag detta då jag har mina gamla höganäskoppar som har fungerat så bra i alla år...


KårenSå här såg studentkåren ut för 30 år sedan då det begav sig.


Kårhuset idag.

Så här ser det ut idag.


Vad skall hända?


Imorgon åker jag hit. Det är den gamla delen som jag känner igen från då det begav sig på slutet av 70-talet. Jag skall åka tidigt på morgonen, traska runt, dricka kaffe, känna  igen mej osv. Jag har inte gjort detta tidigare själv men nu skall det ske. Jag passar på att traska runt när sonen har tentaskrivning så är det nog ok.Vill kort meddela

att jag inte har hunnit blogga så mycket denna veckan. Ursäkten är arbete, hemsidor och rapporter.


Shopping på ICA

Herta!

Här får Du lägre pris på varor som Du brukar köpa.
Du får varorna för att du är stamkund och för att våra leverantörer vill belöna Dej som,tycker om deras märken.Rabatten är laddad på Ditt kort.

Jaha. Nu har ICA koll på vad jag handlar som mest hos dem igen. Måste dock erkänna att det där med Ballerina-kex förstår jag inte. Köpte en trepack när sonen fyllde år och vi hade kalas med släkten. Även vuxna söner kan förvänta sig ballerina-kex när de fyller år.

Förstår inte heller Lipton the. Jag gillar inte Lliptons gula the.

OCh sen vill jag berätta att jag handlar på andra butiker också.


Fetaostens fetaost härhemma i Sverige.


eller om den bara får kallas salladsost men i alla fall...
Nu har jag snöat in på denna ost. Jättegod! Har hitta den i en liten butik, Al Warka livs i Nyköping. Den finns säkert på många ställen.
Den är så god och finns i två storlekar. Lite rejäla storlekar altså.


Lättsam vas


.

Vill man inte köpa en tung blaffa till vas för 400 dollar kan man gå in på Indiska och köpa en som inte ens är i glas eller porslin. Rekommendera docks inte till kattvänner.


Extra large till vanliga 38:or!
Var i trängande behov av ett par nya långärmade tröjor och gick en sväng. Kom in på Cubus längst nere på Storgatan.
Vad är det som gör att vi som vanligen själva upplever att vi drar storlek 38 numera måste leta efter storlek extra large?

Och vad är det som gör att storlek extra large numera oftast är slut. En strykande åtgång sä expediten idag till mej.

Mousaka med lammfärs.

Har Ni provat Hellmans Cafe´s Mousaka med lammfärs, bröd och sallad + kaffe.
Om Du inte har gjort det. Gör det omgående.


Förälskelse i hösttid.

 Idag efter gymet gick vi en sväng på stan. Vi mötte två förmodligen härligt förälskade par, mitt i livet....ja mitt och mitt, lite drygt kanske...

Vad härligt det är att se så här på hösten.

Känner mig glad för deras skull.


Schlagerinstruktören igång igen

Idag besökte jag gymet igen. Schlagerinstruktören höll i dagens pass. Hon är alltid glad tillsammans med glad musik. Blev inspirerad och körde ett extra pass som jag först inte hade planerat.

Så kan det vara.


Kul i Culturum...


...men lite allvar också.

Komikern och stand-up artisten Zinat Pirzadeh höll en föreställning för oss. Ämnet var Heder eller Sharaf som är det arabiska namnet.
Med sin humor som fick publiken att skratta och därimellan med många allvarliga tankar om heder, om mäns våld mot kvinnor, om kvinnor hon mött och deras tankar om ämnet plus mycket annat som hon också han med att rappt berätta om.

Får Ni chansen, gå och lyssna på henne!


Hur få mannen att ok den dyrare vasen?


Idag får vi tittare hjälp med ett bra tips hur vi får pengar till att köpa den där stora lite skrymmande vasen vi vill ha på köksön, om vi har nån.

Först pratar vi med vår man att vi vill ha en stor blaffig vas att ställa på köksön om vi nu har nån. Vi beskriver hur fint det kan bli och attt vi kan variera med olika växter osv.  Han säger ok vad kostar den då? 65 dollar svarar vi. Han säger ok, köp den.

Sen åker vi till affären. Vi köper dock inte den där 65-dollars-vasen utan vi hittar en snyggare kanske mer blaffig för 400 dollar. Men hur skall vi få pengar till denna? Jo det får vi också tips om i programmet. Vi använder först pengarna vi fick till den billigare vasen och sen, så fiffigt, så tar vi av matpengarna till resten.Vilka bra ideér vi kan få i detta program!


Simon & Thomas en vanlig måndagskväll


Simon & Thomas


Nu ser vi dem på TV, igen, mina favoriter. Jag bara måste se alla inredningsprogram med dessa herrar.

