Där hundarna är välkomna...

Här, på Öster Malma i Södermanland är hundarna välkomna. Innan för dörren på ena sidan hittade vi denna kille.
Och här sitter en till.
Och den sista vovven.

Vill byta blogg

Är så trött på blogg.se. Känner mig inte hemma på förstasidan och finner sällan något av intresse där. Nu undrar jag var Ni andra bloggar någonstans. Ha provat Wordpress men det fungerade inte. Orkade inte översätta varenda ord för att fatta hur man skulle fixa till bloggen och framförallt kopiera över mina tidigare inlägg. Skulle vilja finnas på ett ställe där nya inlägg kommer in från alla som bloggar där så att man kan se vad som händer och kanske kommentera här och var. Iofs är jag med på blogglovin men men...där är detlite för seriöst för mej.
Finns det några bra bloggportaler idag? Bloggportalen, den gamla i gult är väl borta. Vad finns idag, någon som vet?


Hjortstek

Hjortstek med grönsaksrisotto och portvinssky smakade inte dåligt alls när kollegorna inkl Herta nyligen var där tillsammans med själva jubilaren.
Hjortstek...kanon!
Chokladmousse
Varför ta en i taget?
Denne krabat fann vi i närheten...

Naturobservationer

Såg att man gjort dessa observationer ute vid Öster Malma utanför stan, nu under våren. Konstaterar att en bekanting här i bloggarnas värld sett nässelfjäril tidigare enligt hennes blogg.

Göran och stödet till småbarnsfamiljer?

Gratisbild på Två svanar

Lyssnade på Göran Hägglund i går morse på TV 4:as nyhetsmorgon. Blev faktiskt glad. Hörde inte allt men hörde hur han pratade om separationer i unga familjer och behovet av stöd till familjer med små barn. Jag tolkade det som att han pratade om späda barn dvs barn under ett år. Han sa att det behövs stödnär man väntar sitt barn och även under det första året. Han har helt rätt. Här har BMM...det som tidigare kallades MVC(ni får räkna ut varför om Ni kan) och BVC en stor uppgift, kanske i samverkan med proffessionell kompetens inom detta område. Här finns mycket att göra, generellt, för att hitta de familjer som är i behov av detta. Det händer så mycket med oss när vi blir föräldrar. Vi skall räcka till för så mycket, vara så mycket. Jag tror att det är svårare idag än när vi som fått leva ett antal, i detta sammanhang ganska många år, blev föräldrar. Här behövs det forum att prata och diskutera, innan de olika situationerna uppstår.
Hur skall vi hjälpa unga människor att orka? Både att vara föräldrar och att ha kvar sin parrelation. För många går detta hyffsat bra men det finns också de som inte får till detta. Vad kan vi göra då? Det är alltid ett barn som påverkas av att föräldrarna separerar i den period av föräldraskapet när man skall skapa en relation med sitt barn.
Vad är Din uppfattning om att bli förälder idag?
Är det svårare?
Vad uppfyller småbarnsföräldrar idag?
Hur påverkas barn av att föräldrarna separerar när barnet är i späd ålder?
Hur skapar och upprätthåller man en relation med ett väldigt litet barn som man inte lever tillsammans med?
Hur skulle Du göra?( Här kommer säkert mest tjejer att svara för jag har inte några manliga läsare av denna bloggen) Men vad tror Du skulle vara på ett bra sätt?

Idag har jag flörtat hej vilt...

Idag har jag flörtat hej vilt. Känner mig nöjd och tycker att det gick riktigt bra. Kanske han också känner sig nöjd och fick ut det han ville.

Gymbyte minskade stressen

Jag bytte gym för en tid sedan, ja bytte och bytte jag avslutade efter många år. Jag var trött på gymet. Ett jättebra ställe med bra instruktörer men jag vill ha variation. Har annat jobb nu och i perioder hinner jag inte få till träningen på ett bra sätt i veckorna längre. Vill kunna gå och cykla till jobbet, har ont i perioder och vill då inte betala för mina pauser och sen...har jag vattenpassen på nya stället. Nya stället som innefattar även hyffsat stort gym med allt man vill om jag vill. Av vattenpassen mår jag bra, snart kommer våren och då vill jag röra mig utomhus i stället. denna våren fungerar jag fortfarande på om jag kommer att klara jogging utomhus igen. Skulle vara kul. Att använda klippkort är då helt perfekt. Man betalar för de träniingspass man kör. Har upptäckt att en del av stressen minskar, den del som säger att jag måste utnyttja kortet och träna för att mina nästan 500 spänn skall vara lönsamma.

