Riktig skinka på pizzan idag!

Mannen och jag beställde pizza med riktig skinka idag. Från Fazana i Nyköping såklart.
Idag skulle mannen och Herta grilla på altanen. Mannen hade släpat fram grillen och  köttet fanns i kylskåpet. Sen kom regnet. Och regnet och regnet. Herta tappade grilllusten och mannen med. Herta lyckades få mannen att lyfta fram ide´n att pizza vore bra och att internalisera Hertas tanke om att man kan ju göra pizza själv om vi nu hade haft alla ingredienser hemma, som sin egen fast göra om det hela till att vi  åker och hämtar en pizza.
Idag ville vi ha en "riktig pizza" dvs med färska grönsaker när den andan faller på så är det bara Pizzeria Fazana på Öster som gäller. Här görs pizzorna med färska grönsaker och hr är det riktig skinka och ingen pressad historia från Willys jättebamlingor i fyrkantig halvmeterssträcka som gäller.
Pizzakartonger...
Endast det bästa stan har att erbjuda är gott nog en kväll som denna.

Kolla hur Lundastudenterna möter våren.

Kolla hur det ser ut i Lund just nu. Snacka om att man är några stycken som träffas.

Sköna maj välkommen!

Vi har varit ett gäng som alltid firade Valborg ihop under många år. För några år sedan skingrades vi denna kväll. Ungrna hade gått olika vägar och kanske vi också. Nya respektive har i två tredjedelar av sällskapet kommit in i sammanhanget vilket säkert också gjort sitt till. Vi vill göra andra saker. De senaste åren har vi firat i andra sammanhang. Detta har också varit kul. I år skall mannen och jag vara hemmavid och ta det lite lugnt. Herta skall kurera sig. Hon har många åtaganden den närmaste tiden och kan inte  vara så här hostvissen längre utan måste ta det lugnt och återhämta sig inför allt det som komma skall. Har gulmarkerat i tidningen när jag skall lyssna på olika saker idag, helgmålsringningen från Genesarets sjö på Tv ( vi var där förra året) och vårsånger från Uppsala på Tv ikväll. En Valborgsmäss måste innehålla vårsång, både unison sådan och körsång av vettigt slag. Till sådana platser anser Herta att man skall ta sig Valborg som denna.  Det behövs också många vuxna ute på Valborg varför det aldrig är fel att äta först och sen ge sig ut bland mänskligheten.
Jag vill önska Dej en skön Valborg hur Du än tillbringar denna dag!

Valborgskaffe

Igår när jag handlade inför helgen köpte jag hem en förpackning med fyra croissanter. Kanske inte världens magraste men så goda. Tror att det är minst ett år sedan jag köpte hem dem senast. Idag tilll fm kaffet så såg det ut så här. Bara så att Ni vet. Denna Valborgshelg skall inte som jag vanligtvis gör, tillbringas med vårsånger vid brasan osv utan här skall kureras mot hosta och livets förkylningseländé. Därför, som alternativ till läckra efterrätter i goda vänners lag inköptes dessa.

Vårskriket!

Jag har en bloggkompis, Anita i Fisksjön som har en härlig blogg i vilken hon beskriver sina tankar, ideér och upptåg. Anita bor i en liten by i Jämtlands inland. F.ö den trakt där min far var barnfödd och växte upp. Tillika en trakt till vilken jag regelbundet återkommer då jag har släkt kvar i livet däruppe. Anita och jag har också träffats IRL eller för att tala klarspråk så var jag och mannen och drack kaffe när hon serverade i Håsjö gamla hembygdsgård. Denna ligger f.ö och som kuriosainformation alldeles invid Håsjö gamla kyrka. Klockstapeln som finns invid kyrkan har sin kopia på Skansen. Som jag förstod det så ville folket från Stockholm ha originalet och ville att en kopia skulle finnas i Håsjö. Tokiga förslag har ju kommit fram i alla tider. Jg hittade en reseskildring som är några år tillbaka men aktuell i alla fall. Här beskrivs kyrkan och hembygdsgården lite kortfattat.
Nu en solig vårdag, just nu 11 grader ute i skuggan hos oss. Igår skrek Anita och hennes tjejkompisar "Vårskriket" Läs mera här eller klicka på bilden ( om länken förhoppningsvis funkar). Läs gärna hennes blogg. En mustig blogg med ett språk rakt på.

Äktenskapstycke?

Jag har inte sett på bröllopet på TV idag under dagen. Skulle kolla lite under lunchen tänkte jag. Kopplade upp datorn på Tv 4 play och medan det rullade igång satte jag in matlådan i micron på jobbet. Medan maten värms ser jag hur bruden i dagens drama kommer in med sin far i kyrkan. Jag hämtar maten och då ringer min tfn. Jag har ju gått på lunch men jag svarar. Samtalet tar en stund. Jag har sökt vederbörande tidigare och är glad att vi får tag i varandra. Jag tar sedan min mat och går in på kontoret till datorn. Visst ja ett glas med vatten vill jag ha---då ringer tfn, igen. Ash jag struntar i min lunch. Lika bra att fixa det som skall göras oavsett lunchrasten. Äter snabbt upp. Men visst är det något speciellt om man ser saker direkt och inte ihopklippt i efterhand.
Vi har tittat nu i kväll via BBC och det ger en annan vinkling och lite engelskaträning för mej dessutom. Men visst är det härligt att se ett sådant som det verkar samförstånd och att se två människor som ser ut att verkligen stråla mot varandra hela tiden liksom...

Bröllopsfeber i England

Alltså! Vem tänker kolla på TV idag? Herta menar förståss utsändningen från Westmister Abbey. Herta själv jobbar till 17.00 så det är bara att glömma en stund framför TV:n tänkanades bort allt vardagsliv utan bara fastna i tjusigheter.
Hur tänker Du göra? Jag tror att flertalet kommer att svara" Tv:n får väl stå på"...

Citygrillens gäster eller relationslivets olikheter.

Här blev det något fel. Herta tog två  bilder. På den ena bilden syns ytterligare en and av hankön till vänster i bild. Bilden ovan är den sk närbilden med endast en and. Denna and ovan är den som är mest intresserad av att äta på detta panget.
Herta passerade under dagen och såg änderna språkandes utanför denna servering. Endast anden på bild ville äta på detta stället och stod formligen och gapade och skrek för att få uppmärksamhet. Hert var tvunggen att skynda vidare varför hon inte vet om man kom överens om att äta här.

Halv portion

mms_img64918 (MMS)

Halv portion.Denna bild togs med telefonen när vi var inne och lunchade på detta stället idag.Chili Nam Nam heter restaurangen och ligger på Västra Kvarngatan i Nyköping.Väl värd ett besök.Något nytt för mej, ja för oss var att här kan man äta sk halv portion inkl dricka till ett pris av 50 :-. Inte tokigt alla. Detta på bilden är alltså halv portion.


