Karlholmsbruk och Spånga!

Har just sett att jag har fått några som jag tror nya läsare av denna bloggen. Någon med adress i Uppsala och också en person från Spånga. Kan ni vara de personer som jag tror?

Hälsningar från Öland

Herta har semester. Helt avkopplad är hon inte men hon hoppas på besked som gör livet mer lättsamt. Innan hon får det kommer hon att vara lite disträ. Hon väljer dock att lägga upp lite bilder från solen och vindarnas Ö. Med hälsning.
 
 
Sommarens första mjukglass. Så god. Inköpt på torget i Borgholm.
 
 
Kaffe är ett nödvändigt gott som behöver inmundigas tätt som oftast när sommaren är som bäst. Här på cafet i Bredsätra på Ölands Östra sida. Jag har en hel del funderingar förresten.
 
 
Vad är det som gör att vi tycker så mycket om dessa sittgrupper, placerade ute på våra gräsmattor här och var. En ynnest är det att ha lyckats förskansa sig en gammal sittgrupp liknande de på bilden.
 
 
Jag kan börja med att berätta att själv äger jag ingen stol av denna modell. Däremot tycker jag om att sitta på cafeér som har liknande stolar och bord. De skall vara vita, gärna vara placerade på gamla gräsmattor i gamla trädgårdar där det är lite enkelt, inte så tjusigt med raka linjer, ja ni vet. 
 
Men denna stolen? Den är ju inte sittriktig. Eller är den det. Man sitter liksom lite bakåtlutad. Kanske är det vilsamt? Undrar hur personen som ritade och utvecklade denna grupp tänkte. Någon som vet?
 
Vad tycker du om dessa möbler? Berätta! Själv tänker jag på svensk sommar med sol och bad, hallonsaft, mammas vetebullar och mycket tid till sommarens fröjder. 
 
 
 
 

Semester - vad händer?

 
Vad händer kan man fråga. Har Herta gått på semester? Vad gör hon? Hur har hon det? Varför har hon inte bloggot något speciellt? Varför har hon varit så slö?
 
Många frågar som Herta inte har svar på. Hon försöker att ha semester med mannen men hon orkar inte blogga just nu. Man kan finna henne på fejjan men där ungefär går gränsen.  Bilden ovan föreställer en mindre gård där det bor många katter.  Herta brukar ha en runda förbi detta ställe där det bor en äldre herre. Idag låg 6-7 av hans katter och relaxade utanför huset. En katt hade han i knät när han satt vid trädgårdsmöblerna och läste.
 

Semesterfeeling

Semester. Rökt fisk, färsk potatis,sallad och ett glas rose. Små citroner gula som fredagsfilm med mannen. Nu börjar de långa kvällarna.


RSS 2.0