Så nu är de slut med detta. i varje fall denna stress.

Check: Halva köksbänken klar.

Vad har Herta gjort idag?
 • Sovmorgon
 • Frukost
 • Kaffe
 • Åka med mannen och hänta en släpkärra.
 • Låset har mer än rostat igen, får inte upp låset.
 • Åker hem
 • Lunch på Max.
 • Blomsterinköp inkluderat Olivträd på Blomsterlandet.
 • Hämta svärfar.
 • Åka ut till annes boendeort fast inte hem till henne, på kalas inkluderat marängsviss.
 • Hem igen
 • Började röja här och var.
 • En av köksbänkarna hittad.
 • Middag med mannen
 • Och sen vet jag faktiskt inte mer...
Marängsviss till kaffet är tydligen aldrig fel. Tycker egentligen inte men idag gick det förvånansvärt friktionsfritt.
Denna lilla fina kisse bor här också. Hon åt dock inte marängsviss.

Sol och vårkänslor efter kursen.

Hemma hos mannen igen efter vårens kurs inkluderat hotellboende. Kanonställe i härligt område. Nog skulle jag kunnabo där omkring. Tog lite mer bilder, kanske visar dem i ett kommande inlägg, kanske inte...
Idag skall vi genomföra projektet klippa häcken, eller i varje fall börja. Detta skall inledas med en tur ut till den lilla orten utanför Nyköping där vi skall hämta en släpkärra. Någon som kan gissa. Orten är känd i vårt land flera år på Stockholmsutställningen och på Världsutställningen 1925 i Paris.

Frågan är: Vart är vi på väg?

Det finns olika dagar.

img_2851 (MMS)

Godmorgon! Ny dag. Är glad. Ja mer än glad, har inte stört rumsgrannen i natt. Undrar om en prommis hinns med idag? Solen skiner och Stockholm visar sin vackra sida.


Kvällen lider mot natt...

img_0821 (MMS)

Kvällen lider mot natt... Vilken dag. Nya rön från högre instans sätter igång alternativt arbetas på. Därutöver andra spörsmål hur vi människor interagerar med andra på olika sätt. Mat och fika dessimellan. Helge och Peter och discodunk på slutet. Imorgon kommer mera.


Känner Du igen männen?

img_9143 (MMS)

Känner Du igen männen?


Ligger här på sängen.

img_5090 (MMS)

Här är jag. Ligger just nu på sängen på hotellrummet och vilar mig. Kanonbra föreläsningar, seriöst men lite kul också. Nu skall vi vila lite.


Lunch kursdag 1.

img_9331 (MMS)

Lunch kursdag 1.


Kursstart

img_5289 (MMS)

Kursstart


Södermanlanda Nyheter eller ICA Maxi?

img_2096 (MMS)

Vill inte läsa lokalblaskan såhär.  Jag vill inte ha fyra sidors reklam i tidningen , i varje fall inte på tidningens fram och baksida. Gör bättring Södermanland nyheter!!!


Klädföretaget som styr med rädsla.

Skulle packa till kursdagarna men fastnade i programmet Uppdrag granskning som Du kan titta på här. Klädföretaget Zara, spanskt företag med 8 butiker i Sverige har en undermålig personalpolitik. Man styr med hjälp av rädslan. Man skriver t ex upp övertidstimmarna med blyertspenna i en bok de anställda inte har tillgång till och så stryker man i boken när det blir för många timmar och lurar lönen av sina anställda. Man spionerar på anställda, tvingar in folk i små rum te x med VD:n i Skandinavien och en till och skäller ut folk. Människor är rädda, vågar inte prata med varandra, vågar inte gå på fackmöten.
En kvinnlig journalist hade pratat med 25 anställda eller fd, väl kamofluerade var de alla. Sedan skall Janne Josefsson( som man ibland kanske kan ifrågasätta9 få ställa lite frågor. Vad händer. Tre osäkra gossar, en av dem var chefen i Skandinavien, står och ser osäkra ut och håller i en dörrkarm. De vågar inte svara utan låter personalchefen och en kvinna ansvarig för herrkollektionen stå till svars. De rädda herrarna som håller i dörrkarmen tittar och lyssnar noga på vad deras underställda chefer säger... Chefen för herrkollektionen ser lätt osäker ut, skall hon säga rätt?
Bedrövligt! Här skall vi inte handla!