Att trolova sig

Som sagt hur skulle man klara sig utan Malou von Sivers när man är hemma och är sjuk. Jag har ingen aning. Idag lyssnade jag på Elsie Johansson, denna författare som nu skrivit i 30 års tid. Jag har läst flera av hennes böcker och skall nog läsa den som kommer nu också om den kommer över mej. Hon var idag med i Malous studio som handlar om böcker på onsdagar. Hon kommer ut med en ny bok i dagarna som jag sa.
Elsie har mött kärleken igen vilket hon så passligt nämner i direkt-Tv, så att alla får veta det samtidigt. Ja just denna sak kanske folk vet, tänker Herta men nyheten för Elsie är att hon och nye mannen ( hur ny informerades det inte om ) ämnar trolova sig. Mannen var inte lika inne på ämnet sa Elsie i intervjun. Han inser inte vad ordet betyder riktigt tror Elsie...
Hon informerade oss också om att paret ämnar inte varken förlova sig eller gifta sig utan just enbart trolova sig...för att det är ett så fint begrepp.
Herta tänker inte förklara begreppet. Den som vill kan googla på det. Det kändes bara så härligt att i TV idag se en författare som var så levnadsglad och såg framtiden så ljus.

Sörmlands bästa skoaffär.

I denna stad mitt inne i den gamla fina stadskärnan har Herta gjort skoinköp de två senaste åren. Ett par varje gång. I år inköptes dessa par. Hade jag haft med mig lite mer kontanta medel som inte behövde användas till något annat under våren så hade jag shoppat loss totalt. Det är alltså hit vi landsortens folk skall bege oss om vi vill ha något som kanske inte alla andra har.

För kännedom

mms_img60150 (MMS)

För kännedom


Fryskallt ute!

Ja jag vet att det är nästan 20 grader ute i skuggan.  Herta fryser i alla fall. I två dagar nu. Och en hemsk natt dessa dagar emellan. Av den anledningen är inte Herta på jobbet utan hemma och har sovit till för en timma sedan. Kan hon ha blivit smittad av mannen som hade någon influensaliknande hela påskhelgen säg?
Vad har hänt idag?
Sovit
Ätit frukost
Sovit
Sovit
Lilla lunchen
Kollade arbetsmailen ( ja jag vet men jag har inte tid att vara hemma).
Tog in posten
Öppnade altandörren och konstaterade att det var sommar ute.
Den stora frågan är nu om Herta skall bädda ner sig i soffan i vardagsrummet och se det sommarliknande genom fönstret eller fortsätta med sovtemat i somrummet?
Vilka livsfrågor vi ställs inför.

Sovit i husfolkets uteförråd.

När Herta skulle hämta en hopfällbar tunna för att lägga ner ogräset i så vad fann hon där?
Jag måste ut härifrån.
Äntligen kom jag ut. Måste gömma mig någonstans så inget mer hemskt händer.
N

Teknik för att öka antalet katter på tomten?

Finns det någon teknik som kan leda till att mer katter hälsar på hos oss?
Media uppdate skriver om en ny teknik eller om den är nygammal som innebär att man skrämmer bort katter från tomten eller där man vill. Tydligen är det så att "många har problem med att andras katter tar sig in i trädgården och härjar". Herta undrar om det inte finns hjälp för detta modell samma stuk som geting- eller flygrädsla? Ash jag vill inte heller ha en massa kattbajs på tomten. Problemet är bara att hit kommer det inga katter längre. i gästas endast av följande djur:
 • Rådjur
 • Makarna Fasan
 • Paret Ringdufva
 • Kopparormen Kurt
 • Släkten talgoxe
 • Skuttharar
 • Älgen Tore har hittintills saknats sen vi flyttat hit. Han har setts tidigare enligt grannarna.
Finns det något medel för att öka frekvensen katter på vår tomt? Alla förslag emottages vänligen.

Börja styrketräna innan förskoleklass!

Helt galet med styrketräningsutrustning för småttingar!
Små barn måste börja styrketräna med vikter och maskiner typ löparband i unga år. Ja alltså i väldigt unga år. Innan de börjar i vandringen på väg mot livets allvar, i förskoleklass. I varje fall om vi skall tro företaget Kid-E-Fit. Kid-E-Fit är en ny serie produkter för knattar som vill bli knuttar och finns att köpa på flera nätbutiker. Produkterna saluförs som  "ett seriöst viktträningssystem designat för de minsta familjemedlemmarna".
Här är länken till företagets hemsida. Verkar helt vansinnigt. Som tur är så påtalar medicinsk expertis det vansinniga i att låta små barn träna upp muskler som inte är fullt utvecklade. Kom ihåg när sonen "körde fotboll". Inga vikter före 16 års ålder sa hans eminente tränare då.  Och detta är barn ungefär 12 år yngre.

Länge sedan med MBT nu.

Länge sedan jag strosade med MBT-skorna nu, men idag var det dags.
Det var länge sedan Herta powerwalkade med dessa dojor nu. Men idag var det dags. Mina Ecco powershoes behövde tvättas och då upptäcker Herta att de är totalt utslitna. Fast jag har haft dem i snart tre år, nästan dagligen så det kanske är ok. Ja på sommaren har jag förståss inte alltid haft dem, men ibland.
Alltså upp på vinden och plocka fram mina MBT skor som plockades undan när remmatjosan blev för trist och sen blev kvar på vår trevliga vind där de säkert inte alls har haft det tråkigt.
Idag bar det dock iväg. En hyffsad runda, ingen jättelång vilken kan kopplas till att host och krax ännu inte är helt över och i detta hus tränar eller liknande vi inte under sådana omständigheter.
Lite jobbigt är det dock:
 • MBT-skor sitter på. Enkelt men träningskänns. Check
 • Hörsnäckan lossnar hela tiden fast jag har en gummivariant som skall sitta kvar. Hela tiden check.
 • Stavarna sitter i ordning
 • Lite annat sitter uppe. Hela tiden check.

Att äga ett hotell på Västerlånggatan?

