Mormor är barnens favorit.

Surfade in på ICA kuriren på webben, Ni som följt mej ett tag vet att jag står inför ett val i livet, skall jag välja en prenumeration på ICA kuriren trots att jag inte vill ha deras badlakan de har i sin nuvarande kampanj. Tänkte mej att kolla in deras nätsajt och se om det fanns alternativa små presenter om man prenumererar direkt från hemsidan. Såg deras "senaste nytt" där de hänvisar till någon undersökning där man kommit fram till att mormor är bäst bara för att hon vill fika och spela spel med barnbarnen. Vad skall man säga om detta? För min del är det precis det jag befarat. Jag får aldrig bli mormor! Hur skall jag hantera detta? NÅgon som vet.

MOrmor har bästa koll på barnbarnens intressen och kompisar. Undersökningen är gjord av barntevekanalen NIckelkoden. Man har frågat 1000 barn. Morföräldrar är också givmildare än farföräldrar.  Ursprungsartikeln går att finna i Metro.

Jag har bestämt mej, för en tid sedan att får jag någon gång uppleva möjligheten att få bli farmor så skall jag bli så däör intresserad och jag skall göra vad jag kan för att bli en sån där bussig svärmor som alla vill ha!

Hur gör man? Hur gör man inte?


Kommentarer
Postat av: skogsnuvan

Eftersom jag bara har en son kan jag inte heller bli mormor och än är jag inte farmor heller.

Vet du vad. Jag tror att det duger att vara precis som det är. Jag hatar att spela spel men bygger gärna kojor i skogen och sandslott på stranden. Det blir säkert bra tror jag

2010-06-09 @ 10:04:00
URL: http://skogsnuvan.bloggagratis.se
Postat av: Selma

Tanken slår mig att det kanske är så enkelt som att den dagen papporna tar samma ansvar och lika mycket föräldraledigt kanske farföräldrarna kommer att stå sina barnbarn lika nära.Hur man ska vara som svärmor, näe, det vet jag inte. Jag har en del exempel på saker att undvika dock.

2010-06-09 @ 10:09:30
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Mia

Svärmor är jag men inga barnbarn än. Eftersom jag endast har söner så blir jag heller aldrig mormor. Tror nog det är så i de allra flesta fallen att det är mormor som står närmare än en farmor gör. Sedan finns det alltid undantag.Jag är nog inställd på att vara en svärmor/farmor som lyssnar in föräldrarnas önskan i kontakt. Jag hade själv en mycket besvärlig svärmorskontakt... och en sådan svärmor som vill bestämma och strunta i föräldrarnas åsikter kommer jag aldrig att bli. Risken är att jag ligger för lågt istället... kan uppfattas att jag inte bryr mig... Har tänkt att snacka öppet med ungdomarna om detta när det känns som "rätt läge".Ja, inga bra råd från mig heller... Var och en måste förstås gå sin egen väg... däremot att lyssna på hur andra gör kan ge en goda råd i arbetet...

2010-06-09 @ 11:58:21
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: anne

Jag kommer eventuellt (inte än på läääänge hoppas jag) få förmånen att bli både mormor och farmor. Jag tänker att trixet är att älska sin svärdotter, vara god vän med mormor (om man är farmor) och att bara vilja finnas till på föräldrarnas villkor, inte sina egna.

2010-06-09 @ 14:29:10
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Frikadellen

Hemma hos farmor fick man göra massvis med saker man inte fick hemma. Dessutom fanns det spännande skåp och låder med gamla hattar och smycken man fick klä ut sig i. Och så fick man stöka ned så mycket man ville!

2010-06-09 @ 21:47:55
URL: http://frikadellen.blogg.se/
Postat av: Anonym

Kloka NI är.

2010-06-09 @ 22:26:11
Postat av: Ulrika

Själv har jag bara erfarenhet av att ha en mormor - världens bästa, förstås - farmor dog långt innan jag föddes. Barnens farmor dog också alltför tidigt, hon var även en mycket älskad svärmor - glad, kärleksfull och hjälpsam utan att vara krävande.

2010-06-10 @ 19:21:55
URL: http://fabulousforty.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0