Förberedelse
Slappar lite och vilar upp mig inför nästa arbetsdag. Den näst sista innan sommarsemestern.

Onsdag kväll

Idag har det varit en både rolig och avslutande dag. Först hade jag en kollega som gick i pension och avtackades av chefen som höll ett bra tal. Han håller alltid bra tal. Detta sammanföll med jordgubbstårta. En sådan kan se ut ungefär såhär:
Åter till jobbet och sen lunch med sonen men det vet Ni ju redan. Om Du läst bloggen alltså.

På em har jag bl a förutom arbete, tfn samtal och annat rensat i papper och sorterat ut, satt in i pärmar och annat. Känner mig i det närmaste färdig. Färdig = Nöjd!
Dagen avslutades med planering inför morgondagen.
Två dagar kvar till semestern.

Lunch med sonen.

dsc02663 (MMS)

Lunch med sonen.


Gott samförstånd
Ett Gott samförstånd två makar emellan kan t ex vara att rensa avlopp tillsammans. Den ena personen kan förslagsvis stå i en konstig posè över bl a duschen och glo ner i ett hål medan den andre personen står och håller den enda kvarvarande och fungerande dvs med batterier och glödlampor fullt utrustade och i skick ficklampan. Samtidigt delar hon med sig áv glada tillrop, titta nu fäster skruven över en den där bollen, det här går ju riktigt bra och sen fäster nog de andra också ...nu när Du tagit bort allt gegga i skruvhålen och i avloppet och överallt. Titta nu fäster den igen. Du fick till det.

Och vi har inte pratat om allt det där fettet som fastnar i avloppet, det där som man kan läsa om när avlopp fastnar. Nej vi har bara konstaterat att denna gången sitter det fast. 

Det blir till att ringa rörmockaren imorgon. Alla är fortfarande på gott numor och vill ha mackor och thé. Det måste vara att det snart är semester som man kan förbise stopp i avloppet.


Four days left.
I`m waiting for my summerholiday.


Det är bara att köra på!
Snart är det semester...................snart!

Men först skall allt göras. Alla saker skall fås ihop. Alla saker skall stämma överens. Och så många som möjligt skall involveras i detta, på olika sätt.

Det är bara att köra på. Det blir nog kul!


Var är jag?

dsc02657 (MMS)

Var är jag?


På väg hem.

dsc02656 (MMS)

På väg hem.


Djupviks karga stränder

Stränderna uppe vid Jordhamn.
Bara så att Ni vet hur jag har det.

Familjen Koltrast

Familjen Koltrast bor kvar hos ossl
Den som har följt min blogg vet också att jag tidigare har skrivit om familjen Koltrast även om jag inte benämnbt dem på så sätt tidigare, Denna familj ha rbosatt sig ovanför ett av våra fönster till stugan. Jag putsade f.ö. alla fönsten när vi var nere i början på maj men nu var detta fönster jätteskitigt...
Hur länge ligger dessa fåglar och ruvar i boet? Någon som vet? Familjen blir helt förnärmad om det skulle vara så att vi vill fika på framsidan? Kan knappt vara i mitt eget hus?

Sommarkryss

dsc02652 (MMS)

Sommarkryss


MIdsommardagen

Härligt! Solen skiner och det är så varmt. Frukost och fm kaffe är avklarat och vi går och småpysslar. Friggeboden tvättas. Lavendelrabbatten får höga pinnar så att inte lavendeln klipps bort. Trädgårdsklipparen som följde med i bilen fick nog med sig denna på ena sidan och några plantor försvann men det växer säkert upp igen. Kanske en snygg beläggning med ölandssten vore passande vid tillfälle som skydd mot vänliga klippare.
Midsommarnatten blev en härlig tillställning med samtal, ett glas av det röda och ett par korsord och sen thé på det mitt i natta tillsammans med härlig fågelsång.
Det är sommar i Sverige!

Kvällssol en fin kväll.

dsc02647 (MMS)

Kvällssol en fin kväll.


SMS-inlägg

dsc02641 (MMS)


Glad midsommar!

dsc02633 (MMS)

Glad midsommar!


Camilla på Aftonbladet

Om någon undrar så tjattar jag nu lite då ohc då med Aftonbladets reporter om hur det är på vägarna. Är just nu expert på E22:an och stoppet vid Söderköping.

Äntligen midsommarhelg!

Firandet i tjänsten har gått till ända. Nu sitter vi i bilen mot Öland. Folk kör som galningar. Frågan kvarstår, blir det stopp i Söderköping? Kanonväder och strålande sol. Vid Tallbackens fik börjar köerna....och nu sitter vi i bilkön.
Precis innan skylten till Söderköpings kommun. Det är som vanligt alltså, alltid kö i Söderköping.

Härliga sommarkvällar! Sitter här i min h...

dsc02617 (MMS)

Härliga sommarkvällar! Sitter här i min hammock och läser...


Sommaren kommer med värme och solsken...


Örstigsnäs, ett härligt ställe.Ibland har man världens bästa jobb. Idag var vi ute och rekade på lunchen utifrån några kommande arbetsuppgifter i augusti. Sommaren mötte oss med mycket värme och solsken...

Vad kan man mer begära?

Familjen har reinvesterat.


Nu har vi reinvesterat på telefonfronten.

Nu har vi reinvesterat!

Telefonen har inte fungerat tillfredställande på ett tag. Vad detta innebär? Att samtal lägger av mitt i något jättespännande eller när man pratar med gamla anförvanter...och det är inte kul.

Nu har mannen äntligen fått med mig för reinvestering.Nuvblev  det blev ingen värsting SIEMENS för det vill jag inte ha utan det blev en enkel variant som jag nog kommer att gilla med roliga ringsignaler, enkel programmering, om det nu skall vara nödvändigt, telefonsvarare och en hel del annat kul.

Vissa saker kan man vara utan och vissa kommer vi att trivas med.

Så nu har vi suttit här i kväll med en kopp thé och läst bruksanvisningar. Gissa om mannen är lycklig.

Så sluts cirkeln.


Östra kyrkogåden.Så sluts cirkeln och vi har bara minnena kvar.

Var inte rädd

Var inte rädd. Det finns ett hemligt tecken,

Ett namn som skyddar dig nu när du går.

Din ensamhet har stränder in mot ljuset .

Var inte rädd i Sanden finns det spår.

Han älskar dig, han väntar dig i kväll –

En  kväll när du förstår hans hemlöshet

Och hur han längtar efter dina steg :

Från evighet har han stämt möte här.

Var inte rädd. Det finns en mörklagd hamn,

Du ser den inte nu, men färdas dit.

En dag skall du bekänna högt hans namn,

Hans kärleks frid som ingenting begär.

Du är på väg. En dag blir natten vit.

En dag och stjärnor växer ur hans famn.

Var inte rädd. Det finns en mörklagd hamn,

du ser den inte nu, men färdas dit.

Ylva Eggehorn
Ny arbetsvecka

En ny arbetsvecka är snart på G. Fundrar kring semestern och har just bokat biljetter till "En Midsommarnattsdröm med Sven Wolter regi: Karl Seldahl.

Ser fram emot detta. Har varit på samma plats och sett andra föreställningar. Minns Dödafalletföreställningsrna med Sven Wolter och Viveka Seldahl flera år i rad. Minns det året då de hade en föreställning med lite folklustspel, dikter mm och sonen då i 6-års-åldern inte ville sitta still på vridhusläktaren. Sven Wolter såg sonens belägenhet och sa med hög stämma: Hördu Pöjk nu skall Du lyssna....och fortsatte sedan med en jättefräckis. Därefter satt sonen tyst och stilla, mycket intresserad av resterande del av föreställningen.

Östersundsposten har skrivit lite om den kommande föreställningen.
BröllopsfilmernaNu kommer det att finnas många filmer på You Tube för oss som vill fördjupa oss.