Som sagt i mitt förra inlägg som i första hand handlar om Åres choklad och att den är god konstaterar jag i en nästan liten  bisats att jag nog ägt ett hotell på Västerlånggatan...Inga ställer sig frågan" Och sen till meningen "...tror att jag ägt ett hotell där ....." Vadå tror ägt ett hotell? Hur mycket äger Du egentligen om ett hotell på Västerlånggatan kan bli borta i hanteringen???? 
Bland mina ägodelar skulle jag inte ens kunna missa en hundkoja i Liskogen."
Jag kan väl säga att som jag minns det så var jag inte så stolt över just detta ägande. Om man läser på Wikipedia vilket alls inte alltid har sanningen kan man läsa följande:
Västerlånggatan är en gata i Gamla stanStockholm. Den ringlar sig från Mynttorget till Järntorget och följer sträckningen för den första försvarsmuren. Den blev, tillsammans med Österlånggatan, stadens huvudgata sedan området innan mur blivit för trångt och man började bygga västan mur och östan mur. På 1400-talet omnämns den som longagatuna waestan mwr men också som Allmänningsgatan ochLånga gatan men i slutet av 1500-talet hade man kommit fram till ett namn som i hög grad liknar det nuvarande, Westra longgatun.

Wikipedia fortsätter med följande textrad " Västerlånggatan är tillsammans med Hornsgatan den billigaste gatan i den svenska versionen av sällskapsspelet Monopol. Hoppas nu att bloggvännen Inga kommit till klarhet.
Nej det var ju här, på Norrmalmstorg som man skulle äga hotell och där mina medspelare skulle "ta in".

Påskafton eller Lax i ugn m kokt potatis och cremefräschtjosan med röd kaviar.

 • Sol och studier i offentlig ekonomi fast på engelska.
 • Sol och Aftonbladets trädgårdsbilaga inkl tråkpappret( som är det rätta egentligen)
 • Sol & skugga inkl Gästabudsstadens närmande.
 • Besök av Herr och Fru Fasan.
 • Besök på nyaste trädgårdsbutiken i nyöppnat skick och plantering & fix på kyrkogården.
 • Trädgårdsdrömmar...nej visst nu är det allvar.
Kom NI ihåg Frasse Fasan förresten? Vi har sett honom på tomten nu de senaste dagarna. Idag hade han också fru fasan med sig. Ja jag vet förståss inte om de lever som herr och fru men under någon form av äktenskapsliknande former avsedda för just fasaner kan man tro i alla fall.
Frasse verkar inte vilja att vi skall få se hustrun? Han låter alldeles förfärligt när vi kommer nära.
Nu skall det ätas:
Sill i litet av varje.
Ägg
gravad lax
Lax i ugn m kokt potatis och cremefräschtjosan med röd kaviar.
Efterrätt vars namn jag glömt...

Mintchokladkola eller Hjortrontryffel?

Vilken av Åres choklad är godast?
När vi var i stora staden, huvudstaden häromdagen köpte vi med lite choklad hem till påsk. Mannens hustru rekommenderade kollegan från landet långt långt bort att köpa med sig en strut hem till hustrun. Han köpte efter rekommendation den gröna struten. Jag ville ha en strut i samma kulör också hem nu till påsk och mannen insisterade på att vi skulle köpa två strutar...vad ville hustrun ha mer? Alltså man behöver inte insistera så mycket vad det gäller choklad från Åre. Det rymmer inte så många bitar i dessa strutar varför man inte får i sig så mycket ohälsosamheter heller anser hustrun.
Den viktiga frågan är nu vilken sort vi tyckte bäst om?
 • Mintchokladkola
 • Hjortrontryffel
För kännedom, om denna blogg läses av några lokalpatrioter mm kan meddelas att Herta vet att man kan  finna denna choklad även i vår lilla stad men det kan vara kul att shoppa loss på Västerlånggatan också. Jag tror f.ö att jag har ägt ett hotell där någongång.

Nya kablar 40 cm ner i marken...

Som sagt en av helgens aktiviteter, bla nu efter lammsteken, har varit att gräva för de nya kablarna...

Planteringsbord och utemöbler

Nu står inte Herta ut längre. Utemöblerna måste fram. Nu kan vi sitta ute.
Herta har köpt ett planteringsbord...har velat haft i många år.
Hopskruvat
Nu skall vi fixa till det bara.

Påskalammet tillreds....

Steken har plockats ur ugnen. Om en stund samlas vi och äter påsklammet. Ash det är bara en lammstek på dryga kilot men den smakar likagott. Med en massa grönt, kokt potatis och sås av lammet tillsammans med vitlök. Vi äter huvudmåltiden idag mitt på dagen, svärfar är här och det passar bättre för alla på detta sätt.
Och nu är det dags att äta.

Detta urgamla kors.

Det är dags att fira Påsk igen. Jag sitter och tänker tillbaka på snart ett år sedan då vi var på Resa i Israel och Palestina. Vi vandrade Via Dolorosa, in i Jerusalem, den väg som Jesus gått.
Här med denna utsikt började vi...
På väg ner mot Jerusalem.
Olivlundar
Vidare...
I Jesu fotspår.
Och så en gammal läsarsång inspelad på 70-talet vars text håller än i dag som är en god förmedlare av Påskens budskap. Klicka på bilden nedan. Nej det verkar inte funka att länka till bilder just nu via blogg.se. Klicka på denna länken i stället: http://www.youtube.com/watch?v=m6iDXt2OnmA&playnext=1&list=PL92285EB6A1E69E06

Att värma ett modershjärta.

Sonen kom hem igår. Idag begav han sig "ned på stan" ungefär samtidigt som hans mor åkte till jobbet. När jag sent omsider kom hem igen, till den sena lunchen så hade han köpt denna bukett till sin mor.
Sådant värmer ett modershjärta.

Påskledigt

Äntligen ledig! Tåget från staden i Närke har kommit in till stationen. Känner mig glad över sonen som inte klagar utan åker bara med lite vanligt gnäll på Sj. Skall man läsa i staden i Närke måste man kunna åka tåg. Man måste kunna stå ut med 2-3 byten om man vill hem. Jag vet föräldrar som hämtar i Katrineholm så ungdomarna slipper ett byte.  Jag är så¨glad att vi inte har behövt tillhöra den skaran. Hade aldrig pallat det eller det hade jag nog pressat mig till men nu är det inte så. Och han är ju vuxen och då tar man sig.
Kommer förresten att tänka på en gång när Herta själv tog sig till staden i Närke en söndagskväll. Resan såg ut så här:
Skjuts till Järnvägsstationen.
 • TGOJ banan mellan Nyköping och Flen.
 • Annat litet tåg mellan Flen och Katrineholm.
 • Ytterligare ett tåg mellan Katrineholm och Hallsberg.
 • Sista tågsträckan mellan Hallsberg och Örebro.
 • Stadsbussen i Örebro ut till studentkorridoren.
Minns att jag just vid detta speciella tillfälle hade följande med mej:
 1. Stor resväska
 2. Stor ryggsäck
 3. Skurhink och skurborste ( fattar fortfarande inte varför jag släpade detta men det enda svaret var väl att "man gjorde så").
 4. Vanliga slit och släng-axelremsväskan.
Nä nu orkar inte Herta mer. I morgon finns det en anledniing till att jag skall gå upp tidigt fast jag är ledig från jobbet...

