Sköna maj välkommen!


Så här den 30 april , valborgsmässoafton, vill jag önska alla en trevlig Valborg oavsett vad Du skall göra, vara hemma och ta det lugnt, träffa vänner, äta god vårsupé, ut och nattvandra, låta bli att köpa ut alkohol till ungarna, elda upp skräp i trädgården ( nej visst, vi har visst eldningsförbud i Sverige).

Jag vill länka till Annebelle och en tänkvärd video en kväll som denna när många av våra ungdomar kanske har sin första kontakt med alkohol och fylla. Klicka på länken.

Vi gratulerar också Hans Majestät Konungen på födelsedagen idag!Hemma i vår familj har vi alltid firat Valborgsmässoafton och den 30 april på eftermiddagen med tårta. Eller vi firade i alla fall under många år.
Anledningen till vårt firande var denne lille kisse på bilden nedan. Född den 30 april 1992, bördig från Tunabergs socken i Södermanland.

Vi minns därför också en dag som denna gamle Findus.  Eller kanske Familjefindus som han också kallades. Sonens kompisar kom glada och firade Findus under ett antal år.14 kilo vägde han som mest och visserligen var han sonens katt men mattes pojke var han i all fall. Han var klokskapen själv och jag brukar tänka på honom extra mycket när det är Valborg.

En skön vår till Er alla. Härhemma skall vi snart iväg på vårmiddag! Det kommer att bli trevligt, roligt och självklart nyktert när det är Valborg.
Anna Wahlgrens sovametoder


""Håll ner bebisens huvud och kör barnvagnen över tröskeln. "" Anna Wahlgrens metoder för att få småbarn att sova är välkända.

Anna Wahlgrens storsäljare "Barnaboken" kom första gången redan 1983. Men hennes metoder för att få småttingar att somna - och sova hela natten - väcker intresse bland nya generationer trötta mammor och pappor. Anna har en egen sajt på nätet där bla den sk "Tryckpressen"presenteras.

Anna Wahlgren har haft sina metoder. Vi fick "Barnaboken" en gång för drygt 20 år sedan. Vi läste den och gav sedan bort den till någon loppis, jag minns inte ens vilken. Hennes tankar var inte vår melodi.

 Barnläkare Lars H Gustafsson uttrycker kritiska tannkar i artikeln.På frågan om detta är barnmisshandel att dra barnet med huvudet nedtryckt när man går fram och tillbaka över tröskeln svarar han:

- Det beror på hur det görs. Det ligger väldigt nära vad jag skulle kalla barnmisshandel. Det är i vilket fall en allvarlig kränkning av barnet.

I Aftonbladet idag kan Du läsa hela artikeln. 


Facebook på jobbet?

Hemma från jobbet igen. Konstaterar att aftonbladet har en artikel där man skriver om Facebook och om en kvinna som förlorat jobbet för att hon varit aktiv på facebook. Hon har uppgivit för arbetsgivaren att hon hade migrän och inte orkade arbete.

Vi lever i ett storebrorssamhälle där arbetsgivarna kollar oss och vad vi gör. Å andra sidan, inte hinner eller skall vi ägna oss åt facebook under arbetstid, om det nu inte är så att vi har ett jobb där facebook kan ge kunskap ( jag har det inte).
Lite snabbt i stekpannan.Måste äta något lite snabbt innan jag åker och jobbar mitt kvälspass.

Ute på stan på lunchenPossings möbler på Öster hade denna trevliga grupp utanför sin butik. En liten sittgrupp att stilla drömma om.

Historien om Lille Jörgen

Annne har skrivit en rar liten historia om ett socialdemokratiskt sörmländskt landstingsråd som inte ville ha ett rum som liknade en östtysk tulltjänstemans utan han ville ha ett riktigt fint modernt rum. Läs hennes historia. Jag har bloggat om detta tidigare.

Cykla hela dagen


Idag har jag haft en riktig cykeldag. Jag har cyklat runt i tjänsten, på lite olika uppdrag. Vädret har varit perfekt, soligt men lite kallt. Lite nya vägar är på gång att anläggas i närheten av mitt arbete. På ett ställe håller man på att anlägga en ny väg. En lastbil stod på snedden varför inga bilar kunde passera då en grävskopa grävde och lastade upp på flaket till lastbilen. En lång kö hade bildats. Här kommer jag med min cykel och cyklar glatt förbi.