Kumlins snabblunch klar.

img_5929 (MMS)

Kumlins snabblunch klar. Tillbaka till jobbet. Det blev en snabb lunch idag. Hade en tanke att jag skulle hinna med mer än vad jag skulle kunna hinna med...stressigt i tanken men allt hanns med. Därav snabba lunchen. Ägnade mej åt lite ekipering också, viktigt en dag som denna.


Den oranga färgen intar världen.

img_7651 (MMS)

Äntligen! Hittat orange färg. Som sagt här har jag skannat över hela vår lilla småstad utan resultat i rätt kulör. Idag hittade jag dock rätt, inne på tantbutiken men nu får det så vara. Så har vi då lilla accesoaren till detta....få se vad jag vågar visa Er alla. Har nämligen shoppat loss på en grej lite olik mej själv utöver detta i orange!!!


Parkerar, på väg till jobbet.

img_3980 (MMS)

Parkerar, på väg till jobbet. Det verkar att bli en kanondag idag. Solen och värmen skall komma, har de sagt. Typiskt jag hinner knappt ut på lunchen...


Hur håller man en bilratt?

Hur håller Du händerna på bilratten?
 • Tio i två
 • Kvart i tre
 • Tjugo i fyra
 • Annat alternativ

Vi firade på lunchen idag.

En person har fyllt år vilket möjliggjorde lunch ute på lokal. Kolja...
eller biff? Kände mig alldeles föräten efter detta. Varför fyller man en stor tallrik med grönt och gott bröd innan man tar sig för av huvudrätten? Jag förstår inte detta fenomen.

Vart skall jag ta vägen?

Jag vill åka till värmen i påsk! Hitta något snabbt och dra. Vart skall jag ta vägen?

Inte sjal och begravningsbyxor.

Jag skall iväg på en kurs denna vecka. Nu gäller det klädkoder. Inte så enkelt. Har fått förklarat för mig hur det gär till och det skall vara ungefär såhär:
 • Snyggt klädd första dagen.
 • Lite utöver det vanliga på kvällen. Tror det förväntas byxa/kjol/top/kavaj och eventuellet schal eller liknande.
 • Lite enklare dag två.
Jag som nästan bara äger jeans. Det här blir komplicerat. Jag får väl ta begravningsbyxorna.

Trädgårds-Bosse och mördarsniglarna.

Efter lunchen och fönsterprat ville Herta förståss ha kaffe. En rejäl PEABmugg är aldrig fel. Gott kaffe var det också förståss. Plötsligt känner vi igen en röst....ja visst jag, Bosse skulle ju komma till mässan och prata.
Å han har ju hatten på sig, Bosse med sina trädgårdstips. Just nu när Herta är igång och plåtar honom pratar han om hur man förgör mördarsniglar. Man skall gärna ut och plocka dem nu på vårarna innan de börjar komma loss och bli så många. Ser vi äggen ligga i gräsmattan skall vi trampa sönder dem och gärna spola ner dem på toan sa han.Han sa tre saker om hur man tar död på levande stora rejäla mördarsniglar också men detta minns inte Herta så pass att hon kan redogöra för detta tyvärr.
(Detta inlägg får Ni läsa mitt på dagen på torsdag, förbokat när det skall kunna läsas, så ingen tror att jag bloggar under arbetstid.)

Att få mannen att internalisera...

Nu skall vi läsa heminredningstidningar. 50 spänn kostade det oss på mässan för fem stycken. Många tips är ju inte kopplat till tid så vi valde sådant som kan intressera...
Nu gäller det att få mannen att internalisera mina drömmar och ideér som sina egna...

När vi tittat ut till våren.

