Stockholm, stockholm stad i världen.


Klockan ringde 04.45 idag vilket var ett villkor för att hinna med 06.45 tåget. Det är roligt att ha nära till storstan och det är roligt att åka dit ibland.Framme vid Stockholms central.Vi skulle träffas här. Undrar hur många möten som har skett här vid detta staket?
 Hur många har mötts? Är det någon som vet hur länge Stockholms centralstation har funnits?Det är tidig morgon och inte så mycket folk.Om Du kommer in med tåget och går till vänster genom centralen in i nästa passage med en massa fik, serveringar mm så kommer Du ganska snart att på vänstra sidan hitta Roberts café ( svensk översättning). Detta ställe har jag missat. Här kan man få kaffe med påtår och en dubbelfralla med gott innehåll för 39:-. Likaså kaffe med croissant för 35:-. Var hittar man sådana priser i Stockholm.
Och kaffet smakade bra. Hit kommer vi att gå många gånger.Resan till Stockholm idag var ägnad ett möte som jag skulle närvara vid. Vi tog pendeln ut i förorten. Vilken härlig Thairestaurang som vi togs med till. Jättegott.

  

Ni som följer bloggen vet att jag är på väg till Hötorgeet...Gick Drottninggatan upp...förbi Buttericks och Frälsningsarmen.Allt fick inte plats. Jag fick bara med en del av kön in till Buttericks. Här skall firas Halloween.
Jag hade inga ärenden i denna butik utan strosade vidare utmed Drottninggatan.Fram till Hötorget.Kantareller i långa rader, både vanliga och trattisar.Sen kan man bli lite hungrig...Sväng av från Drottninggatan ner på Restaurang London. För en hundralapp blir Du mätt med skapligt  kött, potatisgratäng och sallad samt dricka. Perfekt. Snabbt får man maten, bara att gå fram till disken och beställa och  betala och sedan gå och sätta sig och vänta på maten. trevlig service. Perfekt om man medhar hungriga män eller vuxna söner.

 

Vi behöver verkligen inga nya glöggmuggar.Men det är kul att titta på årets modeller.Vår adventsljusstake fungerar också så bra...men jag gillar ljusstakar. Har sett den på Indiska hemma också.Det var länge sedan jag hann gå in på Kulturhuset.

     

Kvällen avslutades med att tända ljus vid grav och minneslund. Därefter fortsatte vi hem till middag, hjortfilé med klyftpotatis, kantareller,kantarellsås, blandat grönt, mineralvatten och gott kaffe.

Delar ut gratismat utanför matbutik i stan.

Läste Södermanlands Nyheter på nätet och kunde läsa följande artikel. City Gross deltar ut gratis mat värt ett par hundra utanför Magnus Kött & Vilt i Nyköping. Affären är en utpräglad köttaffär med inriktning på kött &vilt, en butik jag handlar i när vi bara är två härhemma och det är något särskilt och vi vill äta extra gott.  Några ungdomar stod och delade ut gratis matkassar utanför denna butik. Butiksägaren skall nu anmäla City Gross för att bryta mot marknadsföringslagen. Vi får väl se hur det går.
Jag tycker nog att ungdomarna gick lite över gränsen för hur man beter sig. Någon fick säkert denna idé och trodde sig bli av med alla 50 kassar vid ett och samma tillfälle. Själva fick vi en frukostkasse samma lördag fm men vi fick den genom att det ringde på dörren och några tonårsflickor önskade oss en trevlig frukost med en kasse från CityGross.Spöregn på torgetTänk idag slog växtförsäljningen igen tidigt på torget inför helgen. Hade möjlighet att sluta lite tidigare och var nera 16.30...men han höll på att packa ihop. Kan det månne bero på sk spöregn. Den lilla blomsteraffären på gatan nedanför torget hade bara grönt och kottar och på blomsteraffären på gallerian längst ner hade allt regnat bort som låg ute. Några arrangemang fanns a 310:- Det blir alltså att vänta tills imorgon em/kväll och leta vidare.

Har hittat min frissa, igen.