Här kommer sången vi pratar om. Agnes Carlsson och Björn Skifs sjunger When you tell the world you´re mine.

Här kommer Prins Daniels tal till sin hustru. Jättefint!

Här kommer brudgummens far, Olle Westlings tal till brudparet. Ett jättefint tal.

Eders Majestäter,

Eders Kejserliga Höghet,

Eders kungliga Högheter

Kära Brudpar,

Det är underbart att se Er båda, Victoria och Daniel, stråla av lycka i dag - denna stora dag.

Det är en stor dag för oss alla som har förmånen att vara tillsammans med Er men för er är det en av livets absoluta höjdpunkter - när Ni nu blivit man och hustru.

Ert äktenskap är inte bara en familjeangelägenhet utan något som berör hela svenska folket.

Den värme och glädje som idag strömmar emot Er från när och fjärran är en underbar bekräftelse på uppskattning.

Att Ni träffats och fattat tycke för varandra betraktar många som en saga. Mannen av folket som får landets Kronprinsessa. Ja, visst kan det uppfattas som en saga - men jag tror att det inte är en tillfällighet att detta inträffar just i Sverige där Konungen har tagit ett valspråk, som lyder "För Sverige i tiden".

Daniel,

Du vår käre son, har alltid varit en person som Din Mor, syster och jag varit mycket stolta över. Du har alltid valt att gå Din egen väg och det har du gjort med den äran, vare sig det gäller yrkesval, vänner eller fritidsaktiviteter. Visserligen blev du inte något hockeyproffs men vi är stolta över dig ändå!

Istället har vi med beundran kunnat se att Du byggt upp framgångsrika företag - som förenar det Du brinner för - hälsa och människors utveckling.

Vi blev väldigt glada den dag Du berättade att du träffat en flicka Du ville ta med Dig hem för att presentera för oss. Att det var just den flickan hade vi inte riktigt räknat med!

Men efter att ha träffat Dig, kära Victoria, och upplevt den värme, som Du utstrålar och den öppenhet Du visar alla i vår familj - ja inte bara i vår familj, jag minns en dag i lingonskogen i Ockelbo, hur du hälsade på alla människor som kom i din väg och utstrålade en underbar värme. Då förstod vi varför vår Daniel hade fallit för Dig. Han hade väntat och valt med stor omsorg, det stod helt klart. Han hade åter gått en egen väg.

Att livet inte är en dans på rosor har Du, Daniel, fått lära den svåra vägen. Som 16- åring fick Du klart för dig hur viktig hälsan är: Du skulle behöva genomgå en njurtransplantation - och ändå behöll Din positiva livssyn och framtidstro. Din värme, livsglädje och energi är viktiga egenskaper, som jag hoppas Du skall behålla livet igenom.

Kära Victoria och Daniel,

Det stora och viktiga arbete Ni har framför Er klarar Ni bäst genom att hjälpas åt. Att tala med varandra, stötta varandra och att vara ett team, är den väg som håller bäst i längden. Det har Ewa och jag goda erfarenheter av och vi delar gärna med oss av det vi kan.

Som föräldrar till dig Daniel vet mor och jag att Du i Victoria kommer att få en kärleksfull, varm och godhjärtad hustru.

Jag avstår från andra råd om hur man håller kärleken vid liv. Ni har redan bevisat att Ni vet hur man gör. Samspelet emellan Er är exceptionellt. Ingen som möter Er kan undgå att märka den starka kärlek och innerliga respekt som ni hyser för varandra - Era känslor smittar utan tvekan av sig på omgivningen.

Inte enbart Kronprinsessan utan Kungen, Drottningen och hela Kungafamiljen har tagit emot oss med stor vänlighet, något som jag vill tacka Er varmt för.

Det faller på min lott - och det är en stor ära - att tacka för den gästfrihet som Vi alla - här i kväll fått del av. Vårt värdpar har med personlig värme och generositet bjudit oss på en festkväll, som inte är slut på länge och som alltid kommer att stanna i vårt minne. Men för det som vi hitintills har bjudits i form av mat och dryck säger jag, å mina och alla gästers vägnar ett ödmjukt och innerligt tack!

Låt mig avsluta med att än en gång utbringa ett Leve och höja en skål för dagens huvudpersoner, Brudparet!

Ett fyrfaldigt leve för Brudparet, det leve: hurra...

Skål!!


Och här kommer själva vigselakten. 


Det kommer säkert att komma ut fler filmer....Självklart har vi spelat in hela alltihopa på hårddisken!


Gustaf på Grönborg
Hej alla bloggläsare! Här vill jag presentera en helt underbar kisse för Er. han jobbar i en handelsträdgård i vår stad. En gång kom han dit och sen blev han kvar. En av de som arbetar där kommenterade hans personlighet såhär: Ja han rör sig inte i onödan.

Här bor ytterligare två katter, en tigrerad och nu minns jag inte om de sa, en vit...neeeej minns inte alls.Vad jag gjorde på denna handelsträdgård. Jo jag skulle shoppa loss mig på någon rolig kruka till mina margerithas. Värsta störtskuren kom varför jag kunde ta god tid på mig och prata med kissen bl a...bilen stod en bra bit därifrån.

Resultat:
Kattfotografering inkl ny bekantskap ( Gustaf)
Krukshopping

Trädgårdsdags samt arbete och annat plock.


Nej nu har jag slappat mig igenom hela gårdagen. Idag skall jag göra nytta. Gräset måste kantklippas och det går inte att sitta här och göra ingenting.l

Minimalt bloggande idag alltså.


Ååååååå dessa tal.Först lyssnade vi på brudgummens fars tal. En duktig talare som vet hur man pratar och som gör ett jättebra tal med mycket värme. Vi har knappt hämtat oss ifrån detta förrän det fortsätter...

Sen reser sig brudgummen och håller ett eget tal till sin hustru. Ett tal med otroligt mycket kärlek och värme.

Ååååååååååååååååå vad mycket kärlek det är ikväll!

Det är nu det börjar
Nu har han fått henne, mannen från en liten ort i mellersta Sverige, uppvuxen i en ganska vanlig familj med pappa som var och syster som är verksamma inom socialtjänsten och mamma som hade snarlika utredande arbetsuppgifter i annan verksamhet. I Sverige kan man faktiskt träffa vårt lands kronprinsessa och man kan bli kär i henne och det kan faktiskt vara ömsesidigt och allt detta kan resultera i att man får gifta sig med henne.

En man av folket och en kvinna av börd och kungasläkt blir kära och börjar en vandring och ett liv tillsammans. I ett demokratiskt samhälle är detta inte en dröm. Vi behöver inte nypa oss i armen. I vårt land är detta faktiskt möjligt.

Idag har vi sett två människor som ser ut att verkligen älska varandra också få varandra. Det är härligt att se.

Sen funderar jag faktiskt hur det är att gifta in sig i kunglig släkt....även om vi har sett vår kungafamiljs mera personliga delar, av dem vi får se, denna helg. Vi har fått se många glada skratt och mycket kul. Jag undrar hur det är att få barnbarn som blir prinsar och prinsessor? Hur det är att alltid mötas med Säpofolk? Hur det är att träffa barnbarnen tillsammans med Säpo? Hur är det att vara syster och få landets Kronprinsessa till sin svägerska och hur är det att få Kronprinsessan till sin moster? Funderar vidare på hur det är att jobba inom socialtjänsten och att alla vet att man är släkt med kungahuset? Jag bara funderar?


Vi gratulerar !
Nu vill vi bara lyckönska dem och önska allt gott under deras liv tillsammans!

En riktig riddare är han vår prins.Ny titel till brudgummen

Utöver titeln Hans kungliga höghet blir Daniel Westling riddare i Serafimerorden.