Dagens avsnitt handlar om en kvinna med fyra vuxna döttrar som bor i en härlig villa med rejäl tomt någonstans i Sverige. Hon har ett hem med mycket kirsch, heter det så dvs mycket glas av alla de slag inkl små glaspyttlar, såna där som man inte använder utan som står och samlar damm om man inte har vitrindörrar som hindrar dammet att tränga in. Utöver detta ser vi mycket rosa och sen en massa plastblommer, vaxduk i plast osv

Utifrån min bedömning inget speciellt konstigt hem. Vi lever i Europa och  allt är inte bara gammalt nordiskt, sådant vi har själva utan det mesta finns hos oss nu. Jag hade inte velat ha det så hemma men jag tror att det finns människor som tycker att det är väldigt fint och påkostat.

Simon och Thomas ser till att rummet töms, nya väggar bl a fondväggar i olika röda nyanser, limegröna pelare och lite ny egentillverkad konst. Kvinnan som bor i huset har tillverkat via brodyr stora tavlor föreställande vackra damer som bl a handarbetar. Dessa tavlor åker ut.Ja jag vet inte. Det blev ett helt annat rum. Ett mycket ungdomligare och modernare rum men jag vet ändå inte. Det är häftigt med alla färger, med det nya och fräscha. TV rummet är mycket modernare.

Lite sorgligt. Inget på väggarna längre utom några egenhändigt tillverkade tavlor med småspeglar här och var och en tavelram i mörkcerise eller nåt liknande. Inget i ramen. Hoppas hon tyckte om detta.

Men var är TV:n? Och sofforna är placerade så att man sitter snett med nacken mot TV.n som inte finns. Jag tror denna familj vill kolla film mm, jag tror faktiskt det.

Idag missade mina favoriter lite tror jag.

Jag vill ha min själ i ett rum som jag gör om . Hoppas familjen hittar sin själ i detta?


Gubbigt public service
Tyvärr har hon rätt, Elisabeth Höglund. Det är alldeles för mycket gubbar i SVT:s program på vettiga tider:

Fika&mat på väg till staden i Närke.


Fika på statoil i Katrineholm.

Kaffe och bulle på Statoil i den enda större staden på sträckan.Alla mackar ser likadant ut ungefär. Bra då hittar och vet man vad som finns.

En gammal moppe.

Jag säger bara Puch Florida. En gång i tiden hade jag en sådan moppe. Denna hängde på en bil på macken.

Korvmojjen i Odensbacken.


Detta är korvmojjen i Pdensbacken, även kallad Centrumskiosken av ortsborna( kanske?) Här kan man få sig en korv & mos om man vill. En av oss köpte traditionell tjockkorv med pommes också.

korv & mos

Måste ha räksallad.


Här kommer vi med gamle Dell.


Tänk vad laptopdatorer kraschar i tid och otid. S lät meddela för en vecka sedan att nu var laptopen inlämnad för andra gången, svart skärm igen. Så kan man inte ha det när man pluggar och allt finns på nätet som man bör hålla reda på inklusive sina egna arbeten.  Vad gör lilla mamma då? Jo självklart  använder en av de lediga dagarna i helgen för att resa till studieorten tur och retur inkl lite umgängestid, med sin gamla dator, den som vi nyligen  gått igenom och tömt på allt innehåll så att den funkar att maila och surfa med. Inte som min laptop förståss men som reserv.

Studiestaden mötte oss med strålande solsken hela dagen. S var glad och gav sig gladeligen ut på Universitetet och FB för att kolla läget omgående.


Vi har Zlatan - Ni har pölse!


Vi har Zlatan -Ni har pölse.


Ikväll är det fotbollsfest. Nu vill vi se var någonstans i Norden man kan spela fotboll.


Ny blogg?


Jag är trött på min blogg och vill ha lite nytt. Måste jag knacka html för att lägga upp lite bilder? Hur har Ni andra som har blogg.se gjort när NI lagt in bilder.?

Undrade bara över detta?

Den gamla puffenjag minns mitt 70-tal


Tänk, denna puff påminner mig om mitt 70-tal. Mina föräldrar köpte mig en liknande puff när vi flyttade till hus tidigt 70-tal. Det var inne då med puffar. Jag har slängt puffen för många år sedan. Tror att den blev klösbräda för Findus och gänget de sista åren.

Har Du haft en puff? Eller har Du den kanske kvar? Eller har Du köpt en ny?