 Senaste gången jag skulle beställa tid för klippning så hade frissan slutat på den salong jag precis hade börjat klippa mej på och också var helnöjd med.  Jag blev tvunngen att i augusti, efter sommarens fröjder, saltvatten mm gå och akutklippa mej på ett helt nytt ställe. Kände hur fel det var när jag satt där i stolen. detta kommer inte att bli bra och så blev det också. Är för snål för att be om omklippning eller fixa till mej efter ett par veckor. Tänkte att så mycket bättre kanske det inte kan bli denna gången. Sen hade vi städning på köksbänken mm och jag hittade mobilnumret till den tjej som klippte mej senast Hon fanns nu på ett ställe hemmavid vilket hon inrett, riktigt trevligt faktiskt. Jag har varit där idag och jag är nöjd med resultatet faktiskt. Tänk vad viktigt med en person som gör en klok bedömning av kunden och som får fram det som känns bra att få fram. Åren går och det är inte alla som fixar det heller. Man kan inte klippa alla efter samma system vilket jag kände förra gången.
Kom sent hem ikväll. Sitter och funderar på den helg som kommer. Med all respekt för olika sätt att hantera den helg som kommer men jag ägnar hellst Allahelgonahelgen en tanke.  Köpte i år lite nya ljus som har en annan konstruktion upptil vilket innebär att ljuset inte kan släckas så lätt. Passar nog på minneslunden. Sen har jag shoppat upp mig på lite vanliga ljus till lyktan. På fredag eller om jag hinner imorgon skall jag kolla om det finns lämpliga växter att dekorera med. Jag har svårt för alla blaffor med en bunt granris och ett par jättekottar. Vill ha vit mossa med lite ljung på en krans gärna i någon fin form. Skall till Stockholm på fredag, kanske finns det något på Hötorget eller nå´t.
SvinalängornaHittade denna bok i bokhyllan. En kollega sa att det var jättebra men tung. Är det någon som har läst den.? Här hittade jag lite skrivet om boken. Svinalängorna av Susanna Allakoski.

Tradera

Ock så har man sålt en begagnad sak på Tradera idag.Fixade med paketet som nu är ivägskickat. Inga stora förtjänster men ibland när jag har tid och ork så eller när jag behöver rensa. Köper böcker ibland. Romaner som jag leter efter och inte hittar på loppis och inte vill betala full pris för. Jag söker på författaren eller titeln. Fast nu var det ett tag sedan. Vet inte vad jag vill läsa eller så är det så nyutkommet att det inte finns ännu.
Ikväll kommer hastigt påkomna fikagäster hem en sväng. Köpte fikabröd, det skall man göra på lunchen när det finns något att välja på, inte 16.30 på em. Orkar inte med bak så här en vardag efter jobbet.

Dilldoftande helstekt laxsida en regnig söndagsmiddag.Det har regnat hela dagen. Vi köpte en laxsida på den nyöppnade butiken i nya köpcentret.  så här lagade vi till den.

Lägg in laxsidan på en stor plåt så hela sidan får plats. Lägg skinnsidan nedåt. 
Strö på grovsalt.
Laxen skall vara inne i ugnen ca  20--25 min i 200 graders ugnsvärme.
Koka potatis. Vi pressade potatisen ikväll då vi åt kokt potatis till lunchen.
Lägg in så många som ni vill av körsbärstomater samt färska champinjoner
tillsammans med laxen på plåten. ( så allt blir färdigt samtidigt.)
På begäran serverade vi Hollandaisesås till.

Tror att detta blir lagom för fyra personer.

Söndagsmorgon igen...Gårdagen blev en lång dag. Var i farten och körde in på infarten hemma framemot 01.45 eller nåt vilken tid det nu var...Sitter nu och slappar lite, lyssnar på morgon TV. En fruktansvärd bilolycka har hänt i Västerås säger de på Tvnyheterna.En icke bilvuxen kille har kört in i en busskur.  Kaos pratar man om. Nyheterna intervjuade en mamma vars dotter fanns med och stod och väntade vid busskuren.
Nu börjar Tilde på TV4, lugnet har återinträtt i våra svenska vardagssrum. Vi sitter där tryggt och lyssnar på henne, hennes gäster som ofta är intressanta personligheter ofta med olika erfarenheter och kunskaper.

Igår hände en marknadsföringshistoria kopplat till vårt hem. Det ringde på dörren. Utanför stod ett par tonårstjejer med en hälsning och en frukostkasse från City Cross. De önskade oss en trevlig frukost. Papperskassen innehöll följande:

Provförpackning med skinka
2 apelsiner
Provförpackning Kellogs All bran
Provförpackning Bregott
Provförpackning Lätt och Lagon
En förpackning små körsbärstomater
Schooka gornybis BAR
2 st juiceförpackningar x en person
4 st små hallonyoughurt
Provförpackning med Billingeost
 
Lite kul marknadsföringsdetalj.  Allt gick att använda.Sen blev det lunch, 13.00 - 13.35(!) Kyckling, ris och grönsaker.Och som sagt jobb å kvällen...det blir lite slappt nu ett tag.


Äntligen fredagskväll ...!Äntligen fredagskväll igen.  Dagen idag, som vi väntat länge på och också arbetat mycket för har äntligen genomförts. Jättebra gick det och jag tror att det blev ganska bra också. Många var vi och massmedialt bevakade blev vi. Men det var kul. Imorgon händer det också saker varför det blir en arbetslördagskväll för mej.