Det har kung Carl Gustaf beslutat i dag, meddelar Hovet i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare har hovet meddelat att Daniel Westling i samband med bröllopet även blir hertig av Västergötland.

Serafimerorden är en svensk kunglig riddarorden som instiftades 1748 av kung Fredrik I. Orden delas bara ut till medlemmar av det svenska kungahuset och till utländska statschefer.


Nu är vi laddade!

Idag har vi fått ha en solig lördagsförmiddag. Gräset är klippt och jag har också varit och köpt bröllopschokladen, glatt övertygad av  mina bloggvänner. Nu sitter vi här i soffan. Lunchen är intagen, gravad lax, färskpotatis, sallad, jordgubbar och glass.
Som sagt, jag har shoppat. Tidning, choklad och en pocket...som jag kan fördjupa mig i senare på semestern.

Flaggan härhemma är hissad. Allt är klart.
Idag är det allvar...

Idag är det allvar! Bosse är inkallad att rapportera. Nu skall vi få det bästa.
Ps.
Föresten jag har gått upp nu, skall ära frukost och sedan ut och klippa gräset. Flaggan är hissad.

Inte kul att se ut som en scengardin.

Sitter och läser Aftonbladet på nätet samtidigt med att jag kollar på Tv:n. Läser att den socialdemokratiska tidningen Aftonbladet beskriver sin partiledares klänning som en , hör och häpna, scengardin.
Det kan väl inte vara kul att få den beskrivningen. Lite taskigt kan jag nog tycka...även om jag själv inte valt den kreationen.

Glad och sprallig var han ikväll...

För det var han väl vår Kung Carl-Gustav när han höll tal ikväll. Flera underfundigheter och småkul saker fick han ut sig. En ny rolig sida fick vi se ikväll....och det kan väl vara kul med lite roligheter när vi nu sitter här bänkandes framför Televisionen.
Nu skall vi lyssna till musiken.

Blir man inte trött på att kindpussas?

Så såg vi dem komma inför dagens sittning vid Skeppsholmen. Stackars Filippa Reinsfeldt stod troget bredvid sin man och tog emot och hälsade välkommen, hela kvällen. Regnet hängde i luften och kallt verkade det vara men hon var i toppform och verkade jättetrevlig och stod där och kindpussade och lät sig kindpussas hela tiden.
Hur många har hon tvingats kindpussa i kväll? Stackars människa och dessutom skall hon stå och frysa i kort klänning med bart på ena sidan.
Det blev små pausar ibland då paret Reinsfeldt fick vila lite. Maken Fredrik försökte värma sin hustru men hon verkade klara av det bra och passade på att spralla till det lite när den röda mattan behövde en akutreparation.
Ps. Lånade bilden från Aftonbladet.

Vill kunna mobilblogga

Nu hara jag testat detta med mobilbloggande men det går inget bra. Hur skall jag göra. Jag har följt rekommendationer.
Så här gör jag.

Först skriver jag BLOGG
Sen tar jag ett mellanslag.
Sen börjar jag skriva överskriften.
Sen har jag lärt mig att man kommer till första meningen på stycket men det är här det blir något fel. Det blir inte örsta raden på stycket utan det blir en text som fortsätter efter överskriften. Vad gör jag för fel?

Ibland nu senast i stycket innan blir det dubbel text?

JAG VILL GÖRA RÄTT!

BLOGG testar mobil blogg. Här kommer test...

BLOGG testar mobil blogg. Här kommer testen. Nu skall vi se om det funkar.


Vilka skall titta på TV på lördag?
Alla har synpunkter på det bröllop som skall gå av stapeln nu på lördag. Jag menar det mellan vår Kronprinsessa och Daniel Westling. När man frågar arbetskamrater och människor i bekantskapskretsen om de skall se bröllopet på TV på lördag så ser vårt samtal ut ungefär så här:

- Tänker Du se på kronprinsessbröllopet nu på lördag?
- Näe jag vet inte direkt. Jag tror inte jag tänker titta direkt men däremot så får väl TV:n stå på...
Jag skall nu berätta en sak för Dej. Jag tänker se på bröllopet. Jag tänker fördjupa mig i vigseln, vilka som kommer, hur de är klädda, om jag känner igen någon i kyrkan (Södermanlands Nyheter har talat om vilka som kommer att vara inbjudna till vigseln), hur alla brudnäbbar för sig och en massa annat som man kan fördjupa sig i.

Jag vet att detta kostar pengar men när det nu ändå kostar och när det nu ändå skall gå av stapeln så visst tänker jag titta.

Jag är inte värsta monarkiförespråkaren men jag tycker det är kul. Jag tycker det är kul med en kvinnlig kronprinsessa som gifter sig med en vad vi vet ganska vanlig kille från ett akademikerhem från en mindre ort i Sverige.

Hur tänker Du göra?
Tänker Du titta på vigseln?
Eller...tänker Du bara låta TV:n stå på och dra el?

Försäljningssiffrorna!


Många produkter har tillverkats med anledning av det stundande bröllopet mellan Hennes majestät kronprinsessan Viktoria och Daniel Westling.

En god vän till mej har varit lite bekymrad sedan hon hört talas om att försäljningssiffrorna på just chokladen inte har ökat i den omfattning som man hade väntat sig. Folk köper inte choklad utan man riktar in sig på andra produkter. Den gode vännen bestämmer sig för att vara med och ta ansvar och köper en ask. I går satt hon hemma själv och tyckte då att det var lämpligt att ta tre bitar till kaffet framför TV:n.

Undrar hur många bitar det finns kvar i morgon?

Flytta hit?Här passerar jag tätt som oftast. Affischen är uppklistrad på stadens gamla Silo som ligger nere vid hamnen och som har stått oanvänd i några år. Nu skall där byggas bostäder till de av oss som vill bp nytt och centralt nere i hamnen. Kan det vara något kanske? Nej jag vill inte bo så. Jag vill ha stor balkong om jag skall flytta eller någon läcker takterass eller nå´t. Skall man bo i en gammal industrilokal så skall det väl vara äkta tänker jag. Ni vet som man kan se i sådana där amerikanska filmer där man först åker upp i en gammal skranglig men fullt fungerande hiss där man ser kanalerna i taket och där man bor med sin katt som alltid kommer och möter när man kommer hem sent. Rejält, stort och tilltaget och med ateljén där man kan bre ut sig, jag vet inte just med vad men den skall finnas där.

Om någon undrar hur det såg ut i hamnen tidigare eller rättare sagt hur Silon såg ut så kan Ni den här ovan.

Helt leabruten
Vilken dag! Hade som sagt ett ärende en 25 minuters cykeltur från hemma på morgon sidan idag, Därifrån vidare till jobbet 20 minuter, en cykeltur på en kvart mitt på dagen, cykel ca 20 minuter hem och nu ikväll 30 minuter fram och tillbaka till mötet. Kan det då vara ok att inta två kulor vid avslutningen inkl avtackning av ett antal personer ikväll. Jag kan ju inte sitta och tomglo när de äter och bara kaffe kan väl inte vara bra?

Härligt i hamnen ikväll förresten. 18 grader varmt och strålande sol. Vad kan man mer begära.

Var någonstans i stan?
Idag är jag hemma på ett middagspass mellan jobbet och jobbet. Nu undrar jag var jag har tagit denna bild någonstans i stan. Någon som vet? Av förklarliga skäl vänder jag mig endast till Er som läser min blogg och är ifrån närområdet.

Vinst: Fika på stan. Var och en betalar själv. LIte mycket nu innan semestern bara så vi får nog skjuta på det. Alltså ingen vinst mer än äran.


De komma från öst och väst.
Tänk vad fort människor hör av sig när man annonserar på Blocket. Ikväll har vi "lagt ut" lite saker och redan nu är några människor på väg hit ifrån en annan stad ett antal mil härifrån.