Jag är så nöjd och glad över min nya cykel. Helt plötsligt har jag växlar....och det är jättekul. Jag orkar med alla uppfartsbackar vilket känns extra bra. Tänk att jag väntat så länge på en cykel med många växlar. Varför kan man fråga sig?Körde med cykelhandskar idag. Det var jätteskönt. Vägen var lite guppig och det gjorde ingenting alls.Kristallkrona för 19 000:- för att förhindra öststtatsminnen.

I Södermanland har vi ett socialdemokratiskt landstingsråd som tyckte att hans nya arbetsrum var lite för mycket an ösststatsmodell. Han ville piffa upp detta och valde ut en rejäl kristallkrona för 19 000:- i en lampaffär i ett närliggande län. När lokaltidningen Södermanlands Nyheter ville intervjua den aktuella politikern Jörgen Danielsson så sa han först att hans rum var upptaget. Tidningen fick dock komma in på rummet och titta. I SN kan vi läsa om händelsen. Vi kan också få se en bild av hur man ser ut om man vill ha ett rum som inte har öststatsprägel.

Leif GW Persson skriver i dagens krönika i Expressen om händelsen 

Jörgen Danielsson vill inte ha ett arbetsrum som liknar en östtysk tulltjänsteman. Han vill inte förväxlas med detta ( ursäkta att allt blir en länk men blogg.se krånglar just nu.

Men snälla Jörgen. Har Du glömt? Järnridån har väl fallit för länge sedan.

Självupplevt!Ibland får man uppleva otroliga smakupplevelser...Imorgon blir det min gamla vanliga matlåda igen.Läckra skor


Vad tycker NI om detta par skor!

En liten stad...Trosa Stadshotell & SpaÅpromenadenHannas caféSå härligt att strosa utmed ån.Förmodligen Trosabo?Vilka hus!Kanske inte helt fel att bo i ett hus utmed ån.Trosa stadshotell längst bort i gult.TorgetKanonväder har det varit i helgen.Lite shopping för den som vill i små mysiga butiker.

Gamla röda trähus.

Du som inte har varit i Trosa i Södermanland. Åk dit!
Sommarvärme

Det är sommar i Sverige, nästan. Vilken härlig fredag efter allt detta gråkalla som varit vårt väder under många dagar nu. Vilken värme. Dagens lunch på jobbet åt vi ute idag, medhavda matlådor som smakade jättebra ute i solen.
Och sen när jag slutat tog jag vägen ner till Väster för att kolla runt lite. Solen sken, människor såg glada ut, människor pratade med varandra. Kumlins vid torget spikade uteservering, snabbt såg det ut att gå. Längre ner på Storgatan ställdes stolar ut vid Coffehouse by George. Glada människor satt och fikade, pratade, delade.

Visst är det härligt!

Välkommen härliga sol!
Arbetshelg

Ja så närmar vi oss en arbetshelg. Det var länge sedan sist. Mycket arbete förståss men kanske inte helt fel.

         


Grattis Marco!

Marco Venegas har fått Nyköpings Kristdemokraters Vitsippepris för sitt outtröttliga engagemang i arbetet för integration och för sitt civilkurage. Han fick ta emot priset ur socialminister Göran Hägglunds hand.

Det är roligt när erkännanden går till rätt person. Marco är en kunnig,erfaren och innovativ socialarabetare som aldrig ger upp. Bilden är lånad från SN. Foto Jenny Palmqvist. Klicka på bilden och läs hela artikeln.

Galna Kossan

För 78:- kan man äta lunch på Galna kossan. För denna summa får man sallad, bröd, soppa till förrätt och en huvudrätt inklusive dricka. Idag serverades det köttgryta( Man kudne välja fisk eller rårakor också)
Det är bara 30 här!
Idag har jag varit på en otroligt bra föreläsning hela dagen. Solen sken och efersom vägen var kortare än vanligt, jag inte behövde ha med lunchlåda och kanske kvällsmat, ombyten mm så tog jag cykeln. Jätteskönt att kunna cykla till jobbet och jag vill egentligen göra det oftare om jag jobbar en vanlig 8 timmarsdag och inte behöver hem i sena kvällen.

På väg hem från kursen mittemot Östra skolan möter jag två gossar någonstans i tonåren som säger åt mig vänligt men i alla fall. Det är bara 30 på den här vägen!

Ja kanske det, de upplevde att jag körde snabbt på cykelbanan där de själva promenderade men va sjutton. Någon form av koll på hastigheter skall väg killar ha. De var ju snart i ålder för övningskörning.