Vi har varit på bomässan idag. 80 spänn betalade vi per styck eller rättare sagt jag betalade 160;- då mannen glömt sina kontanta medel hemma och det inte gick att betala entreér med kort. Alltså 80 spänn för att gå in och sen hade vi tre olika hallar att traska runt i med mycket i bygg, hus och hem och trädgård. Vi var där i ett fönsterärende.
Det fanns tre olika fönsterföretag på mässan.
 1. Företag nr 1. Trevlig försäljartyp berättar om deras fönster och lyssnar på våra behov. Kan svara på detaljfrågor om priser, olika val, ekonomi, kostnader, vad som passar olika hustyper osv. Honom bokade vi ett hembesäk med.
 2. Företag nr 2. Inte lika kunnig försäljare från den lilla småländska staden. Fönstertypen något enklare fast kanske ändå inte. Honom bokade vi också hembesök med.
 3. Företag nr 3. Försäljarkillarna stod mest och pratade med några bekanta, hade aldrig tid för oss fast jaag stod och ryckte i ett fönster och försökte visa min väldigt intresserad vid två olika tillfällen när vi passerade dem. Dessa byggkillar för vi tror de var detta var inte intresserade att ta kontakt med oss och vi bokade därför inget hembesök med dem. Fast vi stod ensamma där och endast de och en förmodad sb plus barn stod brdvid valde  de att inte se oss. Klart vi gick därifrån.

Livet utmed krogstråket.

img_6057 (MMS)

Vårens skörd av Nyponhäcken i vinter. Så här är det att bo utmed "krogstråket". Denna vinter har vi inte erhållit varken cyklar eller plastbåtar utan endast sakerna på bilden.


Fönsterkoll

img_1126 (MMS)

Fönsterkoll


Annie Lööf har varit på "Haket"

Hej alla bloggvänner! Idag har Herta som vanligt läst DN på morgonen, som alltid på en söndagsmorgon. Hon ger sig på söndagsbilagan för att drömma sig bort i reseannonserna och vad hittar hon då om inte några som rest till vår lilla stad i stället för ifrån den. I denna miljö har mycket känt ägt rum bla ett bloggkonvent förra året...Ett antal blogginlägg går att läsa från detta tillfälle.

Känner Ni igen platsen från "Nyköpingsbloggarna". Jovisst, det är "Hellmans-haket" Här har Centerkvinnorna tagit emot sin partiledare, enligt DN idag. Vill Ni veta vad hon sa, Annie Lööf. Ganska mänskligt tycker jag...hon undrade om de hade något gott...det blev morotskaka. Så klart Nyköping har något gott att erbjuda och så klart Hellmans har något gott.
Förresten tror jag sammanhanget var en träff för unga företagare i närområdet.

Var skall jag konferera?

Skall på kurs/studiedagar i veckan som kommer. Är det någon som vet vart vi skall?
Poolen är öppen men tyvärr är gymet stängt pga ombyggnation.

Har vi kärlek varje dag?

Tillbringade förmiddagen på en tjejfrukost...med temat...kärlek var dag i parrelationen?En familjerådgivare höl i temat. Spännande! Är det så? Kan man känna kärlek varje dag i en parrelation?

Lunch efter fm innan em.

img_5742 (MMS)

Lunch efter förmiddagen inann em.


Kollektivboende i framtiden

Idag har det talats i televisionen om kollektivboende. Det blir fler och fler som finner intresse av denna boendeform. Idag verkar det se ut som så att alla har var sin lägenhet och så delar man vissa gemensamhetsutrymmen bl a matlag. På nyheterna ikväll var det reportage från ett kollektivboende där man arbetade i köket en timma i veckan per person och fick äta lagad middag varje dag på detta. Verkar skönt. Har inte lockats av tanken tidigare men idag gör jag det. På min facebooklista ikväll så skrev en av "vännerna" någon form av kontaktannons med samma innehåll. Vill vi bo så idag trots att 70-talet är över? Kanske något för framtiden? Skulle Du kunna tänka Dig denna boendeform? Varför eller kanske Varför inte?

Slapparfredag Vill inget mer idag.

img_5942 (MMS)

Slapparfredag Vill inget mer idag. Först arbete - kul och sen leta orange tröja- mindre kul. Långpromenaden till bilen och budgetparkeringen förståss...