Turistrundan i storstan

Mannen hade som sagt lovat att ta med sig en kollega på visit och arbete, till turiststaden Stockholm. Kollegan var dessutom i Sverige för första gången. Mannen fann det lämpligt att släpa med sig hustrun vid detta engagemang.Det tyckte hustrun var kul,
Vi började uppe på Fjällgatan på Söder där vi beundrade utsikten över Stockholm.
Denna dag när vi har promenerat mycket på Söder så har jag funderat mycket på hur det var att leva på Söder förr i tiden. Hu rmänniskor hade det. Hur de orkade eller inte orkade men ändå var tvungna att kämpa med alla trappor på Söder. Det var nog ett helt annat liv än det liv vi lever idag. Idag tror jag att flertalet av invånarna lever under andra omständigheter och möjligheter. Många lite häftigare bilar står parkerade och trapporna kan man säkert ibland strunta i.
Vi har idag pratat om Lotten och Henning och hur deras liv sett ut.
Mera bilder....
Och så här ser det ut nedifrån.
Här är vi på väg mot Djurgården.
Wasamuseet - här har inte Herta varit på nästan 30 år.
Så här såg det ut dvs så här såg det ut i botten på Wasa.
Vilka balkonger de hade.
Vi mötte ett soligt Stockholm-
Från anra hållet.
Solen fanns överallt.
Några Stockholmsänder ...nej det skall nog vara Stockholms-änder.
I Hans Majestät Konungens tjänst.
Någon som vet var detta kort är taget.
Västerlånggatan
Gränd i Gamla stan.
Varför är Götaland med på kassen?
Vi rekommenderade Åres choklad hem till hustrun ( inte på denna bild)
Tillbaka mot modernare citydelar.
Sittandes på ett café på andra våningen ser vi detta.
Kanske inte det sundaste men varför måste man alltid. Vi har ju gått flera mil idag.
På väg tillbaka till bilen som stod parkerad på Söders höjder hela tiden.
Jag skulle vilja gå på späkvandring.
14 grader vid Katarinahissen.
Efter att ha klättrat upp för trapporta bakom Katarinahissen fick vi denna utsikt.
...och sen åkte vi hem.

En kärlekshandling för pengar?

Var femte svensk kan tänka sig att donera sin njure för 300 000 enligt en undersökning som gjorts nyligen(april2011)
Idag verkar nyheten här hemma i Sverige vara en undersökning som visar att var femte invånare i vårt land kan tänka sig att donera sin njure och för detta ersättas med 300 000:-. SIFO har gjort undersökningen för vetenskapsradions räkning. Minst 750 svenskar står i kö för att få en njure genom organtransplantation. 30 svenskar dör varje år då de inte hinner få denna möjlighet. Jag har läst och hört detta hela morgonen nu och väljer att kolla vad DN skriver. Där framgår det att 22% av dem de tillfrågade skulle kunna tänka sig att sälja sitt organ. 67% svarade nej och 11% var tveksamma.
Sverige är en av de länder som skrivit under en FN-deklaration som förbjuder handel med organ. Iran är det enda landet i världen där staten betalar för njurdonationer. Det är samtidigt det enda landet som inte längre har någon kö för transplantation, rapporterar Vetenskapsradion. Jag läser detta och minns också ett program på P1 denna veckan när jag varit hemma och hostat, som jag inte riktigt kan redogöra för men där man redovisade hur man gör i Spanien där köerna för organ inte heller är så stora (organ efter avlidna). De har ett aktivt och för sammanhanget genomtänkt arbete gentemot anhöriga när någon dör.I Spanien utbildas
transplantationskoordinatorer för ett mer aktivt omhändertagande av organ än vad vi idag kan
åstadkomma i Sverige. Som jag förstod det var väntetiden där inte så lång för att få ett nytt organ. Hur hänger detta ihop tänker jag?
Enligt programmets beräkningar skulle ett system med betalda njurdonationer i Sverige bli samhällsekonomiskt lönsamt efter ett år. Transplantationskostnaden ligger på i snitt 300 000 kronor men dialysvård under ett år kostar 600 000 kronor.
För den njursjuke patienten är det bästa alternativet en njure från en levande givare. Då vet man att det är en bra njure, donatorn är noggrant utredd och njurfunktionen är perfekt från början. Både långtidsresultatten och korttidsresultaten för den som får njuren är bättre.
För mej som lever med en man som är njurtransplanterad har dessa frågor funnits nära i vårt familjeliv i många år. Döden har liksom funnits med, något vi vetat om och har levt med. Halva vår tid tillsammans hade han också dialys dvs var bunden till maskinen på dialysavdelningen tre dagar i veckan. Detta påverkade vårt familjeliv. Vi fick anpassa oss efter detta. Semestrar på annan ort i Sverige behövde planeras ett halvår innan. Någon dag innan resan kunde telefonen dock ringa och tala om att tyvärr kan vi inte erbjuda gästdialys pga ändrad personalsituation eller vad som hellst. Vi körde( jag) ca 10 mil enkel resa för att komma till ett sjukhus som kunde erbjuda dialys under sommaren när vi var i stugan...när taxiresorna drogs in. Det var då jag sov ett par timmar i bilen innan fiket öppnade vid ett av Karlskronas mysiga torg för att orka med dagen. Utomlands kan man däremot åka som njurpatient, om man håller sig på taxiavstånd ( kan berika med extra spänning)till dialyskliniken. Vi skall inte tro att vi har världens bästa sjukvård. Utomlands hade mannen sin tillfälliga doktors mobilnummer och kunde ringa honom när som hellst vilket han inte gjorde för allt gick bra...men han kunde. Vi pratar både privata kliniker och allmänna sjukhus som vänder sig till alla.
V har pratat om detta med att människor ibland köper sig en njure. Den som är transplanterad tror jag kan förstå den vånda, den ångest och det mänskliga lidande det innebär att vara hänvisad till dialys år efter år. Härhemma har dock den tanken aldrig varit aktuell. Att ta ställning för organdonation när vi sitter med en älskad anhörig som just har lämnat eller håller på att lämna oss är en kärlekshandling utöver det vanliga. Detta gäller förståss också för den som mitt i sitt liv donerar en frisk njure till någon som behöver den bättre. Detta handlar om kärlek och skall få fortsätta göra det tycker jag.
En annan aspekt är att detta kan i svåra ekonomiska tider leda till beroende. Ett beroende där den som är fattig eller i ekonomiska belägenheter tvingas till detta som ett alternativ till att förbättra sin ekonomi. Det möjliggör också, på ett negativt sätt för dialyspatienter att tvingas fundera över det etiskt svåra om man skall köpa ett organ. En sådan situation tror jag inte på.