Härliga utemöbler

Denna länk till företaget Fermob Garden furniture leder till bilder på helt jätteläckra utemöbler i alla färger som räknas kan. Man blir ju lite sugen. Vad sägs om denna stol?
Eller varför inte detta bord?Alla möjliga färger finns det.Eller varför inte enbart vitt vilket funkar i alla tider. Lånade bilden från Länna möbler.
SyrenbersånDenna syrenhäck planterade vi för ett antal år sedan. Vi tog skott från ädelsyrenser vi hade tillgång till när vi klippte en gräsmatta( innan vi klippte så ryckte vi upp skotten), från gamla torparhemman samt några plantor vi köpte av lisa samt vit syren när Blomsterlandet sålde ut för halva halvapriset i oktober. Det mesta har kommit upp. "Bersån skall bli nästan rund, det fattas några plantor, skall nog investera nu på vårkanten kanske så ringen blir någorlunda fulltalig bortsett från ingången. Tänker mig sedan i framtiden att sitta i bersån i de vita trädgårdsmöblerna i trä ( som jag inte har skaffat ännu - har lite tid på mej medan bersån växer till sig).

Vad är det som gör att vi dras till syrener? Jag skulle vilja att du som läser detta berättar om Din koppling till en syrenbeså eller en syrenhäck.


Det växer cyklar i häcken!Vi bor vid en ganska trafikerad väg, en lugn väg men med daglig trafik både dagtid och sena kvällar. Vi har under de år vi bott här märkt att det är en lite annorlunda växtlighet i vår häck. Där frodas ölburkar och energifryckburkar med råge. De växer frodigt hela året även vintertid.Jag kan inte säga att det är något speciellt märke som växer speciellt bra, kanske mera styrkan då. Starkölsburkar växer frodigast tror jag. Idag har jag däremot skördat en tom tillknycklad erengidrycksburk.

En annan sak som också växer är cyklar. Denna vår har två killracers med många växlar kommit upp i häcken.Jag kan inte precis säga att damerna i luckan på Nyköpingspolisen blir så glada när vi kommer och lämnar in cyklarna. Cyklarna är ofta trasiga på ett eller annat sätt, ofta kopplat till kedjan eller växlarna.  En gång lämnade jag in en gammal herrcykel med båda hjulen förstörda. Kvinnan bakom disken suckade tungt. En månad därefter hämtade jag cykeln och vi satte på några gamla hjul och den går hjälpligt, ja ganska hyffsat att cykla på.

Denna vinter har det också kommit upp en röd barnskottkärra i häcken. Jag har frågat gatans ungar om de tror att det är något skott som spridit sig och visat skottkärran men ingen tror sig sakna något på sin egen tomt.
Vinn ett halsband!

Kattis har en tävling på sin blogg då hon lottar ut en av sina handgjorda halsband. Klicka på länken och kom med och tävla.


Två stolar och ett litet bord.


Vi har en solig vägg vid stugan som innebär hur mycket morgonsol som hellst. Där vill jag ha två stolar och ett bord. På Rusta har de annonserat så vi kollade lite idag:Jag skulle kunna tänka mig något i den häör stilen. Provade denna lilla grupp. Den vita färgen känns neutral och bra. Den färgen håller över tid och följer inte modets förändringar vilket är helt ointressant för mej.
Men snälla, vem har kopierat stolarna. Man sitter för långt bakåtlutad. Så skall det inte vara till morgonkaffet.Denna stol hade en annan sittriktighet men jag vill inte ha en sån oskyddad stol. Stolen skall stå framme i alla väder sommartid och måste tåla lite och inte bli ful efter ett år.Stolen i mitten ser jätteskön ut. Lite Amerikastilen kanske. Den hade dock något som fattades i ryggen och den passade inte alls mej. Annars är den inte alls fel. Det är viktigt att inte dessa konstruktionsnissar bara kopierar utan också provar funktionen.Denna bild har jag lånat från Kila Möblers hemsida. Jag skulle vilja hitta denna modell med två fåtöljer och ett bord emellan i begagnat skick dvs av någon som tröttnat på denna möbel.

Någon som känner någon som tänker avyttra/sälja en sådan?

Kyckling Curry Bombay eller nåt...Lördag fm på stan, som vanligt.  På sista tiden har vi lite då och då tagit vår fm fika på Kumlins vid Torget. Idag åt vi lunch där, Kyckling Curry Bombay eller nåt hette den. Om man är hungrig och vill ha en pastarätt kan den rekommenderas.