Cafe Väster

Häromdan var vi på en föreläsning på i Norrköping. Det kafé som erbjöds i pausen räckte inte till för oss alla utan vi hittade snabbt detta kafé, kafé Väster på St Persgatan i Norrköping. Jättebilligt och enkelt. Vanligt kafffe, smörgåsar och något sött, minns inte vad då vi var inriktade på mackor.Interiörbild. Lite mera bord fanns också vid ingången där vi satt vid fönstret.


Arga snickarn

Äntligen har ett av mina favoritprogran kommit tillbaka, arga snickarn. Denna man åker hem till familjer som inte har fått ordning på sina hem, halvfärdiga bedrövliga ställen. På nått sätt styr han upp familjernas situation, hjälper dem igenom att komma igen, att komma igång.

Ibland har livet kommit av sig men med hjälp kan man komma igen. Ett kul program men också ett intressant program.

Årets skörd
Det skall bli minusgrader imorgon varför vi bestämde oss för att plocka in årets skörd av vindruvor.


Jag har snöat in på konst.
 

Nu har jag snöat in på kaffekonst. Vad säger Ni om denna kreation? Kllicka på bilden och kolla.


Töm behållaren för uppsamling under distributionsgruppen!


Töm behållaren för uppsamling under distributionsgruppen. Helt plötsligt när jag skulle fixa kaffe på maten så kommer denna text upp på vår käre Saeco. Typiskt. ja det ör bara att tömma ut allt sköljvatten och sen kan jag lika gärnan tömma kaffet också.

Men nu skall vi ha kaffe.

Vi måste bara ha kaffe på maten.Vi måste bara ha kaffe på maten, idag igen. Så kommer skylten upp, precis när vi skall till att sätta på kaffet:

Töm behålaren för uppsamling under distributionsgruppen! Vilket uttryck. man kan väl enkelt skriva, töm ut slaskvatttnet, nej så får man inte säga, men säg då töm ut restvattnet eller nåt. Nej här tömmer vi  behållaren under distributionsgruppen. I samma veva tömmer vi kaffet också. Nu skall vi ha kaffe!

Förresten klicka på bilden , både på bryggaren och på kaffekoppen nedan.

Anka
Jag fattar inte. Vad är det för märkvärdigt med denna kvinna som gör att alla sitter som klistrade framför TV:n? Jag har kollat litegrann nu...bara för att hänga med i snacket på kafferasterna liksom men jag fattar inte. Detta ger mig absolut ingenting.  Enn tjej som har gjort en klassresa till en i hennes uppväxt annan värld, för henne på andra sidan Atlanten. Men vad är det som gör det hela så spännande. Hon har väl aldrig fått grunden utan tagit till sig värderingar på något ytligt sätt, kanske som hon tror att det skall vara.


Ge Hammarbys fans snabbkurs i demokrati!
Läste i Aftonbladet i dag om Hammarbys ordförande som tillsammans med Hammarbys ledning har satt ned foten och markerat gentemot buset kring Hammarbys matcher. De har skrivit ett öppet brev till fansen. 

”De kallar sig supportrar men de är sabotörer. Vi trodde att botten var nådd för ett par veckor sedan när några plakatmålare hyllade en person som dömts för polismord. Nu har vi bakom oss en ny svart vecka i Hammarby Fotbolls historia”, inleder ordförandena i Hammarby IF Fotbollsförening och Hammarby Fotboll AB, Bosse Sundling och Staffan Thorsell, brevet.

”En sexårig pojke, som hade oturen att hålla på Gais fick lämna vår arena omgiven av fullt utrustad kravallpolis. Det dröjer innan han kommer tillbaka. Hans pappa har gått på Bajens matcher i trettio år. I tidningen City proklamerade pappan igår bojkott av våra matcher till dess buslivet är borta”
, skrivs bland annat i brevet.

Fansen skräder inte orden. Man hotar med tillmälen och dödsstraff. Ibland kanske det bara är ordkväden av människor som behärskar språket dåligt alternativ aldrig har  fått lära sig hur vi pratar med varandra. Det kanske inte behöver tas på allvar. Men vi måste väl i alla fall. Vi lever väl i ett demokratiskt samhälle.

Nu har Staffan Thorsell,ordförande i Hammarby fått nog och avgått med omedelbar verkan. Jag citerar dagens Aftonbladet där Thorsell säger: 

– "Ett av mina brott verkar vara att jag inte fanns på läktaren i Malmö i söndags utan reste till bokmässan i Göteborg för att presentera en ny bok som jag arbetat med i tre år och som kom ut två dagar före mässan. Det ångrar jag inte en minut, skriver han.

– Hotfulla personer som dyker upp i mörkret sent om kvällen när jag är på väg hem från ännu ett Hammarbymöte och skriker ut anklagelser mot klubbens styrelse skrämmer mig. När min fru är rädd för att möta någon i trappan på sin väg till hissen gör det mig bestört och förbannad på samma gång."