Kanske något för den fiskintresserade?

En god vän delade ut denna film från Youtube på facebook. Måste delas vidare. Är det någon som vill åka till vattendraget ifråga för en båttur? Verkar lite läskigt tycker nog jag. Eller?
Äsh! Just nu kan jag inte länka bilder. Får fixa det sen. Här är länken i alla fall: http://www.youtube.com/watch?v=FGNe7EQJayc

En amerikansk sovrumsnatt

I natt upplevde Herta en amerikansk sovrumsnatt...i en svensk säng. Nåja hon menar förståss att hon gick och la sig och också förmodligen somnade på ett sådant sätt som Herta roas av när hon kollar på amerikanska filmer från lite tjusigare miljöer där man ligger i siden eller flanellpyjamas, välstruken förståss och har en massa kuddar bakom sig och läser en intressant bok.
Herta har alltid tänkt när hon ser detta att "hur kan man alltid vara sådär fräsch" och i ordning i snygg ( förmodligen också varm) pyjamas. Herta förstår förståss att detta "bara är på film".
I natt eller i går kväll bullade dock Herta upp alla kuddar inkl väggkudde ( som hon köpte en gång för att det var kul att tjusa till sovrummet lite). Det som hände var att Herta nästa morgon dvs idag vaknade i ungefär samma höjd, hon har sovit hela natten och knappast kraxat någonting alls.
Hur skall man tolka detta?
Ps. Bilden ovan överensstämmer inte med Hertas sovmiljö.

Fröodlingen...

För 10 dagar sedan sådde jag en massa frön, tomater och solroser i långa lass. Nu börjar de komma upp. Eller brjar och börjar. Solrosplantorna är nu 13-15 cm och ligger ner. Tomaterna är lite mer långsamma vilket inte gör någonting alls. Så fasligt bråttom har jag inte med att plantera i krukor och sätta ut på altanen där de skall få fortsätta växa ett tag. Det gick ju lite väl fort det här. Eller det går väl så snabbt men föll inte in i min plan, kanske.
Kanske borde jag leta upp pinnar och stödja upp mina solrosor och skall jag stödja upp så måste jag också omplantera, snart.
Ja så kan det bli.

Vad vore sjuktillvaro utan Malou von Sivers?

Hur skulle man kunna vara hemma och sjuk och inte morgon programmen med Malou fon
När man är så där visssen och inte orkar läsa men inte vill sova hela tiden, vad gör man då? Jo här hemma får Tv:s stå på på förmiddagarna. Malou von Sivers har alltid intressanta program, ofta med människori studion som hon ofta lyckas plocka fram intressanta saker hos.
Trist bara att dessa program inte går i repris. De skulle kunna sändas sent på kvällen som sista program i samma kanal och få en hel del tittare.
Är det bara jag som tycker så?

Ringa på, när Herta är sjuk?

Jag är alltså fortfarande sjuk. Detta har också idag tidvis inneburit att jag suttit i en fåtölj härhemma och tittat rakt fram. Inte har jag orkat ner i källaren till duschen på en gång med raska steg på morgonen inte. Inte behöver man sådant när man är hemma och sjuk.
Rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, dörrklickan ringer. Typiskt tänker jag som befinner min iklädd gammalt nattlinne, sådant som man faktiskt får ha på sig vid denna tidpunkt när man är hemma och är sjuk.
Jag funderar ett kort ögonblick på att inte öppna dörren. Jag bestämmer mig strax efter detta ögonblick att jag istället skall fort som sjutton slänga  på mej ett par gamla jeans som komplement till det snabbt instoppade nattlinnet.

Herta går och öppnar dörren.

- Hej! Nu är vi här idag igen. Vi tänkte fortsätta och kapa slangen som Ni skall ansluta till huset. Vi har också med oss lite andra kablar och undrar nu hur Du vill ansluta dem?
Ansluta och ansluta. Herta lever i ett ur genushänseende när det gäller el och likvärdigt mycket jämlikt förhållande men just denna detalj hade hon tänkt att mannen skulle ansvara för och följdaktligen fördjupa sig i. Mannen är ganska oanträffbar just denna veckan pga viktigt besök på jobbet osv. Som Ni också vet hade vi inte fått någon föraning om besök av gräviskillarna denna vecka heller varför vi inte kunnat detaljplanera elen vad det gäller anslutande kablar mm.
Nu är jag alltså tvungen, klen och illa däran att ge mig ut i den vår som inte idag är lika varm och skön som igår. Jag återupprepar för de unga herrarna att jag är hemma från jobbet och är sjuk (ifall de undrar varför de lyckas få tag i en person sådär bara utan vidare i detta hårt arbetande samhälle).
Jag har också tagit ställning till och informerat de unga herrarna om var slangen eller om det nu är sladden skall anslutas till huset.
Så jag nu var det klart. Inte vet jag vad som kommer att hända i morgon. Kanske de kommer igen om någon detalj som jag i dagsläget ännu inte känner till.
För säkerhets skull har Herta också duschat. Inte vet jag vilken mottagning jag skall ha nästa gång.
Må kraften vara med Er!

Herta sittandes i gamla fåtöljen

Vilket bloggställe skall jag välja?

Jag funderar på att börja blogga på något annat ställe. Anledningarna är  många men bl a skulle jag vilja blogga på något ställe där det debatteras mer på förstasidan tillsammans med humor och kuriosa förståss dvs inte bara handlar om mode och annat liknande? Blir lite enformigt i längden. Jag har förstått att det finns mycket intressant att hitta på bloggarna på blogg.se men jag lockas av mer och annat. Har dock inte gjort så mycket åt detta.
Den största orsaken är dock att jag vill göra mer på bloggen utan att ta upp mina gamla HTML kunskaper igen för det varken hinner eller orkar jag.
Jag har kollat runt lite på olika bloggar.
Jag vill gärna ha en rad i höger fält vilka som kommenterat där man hittar länken som en liten miniatyr.
Jag vill ha ett enkelt statistikprogram i själva bloggen ( har hittintills inte fattat hur man tar hem något bra)
Jag såg att t ex wordpress kunde importera in den gamla bloggen. Praktiskt!
Jag vill också att det skall vara enkelt att kommentera. Med detta menar jag att man skall inte behöva skriva in alltför mycket innan man kan klicka iväg kommentaren. Detta tycker jag är opraktiskt när jag surfar runt och tittar in i andra bloggar. Tycker Ni andra att detta kan göra att "man inte orkar kommentera"? Jag vill heller inte att de som läser min blogg skall behöva bli medlemmar där jag bloggar för att få kommentera.
Bildhanteringen är ytterligare en viktig sak.
Kom igen nu. Var bloggar Du någonstans? Vad finns det för fördelar och nackdelar? Något Du kan rekommentera?