Nu får vi se om det passar?

Glada gymet


På  med skorna! Här skall tränas.


Idag var det Funwalk på gymet , en rörelse i grupp som liknar eller egentligen är det väl samma sak som sk crosstraining  dvs man står på crosstrainingscyklar bredvid varandra glatt påhejade av instruktören som befinner sig också hon på en cykel men framför oss.

Idag var det "Lundastudenten" som hölli passet. Lundastudenten är nu hemma hos familjen över sommaren och passar på att jobba på gymet och erbjuda oss, som så behöver lite glada pass. Första låten gick igång...När vi gräver guld i USA sjöng grabbarna och vi var på G klart omgående. De gamla vanliga var inte där däremot lite glada morsor och andra behövande inklusive" frescho" som jag känner lite grann då våra vägar har mötts i bådas vårt arbete. Frescho kom lite sent instormande till passet och gjorde hågon halvfixatillmiginnanpassetgrej inne i crosstrainingssalen.Lite styrka också.

Magträning pågår. Min favorit.

Därefter var det stretch. Idag gjorde jag många olika övningar glatt påhejad av mannen som också han var med idag. Vissa övningar fixar jag inte om inte mannen är med och drar till beneländet så man når.Därefter pratar vi lunch, nötfärsbiffar, potatis, brunsås till sonen,röd paprika, bönor, anwar...heter det så och humus och mineralvatten.

Kaffe...i skrivandets stund har det blivit tre koppar...

Ps. Jag har tänkt på något roligt idag. Inga gjorde en kommentar i ett av mina inlägg där jag beskriver kalorimängden i ett glas rött. Inga konstaterar utifrån hennes egen beräkning att 2 glas lätt ger 500 kalorier och att då följaktligen 2-3 glas kan fylla den totala mängden av dagsbehovet och att man i så fall kan slippa helt att laga mat. Detta tänkte jag på och skrattade gott åt under passet. Lundastudenten trodde säkert att jag skrattade åt att själva passet var så kul. d.s.

Bilder kommer...när andra datorn är ledig dit mobilen funkar...


Solen skiner över det nya livet.


Nv tar vi i lite tycker jag. Det är söndagsmorgon och solen skiner. Två grova rågmackor med ost, juice, thé och kaffe snart blir frukosten.

Nu går vi en ny spännande dag till mötes. Slappar med DN, som alltid söndag morgon och lite brudklänningar på morgontv?

Fortsättning följer.

Mysboll

Här sitter vi. Herta har hela lilla familjen runt ikring sig en vanlig lördagskväll. Fotbollsmatchen mellan Storbrittanien och USA är väl inte den bästa. Vi har varit lite irriterade ibland. Oavgjort just nu men det hinner säkert reda sig.

England håller bollen. Fast målis tokade väl till det lite för sig...

Ni undrar vad vi åt idag. Jodå kyckling enligt ett kul recept jag hittade för oss som inte vill att det skall synas att vi äter för mycket. På detta glass och björnbär och så 1 glas vin, neej 2 blev det. 216 kalorier skulle vinet vara har jag läst mig till ikväll.

Nu dricks det kvällsthé i vanlig ordning.

Skatans tankar på Televisionen.


Läste just om Skatan. Hon har medverkat i TV 4 och pratat om sin blogg, varför hon bloggar osv. Titta på inslaget i programmet här. Kul att känna igen människor som " vi mött" i ett annata sammanhang.


Ica säger Hej!


Nu har ICA Sverige tillskrivit mej med brev avseende prissänkning, 15 resp 20 % av varupriset på följande varor vilka man bedömer att jag handlar lite mer av.

Handdisk/maskindisk/spolglans     20 %
Kaffe valfri                                  20%
Bacon valfri                                 20%
Mjölkfritt margarin                        20%
Leksandsbröd                               20%
Visp/mellangrädde                        20%
Libresse                                      15%


Intressant och informativt vad vi handlar som mest av. Personligen med detta brev saknar jag rabatt på thépåsar vilka tillhör de produkter som jag alltid handlar på ICA och då 5-6 paket åt gången.
Mjölkfritt margarin handlar jag bara vid kalas då kusinerna (sonens) kommer.Sista dagen med gänget.


koldolmar, potatis och brunsås.

Vill bara dela med mej av min mer eller mindre osunda lunch idag, men ack så gott. Intagen på Coop forum fd Coop, fd OBS, fd Stormarknaden.

Formligen gillar detta väldans mycket just nu. Har inte haft denna dragning på länge men nu vill jag gärna ha koldolmar. Vet inte alls varför?

Det blir nog sista gången på ett tag nu. Har f.ö inte ätit koldolmar på "lokal" på länge nu.

Kan berätta att det var gott. Vad som inte fick plats på bilden var också en stor tallrik med röda bönor, stora vita bönor samt svarta oliver. Bara så att Ni vet.

Nu skall det ske!From i morgon drar vi igång. Nu har jag berättat för allihopa så då är det bara att köra på. Nu måste det bli ett slut på osunda vanor, stillasittande och för lite grönt.

Är det någon som skall hänga med?


Roligare studenterRoligare student än den förra lilla filmen från kortegen.

När skall det ske?Det bara regnar och regnar vilket innebär att det bara växer och växer och växer och växer.
Frågan kvarstår dock därför. När skall jag klippa gräset härhemma? Det ger ju lite motion ochså...För inte har vi någon åkgräsklippare, tyvärr. Dessa kan införskaffas ibland begagnat på blocket Men var skall man ha dem mellan klippningarna?


Försov migSängen var otroligt skön idag vilket innebar att jag försov mig. Anledningen kan vara att gårdagskvällen blev sen. Tv och internetsurf och blogg när datorn blev ledig innebar behov av sovmorgon. Lagom vid läggdags i arla morgonstund dök sonen upp och det blev pratstund. Visst pratar man härligt mitt í natta. För honom blev kvällen tidig, stökigt och bröl på krogarna. Så skönt att han blir trött på sådant!

Nu vill mannen kolla på husfärg. Detta kommer inte att bli en lätt uppgift.

Studentkortegen


Slutade lite tidigare på jobbet idag, fredag, cirkus 13.45 var jag inne i stan.

Bestämmer mig hastigt för att idag skall det ske. Jag skall åka ut till Skavsta och växla tillbaka mina Israeliska shekel. I radion säger de att klockan är 14.oo. Exakt 14.00 släpper de studenterna från respektive skola. De skall ut och hälsas välkomna av släkt och vänner och sen skall det tävlas mot torget.

Men vad är det jag ser. Här kommer ett välklätt gäng unga gossar iklädda studentmössor. Hur sjutton har de hunnit så långt. De får ju inte lämna före 14.oo? Misstänker allvarligt några av de nya friskolorna som kanske inte har kollen av vilka traditioner som gäller ( NI hör väl, allt skall vara som det har varit tidigare i alla år)


 Ash strunt samma... fast egentligen inte.

Nu vänder jag mig till Dej som bor eller har bott i Nyköping med följande frågeställning. ´Vilket hus är detta? Vilken känd Nyköpingsprofil bodde här en gång.Klicka på bilden och se årets Studentkortege. Filmen är länkad till Södermanslands Nyheters hemsida och fotografen heter Jenny Palmqvist. Jag var in till stan, efter svängen till Skavsta, och kollade kortegen förståss. en periodvis tragisk historia. jag tycker att det var lite mycket alkohol med i vissa ekipage idag. Det fanns någorlunda hyffsat vad det verkade skapligt i formstudenter också men många var kraftigt påverkade av alkohol. Lite för mycket och det var inte kul.

Där jag stod så var det helt plötsligt ett ekipage, där mycket alkohol flödade med inriktning på Öl. Helt plötsligt började några gossar att kasta öl över ett sällskap av unga damer i fina klänningar inklusive äldre dam 70 +. Först skrattade tjejerna vilket de snart slutade med när de insåg att det inte är kul att bli halvt dränkta i Öl utslängt på tidig eftermiddag när man kanske skall vara fin hela kvällen.

