Kollektivboende i framtiden

Idag har det talats i televisionen om kollektivboende. Det blir fler och fler som finner intresse av denna boendeform. Idag verkar det se ut som så att alla har var sin lägenhet och så delar man vissa gemensamhetsutrymmen bl a matlag. På nyheterna ikväll var det reportage från ett kollektivboende där man arbetade i köket en timma i veckan per person och fick äta lagad middag varje dag på detta. Verkar skönt. Har inte lockats av tanken tidigare men idag gör jag det. På min facebooklista ikväll så skrev en av "vännerna" någon form av kontaktannons med samma innehåll. Vill vi bo så idag trots att 70-talet är över? Kanske något för framtiden? Skulle Du kunna tänka Dig denna boendeform? Varför eller kanske Varför inte?

Kommentarer
Postat av: Forever young

Absolut! Jag har redan kontaktat ett kollektivhus med boende +40 utan barn.

2012-03-16 @ 23:03:15
URL: http://www.metrobloggen.se/lycklig
Postat av: Zarah

Ja, kamske. Egentligen testar jag ju kollektivboende allt som oftast... det är både på gott och ont. Jag har inte läst någon artikel om detta.... Det jag tvekar beror på att jag inte vet om man måste äta tillsammans med de andra varje dag? Eller kan man avstå och äta i sin egen lägenhet ibland? Ibland behöver jag ensamheten.... och det behovet tror jag inte försvinner med åren...

2012-03-17 @ 08:29:55
URL: http://verandan.svenskablogg.se
Postat av: Inga M

Jag har ägnat mitt åldringsboende en tanke. Egentligen skulle jag vilja bo i ett kollektiv tillsammans med de bästa vännerna. Bekvämt, lagom stort, gemensam hjälp med städning och matlagning och sånt som behövs. En slags kollektiv hyresrätt kanske, det vore inte fel, så man slipper ta hand om reparationer.

2012-03-18 @ 19:34:16
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0