Reinvestering


Undrar om det inte är dags att skaffa sig en ny? Nu är de lite snyggt svarta också.

Telefonblogga från mobilenJag vill kunna blogga från mobilen. Jag har läst på blogg.se hur man gör men jag fattar inte eller får i alla fall inte till det. Är det någon som kan och begriper hur man gör. Skriv en kommentar och lämna gärna Din epost så jag kan maila Dej tillbaka. Jag skulle bli jätteglad om jag kunde lära mej detta.

Ingen mer smörgåstårta


Jag vill bara meddela alla läsare att jag inte tänker äta smörgåstårta på länge. Idag fick vi dessutom glädjen att ta del av en underbart god tårta som vår elev som slutade idag hade gjort. Helt ljuvligt underbar!

Det blir sallad ikväll.

Birgers smörgåstårta

Ytterligare en avslutning ikväll. Känner mig dock lite mättad på dessa delikatesser. Denna tårta är beställd på Birges konditori i Nyköping.

Smörgåstårta från Coop Forum!
Visst är det härligt med en fräsch smörgåstårta. Denna är tilllagad på Coop Forum i Nyköping, i deras Restaurang. Denna kväll har vi haft ett stort årligt,  arrangemang och bjöd alla på smörgåstårta,  Massor av räkor och god kalkon uppepå.


Var är choklad moussen?
En tradition har vi haft i många år, både kollegor emellan och när familjen åker. Till lunch tar vi in gravad lax mm och sen till efterrätt chokladmoussén i glas att ätas med sked. Men IKEA vad har Ni gjort? Ikea säljer inte längre denna produkt utan har för en tid sedan bytt ut denna mot dessa chokladbakelser. Inte alls samma sak och det där lilla extra efter maten fattas oss just nu?
Hur skall vi agera? Är det bara jag som har regerat på detta? Kan vi göra något? Skall vi skriva till Ingvar Kamprad+
Vi måste komma på något?

Blåeld och/eller Cikoria...

Mina trevliga bloggläsare Annne och Annebelle har startat upp en fundering som jag inte är helt klar över. Annne har frågat sig...eller mej, är Cikoria och Blåeld samma sak. Ärligt talat, jag vet inte. Men när jag googlar på Blåeld så får jag fram denna info: 

Blåeld eller  Echium vulgare L.

    


Blåeld eller Echium vulgare L. är en tvåårig, strävhårig ört som kan bli upp till en meter hög. Stjälken är styvt upprätt, vanligen ogrenad, och mycket strävt hårig. Bladen sitter strödda och är lansettlika. Blåeld blommar i juni-juli med stora blå blommor som sitter i en axlik blomställning. Blommorna är röda i knopp, men blir när de slagit ut himmelsblå, sällsynt förekommer också vita blommor. Kronan är snett trattlik och femflikad med olikstora flikar, utsidan av kronan är hårig. De flesta av de fem ståndarna sticker ut ur kronan, liksom det böjda kluvna stiftet. Delfrukterna är skrovliga.

Blåeld karaktäriseras av sina blå, snett trattlika blommor med utskjutande ståndare och kluvet stift.

Blåeld är vanlig i Sydsverige men förekommer mer sparsamt upp till Gästrikland. Den växer på torr öppen mark, som vägkanter, banvallar och klapperstensstränder. Neptuni åkrar på norra Öland har till exempel en mycket riklig förekomst av blåeld.

Den skall icke förväxlas med en flintgodsservis av Herta Bengtsson.Cikoria eller Cichorium intybus L.
Cikoria är en två- till flerårig ört med ljusblå blommor. Stjälkarna är kantiga, styva och sega strävhåriga och kan bli nästan en meter höga. De flesta bladen sitter i en basal bladrosett, de är styvhåriga och parflikiga med tandad kant. Stjälkbladen, som är brett hjärtlika vid basen och stjälkomfattande, är kala på ovansidan och styvhåriga undertill. Cikoria blommar i juli-augusti. Blomkorgarna har ljusblå blommor och sitter oskaftade i små grupper längs grenarna på den spärrgreniga stjälken. Efter blomningen sitter holkfjällen kvar upprätta och skyddar de små pensellösa frukterna.

Cikoria är lätt att känna igen på sin spärrgreniga stjälk med stora korgar som har ljusblå blommor. Bladen är ganska oansenliga och rosettbladen ligger tryckta till marken och kan lätt förbises då arten inte blommar.