Grävis gästar oss.

Herta skulle just sätta sig ner med filmen då ett fasligt oväsen från gatan gjorde sig tillkänna.  Skall de månne börja gräva idag, tänkte Herta. Mannen hade ju försökt nå Gästabudsstaden under en längre tid med tfn och mail utan att få någon som hellst kontakt. Detta med frågeställningen: När kommer Ni hem till oss och börjar gräva?
Ja inte svarade de och mannen hade nyligen pratat om att det var dags att kolla var de tagit vägen. Idag kom som sagt svaret.
- Vi är här nu!
Här kommer alltså slangen vari det hela befinner sig och skall anslutas när mannen och Herta alternativt någon annan har grävt. Känner Herta sin gubbe rätt så vill han gräva själv...
Som sagt så har Herta befunnit sig i viloläge mestadels idag. Också en dag att vila på. Strålande sol och varmt på altanen.

Hur långt har jag hunnit?

Det är bedrövligt. Här ligger Herta och kan inget annat. Ingen städ och röj här inte.
Situationen är väldigt trist. Här ligger Herta och kan definitivt inget annat. Hon orkar inte ta tag i någon städning. Absolut inte. Hon orkar inte ens sortera papperen på köksbänken sittandes på en stol. Nu tänker hon roa sig med att se en film, The social nerwork. Kanske hon orkar med detta. Någon läsning av spännande romaner är inte aktuellt.
Fortsättning följer.

Vill inte! Imorgon börjar ledigheten.

Snart dvs i morgon börjar min sedan ganska länge planerade ledighet. Vill inte vara sjuk då. Har befunnit mej i denna stillhet, hostandes i flera dagar nu. Jag behöver vakna till liv och framförallt sluta hosta för här skall det:
Gå igenom huset dvs
 • Hitta köksbänken
 • Städa undan onödigt nödvändigt och antingen skyddstäda bort, kasta eller iväg till lämplig insamling.
 • Sortera A-rummet. Det stora projektet. Sortera ut gamla pärmar, töm skrivbordet på onödigt.Finns det någon gammal icke fungerande dator vi inte behöver? Tänka nytt och praktiskt. Hög prio.
 • Nyorganisera the bathroom( innefattar städning samt nytänkande).
 • Slänga gamla tidningar och likvärdigt.
 • Rensa ut kläder ( när ingen ser vad som glömts bort som jag rensar)
 • Tvättstugan ( städning och nytänk)
 • Hallen i källaren ( Plocka bort de nya artiklar som dykt upp här och var under vintern och inte får plats någonstans.
 • Gillestugan ( Konstiga saker på bordet)
 • Gästrummet ( Ta bort diverse kassar med obestämbart innehåll.
Detaljer:
 • Sortera upp och märk olika sladdar till fd, nuvarande och framtida telefoner och kameror och annan "daglig" aparatur.
 • Kanske komplettera kameramuseet.
Garage, fd pannrum och garageinspirerat arbetsrum görs inte anspråk på ur genushänseende i detta projekt.
OBS: Herta har i denna arbetsbeskrivning inte kommenterat trädgården avseende 25-30 meter långa häckar som skall klippas på olika håll, träd som rasat och behöver sågas bort och ved tas om hand, grund som behöver grävas upp på sina håll, fönster..., syrenbersån som måste flyttas och lite annat.
Nej trädgården har hon ingt nämnt.

Hästarna dör.

Sitter som sagt inne idag pga hostan och förfasar mej över det ena efter det andra. Herta har just läst om Dooneys Gate och hur hästarna tvingas in i den ena farligheten efter den andra. Flera hästar föll olyckligt och skadades, och två av dem avled, under gårdagens Grand National på galoppbanan Aintree i brittiska Liverpool.
snitt dör tre hästar om året under de tre dagar som de populära loppen pågår.
Finns det någon hästmänniska som läser detta och som kan förklara tjusningen med detta lopp för mej. Jag förstår nämligen inte alls vitsen med att utsätta både häst och ryttare för detta.

Vårkänslor = rullsoffa

Nu som har hängt med i min blogg länge nu vet att jag när det börjar att bli vår vill ha en sådan här soffa, i stugan. Ja jag skulle kunna tänka mej en hemma också men det finns väl gränser. I stugan har vi en solvägg där det saknas möbler ( då dessa behövts på annat håll).

Till Dej som inte fixat sommarjobbet ännu?

Satt och läste DN och hittade det perfekta jobbet som dessutom ger en stor mängd arbetslivserfarenhet. Skickade detta till sonen via fejjan. Nu har ju han fixat sommarjobb men han kanske känner någon inom gebitet som är intresserad.....?
Sugen på att vara vd? Kanske lockar månadslönen på 100.000 kronor? Nu har rätt person chansen att få pröva på när bemanningsföretaget Adecco söker sommarvikarie till vd-posten.

Vi fortsätter att äta strömming.

Vi kommer förmodligen att kunna fortsätta att äta surströmming. Regeringen kommer att fortsätta att begära undantag från EU:s regler om gränsvärden i fisk. Det beskedet gav landsbygdsminister Eskil Erlandsson vid en pressträff.
Beslutet att förlänga undantagen från EU:s regler handlar inte bara om surströmmingstraditionen, framhöll han. Det handlar också om att rädda det småskaliga fisket längs ostkusten.
Skulle kunna tänka mig att äta lie surströmming nu i vår. Någon som vill?

Snickarjeans anno 2011

Nu är det dags igen! Vi skall enligt Ellos postorder i Borås plocka fram våra gamla jeans igen. Det är tydligen på modet med snickarbrallor eller läs hängseljeans. Föressten jag har redan sagt ett fel. Vi skall inte plocka fram de gamla jeansen utan vi skall rekvirera från Ellos postorder i Borås till ett pris av 499 ;- exklusive fraktporto.
För visst längtar vi vl efter detta plagg? Du hade väl ett när det begav sig?

Nya salladesbaren på Nyckeln.

c
Idag när vi hade nära på akutärende in till stan pga mannens telefonbehov så ansåg Herta att vi behövde prova det nya salladsstället inne på Nyckeln.  Stället har tagit över lokalerna efter Jam Jam, ett sk godisställe. Detta köpcenter ha. Gott och fräscht. Kanske lite dyrt men det kanske är Herta som inte förstår pengars värde ( ?).

Den lille smartphonen.