Tveksam till om detta är studenter? Mera fyllerullanaktiviteter tycker jag nog. Och dessa unga män skall hem till släkt och vänner sedan och visa upp sig i detta skick?

För att prata om något annat i sammanhanget så tog jag lite bilder från kortegen. Här kommer de:

Först lite bilder från Nicolaiskolans gård där ekipagen stod och väntade och man kunde läsa texterna på bilarna. 

Lite läskigt är det väl...

Och här satt tjejerna och tittade. Helt plötsligt tappade de sina blommor men vänliga själar försökte och lyckades att kasta upp dem igen... När jag ser fötter ut sådär blir ja grädd att någon skall trilla ut och ramla ned.
Ja detta var ett litet axplock. Roade mej med att gå runt idag och kolla vad som gäller på de vita lakanen just nu.


MiddagarDenna vecka har varit som i ett härligt matrus. Sonen finns hemmavid just nu och han blir hungrig innan vi kommer hem vilket har inneburit att han gärna lagat mat denna veckan.

Min härliga unge kommer hem som en vuxen man och fixar och triar och det är så kul, så kul!

Obs. Att bilderna inte är vår mat. Den är inte fotad. Det hanns inte med.

Röd grönt med SCB.


Kollar på nyheterna. Enligt SCB leder rödgröna med 50, någonting% Maria Wetterstrand går stadigt framåt... De leder med 6.4 % och orsaken är just Weterstrand.  Allinsen leds av Högerfolket, jag menar Moderaterna.

Nu skall vi prata massor av politik härhemma.

Du har kanske inte varit så länge i Sverige?


Jag var inne på banken för ett par dagar sedan. Mitt ärende tog lite tid och jag fick stå och vänta utan att behöva prata med banktjänstemannen varför jag började lyssna på det samtal som utspelade sig mellan en kund i kassan bredvid och den bankman som befann sig bakom disken.

Kvinnan ifråga var missnöjd med sina konton och att framförallt ett av hennes fondkonton inte ökade som hon hade hoppats och hon ville egentligen inte fortsätta med sitt sparande unde de omständigheterna.Hon frågade damen i kassan vad hon rekommenderade.Kvinnan verkade inte behärska situationen och kunde inte förklara på ett sätt som kvinna förstod. Hon förklarade och kunden sa att hon förstod ändå inte hur det blev som det blev. Hon hade svårt att förstå sig på internethanteringen men hade en som hjälpte henne att flytta om fonder osv vid behov. Hon var ändå inte nöjd.

Damen i kassan sa:
-Du är inte från Sverige va?

Kunden blev förbannad och sa att det spelade ingen roll vilket land hon kom från. Hon förstod språket men inte hur man kunde hantera sina fonder bättre hemma vid datorn.

Kvinnan i kassan kunde inte hantera situationen Hon var tidigare personlig bankman men är inte det nu längre och det är nog klokt.

Jag tyckte synd om kunden som tagit ledigt från jobbet men inte fick någon bra hjälp.


Tankar om dagen.
Jobba 8 timmar per dag (minst) inkl allt.
Bestämma gravsten( kan inte vänta länge, måste göras under dagtid)
Bestämma inskript, ( kan inte vänta längre)
Beställa skötsel,( kan inte vänta längre)
Träna, (måste oftare)
Handla mat, tomt och jag har bilen idag.
Köpa present till en student, (kan kanske göras imorgon)
Diverse projekt som skall vara klara nästa vecka!
Åka till Forex och växla in mina israeliska shekel som blev över från semestern i april.
Gym & Tacos


Det händer nya saker när man har sonen hemma i stan. Den hungrige sonen alltså. Jag menar sonen som vill ha rejält med middag och inte kan vänta till vi dvs jag kommer hem. Vad händer undrar NI? Jo maten är än så länge klar och står på bordet när jag kommer hem från jobbet.

Helt underbart


Om någon undrar så har jag också varit på gymet idag. Bara så att NI vet. Vi körde ett sk Easy slow motion pass vilket innebar lugna rörelser åt tai chi hållet medelst att vi stod nästan hela tiden på en sån där matta med piggar i mängder i. Kanonpass för den som behöver lugna rörelser och "balansträning"


Mormor är barnens favorit.

Surfade in på ICA kuriren på webben, Ni som följt mej ett tag vet att jag står inför ett val i livet, skall jag välja en prenumeration på ICA kuriren trots att jag inte vill ha deras badlakan de har i sin nuvarande kampanj. Tänkte mej att kolla in deras nätsajt och se om det fanns alternativa små presenter om man prenumererar direkt från hemsidan. Såg deras "senaste nytt" där de hänvisar till någon undersökning där man kommit fram till att mormor är bäst bara för att hon vill fika och spela spel med barnbarnen. Vad skall man säga om detta? För min del är det precis det jag befarat. Jag får aldrig bli mormor! Hur skall jag hantera detta? NÅgon som vet.

MOrmor har bästa koll på barnbarnens intressen och kompisar. Undersökningen är gjord av barntevekanalen NIckelkoden. Man har frågat 1000 barn. Morföräldrar är också givmildare än farföräldrar.  Ursprungsartikeln går att finna i Metro.

Jag har bestämt mej, för en tid sedan att får jag någon gång uppleva möjligheten att få bli farmor så skall jag bli så däör intresserad och jag skall göra vad jag kan för att bli en sån där bussig svärmor som alla vill ha!

Hur gör man? Hur gör man inte?


Brickebacken


Jag skrev några rader i ett tidigare inlägg om att alla tjatar om att Svergies kronprinsessa gifter sig med en man ifrån enklare förhållanden, i varje fall om man skall tror massmedia. En av alla kommentarer var ifrån Suss som skrev att i Örebro tjatar man om att han bott i Brickebacken, en stadsdel i Örebro.

Vad är nu Brickebacken kan man undra? Så här kan man läsa på Wikipedia: 

Området har fått sitt namn efter den förkastningsbrant som skiljer det näraliggande villaområdet Brickeberg från Universitetsområdet och resten av Örebro. I backen låg tidigare Café Brickan, som fick ge namn åt hela det bostadsområde som byggdes 1969 - 1972. Brickan var först ett torp, som hade fått sitt namn av sluttningen där det låg, ('bricka' var en beteckning för backe). Själva backen strax söder om Örebro på vägen mot Gällersta kallades förr Brickebacken.[1][2]Sedan Brickebackens bostadsområde byggdes har villaområdet i backen fått namnet Brickeberg


Jag läser fortsättningen vilken jag tycker är en intressant vinkling av det hela:

Området karakteriseras av huslängor med två våningar, där varje lägenhet har egen ingång. Gårdarna är omväxlande, så att varje huslänga delar framsida med en annan huslängas framsida och baksida med en annan huslängas baksida. Nedervåningarna har egna uteplatser på baksidan och på framsidan har både nedre plan och övervåningen stora balkonger. En del lägenheter har dessutom balkongerna inglasade. Bakom centrum finns fyra höghus, där några består av insatslägenheter.

 
Jag väljer att leta lite bilder från Brickebacken på webben och hittar en kul länk till den pool som finns i området och som jag sett i verkligheten, fräscht och fint men jag tog aldrig några egna bilder.

På Örebrobostäders hemsida kan man hitta denna info och denna bild:

Brickebacken info

Brickebacken erbjuder Örebros högsta läge, fem kilometer sydost om centrum. Här finns frisk luft, närhet till strövområden och motionsspår samt gott om gräsytor. Stadsdelen har ett eget centrum med mataffär och service och ett fint inomhusbad med gym och solarier. I centrum finns även kultur- och fritidsföreningen Trädet med verksamhet för alla åldrar. Föreningen driver också Café Brickan. I stadsdelen finns också en plaskdamm utomhus för lite mindre barn.