Cikoria är ganska vanlig på torr kulturpåverkad mark i sydligaste Sverige. I Mellansverige är arten mer sparsamt förekommande och ofta tillfällig. Den växer ofta i vägkanter, vilket gjort att den också kallats vägvårda.

Användning. Olika sorter av cikoria odlas som sallat och saluförs under namnen endive och rossisallat eller radicchio. Den torkade och malda roten har under kristider använts som kaffesurrogat, så kallat cikoriakaffe. I äldre tider ansågs cikoria vara verksam mot bland annat gikt och gulsot.
Nu vet jag inte riktigt längre.... 


Utmed Djupviks karga stränder.


En liten smågrå morgon, Påskdagen, övergår nu i strålande solsken. Detta lockar mej att visa på hur det kan se ut här i närheten längre fram i sommar.Det finns en cykelväg utmed havet mellan Djupvik och Sandvik eller om man vill tvärt om dvs andra hålet. Egentligen kan man cykla mellan Äleklinta och Byerums raukar....fast kanske inte varje dag.Badbryggan i Djupvik. Såhär års är det ganska tomt på folk men vänta till i sommar...När man ser mycket Blåeld utmed vägarna, då är man på Öland.


En gammal småländsk gärsgård.Utmed vår tomt finns en allmänning som ägaren tycker det är ok att vi sköter om, om vi vill. Där finns en gammal gärsgård. Jag vet att grannarna har en fin gärsgård och jag har många gånger tyckt det vara trist att inte vi har det bakom vår tomt. För ett antal år sedan tog jag mej igenom slyn och hittade gärsgår´n. Vi tog bort slyn, avverkade som sjutton flera träd också men mäktade inte med stubbarna. Så slyn växte upp, ganska fort och idag ser vi inte den gamla stengärsgår´n alls.

Men jag skulle vilja hinna med att göra iordning denna. Den minner kanske från en tid då de småländska torparna och bönderna slet hårt med jorden som var full av sten. Man lade stenarna som gärsgårdar för att bli av med dem och kunna använda marken. Med rötter i det gamla bondesamhället från hårt arbetande människor känns det viktigt att bevara vissa saker.Där bakom slyn finns den.Sett från grannen.Här måste rensas ordentligt.

En gammal pil har jag hittat också. Den är så fin på sommaren och skulle bli jättevacker om den fick stå för sig själv med lite space runtikring sig.


Glad Påsk!


I Borgholm idag strålade solen. Människor gick i kortbyxor, både kvinnor och män. LIte kallt kan tyckas med de 17 grader som termometern visade. På torget stod en björk dekorerad med påskägg. Blågorkestern "Bara mässingen" spelade, folk satt och solade, många satt ute på kaffeserveringarna. Många barnn var utklädda till påskkärringar. Människor såg glada ut.
Blåsippan ute i backarna står.Borgholms kyrkaTorghandelDags att shoppa upp sig på lite nya träningskläder och eller skor. Bäst på Reebok i Sverige.Ölänningar

Lite nya ölänningar

Massor av gräslök!

Jag går runt utanför huset. Jag går in i skogen bland all sly bort mot den gamla stengärsgården. Tänk vad mycket gräslökstuvor som växer överallt. Det är så härligt på vårarna innan all annan växtlighet tar över och innan vi börjar att klippa gräsmattan: Då ser vi gräslöken,överallt.Vi får hoppas på en härlig sommar i år också1

Långfredag i mitt livDagens bön

1 .

Herre, vi tackar dig

för att ditt kors har rests mitt ibland oss.

Låt det vittna om din närvaro,

om kärleken som segrar genom att lida.

Låt oss bli stilla inför korset,

så att vi hör och tar emot dess budskap.

Dig vare ära i evighet.

2 .

Allsmäktige evige Gud.

Du sände din Son att leva som människa

och att lida och dö för människornas skull.

Ge oss nåd att efterlikna honom

i ödmjukhet

och att minnas hans frälsande lidande.

Hjälp oss att leva i gemenskap med honom

och med honom få dela

uppståndelsens glädje.
Hör oss för din Sons Jesu Kristi skull


Påsken - Jesus seger
Jesaja 53

Som en späd planta sköt han upp inför honom, som ett rotskott ur torr jord. Han hade varken skönhet eller majestät. När vi såg honom var hans utseende inte tilldragande.


Han var föraktad och övergiven av människor, en smärtornas man och förtrogen med lidande, lik en som man skyler ansiktet för, så föraktad att vi räknade honom för intet.


