Dilldoftande helstekt laxsida en regnig söndagsmiddag.



Det har regnat hela dagen. Vi köpte en laxsida på den nyöppnade butiken i nya köpcentret.  så här lagade vi till den.

Lägg in laxsidan på en stor plåt så hela sidan får plats. Lägg skinnsidan nedåt. 
Strö på grovsalt.
Laxen skall vara inne i ugnen ca  20--25 min i 200 graders ugnsvärme.
Koka potatis. Vi pressade potatisen ikväll då vi åt kokt potatis till lunchen.
Lägg in så många som ni vill av körsbärstomater samt färska champinjoner
tillsammans med laxen på plåten. ( så allt blir färdigt samtidigt.)
På begäran serverade vi Hollandaisesås till.

Tror att detta blir lagom för fyra personer.

Kommentarer
Postat av: annebelle

Kul att du gillade låtarna!

Lax är så gott, vi köpte också...

Men det där med frukosten var ju kiul, det hade jag uppskattat! :)

2008-10-26 @ 21:17:49
URL: http://annebelle.blogg.se/
Postat av: Lasse

Gud så gott det ser ut. Alltså. Pressad potatis äter man alltför sällan, mest för att det är så arbetssamt att diska pressen...tycker jag dårå.



Men helstekta laxen ska provas någon gång!



Slå en hollandaise är bra. Bra begäran...tycker jag. Mycket bra.

2008-10-30 @ 22:38:51
URL: http://linlasj.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0