Stadsdelen byggdes 1969-73 och har drygt 1 800 lägenheter. De flesta husen är byggda i två våningar, vilket gör att många lägenheter har uteplats. Lägenhetsstorlekarna varierar från två till fem rum och kök. I stadsdelen finns också två höghus med hiss. I lägenheterna har du tillgång till snabbt Internet via kabeltv-nätet och Stadsnät.

Alla gårdar i Brickebacken är alla bilfria. Barnen kan röra sig fritt och hittar snabbt många kompisar. För dig som är trädgårdsintresserad finns möjlighet att bli gårdspysslare. Då får du material och växter av ÖBO för att själv utforma och göra fint på gården där du bor

Detta lät väl ganska trivsamt tycker jag.Sonen har bott i området en termin nu det senaste året Han beskriver området som lugnt och helt ok. Här bor människor som på andra ställen, ingen fara, lugnt. Mest barnfamiljer förståss i anslutning till den studentlägenhet som killarna bodde i.Detta syntes aldrig även om det hände ibland. Jag tror att polisen kommer till fina gatan också. Eller jag vet att den gör det.


Här kommer lite egna bilder från stadsdelenKonsum och en arabisk butik som hade massa spännande varor. Där inne var det ordning och reda. Jag köpte något vill jag minnas. På konsum också.Trevlig killlägenhet/studentlägenhet med stort kök och rejält tilltagen balkong där man går in.

Här bodde grabbarna. Trevlig lägenhet. Dörren låstes därnere och man hade sedan "egen trappa" upp till balkongen utanför köksfönstret. Det enda strista i sammanhanget var brevlådan som var placerad lite oskyddad utanför dörrarna nere utanför liksom. Lite trist när mamma vid två tillfällen skickade små paket som inte kom fram eller som kanske försvann? Skickade bla lite småsaker i färgglada paket efter en examination. Kanske postverket även om jag såg småttingar som hade ett visst brevlådeintresse  när vi var där. Trist men livet kan ju vara lite trist ibland.
Från det ena till det andra. Här bodde jag min första termin i Örebro. Husen var fulare på den tiden, en mörk brun 70-talsfärg. Ett rum med kokskåp och toa utan  toalett. Däremot fanns det telefonkiosk i området. Vi var några tjejer som bodde där. Några bodde där hela tiden. För mej  blev det en termin innan jag kom hit:På 18 kvadrat med kök och allmän telefon i korridoren trivdes jag så bra här. Detta är alltså Studentgatan i Örebro. På min tid sa man att man bodde i Almby, idag att man bor på Campus.Hittar detta 1 aprilskämt från Nerikes allehanda. Ler! Jag som har haft sådan respekt för Nerikes Allehanda, som gillat denna tidningen. Eller så är det kul.
Vad gjorde då föräldrarna i Örebro. Gick pappa på Sopis där eller nå´t?


Ja det finns mycket att fundera över, om man vill. Brickebacken är i alla fall hyffsat trevligt. Släkt till familjen i staden beskriver området som lugnt.


SommarpratareEva Gabrielsson, Annica Östberg och en massa andra personer skall vara årets sommarpratare. Detta härliga program som är så intressant och spännande att lyssna på. Men har det inte blivit kortare i tid de senaste åren?

Överst en bild från Hjortensbergsbadet, ett utomhusbad ( finns inomhus också nuförtiden) i vår stad. Här minns jag radion, ljudet var inte riktigt det bästa men det var så att man hörde i alla fall. Jag minns att man kunde höra sommarprogrammet samtidigt som man var på badet. Vi tog "Milmärket" flera somrar i rad och hängde på badet varje eftermiddag och simmade och träffade kompisar. Vi cyklade förståss dit vilket var en tur på kanske 5 kilometer ungefär.

Vad har Du för minnen av sommarpratarprogrammen? Denna svenska instutition?

Enklare förhållanden?


En kille från enklare förhållanden, skitsnack. Vad är enklare förhållanden?


Det är måndagskväll och jag har inte jobbat så mycket av veckans dagar ännu. Ändå sitter jag här och kollar på Bröllopsextra med Tv 4. Man kan tycka massor om detta, hit och dit, politiskt och inte. Jag tänker dock inte vinkla dessa rader ur de aspekterna. Jag bara sitter här i fåtöljen inkluderat fotpall och slappar...

Tarras Wahlberg visar bilder och visst kan man titta på detta utan att vara jätterojalist Det är spännade med människor, hur människor tänker och vill, både högt och låg.

Observeras just vilka stolar de sitter på i studión, värsta fåtöljer i space air klassen.

Väntar just nu på infon om blivande brudgummen och hans uppväxt i lilla Ockelbo, under enklare förhållanden. Ja enklare förhållande. Vad är det? Vill minnas att han är uppvuxen i en akademikermiljö. Pappa har varit socialchef i kommunen. Fast det är ju klart, vi pratar ju landsorten och vi pratat ju en yrkesvärld som inte är så intressant och spännande i de högre stånden.

Ash. Jag jobbar med så många tuffa frågor så jag tänker sitta och slappa framför program som detta lite då och då. Jag tänker göra det.

Oxelösund

Idag har vi varit i denna lilla stad som ligger en bit utanför Nyköping. Snart kommer sommaren och då vill jag rekommendera att ta en sväng till Oxelösund om inte annat så för de fina badens skull.


Levande axplock från vårt nationaldagsfirande.

Klicka på länken och se ett youtubeklipp från Nationaldagsfirandet i Nyköping. En barnkör sjunger.

Vill Du se mer bilder från vårt firande så klicka här.
Klicka på bilden och se youtubeklippet från när fanan hissas.


Ledig söndagskväll.- Vad skall vi äta ikväll?
- Skall vi grilla?
-  Vaddå?
- Vi har ju kött hemmasom blev över igår.
- Och grisärsel (familejuttryck som jag kan utveckla vidare vid tillfälle)
- Jag är sugen på hamburgare! Jag kan fixa dem på grillen.

Varpå det gick snabbt och bra att åka iväg med mammas plånbok för inköp.


Sonens hamburgare, specialgrillade.

Hamburgare

Glass i stora lass.

Givetvis lite glass till efterrätt tillsammans med kaffet. Denna gången ( vi äter för den som inte käner till detta inte så väldigt ofta glass hemmavid.) Sia glass med kolabitar.

Och solen den skiner fortfarande över onda och goda och dessutom över oss hemma på vår altan.

Nationaldagen 2010

En grupp ungdomar sjunger.Publik i massor.


En sverige tårta som när man skar upp tårtbitar så kunde man se flaggorna till jordens alla länder. Häftigt!


Modevisning, bröllopsmodet 2010.

Modevisning från några butiker i Nyköping. Vilka fina ungdomar!Modevisning


Tovastugan hara öppnat igen.

Tovastugan har öppnat igen. Inte en dag för tidigt.

Hamnen i Nyköping. Hit måste Du åka och ta en fika eller äta om Du passerar Nyköping sommartid.

Nyköpings hamn eller del av kanske man säger. Åk hit och ta en fika eller ät lunch sommartid. Jättemysigt. Här en bild på själva hamninloppet.Ännu en bild från hamnen. Här finns flera glassfik och ett par  restauranger med god mat. En fiskrestaurang finns också men den syns inte på bild.


Lax är gottLax är gott.Nu är sonen hemma. Här äts ordentligt, både lunch och middag.

Nationaldagen
Det är söndagsmorgon. Frukosten är avklarad. Solen skiner. Tanken var en aktivitet nu på fm men det blir inte så. Här skall det tas lugnt. Kaffet skall drickas på altanen. Har just läst i Villaägaren att vi har en altan och inte en terass(!)