Staffan Thorsell har fått många positiva reaktioner på brevet. Självklart består Hammarbys flertalet fans av människor som gillar fotboll, självklart är det så.

Men hur sjutton skall fotbollsbråken stävjas? Hur skall vi få stopp på dem?

Eller är det något annat som vi måste få stopp på först eller ändra på kanske?


Jag vill ha en repris?

Varför sänder de aldrig repris av förmiddagsprogrammet med Malou von Sivers på tex sen kvällstid?

Snälla Tv 4, Jag vill ha en repris?


Vart reser jag snart?

Till vilken stad åker jag snart? Denna man är stor i staden. han är representant för ett lag som är vida känt. Flera ungdomar från vår stad har provspelat för dem.


Skittufft!
Dagens instruktör hälsade så glatt när jag kom. Vi pratade lite alldagligt om att CMS nu börjat med pass lite senare på söndagarna, något jag verkligen uppskattar. Jag gillar inte att träna på em mitt i allt som jag vill göra. Nu finns det ett pass 17.30. Vet inte hur poppis detta är. Vi var 10 personer som körde.

Dagens instruktör var som jag sa glad och positiv innan passet. Sen blev hon jättebestämd och passet var stenhårt, för den som vill, nej inte för den som vill utan för alla oavsett om man ville.

Ps. Bilden föreställer gång, inte cykel men jag hittade ingen annan.


Jag slipper inte undan!

 

 

Jag vill bara meddela att jag tänker åka till gymet nu. Det finns ingen ursäkt längre.


Organdonation en gång till..


Ta ställning till organdonation.

Idag skriver Aftonbladet igen om organdonation och att det är bra om vi tar ställning till om vi själva vill donera våra organ efter vår död.
För många kanske en svår fråga. Jag vet inte. För mej som sett hur möjligheten till tranplantation kan förändra en människas liv på alla nivåer så är valet glasklart om jag själv har den hälsan att mina organ duger.

Läs Aftonbladets artikel


Kanelbullens dag
Idag är det kanelbullens dag. Här har bakats kanelbullar i arla morgonstund. Efter lunch kommer ett sällskap och skall fika.


Stina
Det finns en person som jag i många år sett som en mycket kunnig och duktig journalist. En glad sprallig människa som samtidigt är så otroligt kompetent, kunnig och seriös person.
Det var otroligt roligt att se Här är ditt liv med Stina Dabrovski ikväll.


Kuddar, kuddar, massor av kuddar.På Indiska kan man köpa många kuddar.

Men inte kan man väl ha så här många kuddar i en soffa. Jo enligt inredningsprogrammen  i TV så kan man det.

Min fråga blir då; Hur får man plats i soffan för egen del?


Rosa bandet i stan

Rosa bandet i stan idag. Det handlar alltså om bröstcancer. Bra med denna dag. Jag tycker att man hör talas om tjejer som får detta lite då och då, ochså i min närhet.

Många aktiviteter i stan på många olika ställen. Bra!Nanne Grönvall rev av ett par låtar inne på Nyckeln. Passade på att lyssna en stund. Var också inne på sonens gamla arbetsplats. Pratade med hans kvinnliga fd kollega som var ensam i butiken idag.

Den här typen samlade in pengar till Rosa bandet inne på Nyckeln. Han fick inget av mej då jag redan varit med och samlat in inne på Västerport i samband med det musikframträdande som var där i em. Kollegans son spelade gitarr och vi satt där och fikade och lyssnde. Ungdomarna var jätteduktiga.


Shoppar loss litel

Shoppar loss lite på HM. Tycker sonen behöver denna.


Fläsksvålar

När jag var och handlade idag så hade jag hela tiden unggefär samma hastighet som ett par, nej inte ett par utan två personer som gick han handlade ungefär jämsides med mej. Hon hade hela tiden ett ur hennes synvinkel problem. att få honom att förstå att hon bara ville vara god vän med honom, kompis och inte att det hade en relation grundad på citat "sex och en massa tjaft". Jag lyssnade inte men jag kunde inte låta bli att få mig till del av deras historia. Han var ganska påflugen hela tiden, tog tag i ämnet hela tiden verkade det som. Hon ville bara handla. De gjorde ingen stor shopping men i alla fall. Han var ganska pinsam och trist.

Helt plötsligt när han hade släppt henne och slutat tjafsa frågade han en expedit efter fläsksvårar.

Finns det sån´t? Går det att äta? Känns inget lockande.


SträngnäsJag har varit i staden vid Mälaren - Strängnäs.

Anne gissade rätt denna gång.Hon hade bl a för en tid sedan firat sin mors 50-årsdag i denna stad.


RSS 2.0