Nu står inte Herta ut längre. Mannen har verkligen fördjupat sig i dvs levt ut tekniknördens alla möjligheter kring ämnet "Vad behöver jag veta för att köpa en ny mobiltelefon?". Det finns tester både i magasin och på nätet. Man kan prata med folk hit och dit och man kan prova och fundera.  Nästa vecka behöver mannen av olika skäl som han själv känner bäst en ny liten nalle, hellst då en som passar ett teknikfreak där allt inte  behöver vara så användarvänligt dvs en telefon som skiljer ut agnarna från vetet.
Utifrån detta ovan kom vi iväg idag. Efter lite funderande besökte vi butiken där sonen varit butikschef under några år. Vi kom därifrån med en liten Smartphone. Mannen har nu aktiviteter att ägna sig åt under resten av dagen och förmodligen morgondagen också.
Ps. Bilden ovan föreställer inte min son. Den är nytagen och föreställer en trevlig och somd et verkade på detaljer kunnig säljare.
Pps. Dessa smartphones verkar att vara väldigt användarvänliga som Herta tolkar verkligheten.

Medlemsfest i går kväll...

Pelles lusthus
Festen gick av stapeln i Pelles lusthus. I Nyköping hade vi under många år en entreprenör, Pelle Nilsson som samlade gamla saker ofta med koppling till handel på olika sätt. Här finns mycket skyltar osv. Han byggde ett hus och placerade alla saker då kommunen visat honom ringa intresse för grejorna. Det är kul att komma dit och titta på prylar från en gången värld. Idag har Nyköpings kommun övertagit lokalerna av släkten sedan Pelle dog.
Lite interiörbilder.
Dukat för fest.
En gammal bil.
Korv med bröd.
Nyköpingsbor kommer ju förståss ihåg var dessa automater fanns någonstans.
Kommer Du ihåg Pix tablettask?
Här finns gamla dörrar.
Oxygenol med vätesuperoxid.
Kvällens buffé på min tallrik.
Gymets inspiratörer showade för oss.
På dessa fester är det alltid show i de lokala förmågornas högre skola.
Carl Tilenius trollade för oss. När vi minglade innan middagen så gick han runt. Han dök på mej och lurade mej totalt med sina spelkort.
Tina och Kristin showade för oss.

Kompledigt!

Nu har jag äntligen några dagars ledighet.
Tänk nu är Herta ledig till dryga mitten på nästa vecka. Här skall tas lugnt och hinnas med väsentligheter.

Fest

Ikväll blir det fest.

Vad är det som händer?

När jag en dag kom hem från mitt arbete möttes jag av denna formation i gräsmattan. Vad kan detta bero på? Någon som har några ideér om vad detta kan vara för något?
Vi har även fått markeringar i alfalten.
Någon som kan ana sig till vari lösningen består.

Råttjägarn

Herta var ute och powerwalkade i tjänsten häromdagen. På väg mellan position ett och position två träffade hon på denna kille. Givetvis  vill inte Herta visa ansiktet på grabben ifråga. Men en riktig råttjägare verkar han att vara.
Här har vi grabben i profil.

Längtar efter ledighet!

Nästa vecka skall jag vara ledig några dagar. Kan någon gissa vad jag skall göra då?

Dagen efter

Dagen igår var en intensiv dag dvs den där dagen i veckan då Herta jobbar från morgon och kväll. Förra året den här dagen, som för övrigt utspelade sig på annandag påsk var mera intensiv. Herta var helt slut  när det var sovdags. I år gjordes dagen betydligt lättare dvs ingenting. Mat åts tillsammans i staden i Närke i lördags men igår nej mer ville inte Herta fixa med, för sig själv liksom.
Herta slapp dock inte undan. Tulpaner och sång till morgonfikat på jobbet och prinsesstårta och sång från gänget i går kväll på jobbet.
Nu går vi vidare...

Sälen i Nyköpingsån.

I Nyköping dvs staden i Sörmland händer det saker. Vi har ( förmodligen) en säl i Nyköpingsån. Den lille behöver hjälp.

Ny arbetsvecka

En ny vecka är på gång. Bilden är ifrån ett stämpelur. En gång för länge sedan arbetade jag på en arbetsplats med stämpelur ( ja det har jag gjort senare också men då var det även tillfällen då man fick fylla i för att man inte alltid slutade jobbet just på jobbet)
Men på denna arbetsplats som f.ö var ett av mina första arbeten så stod vi i kö, inte när vi stämplade in men när vi stämplade ut för lunch och när arbetsdagen var slut.
Idag är det väl så om jag inte är helt fel underrättad att många stämplar in och ut men nu för tiden via data?
Ja för min del stämplar jag inte alls utan jag får hålla koll så jag inte jobbar för mycket i stället. På egen hand. Ibland hade det varit skönt med en aparat som räknar ut min tid just för att visa på hur mycket jag arbetar om inte annat så för mig själv.
Vad har Du för minnen och kopplingar till stämpelklockor, tidräkning mm?
Ps. Detta inlägg är inställt att läggas ut måndag morgon 08.oo.  Då är jag på jobbet. Testar med att lägga ut inlägg i förväg.

Tomater och solrosor i stora lass.

Nu har jag satt mina första plantor med tomater och solrosor. Skall införskaffa lite andra sorter av solrosor innan jag planterat färdigt.
Nu får vi se vad som vill komma upp och vara med.

Veckans matlådor

Om någon undrar om mina matvanor den kommande veckan så slipper jag köpa snabbmat för här är fyra lådor fixade.
 • Fisk, potatis och grönsaker
 • Fisk, potatis och grönsaker
 • Kåldolmar, potatis och grönsaker
 • Kåldolmar, potatis och grönsaker
I kväll skall jag fixa kycklingmek
Sen är veckan klar.

Kaffekalas

Idag fyllde svågern år och det var kaffekalas i Stigis. Svägerskan har blivit med ny katt och Herta tänkte ta några bilder. Ash nu försvann katten.
Har har vi henne.
Här busar vi i granskogen.
Här pratar vi full fokusering.
Jättesöt katttjej och totalt lealös när husfolket och vi andra ville umgås med henne.

Olika människor

Jag tycker att situationen med olika tråkiga händelser med dödlig utgång i staden i Närke är tragiskt. Det har hänt olika saker med tråkigt nog dödlig utgång kopplad till Universitetet. Först en omtyckt lärare som mördas och en kollega med vilken hon haft en relation häktas. Man håller inte ordentligt koll på den häktade mannen som i förhör fått klart för sig vad man hittat för saker som förmodligen skulle binda honom till brottet. Vet man inte att personer i en sådan situation kan vara självmordsbenägna? Det hela verkar mycket underligt.
Sen de senaste dagarnas nyhet, om studenten som blev mördad av en annan student. Båda är här i vårt land för att studera. Det är så sorgligt. Mannen har ganska omgående erkänt mord. Vad har allt för mening?  Vi pratade om detta vid lördagens lunch-middag eller vad det nu var vi åt  när vi var i Örebro. Ett numera ganska gammalt Universitet som råkar ut för flera saker vid ungefär samma tid.
En duktig universitetetstjej finns inte mer pga en hastig händelse. Sonen berättade var hon studerade och vi funderade kring detta. Jag tycker inte om iofs när man skriver i massmedia om mord och eländé ingående dag efter dag när någon mördats. I detta fall så har man slutat att skriva om mordet ganska omgående. Kan det bero på att båda ungdomarna var utbytesstudenter och inte hade någon jättekoppling till människor här dvs inte hade familj och släkt i Sverige? Får man tänka så. Lite konstigt är det i allla fall.