Men det var våra sjukdomar han bar, våra smärtor tog han på sig, medan vi höll honom för att vara hemsökt, slagen av Gud och pinad.


Han var genomborrad för våra överträdelsers skull, slagen för våra missgärningars skull. Straffet var lagt på honom för att vi skulle få frid, och genom hans sår är vi helade.


Vi gick alla vilse som får, var och en gick sin egen väg, men all vår skuld lade HERREN på honom.

Han blev misshandlad, men han ödmjukade sig och öppnade inte sin mun. Lik ett lamm som förs bort till att slaktas, lik ett får som är tyst inför dem som klipper det, så öppnade han inte sin mun.


Genom våld och dom blev han borttagen. Vem i hans släkte besinnar att när han rycktes bort från de levandes land, blev han plågad på grund av mitt folks överträdelse?


Bland de ogudaktiga fick han sin grav, men hos en rik var han i sin död, ty han hade ingen orätt gjort, och svek fanns inte i hans mun.


Det var HERRENS vilja att slå honom och låta honom lida. När du gör hans liv till ett skuldoffer, får han se avkomlingar och leva länge, och HERRENS vilja skall ha framgång genom honom.


Genom den vedermöda hans själ har utstått får han se och bli tillfreds. Genom sin kunskap förklarar min rättfärdige tjänare de många rättfärdiga, och deras skulder är det han som bär.


Därför skall jag ge honom de många som hans del, och de starka skall han få som byte, eftersom han utgav sitt liv i döden och blev räknad bland förbrytare, han som bar de mångas synd och trädde in i överträdarnas ställe.

 

"På liv och död" innan NanneI veckans På liv och död möter vi Rosa, som bor utanför Göteborg, och får en inblick i hur hennes liv ser ut före levertransplantation.

Att få reda på att man måste byta sin lever kan komma som en chock för de allra flesta. Rosa befinner sig i denna situation. Den långa väntan på ett matchande organ gör att man hinner fundera en hel del på liv och död och hur det kan komma att kännas att ha en annan människas organ inopererat. Förberedelser inför att det värsta kan hända måste göras, har man pratat och sagt allt till alla nära och kära? Tankarna blir för Rosa både jobbiga och snudd till religiösa.

Jag har sett de flesta av dessa program. Jag tycker ur ett lekmannaperspektiv, att de är väldigt välgjorda, informativa men också känsligt beskrivande. Man belyser transplantationern både ur den enskilde patienten, den anhörigas samt ur läkare och övrig sjukvårdsperspektiv. Detta tycker jag är bra.

Jag har suttit här och gråtit lite lagom framför TV:n och sett Rosa få ett nytt liv med nya möjligheter....

Sen fortsatte Nanne Grönvalls krogshow. Hon snackar lite klokt och lite kul mellan låtarna. Hon sjunger bra.Nu börjar Glad Påsk SMS:en trilla in.

Gunillas köttgryta från Skönero kött.

Idag har vi ätit Skönero kött. och köpte bl a Gunillas köttgryta, färdiglagad, om man för en gångs skull vill ha något snabbt. Vi köpte annat också, rent kött, körv och lite annat smått och gott. Jag kan verkligen rekommendera detta ställe.

Påskledigt, äntligen!

   Tänk nu har jag ledigt några dagar för att det snart är påsk. Äntligen! Ja okey,  jag har tagit hem ett utkast till en rapport på ett USB-minne men jag behöver inte åka till jobbet.

mackor med enhetspris
På förekommen anledning dvs pga att flera av Er kära bloggläsare funderar kring vilket fikabröd som går bäst vill jag nu efter avslutad kväll berätta att chokladbollar samt mackor var kvällens säkraste kort. Det gamla vanliga säkra kortet "kexchoklad" sålde inte alls så särskilt bra. Kaffe och macka med enhetspris sålde däremot jättebra.
Problemet var att vi fick en hel del sk godis över. Detta får ju inte förfaras. Orkar vi med att ta tag i detta dvs att i gruppen försöka konsumera dessa produkter ganska omgående?
Vi tror det.


macka och chokladbollIdag har jag kompletterat mitt projekt med slutliga fikainköpen dvs ingredienser till att bre goda mackor samt chokladbollar.


         Jag höll på att glömma chokladbollarna! Hemska tanke!   

Skönt med allt planerat!
Ny spännande dag imorgon.