I em kanske det blir nationdaldagsfirande i stan. Det skall bli en em där man skall vända sig till en annan generation än tidigare nationaldagar, har man sagt. Får vi lust tar vi cyklarna och cyklar ner, kanske en fika samtidigt.


u


På förekommen anledningFika med Annne på Hellmans idag.


På förekommen anledning finner jag det viktigt att berätta om mitt kaffe med tillgutt, dvs vad det var som jag stoppade i mig vid dagens tidigare fika med Annne. Jag har förstått att det finns ett visst intresse av detta.

Så vad var det jag stoppade i mig idag? Jo en för mej helt ny smakupplevelse. Rulltårta med färskost och apelsinmarmelad. Detta var första gången för mej och kanske den sista också. Det smakade inte jättegott och inte illa heller men om det finns annat till kaffet så...


Akut fika med Annne!Man måste agera skyndsamt om något skall hända. Inser att vår kontakt, oftast IRL Annne fikar runt lite överallt.

Fika med Annne på Hellmans idag.

Kaffe hit och dit

Tycker att det har fikats lite väl mycket på sista tiden på alla möjliga ställen i vårt avlånga land även om det mestadels rör på sig i mellersta Sverige. Fundrar nu på hur människan har det och vill förstås höra lite om hennes rapporter och om saker hon varit med om och medverkat i. Känner ett allvarligt behov av att få kontakt med människan. Kallade till allmän fikastund på kafeét och hoppades att de som ville och som läser bloggar i arla morgonstund skulle nappa.


Vilka som  kom

Som jag väntade mej var Anne på benen och stressade lite extra och dök sedemera upp. Selma skulle vara kvar hemma i trädgården i Norrland ( tror jag den finns) och gå och skrota.


Cykel och Funwalk
Tog cykeln och åkte ner
 till stan, hann med ett pass på gymet. Alla var där. Tofsen och Grävis, Humlan och Beigan samt några till. Jag har inte varit så aktiv unde den senaste tiden varför det var flera jag inte sett tidigare.  Kändes kul att jag tog mej dit och som sagt nu väntade kaffet.


85 cm hit och dit.

Lite sen blev jag så Annne fick vända och och komma tillbaka( 10 Min). Anledningen är att det skärp jag skulle köpa inte passade. Jag tog förståss samma storlek som alltid men det stämde inte. Blev tvungen att diskutera med expediten om 85 cm skärpen var kortare nu för tiden. Hon trodde inte det. Däremot informerade hon mej om att det varit en förfärlig åtgång på nästa storlek. Lyckades hitta en passande storlek, hängde upp byxorna och begav mej til kafeét där Annne ganska omgående dök upp.

Fikat

Nu har vi fikat och jag har erhållit nödvändig information. Vi har gått igenom aktuell officiell status avseende liv och leverne, ev viktökning, riktiga tjockisar, var man hittar snygga skjortor till unga män, sommarjobb, studenten, att få vara mamma igen, Gudrun Sjödén och min kollegas katter, varför jag inte vill ha tights kombinerat med klänning, att arbeta massor i mängder lite då och då och hur som hellst och mycket annat. Ett samtal i och kring livet alltså. Det var jättekul att träffa Annne som kom inflängande från där hon bor mitt i morgon ruschen.


Ensam möhippemänniska kanske? Dök upp mitt i kaffet.

Den rosa slöjan.

Helt plötsligt kom det incyklande en tjej i lång rosa slöja och med matchande turkos tröja samt en liten princesskrona i jag tror rött som tyvärr inte syns på bild.

Tycker Du att detta är en konstig bild. Detta beror på attt mannen just då skickade ett sms som jag valde att prioritera framför plåtandet, någon jag nu så här efterår ångrar. Vad han skrev? Jo han undrade om jag skulle hem nu eller sen då sonen skulle ha bilen inkl dragkrok. Pigg och glad som jag var tänkte jag självklart " cykling hem alltså". Vi konstaterade mitt i ett samtal att detta måste vara en möhippa? Min fundnering blir nu, var är övriga i möhippegänget? Har Du någon aning om detta?

En rolig fikastund i dag alltså. tack Annne att Du rejsade så snabbt in till stan från landet utanför.
Av denna anledning blev bilden som den blev. Ni ser dock den rosa slöjan i mitten i bild.


Morgonstund

Klockan ringde 06.30 idag vilket bara kan innebära att jag måste upp, eller vill kanske man skall säga. Planerar en tur ner till stan med cykel och till gymet till att börja med. Tänker sedan unna mej en god kopp kaffe på kafé, det vanliga.
Tror att jag är där vid 10.30 tiden ifall någon är fikasugen och i faggorna. Tänker ta Lappe med mig.

Familjefriden


Nu är alla väskorna med smutstvätt inburna. Den punkterade cykeln står på uppfarten, mannen har slängt sig över den halvrisiga laptopen till kvällsteét och huvudpersonen själv kollar in skafferi och kylskåo. Familjefriden är återställd.

På väg hem från Närke...


Sitter i en välpackad bil inkl punkterad cykel på väg från studiestaden i Närke. Solen har skinit över onda och goda inkl oss här i bilen. Någon mil från staden vi nyss lämnat kom sonen på en sak som han hade glömt varför vi var tvungna att vända om och sen tillbaka och nu hem igen.
Förhoppningsvis är allt med?

Solen skiner just nu i Vingåker kan jag berätta.  Jag har just blivit informerad om några allvarliga saker. Den största saken rör ekonomin. Inköp behöver göras av skjortor, byxor och skor inför arbetet i sommar.  Bollen ligger i luften och jag har inte nappat ännu men kommer förmodligen att få göra detta.

Var finns bästa märkesoutlet? Vi pratar LIndeberg, Tommy Hilfiger, Bomerang osv.

Ja livet ger oss ständigt nya möjligheter. Roligt är det i alla fall att ha sonen hemma i sommar.

Skall jag prenumerera för korsordets skull?


Skall jag prenumerera på ICA kuriren för korsordts skull

Nu har jag återigen ställts inför frågan: Skall jag börja prenumerera på ICA kuriren igen för korsordets skull. Saken är den att jag ganska nyligen, denna vår, börjat att lösa korsord. Än så länge bara enkla korsord, barnkrysset och lätta krysset. Lättast och passar mej bäst är ICA kurirens kryss. Jag har prenumererat i en period men nu avslutat denna prenumeration.

Om jag skulle prenumerera nu så får jag 14 nummer för 98 kronor inkluseve två styck badlakan i färgerna brunt, blått och någon ljusgrön färg. I mitt tycke inte användbart i varje fall inte i mitt hem. Ge bort det till sonen säger NI: Men jag gav honom nyss frottébadlakan och han kan inte ha hur många som hellsst. He bort dem till någon annan säger Du då.

Ja kanske det. Eller finns det något annat man kan få om man prenumererar. Skall jag tillskriva ICa kuriren med brev och fråga vad jag kan erhålla istället för dessa badlakan? Vad tycker Du?


Vissa saker får man inte tycka.