Heldag i staden i Närke.

Någon form av ombyggnation håller på att hända vid Örebro slott. Därför denna bild med bara slottet. Kanske någon vet vad som händer?
Dessa kusiner till Herr och fru And hemma på Östra Storgatan sågs utanför Nicolaikyrkan i Örebro.
Hemma i vår stad har vi "Herr och fru And". Vad dessa heter som verkade och hade sitt tillhåll idag utanför Nicolaikyrkan vet jag inte.
Frågan är ( ställd till eventuella Örebroare) : var befinner jag mej när jag tar denna bilden?
Dessa Örebroare, helgalna i Zumba.
Dessa stolar påstås kunna stå utomhus utan att ta skada. Sköna att sitta på. Tänk om man skulle blanda upp lite olika färger härhemma, någonstans?
Som sagt, dessa kuddar kanske vore något för att piffa upp de gamla möblerna. Skall fundera. Finns de kvar när jag bevistar Ikea nästa gång så slår Herta till med fyra stycken.

Kalasande med familjen

Idag har vi kalasat tillsammans. Denna förrätt inledde måltiden.
Varmrätten blev så här.
I denna måltid ingick att vi fick välja efterrätt mellan ett antal alternativ. Herta gjorde detta val, glass med chokladmoussé.
Glassen i helfigur.
Sonen gjorde detta val. Hans chokladkaka längst upp till höger i bild syns knappt, upptäcker jag nu.
Och vem har nu gjort detta val, jo mannen min. Vissa människor har tydligen en svaghet för Banana split efter maten sådär.
Och sist men inte alls minst, gott kaffe på maten.
Idag var det sonen som valde restaurang. Vi promenerade runt och rekade lite och här fick vi hyffsat god mat i stora mängder inklusive efterrätt och kaffe. Vi hade som vi såg två alternativ till detta, den ena hade dock bara besökare över 70 när vi tittade in och det andra som verkade vara i två våningar och trångt och mysigt var fullsatt.
Här åt vi idag.

Utsikt från en provhytt.

Idag har Herta ägnat ett par timmar år sk shopping. In och ut i ett antal affärer och in i provhytter. I denna provhytt hade man denna utsikt om man tittade ovanför dörren in i provhytten alternativt stod utanför och väntade på mej. Provhytten i sig var inte så tokig heller. Bra ljusförhållanden, krokar att hänga upp på och en pall att sitta på samt enkelt fungerande speglar. Inget att klaga på alltså. Jo en sak. Kläderna just här var inget för mej.
Och förresten jag hittade inget alls som lockade under dagens shoppingrunda.

Nya smaken

mms_img27969 (MMS)

Tilllägg till mobilbloggandet: Jo det är rabarber.


Automattjänster i besparingssyfte

Kyrksysters aprilskämt
Bloggaren Kyrksyster berättar idag för oss om vår allmänneliga kyrka som inför besparingstjänster. I dagarna har alla präster och diakoner inom svenska kyrkan enligt henne fått ta del av en utredning hur man kan spara.
""Det kommer inte att räcka med att sälja alll församlingshem. Man måste även halvera personalen. Det innebär att verksamheten måste bli mer av "självbetjäning". Vi kan inte ha både präst, kantor och vaktmästare tillgängliga för dop. I fortsättningen så får man via församlingarnas hemsida boka dop och i samband med det svara på några frågor.Man får  t ex ett bokningsnummer som medtages till dopfuntsautomaten."
Tänk att denna utredning kom just 1 april.

Sörmland reumatikerbäst!

I varje fall om man skall tro Södermanlands Nyheter idag. Man konstaterar att antalet personer som behöver läggas in har minskat med en tredjedel. Ny kunskap, effektivare läkemedel och bättre behandlingsmetoder har gjort att reumatiker inte längre behöver vård i samma utsträckning som tidigare. Sörmland ligger på frammarsch.
Den nationella uppföljningen Öppna jämförelser av hälso- och sjukvårdens kvalitet och effektivitet visade att behandlingsresultatet för reumatologkliniken Sörmland är en av de absolut bästa.
Visst är det kul att läsa att det går bra för sjukvården ibland.

April april!

Så här ser Nyköpings stadshus ut just nu. Man håller på¨att byta ut fasaden och samtidigt med detta utspelade sig händelsen nedan tidigare idag.
Nyköpings stadshus skall byta ut sina plattor med italiensk marmor. För oss som var med på 70-talet så minns vi denna stora diskussion kring dessa marmorplattor och dess vara eller inte. Ja förresten man diskuterade hela stadshusets vara med för den delen.
Många skattepengar blev det den gången och nu så skall dessa marmorplattor bytas ut. Därav dagens inbjudan att den som ville skulle komma till vårt stadshus kl 10.00 på fm för att få inköpa en eller ett par begagnade plattor. Man hade intervjuat kommunens PR konsult, Anita de Primo Ila. Konstigt men Herta har aldrig hört talas om denna kvinna. Tanken enligt artiklen i dagens Södermanlands Nyheter är att låta Nyköpingsborna stoltsera med en äkta bit samtidskultur, lite som återbäring efter alla diskussioner och oenigheter som varit kring detta stadshus med sin marmorbeklädnad.
I varje fall, vill man ha en platta som enligt artikeln skall väga 90 kg styck så skulle man bege sig till ovan nämnda stadshus 10.oo idag på fm.
När vi läste morgontidningen så funderade vi kring ämnet: kommer det att dyka upp några människor med intresse för 70-talsmarmor?
Enligt Södermanlands Nyheter på nätet i em så kom det åtminstone en person med intresse för marmorplattor. Ett reportageteam från den lokala tidningsblaskan stod dock och väntade och istället för marmor erhöll den aktuelle mannen ett tröstpris.
Så kan det gå när vi bara tänker till hälften...
Så här har vi varit vana att se stadshuset.

It´s Party Time

Herta skall snart på fest. Hon måste reinvestera. Undrar vad hon skall ha på sig?

RSS 2.0