Bokcirkel i stan.Jag funderar på att starta en bokcirkel här i stan till hösten. Jag skulle så gärna vara med i en bokcirkel. Just därför tänker jag starta en själv. Jag funderar just nu på hur jag skall hitta deltagarna. Ett alternativ är en annons i lokaltidningen. Skall fundera lite vidare på detta.


Sushi och princesstårta

Sen kom S hem.
           

    

Och sen en blombukett från S.


     Sushistället på Östra Kyrkogatan (bredvid Bissarnas loppis)
har jättegod mat. Vi köpte några blandade rätter med både sushi och entrecoté-

    

Å sen princesstårtanär lite släkt dök upp...

Crescent + röd = sant

Nu har vi varit ute och raisat. Perfekt väder. Jättekul med lite växlar som man kan kombinera med. Och vad enkelt i uppfarslöporna vilket kommer att betyda en del när jag kör upp för backen genom skogen sista biten på väg till jobbet. Känns kul att köra en cykel som i alla fall är ihopmonterad i Sverige också.

Frukost på sängen
Vaknar ganska tidigt. Någon plockar i köket och dörren till sovrummet är stängd. Lyckas somna om. Jag hör sången och mannen kommer in med frukost, läckra mackor och juice, thé t är på gång i köket. Träljusstaken från designtorget som vi aldrig tänder just för att "den är i trä och kan starta bränder" är tänd.

Och sen två paket. Jag skall prova det ena bara det slutar regna.
Vi ses på cykelvägarna i vår!

Vid din sida.
Jag har ännu en gång fastnad framför TV:n när de visar filmen vid Din sida. Tolvåriga Anna och hennes sjuårige bror Ben lever sedan en tid tillbaka på Manhattan tillsammans med sin pappa Luke och hans nya unga, vackra flickvän Isabel, som är modefotograf. Den nya situationen ses inte med blida ögon av Lukes f d hustru Jackie, som tidigare var förlagsredaktör, innan hon valde att vara hemma för att på heltid ägna sig åt barnen. Jackie tycker nämligen att karriärkvinnan Isabel inte klarar av att plötsligt ta hand om två ömhetstörstande och tidkrävande barn. Framför allt inte när väckarklockan ringer sju på morgonen... Men förhållandet mellan de två kvinnorna förändras när Jackie en dag får reda på att hon har cancer. Kanske kommer hon att dö, men kan de två kvinnorna trots allt bli vänner och lära sig att leva med varandra och barnen?

Det svåraste som finns för ett barn är att förlora en förälder. Den känslan och den sorgen tror jag aldrig helt släpper, längtan efter den mor eller far som inte finns längre. Här får vi följa bl a två kvinnor som båda två tvingas acceptera faktum och göra det bästa av den svåra situation som drabbat dem alla, på olika sätt och med olika betydelse. I filmen pratar man om hur det kommer att bli, hur man har sin mamma "härinne" i hjärtat , i tanken eller vad man vill kalla det. Alla har känslor i filmen och alla visar dem. Jag har sett denna film flera gånger och jag känner mig faktiskt hjälpt av den.
Någonstans tycker jag att den ger lite hopp i det som är så svårt för oss när vi lever eller har levt nära döden i den nära familjekretsen. Filmen tar upp vikten av minnen. Vi behöver minnen av den förälder som inte längre finns med. Ibland kan detta förberedas och ibland kommer döden oväntat och man får göra något av det som är. Jag tyckte att man på ett oerhört, för en del kanskse lite överdrivet, sätt beskriver hur man tex kan bevara,ta  fram och okeya minnena.

Lax & Marulk


    På Coop Extra nere vid Idbäcken har de en underbar fiskdisk. Idag köpte vi dessa tournedous med lax & marulk. Detta har vi ikväll ätit tillsammans med pressad potatis och gula sparris samt lite vit sås. Det smakade gott. Vi kan verkligen rekommendera Coop Extras fiskdisk!

CMS fest


Snabbt hem från Centralen och svida om lite hastigt för att ge sig iväg på fest med gymet. När vi kom till PRO lokalen så funderade vi på om vi kommit rätt. Där stod en massa människor som vi aldrig sett tidigare. Vi fortsatte till plan tre men blev tillbakavisade till plan två dit vi skulle. En specialgrupp som tränar på fredagsmornar hade dykt upp på festen med respektive och alla såg inte direkt pigga och alerta ut om man säger, varför vi trodde vi kommit fel.