Vill ha orange tröja, inte byxor.

img_6568 (MMS)

Vill ha orange tröja, inte byxor.


Känner mig så mätt efter lunchen.

img_8891 (MMS)

Känner mig så mätt efter lunchen.


Nu kommer den nya tiden.

img_6263 (MMS)

Nu kommer den nya tiden.


Har Du åkt ifrån sladden?

img_6085 (MMS)

Har Du åkt ifrån sladden?


Kommer - om Du trycker på knappen.

img_9744 (MMS)

Kommer - om Du trycker på knappen. Denna information kunde läsas vid ring-på-dörren-knappen vid den    Landstingskommunala byggnad jag gästade i helgen.


Men vi måste ju äta!

img_2160 (MMS)

Men vi måste ju äta!


Ni kan lita på mej, ok.

img_6286 (MMS)

Ni kan lita på mej, ok.


Finns det speciell personal som jobbar...

img_7814 (MMS)

Finns det speciell personal som jobbar...


Tjänstefordon i norra Sverige?

img_4056 (MMS)

Tjänstefordon i norra Sverige?


Inlägget innan detta(scrolla och läs) hade...

img_3795 (MMS)

Inlägget innan detta(scrolla och läs) hade en text som tydligen tog vägen någonstans. Vad jag ville ha sagt var att på Hotell Östjemten (goggla på det Du) i Kälarne kan man äta god mat alla veckans dagar, vet inte hur det bär sig? Klart de står för skolmaten i byn BL à också men... Är Du i närheten så stanna och ät en bit mat. Trodde inte sådant fanns kvar i vårt land.


Z

img_9733 (MMS)

Z


Växten som aldrig dör.

img_1833 (MMS)

Växten som aldrig dör. Denna växt har funnits hos min farbror i alla år. Som ung småbarnsmamma tog jag skott. Senast för några månader sen. Nu har den stått ovattnad ett par månader men om man vårdar den så är den riktigt rolig. Undrar om det är tillåtet att ta med växter till sjukghemmet?


Tittar ut inför en ny dag.

img_6916 (MMS)

Tittar ut inför en ny dag.


11 timmars fasta.

Pratade idag med en kvinna verksam inom äldreomsorgen. Hon talade sig varm över att äldre människor och egentligen vi alla inte mår väl av att avhålla oss från mat mer än 11 timmar per natt. Alltså om vi äter sista gången 18.00 på kvällen så blir det 12-14 timmar beroende på när vi går upp på morgonsidan.
Det är viktigt att fylla på sina depåer på kvällen innan sängdags. Detta påverkar minnet och våra muskler.
Hon påtalade tydligt att speciellt äldre skall tänka på detta. När jag sökte på nätet på 11 timmars fasta så hitttade jag exempel från södra sverige på trevliga kvällsmål innan sängdags:)

Chokladmousse eller semla?

img_9186 (MMS)

Chokladmousse eller semla?


Mongolisk buffe'ute på däck idag.

img_9664 (MMS)

Mongolisk buffe'ute på däck idag.


Nu behöver jag kaffe.

img_2750 (MMS)

Nu behöver jag kaffe.


Räkpasta och folköl.

Här står vi och väntar på att affären skall öppna. Vi är fyra stycken. Två äldre gentlemen som verkar att ha träffats tidigare och en yngre dam och så jag då. Tror att denna blogginnehavare var den enda som skulle ha matlåda inköpt här nu på morgonen. Herrarna funderade på någon sorts burkar i metall.

Vad betyder det när de sopar gatan?

Vad betyder det när de sopar gatan? Någon som vet? Härligt är det att se! Jag såg detta i morse. På jobbet hade flera sett.

För lön hela dagen!

Byt statusrad 8 mars kl 15:51. För lön hela dagen!
Efter kl 15:51 jobbar kvinnor gratis. Varje dag. Hög tid för @lön hela dagen!

Löneskillnaden mellan kvinnor som grupp och män som grupp är 14,3 %. Räknat på en arbetsdag mellan 08-17 innebär det att kvinnor arbetar gratis efter kl 15:51. Såhär har det sett ut sedan 1981 - utvecklingen står still. Hög tid för en förändring och lön hela dagen!

Gubbshopping med sallad.

img_7254 (MMS)

Gubbshopping med sallad.