Så skulle jag veckohandla. Av en anledning som jag egentligen inte tänkt mej körde jag inte in till Coop Forum utan svängde, tillsammans med många andra in på nyöppnade City Cross. Man skall inte gå på nyöppnade mataffärer en fredagseftermiddagstrax efter 16.00. Handlade relativt snabbt det jag skulle och sen ställde jag mig i kö för att betala.....det tog en stund.Efter detta blev det fredagskväll. Vi sjunger för fullt och hellre änn bra framför TV:n och Dobidoo!
Snart är det dags för kvällsthét. Det blir nog en tidig kväll.


Bilder ute på internet...

Satt och gogglade lite slappt som avkoppling. Hittade våra gamla familjekissar som las ut på internet när Findus var 7 år dvs 1999 vilket idag är snart 9 år tilbaka i tiden. Findus lämnade oss för snart 4 år sedan.

FindusNisse

Kom hem sent ikväll pga jobb. Sitter ooch slappar med en kopp thé, igen. Telefonen ringer...det är högskoleprovsdags på lördag, vill jag inbjuda till tidsexakt lunch kanske. Självklart! Så har man det inbokat också.

Längtar efter en god roman. Just nu har jag inget på gång att läsa. Igår kväll letade jag efter något men det enda jag fann i huset var ett sen igår helt färskt nummer av senaste Biltemakatalogen(!)  Försökte fördjupa mej i olika verktyg, prylar till , cykelväskor etc men kände ingen jättelust till denna litteratur. Kanske för att jag inte behövde något.

Imorgon är en ny dag.


Nu testar jag om jag kan ladda upp flera bilder vid varje tillfälle som jag vill göra på min blogg
Här kommer lite bilder från vår cykelresa i Italien i somras.

Kroppen funnen

Nu har man funnit kroppen på den kvinna som mördades på väg till sin arbetsintervju på ishotellet i Jukkasjärv. Jag har gått och varit så arg över detta försvinnande.  Vad är det som händer? Vad är det som gör att kvinnor inte får vara fredande? Vad är det för man som gjort detta? Vad saknade han? Vad behövde han? Hur mådde han? Hur kunde det bli såhär osv.  Vad tänker hans familj nu? Hans fru? Hans barn? Och sen alla andra tankar.

En ung tjej och kvinna på väg in i livet och livets möjligheter. Varför fick hon inte leva vidare? Varför råkade hon ut för detta? Hur har hennes föräldrar det just nu.Hur kan man komma över en sådan här sak?

Vems problem är kvinnovåldet?

Per Nuder skriver memoarer..."Stolt men inte nöjd"

Sitter med en kopp thé framför tv.n och hör att nu har Per Nuder gett ut sina memoarer där han pratar ganska fritt om livet och människor han mött.
Vad är det som gör att människor i tid och otid nuförtiden behöver skriva av sig om livet kopplat till andra människor och vad de tycker om dessas agerande hit och dit. I svenska dagbladet kan man läsa följande i en artikel av Ove Nilsson 30 juli 2008, " I januari i år blev Pär Nuder petad som ekonomiskpolitisk talesman för socialdemokraterna. Han lämnade då sin plats i finansutskottet. Sedan dess har han valt att inte sitta i något utskott, där det mesta av riksdagens arbete försiggår.

Han har under våren inte deltagit i en enda av riksdagens debatter. Den senaste var den 21 november förra året. Han har inte heller skrivit någon enda motion under våren. Den senaste med Nuders underskrift är från oktober.

Samma sak gäller skriftliga frågor eller interpellationer (längre frågor). Den senaste och hittills enda skriftliga frågan från Nuder sedan 2006 är från den 14 december 2007. Av riksdagens 33 voteringsdagar under våren har Nuder varit frånvarande vid drygt en tredjedel, 36 procent.

Riksdagens regler för arvodet utgår från att ledamöterna arbetar med sitt uppdrag 365 dagar om året. Därför har de till exempel ingen semester eller semesterersättning. Om de har för avsikt att göra något annat under en viss tid kan de begära ledigt, varvid en ersättare tas in. "
Detta kanske inte är första gången en riksdagsman agerar på detta sätt. Kanske har han jobbat med andra riksdagsuppgifter, jag vet inte vilka,det kanske finns sådant man kan göra som inte syns men vad jag funderar mera på är varför man när man skriver memoarer måste prata om andra levande människor, sina kopplingar till dem och vad de sa då och då, vem som skrek till vem osv. Varför måste vi andra känna till allt om deras relation sett ur en persons perspektiv?


Ingen spinning idag inte.Ingen tid för spinning elleer annat nyttigt nu inte. Vet inte hur mycket jag jobbat de senaste dagarna. Känns som från arla mmorgonstund till sena kvällen, kväll efter kväll. Snart måste det ta slut och bli färdigt. På fredag skall det mesta vara klart och jag längtar faktiskt dit.
Ikväll hade vi forza pass¨på gymet men inte hade jag tid att gå dit inte...

Ladda upp bild och text?Hur laddar jag upp en bild tillsammans med en text? Vet inte hur många försök som jag har gjort nu.

Hur ladda upp en bild tillsammans med en text?

RSS 2.0