Det var jättemycket folk på festen och vi hittade en plats ihop med några som vi kände igen. Det var drag hela kvällen kan jag säga. Först ut var alla ledarna med en välkomstlåt.Mycket show blev det med både det ena och det andra.
God mat serverades, kallskuret, sallad och potatisgratäng och en hallontårta som var helt otroligt god.Sen dök den här människan "Gös-Ulla" upp. Hon hade två avsnitt av festen och hon kan beskrivas som en lätt korpulent kvinna i sina bästa år, totalt galen i karlar fast hon tycks ha svårt att finna någon. Dessutom är hon rapp i käften och drar mer eller mindre roliga skämt hela tiden.

Efter  henne kom "Svenska delikatesser"


Tjejerna sjöng jättebra och drog en massa kända låter. När de började spela Hoola Bandola kunde jag inte sitta still längre.

Innan dansen var det gemensam allsång med en omskriven text av 34:an skriven av Lennart Gran, en av de äldre herrar som tränar på fredag fm.


Fredag i storstan

I går fredags skulle jag till Stockholm. En organisation jag är med i skulle träffa en annan organisation och planera en gemensam sak. Solen sken och jag åkte med 07.24 tåget. Kan förresten informera om att jag inte såg tågpendlaren Annne varken på tåget eller centralen. bestämde mig för att hon nog tagit det tidigare tåget.

Men vad kaffesugen man blir när man inte hunnit med kaffe innan man lämnar hemmet på morgonen. Och så måste man passera kafé t på Centralen.Järmvägscafét vid Centralstationen i Nyköping.

Lyckades ta mig förbi och upp på tåget. Fick sittplats och somnade en stund.
Jag möttes av ett Stockholm i strålande sol.

Ibland blir jag ltie trött på killarna som står och säljer frukt & grönt på torget. Jag vill inte alltid handla vad som helslt bara för att jämna ut till en jämn hundralapp. Sen tycker jag att jag får dålig koll på hu rmycket saker och ting kostar och vad som jag egentligen betalar för. Jag tycker det blir dyrt. OCH JAG VILL INTE KÖPA JORDGUBBAR JÄMT OCH STÄNDIGT!

En härligt solig dag i Stockholm En del hade bara "kortärmat" på sig.Tillbaka på Centralen. Det verkade som om alla människor skulle åka tåg idag. Kom plötsligt på att påsklovet just började och alla 08-familjer skulle fara kors och tvärs.
Åter en intressant dag i storstan. Vi fick mycket gjort under hela dagen när vi satt och jobbade och vi åt på en trevlig och god lunch på Bakfickan/Pressklubbeln Duveln. som låg alldeles i närheten av där vi var.


Hur skall fikat se ut?
Jag har ett problem innom en snar framtid. Vilket kaffebröd skall iordningställas och erbjudas. Jag funderar på följande alternativ.

Fralla med skinka och ost
Fralla med kalkon och ost
Rågkaka med skinka/kalkon och ost
Hällekaka med något pålägg
Bullar
Chokladbullar
Chokladbiskvier
Kexchoklad
Plopp
Piroger snabbvärmda i micron

Vad tycker Ni? Vilken inriktning skall jag ha. Jag vet att denna bloggens läsare har några fikaexperteer.11 grader


Vilken härlig dag. Bestämde mig för att cykla till jobbet idag. Jag tog god tid på mej - det var första gången denna vår(!)  När jag kom till skogen blev jag ikappkörd av en kollega och försökte gasa på lite mer, så mycket växlarna förmådde.Skulle vara kul med lite mera växlar. Eller kanske har jag bara dålig kondis?

En sak som var väldigt härlig idag var att det var vår i luften. När jag cyklade hem nu ikväll kände jag dofter. Dofter man känner när dagen går över i kväll, när man känner doften av oborstade vägar, byggarbetsplats (jag åkte utmed ett bygge) mm. Detta märker man inte när man sitter i bilen.

Imorgon skall jag åka tåg. Två styrelser skall träffas.


Effektivt använd tvättstuga
Telefonen ringer. En röst säger: - Använder Ni tvättstugan? Det finns inga tvätttider. Jag måste tvätta ytterligare maskiner. Härligt! Vårt hem är välanvänt och det känns ju bra.
Kan nämna att bilden överensstämmer inte med vår tvättstuga. Våran är som jag ser det mer funktionellt inriktad.

SörmlandVårt län är så otroligt vackert. Idag har jag kört bil genom Sörmland ganska många mil. Solen sken. Det var otroligt vackert utemd vägarna.
Jag tror att vi går emot våren!

RSS 2.0