Vissa saker får man inte tycka. Det är jag säker på. Jag har fått ett litet problem. Jag kan inte använda min handväska som jag var så nöjd med. Den som ligger kvar på axeln. Jag får plats med A-4 pärm i den om jag vill och jag får absolut plats med min almenacka i A5 format.
Vad är det för fel på min väska undrar Ni nu. Nej det är inget problem. Jag köpte den när jag var i Israel för en tid sedan. En sedan många år tillbaka planerad födelsedagsresa. En planerad pilgrimsresa. En resa till det land varifrån den kristna tro jag har härstammar. En resa som var så totalt omvälvande och som har gett mig så mycket.
På den resan köpte jag inte så mycket. Några souvenier. De flesta inköpta i Betlehem och någta i Nazareth. I Jerusalem hann vi knappt shoppa loss någonting allt. Ok då jag har köpt lite kläder i Eilat när mannen låg hemma på hotellrummet och hade vinterkräksjukan. Nåt kul skulle väl vi ha, vi som inte drabbades(!)
Till den som undrar vill jag kortfattat nämna att jag var mest hemma och servade mannen.
I Eilat köpte jag en väska, utmed stranden, för 100 Shekel. Man ser tydligt att väskan kommer från Jerusalem.  Jag har sett människor, ett fåtal som tittat på mej när jag haft den på mig. Jag har haft den i alla fall. Jag vill ha den men tycker inte att jag kan just nu med risk för att folk kallar mej sionist och allt möjligt annat skitprat.
Jag som åkte på en pilgrimsresa med ett sammanhang som arbetar med fred och försoning mellan judar och araber , de sista av båda kusinfolken. Vi som bott på Västbanken, som gästat vänner till organisationen och de sammanhang många av oss kommer ifrån. Vi som träffat människor och samtalat och lyssnat. Vi som mött bröder och systrar i både Betlehem och i Nazareth och som lärt oss lite mer. Vi som använt våra pengar som vi tycker är viktigt och i sammanhang som vi vill strödja.
'
Härom morgonen plockade jag hastigt fram en gammal ryggsäck. Den funkar både för ryggen och den retara inte upp.

Jag tänker inte hata Israel som användare på facebook uppmanar mig till. Jag älskar inte sällskapet i Knesset ( älskar bara mina närmaste f.ö), inte alls men ingen får mig till att hata hit och dit. Jag har en personlig uppfattning vad jag tycker. Den som känner mig och mina värderingar vet mina tankar men jag går inte med i hat av alla de sorter som finns. Jag tänker inte gå i demonstrationståg heller tillsammans med människor som skriker ut sitt hat och sin ilska mot sionismen och titulerar dem mördare.
Jag är inte jude, inte alls. Men som kristen tror jag inte på hatet som metod för att komma vidare. Jag hörde en intervju med Dror Feiler, en man som varit med tidigare i den israeliska armen och som beskrev hur de agerat med ickevåld på hans båt, hur de kommit överens om att inte använda någon form av våld även om de blev provocerade, vilket han också beskriver hur de blev på den turkiska båten, där han inte befann sig. Dror Feiler sa i radions P1 att han förstod att de blev provocerade och att några svarade med att slå tillbaka med påkar osv och att de kommit överens på hans båt att inte falla till föga för detta. Den båt han åkte med hade inte heller lika många passagerare.

Israels soldater hade dock ingen rätt att på internationellt vatten handla och agera som de gjort även om några träpåkar kommit fram hos fredsaktivisterna på den stora båten.
Men trots detta så vill jag åka till Israel fler gånger i livet på samma sätt som min kristna tros kusinfolk åker till Mecka och avslutar en stor högtid trots att demokrati och ickevåld inte alltid råder i landet i övrigt.
 
Blanda inte ihop politik och religion.

Jag hoppas verkligen att vi får se en lösning på detta i konflikternas land, i väntan på det nya Jerusalem.


Få se nu vad mina ord väcker...

Dalom

 

Det är torsdagskväll och det finns massor att göra men här ligger jag i våran hammock. Solen värmer och den strålar och idag har jag haft sådana arbetsuppgifter som kräver att man är utomhus så gott som hela tiden. Härligt omväxlande jobb man har.

Sommaren är på ingång. Universiteten har sina sista tentor denna vecka och imorgon åker jag till staden i Närke och hämtar hem vår student. Sen blir hemmet sig inte rikitgt sig likt. Kan kort informera om att kylskåpet nu är laddat, frysen likaså. Bröd finns inköpt och jag planerar att rycka upp mig lite mer än vanligt så jag blir den där morsan som jag vill vara.

 

Så välkommen hem!

 


Min blogg

Nu har min läsarstatistik stigit lavinartat. Kanske någon som har hittat min blogg.

På jakt efter gravsten.
Behöver som sagt hitta en gravsten som jag känner mig nöjd med. Så många sorter det finns och så mycket som man skall tänka på. Har varit och lånat en jättebroshyr idag efter jobbet.
 
Här skall tänkas på allt. Högst 50 cm bred får den vara. Skall den vara hög eller låg eller bara en sten på marken? Villken färg på stenen? Gravyr? Textuppställning? Symboler och dekorer? Fålar, texter och dekorer och självvattnande planteringslåda kan man få inkl rengöringsmedel för stenar, det sistnämnda kanske inte är aktuellet just nu så här initialt...

Så mycket det finns!


Snabb tillplatttning

Lär dig världens bästa magövning - som du kan göra när du är på jobbet! I dagens Expressen kan vi läsa om detta.

Satt och slappade med kaffekoppen efter  maten och har nu fått klart för mig hur jag skall göra för att fixa till magen snabbt nu till sommaren.


  Så här gör du:


1. Sätt dig på en stol som är tillräckligt hög för att du ska kunna pendla fritt med benen utan att röra vid golvet.
2. Sätt dig på dina händer.
3. Lägg över kroppsvikten på händerna (som om du skulle lyfta dig själv från stolen). Böj något på knäna och lyft låren cirka 6-8 cm från stolen. Sänk dem långsamt och kontrollerat igen.
4. Gör rörelsen minst en minut, men gärna längre

American Sports Council har utnämnt övningen Captains Chair till världens effektivaste magövning, eftersom den tränar musklerna hårdare än någon annan metod, bland annat genom att både de raka och sneda magmusklerna involveras. Och det allra bästa är att du bara behöver göra övningen en minut per dag för att se resultat!Ok då kör vi igång då!


Gudrun


Idag har det hänt något som jag aldrig trodde skulle inträffa. Jag har varit på kurs idag, i stora staden lite norrut tillsammans med ett gäng arbetskamrater. Kursdagen var jättebra inkl god lunch och sedvanligt fika på fm och em. Vad som idag har tillkommit har hänt efter kursdagens slut och innan SJ tog oss hem till lilla staden lite söderut.

Jag har alltså varit på Gudrun Sjödén. Jag har varit där förut, många gånger. Jag har länge haft arbetskamrater som shoppat upp sig i denna butik och idag har det hänt.

Jag har köpt en klänning där. En klänningsliknande historia i tunn fint blå bommul, nästan indisk bomull tror jag med två fickor på framsidan och jag tror jag kommer att trivas jättebra i detta.

Vad har hänt? Har jag utvecklat tantegenskaper eller vad tror NI? Inser att jag måste fundera över detta. Vad får Ni för reflektioner?

Vårmiddag med jobbet


Restaurang Quarnen en måndagskväll i maj.

Det fanns inte så många ställen som hade öppet just en måndagskväll, då vi hade tid.

Ute om man vill.

Ute om man vill. Härute satt det ett gäng som senare kom in och åt samtidigt med oss i samma rum. en av mina kollegor besökte the ladysroom och började prata med en i deras sällskap. Denna kvinna informerade min kollega att de hade suttit och pratat om vilka vi var och de hade gissat på dvs kommit fram till att vi antingen var "tjänstemän" eller ekonomer. Ja så kan det vara och så kul för dem. Själva jobbade de inom landstingen. Utifrån denna info och kanske om jag funderat över ämnet så tror jag mig om att snabbt gissa var de här hemma inom denna organisation.

Tänk vad man kan hitta på att prata om under en middag.

Nyköpingsån

Med utsikt alldeles vid Nyköpingsån. På andra sidan ån var det en väldans trafik av alla de själar som passade på att promenera eller powerwalka om man så vill den sk Hälsans stig, en 6 km lång promenadväg bl a utmed Nyköpingsån.En god middag.Och nädvändig efterrätt förståss inkl kaffe.


RSS 2.0