Elna får inte vara med ikväll.

Nu är äntligen gardinerna klara! Vilka gardiner kanske Ni undrar? Jo tre längder har Herta åstakommit ikväll. Mera info kommer framledes, kanske. Vilken symaskin jag hade. Spelar mindre roll men maskinen på bilden var den modell mamma hade undermin uppväxt. Observera veven som man skulle köra med. Ingen fotgas här inte.

En ny arbetsvecka.

Så är helgen slut och en ny aarbetsvecka väntar. I kväll blir det vattengympa. Häng med vetja. Det kan bli kul.

Herta vill shoppa hos Gudrun i vår.

Jag vill haaaaaa nya tröjor i glada färger nu i vår. Nå´n som hänger med till Gudrun Sjödén och shoppar loss?
Jag vill ha lite nya färger till våren. Är det någon som hänger med till Gudrun Sjödén och shoppar loss? Ja visst ja, Gudrun är ju inte gratis...

Äntligen! Vårbild på Herta.

Idag söndagen den 4 mars 2012 tog Herta ut cykeln för första gången i år. Solen sken, plus en grad varmt och ja vad fanns det för skäl att låta bli. Vill dela med mej av en bild på denna blogginnehavares "cykelutsläpp" nu i vår.

Mellofika med vasalopp.

Igår på 2:a chansen och Melodifestivalfesten här i stan så delades det ut en massa gratisprylar, för den besökare som så ville. Dessa intressanta procukter skulle vara sundare och mer hälsosamma än dess mer kraftiga kusiner.  Klart Herta lät sig ta emot lite smakprover.

Ledsna barn då Torsten vann.

img_1003 (MMS)

Ledsna barn då Torsten vann.


Vi sitter här på E-läktaren, Icke numrerat...

Vi sitter här på E-läktaren, Icke numrerat, trångt, varmt men det är fullt drag kan jag berätta?


Sitter och väntar på Mellosar.

img_3172 (MMS)

Sitter och väntar på Mellosar.


Kina på öster

Herta och mannen åt lunch idag på stan. Detta efter Hertas inköp tidigare idag. Kan kanske berätta om dem en annan gång. Inte till vår familj i alla fall.
Jag förstår att Ni undrar vad vi årt. Friterade räkor i sötsur sås och Biff med purjolör och vanlig lök ( fast det stod inte vanlig lök...det stod gul lök).

Kvällens mello!

Som sagt, kvällsblaskorna skriver om kvällens Mello. Rysare och rysare, nja jag vet inte riktigt.
Skall Ni kolla i kväll? Ni får väl titta om Ni ser Herta och mannen hennes.

Mello i stan!

Här i vår stad är folk som galna. Lokalblaskan talar om hysteri. Alla barn hejar på klassisarna som har minimello och i morgon eftermiddag, tror jag det var, är det tävling mellan en massa barn från de olika skolorna. De skall sjunga schlager om någon trodde något annat. I kväll är det genrep och i morgon em är det genrep matiné. Alla våra schlagerkändisar kom till stan i onsdags och har gått på röda mattan vid slottet in för att äta, mingla och festa. De bor på samma hotell som vissa andra gjorde en gång.
Imorgon kväll är det Mello och Herta och mannen har köpt biljetter. Jag menar att mannen ville gå och har köpt biljetter till Herta och honom. Det blir nog kul även om vi inte är helgalna i schlager. Bloggreportern lovar att vara med i morgon kväll.

Mörk choklad med apelsin och pelargon!

Tänkte att mannen och jag skulle smarra i oss lite nu ikväll...som komplement till lite annat.
Undrar hur denna smakar, till lite mat och lite rött, kanske också?

Vem skall Mello -intervjuas därnere?  Hela...

img_4616 (MMS)

Vem skall Mello -intervjuas därnere?  Hela stan vimlar av Mellosar?


Att vara tyst på natten.

Någon som har provat denna?
Är det någon som har provat denna produkt? Den är dyr!!! Som kuriosa så skall jag snart på kurs med nya kollegor.) . Vad skall man göra? Lyft fram Er livserfarenhär nu kära bloggvänner!

Youngblood i stan.

Nu börjar kändisarna komma till stan. De springer runt här och var. Kolla filmen.

RSS 2.0